Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.379.978
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Intel&ATI kaže...
Marko :D kaže...

Ograničenje su morali postavit jer bi svi krenuli skidati i preopteretili mrežu. Mobilni internet namjenjen je za korištenje na mobilnom uređaju. Možeš ga koristiti i na računalu, ali ne sad koristiti za skidanje torrenta i gledanje streamova. Za korištenje interneta na računalu postoji pokućni internet koji nema to ograničenje.

Da, al koja je razlika izmedu mobilnog na bonove i mobilnog na pretplatu(pokucni)? Kaj nije to isto?

Nije isto.

Mobilne tarife (i na bonove i na pretplatu) imaju to ograničenje, pokućni nema. Jedino ograničenje na pokućnom je ono od 1 TB i nakon toga ti smanje brzinu na 1 Mb/s na par sati.

Mobilne tarife s neograničenim internetom sadrže i jedinice za razgovore/SMS. Pokućni je samo internet, bez razgovora i SMS-a.

Ako trebaš internet za komp, trebao si uzeti pokućni, a ne mobilnu tarifu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2017 22:32 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

razmišljam uzeti pokućni te me zanima (uopće se ne razumijem u modeme i sve tehnikalije koje se spominju ovdje)

uzeti li njihov modem ili nabaviti neki drugi?

Ukoliko imate koji prijedlog za modem možete li dati link na njega?

Također ako treba antena može li isto link?

Unaprijed hvala svima na pomoći!

1 1 hvala 0
15 godina

Da, al koja je razlika izmedu mobilnog na bonove i mobilnog na pretplatu(pokucni)? Kaj nije to isto?

Nije isto.

Mobilne tarife (i na bonove i na pretplatu) imaju to ograničenje, pokućni nema. Jedino ograničenje na pokućnom je ono od 1 TB i nakon toga ti smanje brzinu na 1 Mb/s na par sati.

Mobilne tarife s neograničenim internetom sadrže i jedinice za razgovore/SMS. Pokućni je samo internet, bez razgovora i SMS-a.

Kuzim ja to, al kaj nije pokucni int i ovaj mobilni na bonove preko iste infrastrukture?

Koja je razlika ako ti nabijas promet na mobilnoj tarifi na bonove koja bi trebala biti flat i na pokucnom?

Mozda nesto propustam, ali jednostavno mi nije jasno cemu dnevni limit, a oba dvoje na istoj mrezi.

WoT IG: RavenHR_
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 18:00 (Intel&ATI).
9 godina
neaktivan
I koju je sad najbolju antenu uzet za taj pokućni?meni na ruteru 3 crtice i brzina varira od 20-30mb a vidim pod postavkama da ih ima 5 crtica,dakle nije full signal.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Nije isto.

Kuzim ja to, al kaj nije pokucni int i ovaj mobilni na bonove preko iste infrastrukture?

Koja je razlika ako ti nabijas promet na mobilnoj tarifi na bonove koja bi trebala biti flat i na pokucnom?

Mozda nesto propustam, ali jednostavno mi nije jasno cemu dnevni limit, a oba dvoje na istoj mrezi.

Zato što ova opcija na mobu košta 69kn, a pokućni 169kn

Da nema limita i poruka ljudi bi masivno uzimali tarifu za 69kn, a ne pokućni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 19:21 (O B O).
16 godina

Evo postavio kod sebe antene koje sam napravio, do sad su bile kod kuma a odande nije bilo optičke vidljivosti sa odašiljačem i zato vjerojatno fijasko koji sam naveo u svom prijašnjem postu.

Dobijam za 10 mb/s bolje brzine nego na klupici prozora sa štap antenama i to u vrijednostima 40/40 do 50/45 i mislim da je to trenurtno max od  tele2 za ovo moje selo grad područje.

Dalje nisam išao da bi ih istestirao na malo veću udaljenost od odašiljača i ovo je bio napor ubila me vručina dok sam to postavio.

Malo me zagolicala misao da napravim biquad antenu napravio jedan dipol a ko zna za dalje možda na jesen komletiram jednu.

Carnet uvijek mi daje manju vrijednost uploada.

http://beta.speedtest.net/result/6407310380.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 19:56 (lord22).

5 0 hvala 0
15 godina
O B O kaže...
Intel&ATI kaže...

250kn je opcija BEZBROJ GB na bonove, tako da je i jos skuplje

13 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...
O B O kaže...
Intel&ATI kaže...

250kn je opcija BEZBROJ GB na bonove, tako da je i jos skuplje

Da ali na bonove možeš prekinuti kad hočeš, ali ako uzmeš na ugovor dobiješ jeftinije ali sa modemom imaš obvezu od min 2 godine.

Gle ograničenja na mobilnoj tarifi jesu zbog toga da odvrate ljude sa toga na pokućni, i da više zarade, to je jedini razlog zašto ta tarifa ima ograničenja. Jer da nema ograničenja puno više ljudi bi uzelo bezbroj GB + neograničeni pozivi i poruke za 180kn ili kolko već, pa bi tu tele2 manje zaradio nego samo da ljudi uzmu pokućni + modem i još ttarifa sa neograničenim pozivima i porukama za 85 kn ili koliko već. Znači ovako tele2 ima veću zaradu.

lord22 kaže...

Evo postavio kod sebe antene koje sam napravio, do sad su bile kod kuma a odande nije bilo optičke vidljivosti sa odašiljačem i zato vjerojatno fijasko koji sam naveo u svom prijašnjem postu.

Dobijam za 10 mb/s bolje brzine nego na klupici prozora sa štap antenama i to u vrijednostima 40/40 do 50/45 i mislim da je to trenurtno max od  tele2 za ovo moje selo grad područje.

Dalje nisam išao da bi ih istestirao na malo veću udaljenost od odašiljača i ovo je bio napor ubila me vručina dok sam to postavio.

Malo me zagolicala misao da napravim biquad antenu napravio jedan dipol a ko zna za dalje možda na jesen komletiram jednu.

Carnet uvijek mi daje manju vrijednost uploada.

http://beta.speedtest.net/result/6407310380.png

Probaj stavit malo veći razmak između antena, jer kod iskrinih antena P-56 UNICOM MIMO je preporučen razmak 75 cm

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 22:46 (O B O).
11 godina

Iskljucio sam Iskru P56 antenu jer sam imao 5 Mbita veci upload, ali download mi je bio manji za 20 Mbita jer je SINR statistika bila grozna. Sad imam opet 40/40 Mbita.

Ocito ugradena panelka radi bolji posao od vanjske Iskre

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 23:33 (Zemljanin).

0 0 hvala 0
9 godina
Cudno, jesi proba montirat iskru na drugo mjesto?
8 godina
Zemljanin kaže...

Iskljucio sam Iskru P56 antenu jer sam imao 5 Mbita veci upload, ali download mi je bio manji za 20 Mbita jer je SINR statistika bila grozna. Sad imam opet 40/40 Mbita.

kupi si ovu antenu

link na ebay

meni radi fenomenalno... udaljen sam točno 2km zračne udaljenosti od bazne stanice. imam optičku vidljivost. signal mi je doslovno na maksimumu...

10 godina

Je li tko uspio potrošiti 1T u mjesec dana? U koje sate ograničavaju brzinu?

0 0 hvala 0
15 godina
aleng3 kaže...

Trebalo bi biti 18-23h

15 godina
neaktivan
aleng3 kaže...

Mislim da je čak ovdje netko na forumu objavio screenshot ukupne potrošnje na kojem se vidi kako je potrošio 1 TB i da mu nisu smanjili brzinu. Pretraži malo temu...

14 godina
nbrezovec 1 kaže...
Zemljanin kaže...

kupi si ovu antenu

link na ebay

meni radi fenomenalno... udaljen sam točno 2km zračne udaljenosti od bazne stanice. imam optičku vidljivost. signal mi je doslovno na maksimumu...

Koji je to program za testiranje signala?

8 godina
16 godina
neaktivan
Ajde slikaj statistiku veze bez antene. Baš me zanima razlika.
16 godina
neaktivan
Ja sam probio 1tb i svaki dan u 6 su mi prekinuli vezu. Pa sam se ručno rekonektao i opet je sve radilo pun gas 130 mbita. Tako da neznam radi li im taj limiter brzine.
13 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...

Dali si stavio obe Iskre P56 i montirao ih prema uputstvima?

nbrezovec 1 kaže...
Zemljanin kaže...

kupi si ovu antenu

link na ebay

Ja imam P56 aantene, udaljen sam 3,7km od odašiljača, nemam optičke vidljivosti, smeta šuma, i ( https://www.dropbox.com/s/hz1bzqfraf33gv2/tele21.png?dl=0 ) i imam -78dB jačunu signala, s tim da ja imam 10 metara kabela od antena do sticka i imam crc9 na sma adaptere, da imam neki ruter sa ugrađenim utorom za sim kartice i SMA priključcima imao bih vjerojatno i bolji signal

14 godina
odjavljen

Ja sam si kupio ovu yagicu 

http://www.ebay.com/itm/25dbi-Yagi-4G-LTE-Antenna-SMA-Male-Signal-Booster-Extension-Coax-SMA-Female-5M/192190448511?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D40130%26meid%3De78c87cef1304dcaacd66d70e61836ea%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D201884303123

i dobio 10 Mb DL i UL. Nisu to neke velike brzine 35/25, ali izgleda je to maksimalno koliko ja mogu dobiti. Udaljen sam od odašiljača cca 6km bez optičke vidljivosti ( između su kuće i šuma)

Ali ja sam zadovoljan s obzirom koliko sam do sada imao

0 0 hvala 0
14 godina
nbrezovec 1 kaže...

ima li sličan program za  LTE router ZTE 286F

13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Ja sam si kupio ovu yagicu 

http://www.ebay.com/itm/25dbi-Yagi-4G-LTE-Antenna-SMA-Male-Signal-Booster-Extension-Coax-SMA-Female-5M/192190448511?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D40130%26meid%3De78c87cef1304dcaacd66d70e61836ea%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D201884303123

i dobio 10 Mb DL i UL. Nisu to neke velike brzine 35/25, ali izgleda je to maksimalno koliko ja mogu dobiti. Udaljen sam od odašiljača cca 6km bez optičke vidljivosti ( između su kuće i šuma)

Ali ja sam zadovoljan s obzirom koliko sam do sada imao

Sa boljim antenama možeš dobit samo još veću brzinu.

Kod mene sa P56 antenama ako jednu odspojim, download se skoro prepolovi, tak da 2 dobre antene i vozi miško.

14 godina

500m od antene.

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina

Ovo je sa ugradjenom antenom (integrirana)  s tim da je router na tavanu (slika1), u stanu mi je sve po pola i puca veza svakih par minuta (slika2)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 18:48 (nbrezovec 1).
12 godina

formula1live @..kupio si kinesko smeće za wifi (2,4GHz) a ne za 4G-LTE  koja ni na toj frekvenciji nema 25 već oko 12dBi i još je spojeno sa najvećim smećem od koaksa RG58.

Bar sam se slatko nasmijao kad u specifikaciji pročitaš da je za modulaciju...isto kao da za tv kupuješ TV antenu i kažu ti da nije za analognu LOL

-

"Network Connectivity: Wireless-Wi-Fi 802.11b, Wireless-Wi-Fi 802.11g, Wireless-Wi-Fi 802.11n"

-

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 19:42 (AF139).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam probio 1tb i stalno mi je ograniceno
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Jesi probao reseturati vezu?
11 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Cudno, jesi proba montirat iskru na drugo mjesto?

Nemam dvije, samo jednu.

ranko091 kaže...
Ajde slikaj statistiku veze bez antene. Baš me zanima razlika.

Jedina razlika je sto s Iskrom imam SINR 0 ili 1 dB  i RSSI mi je cca -60 dBm a ostalo je good, dok s routerom imam RSRQ -6, RSRP -94, SINR 9, RSSI 69.

Zasto je SINR s antenom uzasan to je pitanje iako da je mozda to yagica samo za 1800 MHz mozda ne bi bilo tolko sumova.

EDIT;

router se nalazi na tavanu i usmjeren je na repetitor udaljenosti 5.8 km.

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 21:51 (Zemljanin).
13 godina
neaktivan
Ekipa, vridi li uzimati ovo?
jedno 8km od repetitora

http://www.ebay.de/itm/371598820031
Ain`t nothin` else like L.A.
9 godina
Bolje ti je otkrit koja je tocno frekvencija (1800mhz vjerovatmo) sta ti treba i uzet jagi. Uzmi naj duzu koju nadjes.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice