Digitalna televizija kako,šta zašto...

poruka: 30
|
čitano: 13.510
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Ovako imam par pitanja vezana za digitalni signal i prijalaz na digitalni signal

Zanima me zašto se ne može preko jednog reciever-a spojiti 2 tv-a.?šta to bas mora ici preko scart kabla?zar se ne može "razdijelit" TV izlaz sa recimo T konektorom?

Da li postoji reciever koji ima u sebi dva "modula"preko kojeg bi se na dva tva mogla gledati različita slika?

Zanima me još koja je točno razlika izmedju mpeg2 i mpeg4 dekodiranja?Nešto sam citao da će u budućnosti sve biti preko mpeg4 da li je taj mpeg4 za hd sliku ili?

Thx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Digitalna televizija kako,šta zašto...

Možeš spojiti 2 televizora na 1 digitalni prijemnik, ali prilično sam siguran da ne postoji uređaj koji bi reproducirao dva različita programa na dva izlaza.

MPEG-2 se ne koristi za reprodukciju HD videa nego se koristi MPEG-4 zato što bi kodiranjem u MPEG-2 format, HD video bio vrlo velik tako da je ekonomičnije kodirati video u MPEG-4 format.

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 12:15 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan

ok al znaci i na mpeg2 rade svi programi jel?rtl nova hrt 1 hrt 2?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Točno. HRT1, HRT2, RTL i Nova su u MPEG-2 standardu. U MPEG-4 standardu u Hrvatskoj se samo eksperimentalno emitira HD promo.

Ako možeš primati signal iz susjednih država (Slovenija, Mađarska) onda ti treba MPEG-4 kompatibilan prijemnik jer je kod njih i program standardne rezolucije u MPEG-4.

KaeR
17 godina
neaktivan

Ne znam za zemaljski signal, ali za satelitski standard postoje STB-ovi koji imaju dual-tuner, ali jedino sto je u tome svemu bitno jest da su bezobrazno skupi. Prema tome, nije ti problem uzeti 2 prijamnika koji kostaju zajedno 400 kn i postedit se suvisnih problema. Spajanjem preko SCART kabla dobivas najbolju sliku na TV-u s obzirom da je to najbolje standardno analogno spajanje.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A šta je ovo?

Da li se preko ovog moze?mislim pise da ima 2xmpeg2

http://www.protronic.hr/vivax-imago-dvb-t-140-dual-tuner-44521.aspx

samo me muci kako programe prebacivat?

0 0 hvala 0
15 godina
dirtyjack kaže...

A šta je ovo?

Da li se preko ovog moze?mislim pise da ima 2xmpeg2

http://www.protronic.hr/vivax-imago-dvb-t-140-dual-tuner-44521.aspx

samo me muci kako programe prebacivat?

Ne radi ti ovaj link. Našao sam priručnik za njega: http://www.vivax.com/downloads/catalog/vivax/hr/dokumenti/0236561_DVB-T%20140%20IB_HR-SR-EN-WC%20V1.1.pdf . Pogledao sam nabrzinu i nisam siguran da njime možeš GLEDATI dva programa. Možeš SNIMATI dva programa istovremeno. Citiram:

"You can record 2 programs at the same time, and also can view another program which is in the same channel with the second recording program."

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 16:27 (espero).
15 godina

meni nikako nije jasno ja imam neki kineski dvbt tuner za 10$ i na kompu imam Pip to jest slika u slici i sve radi uredno! ako netko moze pojasniti?

17 godina
neaktivan

Pa, gledaj, DVB tuneri za PC imaju najmanje komponenti (dijelova) i stoga su najjeftiniji, a zbog vise puta naprednije grafike, procesora itd. u racunalu nego u TV-u i STB-u, lakse je imati i PiP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok

Imam jedan problem vezan za spajanje DVB-t prijamnika.

Radi se o tom da imam jednu antensku uticnicu u zidu (znaci jedan izlaz).

E sad kupili smo jedan dvb-t reciever za probu da vidimo kako ce to radit.

Postavio sam T konektor na antenski izlaz buduci da se radi o dva televizora ali se dešava to da sad slika nije dobra,tj.signal kao da oslabi i slika prekida.

Šta napravit u tom slučaju?

Da li je potrebno pojačalo neko ili je "kriv"T-konektor?

I jos jedno pitanje.

Na jednom televizoru je potrebno spojiti i DVD player međutim taj TV ima samo jedan SCART ulaz na koji je sad spojen dvb-t reciever.kako da spojim jos i taj dvd player?

THX

Slika spajanja :

http://img6.imageshack.us/i/dvbtspajanje.jpg/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ dirtyjack

Što se tiče signala, ne treba ti pojačalo, izgleda da je taj splitter krš. Probaj provjeriti je li SCART kabel dobro ukopčan - zna se dogoditi da izađe iz ležišta što uzrokuje smetnje.

Što se tiče spajanja DVB-T - DVD - TV, pretpostavljam da ti DVD ima i RCA ulaze pa možeš spojiti DVB-T prijemnik na DVD preko SCART kabla, a DVD s TV-om preko RCA kabla, s tim da kupišRCA-to-SCART adapter (Bandridge je jedna od najboljih firmi za kablove) koji prikopčaš na TV.

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A splitter je neki Hama.Al uglavnom splitter ne bi trebao predstavljat problem?mislim da ne propušta dovoljno signala ili određenu frkvenciju?

A sto se tiče spajanja imam te RCA ulaze na DVD-u.sam mi nije jasno zasto kupit taj adapter kad vec postoji na dvd-u.?

i da bio sam spajao mislim boju-na-boju te kablove al mi nije radilo.Mršti se?

17 godina
neaktivan

šta nitko ništa...???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

A splitter je neki Hama.Al uglavnom splitter ne bi trebao predstavljat problem?mislim da ne propušta dovoljno signala ili određenu frkvenciju?

A sto se tiče spajanja imam te RCA ulaze na DVD-u.sam mi nije jasno zasto kupit taj adapter kad vec postoji na dvd-u.?

i da bio sam spajao mislim boju-na-boju te kablove al mi nije radilo.Mršti se?

Piše ti na shemi da TV ima samo SCART ulaz i TV-in (nisam skužio koji je to ulaz). Ako ima i RCA ulaz, onda super, ne treba ti adapter. Onda možeš DVB-T prijemnik spojiti sa SCART-om na TV, a DVD s RCA na TV. A kad spajaš preko RCA, slika se reproducira na "Composite" na TV-u, a ne na AV1 ili AV2.

Što se tiče splittera, ne bi trebao biti problem. Ja sam također u starom stanu imao splitter, jedan je kabel išao u TV, drugi je bio za TV karticu na kompu, i radilo je bez smetnji.

17 godina
neaktivan

Ovaj TV-in...to sam mislio na antenski ulaz(sorry krivo sam se izrazio).

Daj mi sam objasni sta znaci "Composite"?kaj trebam stisnut na daljninskom da vidim na TV-u sliku sa DVD-a???.

Ja sam mislio da ce mi se pojavit na drugom AV-u (AV2)al ne radi tak.

I jel se spajaju ti RCA-ovi boju na boju il???

THX!!!

17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

Ovaj TV-in...to sam mislio na antenski ulaz(sorry krivo sam se izrazio).

Daj mi sam objasni sta znaci "Composite"?kaj trebam stisnut na daljninskom da vidim na TV-u sliku sa DVD-a???.

Ja sam mislio da ce mi se pojavit na drugom AV-u (AV2)al ne radi tak.

I jel se spajaju ti RCA-ovi boju na boju il???

THX!!!

Da, idu boja na boju, crvena i bijela su za zvuk, žuta za sliku.

Kad prikopčaš DVD, pusti neki film pa mjenjaj "source" (tako kod mene na daljinskom piše) - dakle mjenjaj između AV1, AV2 itd. Trebao bi postojati i izvor koji reproducira uređaj spojen preko RCA tj. composite kabla. Ne mora se nužno taj izvor zvati "Composite", samo da nije AV jer mislim da je AV izvor samo za konekciju preko SCART kabla.

17 godina
neaktivan

Budem probao kopat jos malo po daljinskom mozda proradi pa javim kak sam prosao

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Imam mali problemcic pa trazim ovdje pomoc.

Zanima me da li se antena (riblja kost) za digitalni prijem moze postaviti pod krov,odnosno na tavan a da slika i dalje bude O.K.

Hvala-Osijek

0 0 hvala 0
17 godina
zvrndo kaže...

Pozdrav svima. Imam mali problemcic pa trazim ovdje pomoc.

Zanima me da li se antena (riblja kost) za digitalni prijem moze postaviti pod krov,odnosno na tavan a da slika i dalje bude O.K.

Hvala-Osijek

Kod mene je bila pod krovom i signal je bio ok. Sada leži na ormaru i slika je opet ok. Tak da ju možeš postaviti, ali to sve zavisi kakva je pokrivenost signalom kod tebe. E da, zaboravio sam napomenuti da imam pojačalo spojeno na nju.

17 godina
neaktivan

Imam jos jedno pitanje...

Trebam spojit na jednu telku dvb-t reciever međutim  taj tv nije spojen na nikakvu vanjsku antenu vec je sam tv imao svoju antenu i to je radilo sasvim ok.

E sad zanima me da li uz reciever moram kupit i dodatnu neku sobnu antenu kao pojacalo il...sta?

I da ove (sobne) antene koje prodaju po dućanima za do 100 kn...da li to valja il?

radi se o Zagrebu-Centar

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U Zg bi trebalo bez problema raditi sa sobnom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dirtyjack kaže...

Imam jos jedno pitanje...

Trebam spojit na jednu telku dvb-t reciever međutim  taj tv nije spojen na nikakvu vanjsku antenu vec je sam tv imao svoju antenu i to je radilo sasvim ok.

E sad zanima me da li uz reciever moram kupit i dodatnu neku sobnu antenu kao pojacalo il...sta?

I da ove (sobne) antene koje prodaju po dućanima za do 100 kn...da li to valja il?

radi se o Zagrebu-Centar

ja sam jedno vrijeme hvatao signal na one klasične rašlje što dobiješ sa tv-om bez problema. Bez ikakvog pojačala. A nalazim se 50-ak km od Zagreba

17 godina
neaktivan

nis onda cu probat prvo samo sa reciever-om a ako nece valjat slika onda cu morat neku sobnu antenu kupit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

nis onda cu probat prvo samo sa reciever-om a ako nece valjat slika onda cu morat neku sobnu antenu kupit

Nece ti radit bez ikakve antene.

17 godina
Pudge kaže...
dirtyjack kaže...

Nece ti radit bez ikakve antene.

mislio je na to da će probati prvo na antenu što je dobio s tv-om, odnosno "rašlje"

17 godina
neaktivan

E to...krivo sam se ocito izrazio...prvo sa antenom od tv-a, a ak nece ic onda cu neku sobnu kupit?ima ko kakvu preporuku...da je mozda sebi kupio pa da znam kako to radi.

I da...nije mi jasno zasto na jednoj telki nemam z1 to jest ne mogu ga nac...a susjeda do mene ga ima.

imam vanjsku antenu,riblju kost.al stanga?reciever je Nytrobox 4001-t usb

17 godina

možda nije okrenuta u smjeru kako je od susjede (mora biti prema sljemenu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo samo da kazem u kratko.

Spojio sam dvb-t (strong) prijamnik na tv sa rašljama i slika je super.radi ko beba.jedino sta ne moze se lovit bas svi programi ko sa vanjskom al oni osnovni rade.

ulovio sam hrt 1 hrt 2 rtl nova i kapital net.dovoljno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo nezz vise di bi posto otkad imam vu digitalnu samo problemi!

prvo nema signala kupim novu antenu signal dobar par dana i onda gecrk ovi na liniji kazu kupi pojacalo kupim pojacalo opet nis promenil sam vec  10 vrazjih prijemnika ako mi sad ne pomognete vjerovatno i 11 evo problema

evo dns je doso novi rtl 2 i doma tv i sad zbog tog sranja nemogu gledat hrt 1 i hrt 2 i rtl1 naime rtl se uopce ne pokazuje slika je crna ahrt1 hrt2 se zblokaju nakon 1 sec i samo se pikseli pokazuju i da  hrt mi vise nije na prva dva programa nego na hrt je na 17 a hrt2 na 92 WTF hebala ih digitalna stsa je falilo analognoj PLS HELP

probo sam cak i onaj LSNC ili kako vec stavit na DA i na NE al isti K+rac

0 0 hvala 0
17 godina
dirtyjack kaže...

Pozdrav,

Ovako imam par pitanja vezana za digitalni signal i prijalaz na digitalni signal

Zanima me zašto se ne može preko jednog reciever-a spojiti 2 tv-a.?šta to bas mora ici preko scart kabla?zar se ne može "razdijelit" TV izlaz sa recimo T konektorom?

Da li postoji reciever koji ima u sebi dva "modula"preko kojeg bi se na dva tva mogla gledati različita slika?

Zanima me još koja je točno razlika izmedju mpeg2 i mpeg4 dekodiranja?Nešto sam citao da će u budućnosti sve biti preko mpeg4 da li je taj mpeg4 za hd sliku ili?

Thx

koliko sam skuzio ti zelis jedan dvb-t resiver koji ima u sebi dva tunera spojiti na dva tv-a,tako da bi na svakom tv-u imao drugu sliku jel tako?

to je prakticno samo onda ako su ta dva tv-a u jednoj prostoriji ili najbolje jedan do drugoga,ako je jedan u drugoj prostoriji je totalno neprakticno jer svaki puta kad se bude zeljelo promjeniti kanal na tom tv-u morati ce se ici po daljinski od dvb-t uredjaja ili do samog uredjaja koji ce recimo stajati kod prvog tv-a

-=PiS=- CROZOKI
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice