Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.388.003
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Sasoon kaže...
dj dubo kaže...

pozdrav ekipa!
Evo i ja uzeo Tele 2 pokućni na probu i sve mi se čini da bi mogao i ostat na njemu 
Nije mi jasno kako mi je ovolika brzina s tim da mi je najbliži toranj 10 km od mene...

Ima li tko kakvu preporuku za testirat stabilnost neta?
(brzina mjerena u 3:00) 

Ovo su lokacije Tele2 odasiljaca oko Dubrovnika, s one druge karte:

Znači vidim ga golim okom 
Neznam da li je samo meni IP u Litvi ili je još kome? 

Scoby
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 12:56 (dj dubo).
17 godina
dj dubo kaže...
Znači vidim ga golim okom 

Neznam da li je samo meni IP u Litvi ili je još kome? 

Zna se dogoditi da pokaze lokaciju van Hrvatske, vjerojatno Svedski Tele2 mijenja ip rangeove po drzavama, a da bi se updateale baze koje se koriste za geolokaciju treba vremena.

Pogledaj sta ti kaze na ovoj stranici

https://www.iplocation.net/

Taj site provjeri vise razlicitih servisa za geolokaciju

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Pratim već jedno vrijeme ovu temu i planiram uzeti Tele 2 Internet. Najme prema mobitelu imam full 4G signal, na mojoj lokaciji čak i bolji od HT-a. E sad pošto imam Tele 2 karticu u mobitelu pokušao sam izmjerit brzinu interneta i uvijek je 20 Mbps, bez obzira gdje izmjerim, doma ili u centru Zagreba. Mislim da je to neko ograničenje pa ako netko zna kako da izmjerim točno zahvaljujem se unaprijed na informaciji.

Trenutno sam na Tcom-u na 8-9 Mbps i nisam baš zadovoljan (puca veza i više od toga ne ide nikako). Plan mi je uzet neki bolji ruter poput ASUS 4G-N12 i Tele 2 internet bez ugovorne obveze i testirati nekih mjesec dana da vidim kako to radi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si bonaš i koristiš neku od Surf tarifa brzina ti je limitirana na 21 Mb/s.

14 godina
odjavljen
Jeli ima neka tarifa za pokućni net a da je flat?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa pokućni ima flat opciju...

13 godina
neaktivan

@IvanVugi Ista situacija je i meni bila, no dosao sam do rijesenja unatoc neuspjehu slube za korisnike.

Želiš surfati brzinom munje na svojoj trenutnoj tarifi na bonove?

Aktiviraj opciju Puna brzina za samo 5 kuna mjesečno i surfaj po najvećim 4G brzinama za bonaše: do 75 Mb/s prilikom skidanja podataka s interneta te do 25 Mb/s prilikom slanja podataka na internet.

Za aktivaciju opcije Puna brzina pošalji besplatni SMS sadržaja 4G na broj 13999.

Opcija se obnavlja svakih 30 dana ako imaš dovoljno novca na računu, a o obnovi ćemo te obavijestiti SMS porukom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 0:09 (Guitarheroknight).
14 godina
odjavljen

Starci bi prešli s VDSLa kod Tcoma(50/10) na ovaj pokućni jer nam fiksni tel. ne treba. Kakva je situacija s pokrivenosti, i brzinama? Jel puca veza, ovo ono?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
i tako to sve skupa zajedno 😂

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Starci bi prešli s VDSLa kod Tcoma(50/10) na ovaj pokućni jer nam fiksni tel. ne treba. Kakva je situacija s pokrivenosti, i brzinama? Jel puca veza, ovo ono?

Poruči im da ne rade gluposti, ako ih toliko svrbi taj telefon, neka ga iskopčaju iz routera i prestanu koristiti. Pročitaj cijelu temu i dobiti ćeš odgovore na sva pitanja.

10 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Niti pomišljati na to.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
10 godina
neaktivan

Ja da imam VDSL 50/10 nikad nebi uzeo pokućni u zadnji 10 ak dana brzina mi se prepolovila sad varira od 10 - 40 download ovisno o doba dana, dok je upload i dalje stabilan oko 45, znači nije do signala neg do opterečenja na mreži, al nije samo tako u Tele2 susjed mi ima Vip fiksni internet i ponudili mu hombox kao "veće" brzine i poslali mu na testiranje i brzina mu je bila katastrofa i još je dobio neke antene što se zalijepe na prozor ništa nije pomoglo,  tako da je sve spakirao i vratio im nazad.

Moja preporuka tvojim roditeljima da neprelaze s VDSL-a na pokućni, jedino mogu da vide jeli neki drugi operater daje VDSL jer T-com je najskuplji.

12 godina
neaktivan

Postoji li kakva verzija 4G antene da se kod nas moze kupiti da mi poboljsa signal i kvalitetu veze na prijenosnom huawei modemu ?? 

U Zadru di radim brzina mi je pala s 20Mbs na 2-6Mbs, dok u lickom podneblju na 3crtice signala imam 50-60Mbs. Znam da je stvar preopterecenja ali svejedno bih volio znati dali bih mi pomogla kakva 4G antena i neku preporuku ( link za antenu ) ako nije problem. HVALA

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 10:41 (L1nNk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, bacio sam 50Kn na bon i napravio par testova sa balkona. Izgleda ok za sad

speed test

8 godina
L1nNk kaže...

Postoji li kakva verzija 4G antene da se kod nas moze kupiti da mi poboljsa signal i kvalitetu veze na prijenosnom huawei modemu ?? 

U Zadru di radim brzina mi je pala s 20Mbs na 2-6Mbs, dok u lickom podneblju na 3crtice signala imam 50-60Mbs. Znam da je stvar preopterecenja ali svejedno bih volio znati dali bih mi pomogla kakva 4G antena i neku preporuku ( link za antenu ) ako nije problem. HVALA

Antena će ti poboljšati kvalitetu prijema signala, brzinu teško da ćeš dobiti veću ako je bazna stanica opterećena hrpom surfera, pogotovo sad još i furešti kad se nakače... :D ako ti baš jako treba dobra antena, ekipa iz teme kaže da je najbolji izbor 2xIskra P56, ima negdje u temi link na trgovinu. Ili napraviš antenu sam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 11:32 (robogo).
14 godina
odjavljen

Pokušavam ih objasnit da je fiksni i dalje u jednu ruku potreban.

Tipa ako želiš nazvati bolnicu i naručit se, ako zoveš fiksni preko mobitela, skinu ti kožu s leđa.

Ja im isto fino govorim da ništa ne diraju, al eto, fiksni im "ne treba", a 235 kuna/mj. im je kao puno.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

kao što sam prije rekao bolje da promjene operatera evo u optime imaš internet + telefon 155 kn imaju neki promo isto dobiješ internet 60/10 + telefon za 140 kn mjesečno, samo moraš provjerit jesu li na tvom području pokriveni s VDSL om

https://www.optima.hr/slagalica

14 godina
odjavljen
flex001 kaže...

kao što sam prije rekao bolje da promjene operatera evo u optime imaš internet + telefon 155 kn imaju neki promo isto dobiješ internet 60/10 + telefon za 140 kn mjesečno, samo moraš provjerit jesu li na tvom području pokriveni s VDSL om

https://www.optima.hr/slagalica

Iskreno, s njima nismo imali dobra iskustva prije nekih tri-četiri godine.

11 godina
Dex.pwn kaže...

Tipa ako želiš nazvati bolnicu i naručit se, ako zoveš fiksni preko mobitela, skinu ti kožu s leđa.

Ja im isto fino govorim da ništa ne diraju, al eto, fiksni im "ne treba", a 235 kuna/mj. im je kao puno.

Ne kuzim tko skida kozu?

Battlenet - TheProdigy#2234
14 godina
odjavljen
Zemljanin kaže...
Dex.pwn kaže...

Ne kuzim tko skida kozu?

Pa nije jeftino zvat s mobilnog na fiksni... Ako se ne varam.

11 godina
Dex.pwn kaže...

Pa nije jeftino zvat s mobilnog na fiksni... Ako se ne varam.

Fakat ne znam koja mreza u danasnje doba skupo naplacuje  pozive na fiksne brojeve.

Kad uzmes pakat razgovora svejedno ti je u koju mrezu u HR zoves.

Battlenet - TheProdigy#2234
8 godina
neaktivan

jel jos nekom pao pokucni?

nemam nikakvog signala dok preko pretplatnog broja imam ful signal.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo od prošlog tjedna.

http://beta.speedtest.net/result/6456493386

i jedan od danas

http://beta.speedtest.net/result/6476753570

u pon mi stižu iskre 56 i adpateri sma -> crc9. pa ću vidjet kako rade na 4km udaljenosti kad odem na teren. jer trenutni bez antena link je nekih 10/2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

ma nije pao net.mislim je al kod mene.sim se zblesirao bio.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Bok ekipa, mam jedno pitanje, renoviram si drugu kucu gdje nema prikljucak od telefona/interneta, kako bi bilo najjednostavnije i najjeftinije dobiti nekakav internet, imam tele2 telefon/karticu, al nema 3g a kamo 4g mreze u kuci ni okolo a na karti pokrivenosti ljepo obiljezeno da sam u zoni 3g mreze uvijek, ponekad samo baci na kratko 3g, testirao prek moba sa speed testom ping je 120ms, a download jedva 2mbps.
E sad, dal je onaj uređaj sta se dobije "POKUCNI INTERNET" u tele2 jaci pa bolje uhvati signal ili? Prosim ljepo pomoc

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo da i ja potvrdim.Kad god downloadam nešto pukne veza,i to me već iritira pomalo.Dok se pregledavaju stranice,Youtube i to onda je ok,ali čim stavim nešto skidat prve 2-3 min je u redu,a onda samo nestane veze.Očito tu ovi u Tele 2 nešto muljaju.
9 godina
neaktivan
Izmjeri tu brzinu od 5 navečer kad u Tele 2 spuste svima brzinu.Meni bude 12-15 max download.A ujutro dođe do 40-50mb.
14 godina

Ne znam što izvode ovi u Tele2, ali pokučni internet mi je stalno limitiran na 20 Mbps - kao da sam na mobitelu na bonovima (gdje je to poznati limit).

Pokušao sam poslati poruku "4G" na 13999 (kroz administraciju modema), ali naravno, odmah dobijem povratnu poruku "Usluga je dostupna samo korisnicima bonova. Vas Tele2".

Da li je netko imao sličnih problema?

Postavljeni profil: Tele2 MBB Pretplata(zadano)

Jačina signala: 4-5 crtica (dakle, skoro max)

Protokol: 4G

Zvao sam službu za korisnike i sad čekam kako će se stvar razviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.7.2017 9:29 (ikolic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ikolic kaže...

Ne znam što izvode ovi u Tele2, ali pokučni internet mi je stalno limitiran na 20 Mbps - kao da sam na mobitelu na bonovima (gdje je to poznati limit).

Pokušao sam poslati poruku "4G" na 13999 (kroz administraciju modema), ali naravno, odmah dobijem povratnu poruku "Usluga je dostupna samo korisnicima bonova. Vas Tele2".

Da li je netko imao sličnih problema?

Postavljeni profil: Tele2 MBB Pretplata(zadano)

Jačina signala: 4-5 crtica (dakle, skoro max)

Protokol: 4G

Zvao sam službu za korisnike i sad čekam kako će se stvar razviti.

Korisnici na pretplati imaju punu brzinu. Ista je limitirana samo bonašima, pa stoga ne možeš aktivirati 4G opciju.

11 godina

Jel ima neko iz VŽ da ima pokućni? Centar ili blizu centra. Jesu li brzine zadovoljavajuće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice