Kupio sam novu telku koja ima DVB-C tuner između ostalog. Kako imam provedene kabele za analognu Terrakom kabelsku, odlučio sam probati pretražiti DVB-C kanale uz analogne iz puke znatiželje, uopće se ne nadajući da bi se nešto moglo naći. Međutim, nakon pola sata pretraživanja, našao je šezdesetak kanala u ovom obliku: TERRAKOM: naziv kanala (KODIRANO) pokraj kojih je još nacrtano C (kao DVB-C) i ključ (kao da je kodiran). Od tih šezdesetak kanala, mogu gledati HTV1, 2, Novu i RTL, iako kada na njih prebacim na sekundu trepne da je sadržaj kodiran, međutim slika se pojavi i ta poruka nestane. Također program DISCOVERY TEST i TERRAKOM INFO nisu kodirani i njih mogu gledati. Na ostalim kanalima pojavi se poruka da je sadržaj kodiran i slika se ne pojavljuje, iako TV očitava frekvenciju i signal te quality bar prikažu da ima signala. Što trebam napraviti da gledam te digitalne DVB-C kanale? Na Terrakomovoj web stranici piše da se oni mogu gledati ako imam televizor s DVB-C tunerom, a ako nemam, onda trebam kupiti neki njihov. To bi značilo da ne trebam nikakav poseban receiver, zar ne? Znači da radim nešto krivo, a ne kužim što. Da probam ostaviti na tom kodiranom kanalu neko vrijeme da se on otkodira (to sam pročitao negdje na forumu)? Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore