Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.388.670
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Cijelo jutro sam sa posla konektirani preko remote desktopa na računalo kod kuće i veza nije nijednom pukla.... prije dva tjedna veza nije pukla 3 tjedna....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
O B O kaže..  

Zašto nema smisla, tele2 to nudi na cijelom području države, kao i vip, a i u gradovima ima ljudi koji nemogu imati ni 10 mbita na ADSL-u

Ako si pročitao dobro moj post...rekao sam da Vip nudi : van gradova (jel meni u ZG nedaju)., a Tele 2 nudi u gradovim i van...

Kažem...u većini RH se može dobit kod kabelskih operatera brzina od 10-50mbps., tamo gdje se ne može je odličan pokučni internet...ali kao što je kolega lavic2006  naveo - drastično mu se smanjila brzina tj 2.5mbps na pokučnom internetu.

Sama pomisao da danas mogu imat brzinu 50-100mbps a sutra 2.5mbps mi ne odgovara. Ređe onda imam Iskon gdje je brzina uvijek oko 23mbps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:16 (R36).
8 godina
neaktivan

Prije cca mjesec dana mi u Vip-u rekoše da sada daju homebox na cijelom području RH . Samo i na homeboxu imas pucanja veze prilikom dolaznog i odlaznog poziva jer se u tim trenucima prebacuje izmedju 3G i 4G mreže ( voice ide na 3G a net na 4G mrezi ).

Definitivno je najstabilnija fiksna mreza ( optika, bakar... ) no tamo gdje je nema pokućni je dobra alternativa ukoliko ti je prihvatljivo da može biti pucanja veze i drastičnih razlika u brzini....

😊

.
11 godina
neaktivan

"Some ISPs are able to figure out if you're using a router by the vendor code and disconnect you. If they see the MAC as just a NIC, they've got no reason to drop your connection."

Ja sam ovo shvatio vise u kontekstu ako nisi taj uredjaj, nista od konekcije za tebe. Probat cu, iako i dalje ne vidim kako bi pomoglo. Pogotovo jer i internet preko wifija umre u isto vrijeme. A ako nije to, nije ni antena, onda ostaje da je do routera. Kako ima onih i sa boljim routerima kojima i dalje puca, rekao bih da je to na kraju tele2 feature.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bunker kaže...

Prije cca mjesec dana mi u Vip-u rekoše da sada daju homebox na cijelom području RH . Samo i na homeboxu imas pucanja veze prilikom dolaznog i odlaznog poziva jer se u tim trenucima prebacuje izmedju 3G i 4G mreže ( voice ide na 3G a net na 4G mrezi ).

Definitivno je najstabilnija fiksna mreza ( optika, bakar... ) no tamo gdje je nema pokućni je dobra alternativa ukoliko ti je prihvatljivo da može biti pucanja veze i drastičnih razlika u brzini....

😊

.

E da, to kužim da puca veza ako netko zove. Ma ja ne bi ni koristio telefon., samo net.

Jučer sam zvao njihovu prodaju i nije mi htjela dat homebox., a možda bi ga dobio na prodajnom mjestu. Ja mislim da bi u Dubravi mogao imat 50mbps., a na Tele 2 sam imao 15mbps. Ovako bi plačao 130kn internet., a sad na Iskonu plačam 174kn. Ne trošim više od 70GB mjesećno., najviše sam imao 101Gb tako da bi mi Vipovih 100Gb bilo dovoljno. A da potrošim  tih 100GB, opet se nadoplati za 30kn 100GB tako da bi ipet prošao jeftinije nego na Iskonu.

8 godina
CKY kaže...

"Some ISPs are able to figure out if you're using a router by the vendor code and disconnect you. If they see the MAC as just a NIC, they've got no reason to drop your connection."

Ja sam ovo shvatio vise u kontekstu ako nisi taj uredjaj, nista od konekcije za tebe. Probat cu, iako i dalje ne vidim kako bi pomoglo. Pogotovo jer i internet preko wifija umre u isto vrijeme. A ako nije to, nije ni antena, onda ostaje da je do routera. Kako ima onih i sa boljim routerima kojima i dalje puca, rekao bih da je to na kraju tele2 feature.

probaj kliknuti, ništ te ne košta....  ja koristim i wifi i lan...wifi koristim kao 2.4Ghz access point, lan je spojen na 16 portni gigabit switch na kojeg se spajaju razni uređaji po kući (računala, televizori itd) te 5GHz acces point..  pucanja su prestala kloniranjem MAC adrese... iskreno nema ni meni smisla, al eto mislim da nije slučajnost 4 puta zaredom da se popravilo....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:53 (nbrezovec 1).
8 godina
neaktivan

Isprobao iskre na balkonu di ima prepreka i jedino je upload max dok je dl mozda bolji za 2mbit

Mozda bi bilo bolje na dimnjaku ali nevjerujem.

Tele 2 laze da ide brzina do 150 tj. nije istina za sve odasiljace jer ocito limitiraju zbog puno korisnika.

Uglavnom totalno neisplative antene i sad mi zao sto sam trazio refund za onu panelku

Brzina 32/48

Ako oce netko kupit antene na prodaju su

Antene su nove i sa njima dajem nosac za zid od 1 m duzine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 18:42 (Ares001).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ares001 kaže...

Isprobao iskre na balkonu di ima prepreka i jedino je upload max dok je dl mozda bolji za 2mbit

Mozda bi bilo bolje na dimnjaku ali nevjerujem.

Tele 2 laze da ide brzina do 150 tj. nije istina za sve odasiljace jer ocito limitiraju zbog puno korisnika.

Uglavnom totalno neisplative antene i sad mi zao sto sam trazio refund za onu panelku

Brzina 32/48

Ako oce netko kupit antene na prodaju su

Antene su nove i sa njima dajem nosac za zid od 1 m duzine.

Nitko ne laže. Kako onda objašnjavaš da neki korisnici imaju brzinu 140 Mb/s? Tele2 nije nigdje rekao da garantira brzinu 150 Mb/s svim korisnicima jer se ta brzina dijeli na sve korisnike. Mobilni internet funkcionira malo drugačije i ne može zamijeniti internet preko kabela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 19:04 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

Izgleda da gledaju koji je odasiljac opterecen i koliko i ako ima gro korisnika na njemu limitiraju dl brzinu.Siguran sam u to.

Znaci ja imam max brzinu uploada i to je 48 mbit/s ali dl je samo porastao za 2 mbit.Sad ti meni objasni kako jer je signal ful dok sad sa signalom na 3/4 i tp link antenama imam isti dl i naravno upload je upola manji zbog jacine signala.Iskra antena u mimo kombinaciji je nesto najbolje kaj mozes okrenut prema odasiljacu ali bez pomaka dl brzine.

Sad ti to objasni meni kako?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ares001 kaže...

Izgleda da gledaju koji je odasiljac opterecen i koliko i ako ima gro korisnika na njemu limitiraju dl brzinu.Siguran sam u to.

Znaci ja imam max brzinu uploada i to je 48 mbit/s ali dl je samo porastao za 2 mbit.Sad ti meni objasni kako jer je signal ful dok sad sa signalom na 3/4 i tp link antenama imam isti dl i naravno upload je upola manji zbog jacine signala.Iskra antena u mimo kombinaciji je nesto najbolje kaj mozes okrenut prema odasiljacu ali bez pomaka dl brzine.

Zato jer brzina ne ovisi nužno o signalu. Pogotovo ne o razlici između 3/4 i 4/4 crtice.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
Evo slike sa onon panelkom... dakke slika 1 antena na krovu slika 2 router samo metar ispod antene unutar krova.. mislim da si trebao uzeti onu antenu
8 godina
Ares001 kaže...

Kvaliteta signala je jedno, raspoloživi bandwidth drugo.

16 godina
nbrezovec 1 kaže...
CKY kaže...

probaj kliknuti, ništ te ne košta....  ja koristim i wifi i lan...wifi koristim kao 2.4Ghz access point, lan je spojen na 16 portni gigabit switch na kojeg se spajaju razni uređaji po kući (računala, televizori itd) te 5GHz acces point..  pucanja su prestala kloniranjem MAC adrese... iskreno nema ni meni smisla, al eto mislim da nije slučajnost 4 puta zaredom da se popravilo....

Ne pomaže. Klonirao, veza je pukla nakon pola sata.

Najčešće se dešava kada skidam torrente, dl padne na 0. Neće više otvarati stranice. I onda sam probao umjesto reseta prebaciti na 3G i počeo je skidati, vratim na 4G ne skida. Resetiram router i 4G proradi. 

17 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...
Najčešće se dešava kada skidam torrente, dl padne na 0. Neće više otvarati stranice. I onda sam probao umjesto reseta prebaciti na 3G i počeo je skidati, vratim na 4G ne skida. Resetiram router i 4G proradi. 

Prekidi veze kod torrenata se događaju i kod fiksne veze. Jedino je rješenje ograničiti brzinu downloada. Ovo je iz vlastitog iskustva.

Plehani vikleri
14 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Prekidi veze kod torrenata se događaju i kod fiksne veze. Jedino je rješenje ograničiti brzinu downloada. Ovo je iz vlastitog iskustva.

Samo kod loših routera.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
DarK.xy kaže...
nbrezovec 1 kaže...
CKY kaže...

Također probao puklo...kloniranje mac adrese ne pomaže. Bojim se da je do routera.

E sad, ako relamiram rutir radi pucanja veze, koja je šansa da se dobije novi? Također što s vremenom čekanja na servisu? Se dobije zamjenski ili?

15 godina
neaktivan

Očito je problem u samom routeru, jer meni je isto pucala veza 2-3 puta dnevno, najviše kad sam skidao preko torenta.

Dok nisam nabavio novi router i sve super veza ni jedanput nije pukla u 2 tj

jasmin
17 godina

Pa zašto da kupujem novi kad sam platio njihov i imam jastvo.

Mene više zanima jel ce se oni pravit mutakiv tokom reklamacije i dal cu dobit kakav zamjenski ruter do tada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa i ak dobiš drugi, najvjerovatnije će biti isti, sa istim mušicama tako da ...

jasmin
8 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Veći je problem kad baje odu onlajn i guglaju "toremnti brže skidanje kako namjestit" i nađu "tutorial" gdje kaže da broj dolaznih konekcija postave na 5000, to će ubrzat toremt trista posto!

A ne razmišljaju da hardver u routeru ne može obraditi toliku hrpu dolaznih konekcija i jednostavno zamre od muke.

8 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...
nbrezovec 1 kaže...
CKY kaže...

Ista stvar i kod mene. Download padne na nulu i stranice se više ne otvaraju. Uglavnom se veza vrati nakon min-dvije ali nekad ipak moram resetirat router.

Mislim da nema smisla reklamirat router jer su očito svi isti. Ja sam mislio raskinut ugovor i kupit neki drugi router al to je isto lutrija jer vidim da jednima bolje radi s drugim routerom a drugima isto puca.

Ovak na 24 rate dobivam router za 360 kuna a ak to raskinem moram dat 800-900 kn za novi pa ne znam da li se to uopće isplati.

Usput, kloniranje MAC adrese ni kod mene nije pomoglo.

11 godina
neaktivan

Takodjer i kod mene puklo danas sa kloniranom MAC adresom. Ako antena ne pomaze, ostaje da je do routera onda. Pretpostavljam da bi jako tesko od Tele2 dobio novi router a i cak da se to dogodi, pitanje je jesu li svi takvi. Onako u normalnom radu mi nikad ne puca ali cim krenem sa skidanjem prakticki je samo pitanje vremena.

0 0 hvala 0
8 godina
Izgleda da ja imam srece.. meni radi fantasticno.. torrente skidam bez frke.. nema pucanja
13 godina
neaktivan
Meni je veza pucala dok nisam skuzio da mi antivirus blokira router kad skidam torente, uglavnom otišao sam pod device control u eset antivirusu I tamo enablao router, veza više ni jedanput nije prekinuta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa!
Evo i ja uzeo Tele 2 pokućni na probu i sve mi se čini da bi mogao i ostat na njemu 
Nije mi jasno kako mi je ovolika brzina s tim da mi je najbliži toranj 10 km od mene...

Ima li tko kakvu preporuku za testirat stabilnost neta?
(brzina mjerena u 3:00) 

Scoby
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo da samo kažem vezano za ovo pucanje veze.

Ja imam Huawei E5372. Ono što mi se događa je da na jednom mjestu (urbana sredina) veza često puca ako postavim postavke na isključivo 4G. Veza se nekad uspostavi sama od sebe, ali češće se događa da moram resetirati ruter. Ako postavim postavke na automatske, onda ruter sam prebacuje između 3G i 4G i pucanja (osim tijekom prebacivanja), u principu nema.

Na drugom mjestu (ruralna sredina) veza je konstantna bez pucanja. Govorim o 4G.

Ukratko, sumnjam da je do rutera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da ti to nije kompletna karta.

Pogledaj ovdje: https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

Ali odaberi županiju i stisni show elements da vidiš odašiljače.

13 godina
neaktivan
BMT kaže...

Evo da samo kažem vezano za ovo pucanje veze.

Ja imam Huawei E5372. Ono što mi se događa je da na jednom mjestu (urbana sredina) veza često puca ako postavim postavke na isključivo 4G. Veza se nekad uspostavi sama od sebe, ali češće se događa da moram resetirati ruter. Ako postavim postavke na automatske, onda ruter sam prebacuje između 3G i 4G i pucanja (osim tijekom prebacivanja), u principu nema.

Na drugom mjestu (ruralna sredina) veza je konstantna bez pucanja. Govorim o 4G.

Ukratko, sumnjam da je do rutera.

Slažem se...i ja mislim da nije do routera...

Jednostavno to prebacivanje s 3G na 4G i obrnuto stvara pucanje...

Meni kod Iskona nikad nije pukla veza na torentima...i imam upalje antivirus...tako da.

Ono što ja tvrdim cijelo vrijeme. Ti pokučni interneti (Tele2, Vip) su odlični za mjesta van gradova gdje nema puno spajanja korisnika i gdje su veze stabilne. Ovu po gradovima je lutrija...

ojpi kaže...

Mislim da ti to nije kompletna karta.

Pogledaj ovdje: https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

Ali odaberi županiju i stisni show elements da vidiš odašiljače.

Ovo je odlična karta 

I ako pogledaš malo bolje kartu...Tele 2 ima 4G mrežu na 70% RH, nikakvih 98%.

17 godina
neaktivan
dj dubo kaže...

pozdrav ekipa!
Evo i ja uzeo Tele 2 pokućni na probu i sve mi se čini da bi mogao i ostat na njemu 
Nije mi jasno kako mi je ovolika brzina s tim da mi je najbliži toranj 10 km od mene...

Sigurno si u zoni pokrivanja antena s odašiljača. Npr. kao u primjeru sa priložene slike. Ovi koji su van zone mogu biti daleko bliži odašiljaču, ali imaju slabiji prijem i slijedom toga nestabilniju vezu.

Plehani vikleri
17 godina
dj dubo kaže...

pozdrav ekipa!

Ovo su lokacije Tele2 odasiljaca oko Dubrovnika, s one druge karte:

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice