B-net sabotira digitalni signal

poruka: 11
|
čitano: 8.991
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam osnovni paket B-neta, i od digitalnog imam jedino HRT1, HRT2, RTL i NovaTV. Ostalo je sve analogno, pa i Doma, RTL2. Z1 bi trebao biti digitalni, Net itd, jer se oni emitiraju u digitalnom signalu.

Kako to da B-net smije degradirati signal? Zar to nije protuzakonito?

Jer oni u biti ucjenjuju ljude da ako oće imato standardnu kvalitetu, da u biti moraju platiti još više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nažalost, Bnet nema obvezu reemitiranja DVB signala, iako bi volio da se zakonskti to regulira.

I to što imamo je još uvijek navedeno kao eksperimentalno emitiranje na njihovim stranicama.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A neka žalba OiV-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: B-net sabotira digitalni signal
the_dammed kaže...

Imam osnovni paket B-neta, i od digitalnog imam jedino HRT1, HRT2, RTL i NovaTV. Ostalo je sve analogno, pa i Doma, RTL2. Z1 bi trebao biti digitalni, Net itd, jer se oni emitiraju u digitalnom signalu.

Kako to da B-net smije degradirati signal? Zar to nije protuzakonito?

Jer oni u biti ucjenjuju ljude da ako oće imato standardnu kvalitetu, da u biti moraju platiti još više.

Pa normalna stvar, B.net šalje nekodirano kanala samo koje je obavezan, ovo osatlo ne i to se mora platiti. Vidi, uzmi Conax modul te B.net karticu koju ćeš stavit u njega i primat ćeš valjda digitalno ostatak osnovnog paketa.

B.net emitira DVB-C, znači digitalno puta kabela, ipak je to ponešto drugačije od DVB-T standrada koji je zemaljski. Ti i ova 4 profrma primaš jer ti TV ima DVB-C prijemnik.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 16:47 (Bara).
17 godina

Bara, pogrešno.

Ova 4 digitalna su DVB-T, ne -C. MUX A je u pitanju i prisutan je neovisno o paketu kojeg imaš.

Ostatak digitalije je -C, ali taj moraš platiti.

the_dammed kaže...

A neka žalba OiV-u?

Nema OiV veze s tim. Možeš pisati Bnetu da li misle proslijediti ostatak signala.

Možeš i pisati svom saborskom zastupniku da uvedu takav zakon, ali znaš kako će to proći :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 21:19 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne može nikako biti DVB-T ako se radi o kabelskom signalu. Većina današnjih TV-a na našem tržištu ima integriran DVB-C prijemnik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 21:50 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Ne može nikako biti DVB-T ako se radi o kabelskom signalu. Većina današnjih TV-a na našem tržištu ima integriran DVB-C prijemnik.

Možda imaju, ali moja TV kartica sigurno nema :)

http://www.bnet.hr/cro/televizija/eksperimentalno_dvb_t

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Možda imaju, ali moja TV kartica sigurno nema :)

http://www.bnet.hr/cro/televizija/eksperimentalno_dvb_t

Zanimljivo, zemaljski program preko žice i to kako kažu korisnicima proširenih paketa.

16 godina
neaktivan

Pa muljaju. Oni jednostavno sabotiraju digitalni signal. Nema to veze ko ide DVBC, T, mux A, nego se radi o tome da imamo npr 10 kanala, koji su u digitalnom obliku pošteni iz etera. I taj signal prebacuju u analogni. I to samo dio prebacuju, a ostatak (HRT1, 2, Nova i RTL) ostavljaju u dig. obliku. Zašto? Jer su kapitalisti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
E ako se bas jucer ja nisam pitao isto nakon sto mi nestao iz nekog razloga signal za ta 4 DVB-T kanala s TV-a, pa sam morao proskenirati ponovo sve kanale (dig. i analogne).
U nadi da ce mi novo skeniranje osim digitalnih HTV1, 2, Nov@TV i RTL-a pronaci napokon i digitalne kanale Dom@TV i RTL2 i mozda jos neki drugi, na kraju sam ostao razocaran kad je TV pronasao samo ono sto sam i prije imao.

A njihov DVB-C prijamnik nemam namjeru uzimati jer nemam zivaca za jos jedan daljinski na stolu.
17 godina
neaktivan
passmaslom kaže...

A njihov DVB-C prijamnik nemam namjeru uzimati jer nemam zivaca za jos jedan daljinski na stolu.

Koji TV imaš? Moguće da sve možeš riješiti kupnjom Conax modula i uzimanje kartice u B.neta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice