Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.431.373
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ima li smisla ta Iskra antena ako nemam LOS? Na putu do odasiljaca, udaljenog 350m mi je kat jedne vece kuce. Sama kuca je udaljena nekih 35m.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja nemam los zbog kuce i drveta.Bitno je da ti kuca nije ispred nosa i da ima gdje lovit signal.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Guitarheroknight kaže...
Jano Polić kaže...
Glitcher kaže...
Glitcher kaže...

Kupio Huawei B315s-22 i brzine su solidne.

Sa tim dijelom sam zadovoljan.

Jedino što se zna dogoditi je to da mi prekine vezu bez nekakvog razloga iako na routeru sve stoji kako treba...signal, 4G sve je kako treba, ali primjerice zna pasti wifi i LAN pa moram ili malo pričekati da se sam skulira ili ga moram restartati.

Ima li netko slična iskustva i nekakvo rješenje?

Anyone?

Isti problem kod mene. Očigledno je u pitanju router budući da sam isprobao sim karticu u drugom routeru i problema nema. Nije mi se dalo slati prigovore pa uređaj na servis jer znam kako to traljavo funkcionira i da će tvrditi da je sve ok pa sam router odlučio prodati i kupiti novi koji mi stiže kroz dan-dva pa ću vidjet kako funkcionira.

Ajde bas javi koji si kupio i da li ti vise puca.

Evo kupio sam ovaj router u Mikronisu. Router je jako modernog dizajna, ima odlično sučelje, super lovi signal, veza uopće ne prekida, a brzina interneta je ista kao i kod routera koji prodaje Tele2. Jedino što nema android aplikaciju za upravljanje routerom kao što ima Huawei od Tele2, ali to meni i nije toliko bitno. Toplo preporučam. Nadam se da će i Tele2 uvidjeti da im je router koji imaju u ponudi problematičan te reagirati stavljanjem u ponudu nekog drugog kvalitetnijeg uređaja. Još samo da dodam da je u router bilo dovoljno ubaciti sim karticu i uključiti ga i odmah je bio spojen na internet (nije bilo potrebno podešavati APN postavke i sl.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 9:52 (Jano Polić).
11 godina
Jano Polić kaže...

Evo kupio sam ovaj router u Mikronisu. Router je jako modernog dizajna, ima odlično sučelje, super lovi signal, veza uopće ne prekida, a brzina interneta je ista kao i kod routera koji prodaje Tele2. Jedino što nema android aplikaciju za upravljanje routerom kao što ima Huawei od Tele2, ali to meni i nije toliko bitno. Toplo preporučam. Nadam se da će i Tele2 uvidjeti da im je router koji imaju u ponudi problematičan te reagirati stavljanjem u ponudu nekog drugog kvalitetnijeg uređaja. Još samo da dodam da je u router bilo dovoljno ubaciti sim karticu i uključiti ga i odmah je bio spojen na internet (nije bilo potrebno podešavati APN postavke i sl.)

Jako tesko

Battlenet - TheProdigy#2234
9 godina
neaktivan

Cijela mreža je u huawei opremi, vjerojatno su dobili routere za bagatelu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li je ovaj Huawei ruter otključan na sve mreže?

Znaci kupljen u slobodnoj prodaji u njihovom centru.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me TELE 2 pokucni internet za 150kn mislim da je neograniceno gb, dal se moze racunalo prikopcat preko kabla ili samo wifi?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
tomek03 kaže...

Pozdrav, zanima me TELE 2 pokucni internet za 150kn mislim da je neograniceno gb, dal se moze racunalo prikopcat preko kabla ili samo wifi?

Može, naravno.

17 godina
Glitcher kaže...

Da li je ovaj Huawei ruter otključan na sve mreže?

Znaci kupljen u slobodnoj prodaji u njihovom centru.

da

tomek03 kaže...

Nije 150 nego 169kn. Možeš preko usb-a, lana ili wifija.

8 godina
amd freak kaže...

Nije 150 nego 169kn. Možeš preko usb-a, lana ili wifija.

Huawei B315s podržava samo LAN i Wi-Fi. USB nije podržan za spajanje na net.

11 godina

Ima u zadnjem BUG-u recenzija 4G routera i taj Asus je dobio 8-icu a recimo D-link DWR-921 je dobio 9-tku a cak je jeftiniji (999kn). Moras i sam priznati da je ovaj tvoj Asus 50% skuplji od najskuplje varijante Tele2 Huawei-a tako da je opet upitno koliko i kome se to isplati. 

12 godina
neaktivan
10alex kaže...

Ima u zadnjem BUG-u recenzija 4G routera i taj Asus je dobio 8-icu a recimo D-link DWR-921 je dobio 9-tku a cak je jeftiniji (999kn). Moras i sam priznati da je ovaj tvoj Asus 50% skuplji od najskuplje varijante Tele2 Huawei-a tako da je opet upitno koliko i kome se to isplati. 

Slažem se da je skuplje, ali barem funkcionira bez greške. Jel bi mi htio poslikat tu stranicu/stranice u BUG-u s recenzijama routera i poslati u privatnoj poruci?

17 godina

Kaj da se recimo kupi taj D-link DWR-921 i uzme njihov pokućni bez pretplate, kak to funkcionira? 

Meni je jučer objašnjavala u centru ali sve se nekak opet svodi na neko potpisivanje...! 

Može pomoć? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Funkcionira tako da kod njih moraš potpisati Zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa al u tom zahtjevu (ugovoru) ti je navedeno da nemaš ugovornu  obvezu na određeno vremensko razdoblje recimo 12 il 24 mjeseca, tako da taj pretplatnički odnos možeš prekinuti bilo kad bez ikakvih penala, samo popuniš zahtjev za prekid i to je to

16 godina

Funkcionira sasvim uredu. Imaš svoj ruter, karticu plačaš 169 kn mj. Imaš potpisivanje i kopiranje osobne zbog adrese itd.

Logiraš se na moj.tele2.hr i izabereš si naćin plaćanja i to je to.

PS

Poklanjam biquad antenu za 1800 mhz. Da bi antena proradila treba kupiti dva sma muška konektora i kabal.

npr. http://www.ebay.com/itm/LMR195-SMA-male-to-male-plug-LMR-195-Low-Loss-Coaxial-Coax-Cable-Any-Length-Lot-/181937187354?var=&hash=item2a5c4d2a1a:m:mX2k170V1mzE6eV8pCxQjEQ

Antena je testirana vani i radi jedino što mi krivo što je nisam testirao u prostoriji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 13:57 (lord22).
9 godina

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze. Odmah drugi dan je pukla par puta, resetirao sam router na tvorničke postavke i bilo je ok sve do prije par dana.

U zadnjih par dana puca svako malo i stvarno mi već ide na živce.  To nije pravo pucanje jer sve lampice svijetle i veza i dalje radi ali neće otvarat stranice i torrenti svi krepaju. Ispravi se samo od sebe nakon min-dvije ili kad ponovno pokrenem router.

Repetitor mi je blizu tak da je signal maksimalan (5 barova) što znači da je sigurno problem u ovom Huawei routeru. U ponedjeljak idem reskinut ugovor i vratit im router.

Molim preporuke koji router uzeti. Jako mi se sviđa TP-LINK MR-6400 ili Archer MR200 koji je samo malo skuplji ali nijedan nema 1 Gbps LAN portove. Na ovom Huaweu mi je brzina uglavnom ravno 100 Mbps ali nekad skoči i na 110-115 pa bi trebao isto router s gigabitnim LAN portovima jer očito može više od 100.

Edit: Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U. Samo TP-LINK nema gigabitni LAN port ali to i nije toliki problem ako je kvalitetan router.

Ima li tko iskustva s nekim od ova tri?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 17:17 (abootman).

1 0 hvala 0
15 godina
abootman kaže...

Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze. Odmah drugi dan je pukla par puta, resetirao sam router na tvorničke postavke i bilo je ok sve do prije par dana.

U zadnjih par dana puca svako malo i stvarno mi već ide na živce.  To nije pravo pucanje jer sve lampice svijetle i veza i dalje radi ali neće otvarat stranice i torrenti svi krepaju. Ispravi se samo od sebe nakon min-dvije ili kad ponovno pokrenem router.

Repetitor mi je blizu tak da je signal maksimalan (5 barova) što znači da je sigurno problem u ovom Huawei routeru. U ponedjeljak idem reskinut ugovor i vratit im router.

Molim preporuke koji router uzeti. Jako mi se sviđa TP-LINK MR-6400 ili Archer MR200 koji je samo malo skuplji ali nijedan nema 1 Gbps LAN portove. Na ovom Huaweu mi je brzina uglavnom ravno 100 Mbps ali nekad skoči i na 110-115 pa bi trebao isto router s gigabitnim LAN portovima jer očito može više od 100.

Edit: Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U. Samo TP-LINK nema gigabitni LAN port ali to i nije toliki problem ako je kvalitetan router.

Ne isplati ti se uzeti radi tih te mrvice nešto novo, možda ti za mjesec ili 2 padne brzina pa će ti na kraju ispast da si uzalud potrošio novce

8 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
abootman kaže...

Ne isplati ti se uzeti radi tih te mrvice nešto novo, možda ti za mjesec ili 2 padne brzina pa će ti na kraju ispast da si uzalud potrošio novce

Nisam odmah ni skužio da je ovaj Asus skoro duplo skuplji od Tp-Linka i D-Linka tak da taj otpada. Koji ti preporučaš? Vidim da ljudi uglavnom kao alternativu Huaweu uzimaju TP-LINK MR6400 ili D-LINK DWR-921.

8 godina
neaktivan

Ja ti mogu rec samo za mr6400.Apsolutno nikakvih problema nemam.wifi kroz cijeli stan bez problema od 80ak kvadrata.Doduse sve je knauf ali opet iam profila koji bi trebali ometat vezu ali u svakoj sobi imam ful signal.

Nikada mi nije pukla veza i to kad su bile velike oluje da je cijelo nebo bilo bijelo.Napisem jos osvrt kad mi u utorak stignu iskre p-56 dvije kak se ponasa ruter s njima

0 0 hvala 0
11 godina
abootman kaže...

Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze.

Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U

Pozdrav! Imao sam identican problem sa pucanjem mreze. Nakon godine dana na Huaweiu koji je na pocetku bio odlican... Ali nakon sta je T2 uveo flet pocinje pucanje mreze i pad brzine, meni je vise manje skoro uvijek negdije oko 25-35dow - 5-7-10upl, iako zna pasti i na 7dow-05upl, pa i manje zavisi o opterecenosti odasiljaca! Pa sam mislio ako kupim bolji router da ce problem biti rijesen, ali nije! Puca manje ali sve ostalo je isto, je da je Asus 4G AC55U super router ali bilo bi bolje mozda, da sam kupio vanjsku 4g antenu Iskra P56, i usparo 200eu, nego kupio router! Tako da vam savijetujem da probate sa antenom, prije nego novi routerom! lp

Odmori se u Istini! :))
8 godina
neaktivan
Ares001 kaže...

Ja ti mogu rec samo za mr6400.Apsolutno nikakvih problema nemam.wifi kroz cijeli stan bez problema od 80ak kvadrata.Doduse sve je knauf ali opet iam profila koji bi trebali ometat vezu ali u svakoj sobi imam ful signal.

Nikada mi nije pukla veza i to kad su bile velike oluje da je cijelo nebo bilo bijelo.Napisem jos osvrt kad mi u utorak stignu iskre p-56 dvije kak se ponasa ruter s njima

Da, vidim da svi hvale taj router. Na Amazon.de je Archer MR200 samo 6 eura skuplji od MR6400 pa ak ću uzimat onda budem vjerojatno uzeo taj Archer.

veseli007 kaže...
abootman kaže...

Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze.

Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U

Pozdrav! Imao sam identican problem sa pucanjem mreze. Nakon godine dana na Huaweiu koji je na pocetku bio odlican... Ali nakon sta je T2 uveo flet pocinje pucanje mreze i pad brzine, meni je vise manje skoro uvijek negdije oko 25-35dow - 5-7-10upl, iako zna pasti i na 7dow-05upl, pa i manje zavisi o opterecenosti odasiljaca! Pa sam mislio ako kupim bolji router da ce problem biti rijesen, ali nije! Puca manje ali sve ostalo je isto, je da je Asus 4G AC55U super router ali bilo bi bolje mozda, da sam kupio vanjsku 4g antenu Iskra P56, i usparo 200eu, nego kupio router! Tako da vam savijetujem da probate sa antenom, prije nego novi routerom! lp

Hvala na informaciji. Meni je brzina uglavnom na 100. Nekad padne na 50-60 ali ispod toga nikad. Signal je maksimalan tak da ne vjerujem da bi vanjska antena puno pomogla u vezi pucanja.

Još ću vidjet kroz idućih par dana kak bude s pucanjem pa ću onda odlučit.

8 godina
neaktivan

Stigla Iskra namontirana i hladan tuš....iako je značajno popravila signal...sa -87db skinula na -74db download se nije promjenio.Tako da izgleda da i bez nje imao sam max što se može dobiti kod mene.Tako ako netko kupuje antenu evo jedna je na prodaju u zg..Znači riječ je o onom Iskra P-56 setu.

0 0 hvala 0
16 godina

dogodilo mi se na mobu da sam potrosio 5GB u jednom danu i trebala mi je doci poruka da mogu dalje koristiti net al jucer nikad nije dosla.

Jeli se to ikome drugome dogodilo?

iskreno nisam ni znao da svakih 5GB treba nekakva aktivacija da se nastavi koristitit internet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

dogodilo mi se na mobu da sam potrosio 5GB u jednom danu i trebala mi je doci poruka da mogu dalje koristiti net al jucer nikad nije dosla.

Jeli se to ikome drugome dogodilo?

Javi se službi za korisnike da vide u čemu je problem.

Abomb kaže...

iskreno nisam ni znao da svakih 5GB treba nekakva aktivacija da se nastavi koristitit internet

Drugi puta lijepo čitaj uvjete korištenja jer u njima sve lijepo piše. Čak to nisu ni skrivali, pa ne moraš tražiti ni uvjete jer ti sve lijepo piše na njihovoj web stranici ispod tarifa.

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/tarife/uz-pretplatu/

8 godina
neaktivan
zsadist kaže...

Stigla Iskra namontirana i hladan tuš....iako je značajno popravila signal...sa -87db skinula na -74db download se nije promjenio.Tako da izgleda da i bez nje imao sam max što se može dobiti kod mene.Tako ako netko kupuje antenu evo jedna je na prodaju u zg..Znači riječ je o onom Iskra P-56 setu.

Koliki su ti brzine dow i upl?Nije ti ni upl max?

Sa iskrama bi morao imat upl max dok ti dow ovisi o opterecenju odasiljaca a posto si u zgu di ima milijon ljudi spojeno iskre tu nemogu pomoc.Ja ne ocekujem vise od 60 dow sa iskrama makar je ovaj odasiljac tu kod mene neopterecen uglavnom.

12 godina
neaktivan

Mene zanima da li se netko tko ima problema s tim Tele2 routerom i smrzavanjem veze žalio u vezi toga, slao uređaj na servis i slično? Je li se šta popravilo?

16 godina
Jano Polić kaže...

Mene zanima da li se netko tko ima problema s tim Tele2 routerom i smrzavanjem veze žalio u vezi toga, slao uređaj na servis i slično? Je li se šta popravilo?

Ja sam ih tražio neki drugi model uređaja i javili su mi da nemaju drugog i da isprobam druge lokacije.

Isprobao sve i ne radi.

Jedino što se može jest žaliti i tražiti raskid ugovora bez penala. Osnova je konstantno pucanje veze što se vjerovatno i vidi u logu od routera.

lp

8 godina
neaktivan
Ares001 kaže...
zsadist kaže...

Koliki su ti brzine dow i upl?Nije ti ni upl max?

Sa iskrama bi morao imat upl max dok ti dow ovisi o opterecenju odasiljaca a posto si u zgu di ima milijon ljudi spojeno iskre tu nemogu pomoc.Ja ne ocekujem vise od 60 dow sa iskrama makar je ovaj odasiljac tu kod mene neopterecen uglavnom.

ja sam van grada tako da su manja opterecenja...up je 50..mislim da bolje ni nemoze.

12 godina
neaktivan
Znači klasičan način bacanja problema pod tepih kao kod svih operatera :-D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice