Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.380.979
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
PTree kaže...
...

Puno je tu ifs and buts...

Postoji razlog zašto T-Mobile i Vip ne nude niti približno takve pakete, a kamoli flet rate. Mislim da je Tele2 u svojoj pohlepi da privuče korisnike malo požurio sa ovim.

nema tu nikakve pohlepe. veći problem je informiranost populacije o wireless tehnologijama. tu je ustvari najveći problem.

evo primjera obična televizija, nitko ne upali tv i evo slike, svi vuku kabel van spajaju antenu. satelitska, nitko ne ušteka resiver u tv i evo slika, montira se tanjur i lnb. i sad dođe wifi internet, ista tehnologija, nitko ne stavlja antene van. zašto? jer su neinformirani.

ja sam na 60 metara od antene i meni ne treba, wifi od 2500mhz radi na 100 metara bez problema a 1800 vjerovatno i dalje (govorim od direktnoj vidljivosti). ali svi oni koji su 100 ili više metara od odašiljača moraju stavit antenu ako žele kvalitetan link. jer nije to slika i zvuk pa da izgubiš koju sličicu ali sadržaj i dalje ide. kod podataka to mora sve proć bez gubljenja paketa. inače bi s druge strane došlo ništa.

16 godina
ranko091 kaže...
..veći problem je informiranost populacije o wireless tehnologijama. tu je ustvari najveći problem.

..

+ zaboravlja se da je internet, dvosmjerna komunikacija..

+ wireless (bilo koji radio signal) može imati probleme-smetnje-prepreke.. ili raditi savršeno. Ovisno o konkretnoj lokaciji i to nije usporedivo juzer-A/juzer-B.. običan radio (tranzistor) može krčati na stolu i pomak od pola metra može biti dovoljan za čist signal..

uz sve to, ljudi imaju svašta, loše instalacije (izolacija, armatura, elektro smetnje..) problematična računala, drivere, malware .. i čude se zašto nešto ne radi, a sve mora biti OK da bi radilo, bar prihvatljivom brzinom.

+ kad su smetnje veće, često je niža brzina zapravo brža (broj izgubljenih paketa..).

+ ako danas nešto dobro radi, sutra može biti loše i obrnuto. npr više juzera na istoj liniji-opterećenje ili novi odašiljač.. ili bilo koja nova smetnja između a i b.. žica recimo nema taj problem ali i ona može biti oštećena kao primjer.

sve to je logično, ali korisnici 'zaborave'.. i tad su često razočarani, kao igranje lota :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan

A zaboravili ste i poslovno najbitniji dio priče koji umnogome određuje ponašanje tele2 : Tele2 je niskotarifni operater na svim tržištima na kojima djeluje, i cjelokupna politika im je unutar te filozofije. Zato se nezovu tele1, teleA...već se zovu tele2 u startu dočaravajući već svojim imenom svoju poslovnu orjentiranost.

.

0 0 hvala 0
16 godina

Kvalitetan signal i nema tu da nešto neradi.

Ja nisam ni daleko ni blizu odašiljača 1,5km, ruter dwr-921 postavljen na klupici prozora.

Signal varira od 70-80%. Pitanje jel ima kakva aplikacija koja bi popratila signal kao ova za huwai?

U ovih nešto više od mjesec dana koliko koristim pokućni imao sam i optimu koju nisam koristio jer nije bilo potrebe za njom ni pod razno.

Bilo je tu i lošeg vremena kiše grmljavine itd niti pod takvim vremenskim uvjetima nisam primjetio osjetni pad brzine ili nešto slično što bi me udaljilo od pokućnog.

Uglavnom vrlo zadovoljan evo bacio pogled koliko mi traje konekcija .

Ja pimjedbi nemam ovo je prava stvar za nas koji se nalazimo u ruralnim krajeva, prije će kolonija na marsu dobiti optiku nego ja.

1 1 hvala 0
15 godina

meni stigla ona antena sa steama mi skida brzinom do 11MB/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

koja? daj sliku koju.

15 godina
ranko091 kaže...
Gremlin144 kaže...

koja? daj sliku koju.

http://www.satshop.fi/4g/4g-antennas/3g-4g-antenna-for-satellite-dish-1-output.html?___store=default&___from_store=fi 

samo kad vjetar puše izgubi signal

Trebam vjerojatno kupiti satelitski tanjur da bolje prima, budem bacil oko, samo ne znam što trebam gledati kod kupovine i kakva bi dimenzija pasala

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 14:38 (Gremlin144).
10 godina

Koristim uslugu već skoro 2 mjeseca i zadovoljan sam. Brzina je između 70 i 95 Mbps DL, UL 20 do 25 Mbps, čak i u prime time. Koristim njihov Huawei router bez antene. Ponekad "pukne veza" ali to je 30s bez neta i onda sam opet up. Prije sam bio na internet dan od simpe i jest stablinija veza ali je DL bio max 26 Mbps a UL 10 i koštalo me 340kn mjesecno. 3 mobitela, tablet, 2 laptopa i jedan PC stalno spojeni i jedini mi je problem pratiti potrošnju prometa. Prošli mjesec 940GB

Steam ide do 11MB/s a torrent oko 10. Živim u teškoj vukoj***ni i ovo mi je bilo kao budali šamar . Nisam se ugovorno obvezao za tarifu ali sam uzeo router na 24 mjeseca - 35kn, jer su općina i grad povukli pare od EU pa se kopa optika ali pošto živimo u RH, kad će to biti završeno..... Sve u svemu, ja sam prezadovoljan.

0 0 hvala 0
15 godina
Gremlin144 kaže...
ranko091 kaže...
Gremlin144 kaže...

koja? daj sliku koju.

http://www.satshop.fi/4g/4g-antennas/3g-4g-antenna-for-satellite-dish-1-output.html?___store=default&___from_store=fi 

Trebam vjerojatno kupiti satelitski tanjur da bolje prima, budem bacil oko, samo ne znam što trebam gledati kod kupovine i kakva bi dimenzija pasala

Gdje mogu kupiti taj tanjur, na nekim oglasima piše da primaju frekvenciju  10.70-12.75GHz, jel svejedno koji kupim ili stvarno trebam gledati tu frekvenciju?

11 godina

Ja sam kupio Iskra P54 antenu (10-12dbi pojacanje) i dobio sam malo bolji upload s 38 na 46 Mbita dok je download cca 25-30 barem u zadnje vrijeme jer se ocito povecvao broj korisnika.

Battlenet - TheProdigy#2234

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Gdje mogu kupiti taj tanjur, na nekim oglasima piše da primaju frekvenciju  10.70-12.75GHz, jel svejedno koji kupim ili stvarno trebam gledati tu frekvenciju?

kad gađaš satelit u orbiti, što veće to bolje. a kad gađaš par kilometara mislim da je i najmanji tanjur dobar. a to šta piše 10.7 do 12.75 ghz nema smisla. šta tanjur zna koju frekvenciju prima. :D bitno je da je zakrivljen i da sve što sakupi baca u srednju točku di je antena (lnb).

9 godina
Da sta tanjur zna koju frekvenciju prima , nemojte slusat ovoga pls.
Kad kupujete antenu obavezno gledajte da je pojacanje na tocno onoj frekvenciji ili rasponu koji vam treba.
16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Kad kupujete antenu obavezno gledajte da je pojacanje na tocno onoj frekvenciji ili rasponu koji vam treba.

ma da? nisam znao da tanjur ima veze s time. sjećam se da je ekipa prije slagala s bilo kakvim tanjurima. ipak su oni tako zakrivljeni da samo služe kao reflektor, i konveksno šalju sav reflektirajući signal u jednu točku na antenu.

imaš negdje kalkulator za to ili samo pišeš ovako?!

8 godina
neaktivan
lord22 kaže...

Kvalitetan signal i nema tu da nešto neradi.

Ja nisam ni daleko ni blizu odašiljača 1,5km, ruter dwr-921 postavljen na klupici prozora.

Signal varira od 70-80%. Pitanje jel ima kakva aplikacija koja bi popratila signal kao ova za huwai?

U ovih nešto više od mjesec dana koliko koristim pokućni imao sam i optimu koju nisam koristio jer nije bilo potrebe za njom ni pod razno.

Bilo je tu i lošeg vremena kiše grmljavine itd niti pod takvim vremenskim uvjetima nisam primjetio osjetni pad brzine ili nešto slično što bi me udaljilo od pokućnog.

Uglavnom vrlo zadovoljan evo bacio pogled koliko mi traje konekcija .

Ja pimjedbi nemam ovo je prava stvar za nas koji se nalazimo u ruralnim krajeva, prije će kolonija na marsu dobiti optiku nego ja.

Sorry, ali nema to veze s signalom više, nego do opterećenja baze

Pogotovo kada postoje patterni po kojima se to vidi

Signal još uvijek isti kao što je i bio.

http://i.imgur.com/lxzZ5x9.png

Što je zapravo i više nego dobar signal po meni

Ja sam spojen na bazu (udaljena 1,2km) koja je pokraj shopping centra, pa sam siguran da je do toga

Tehničar je reko da rade na parametrima, da idu po redu.

Potvrdio je da je moguće opterećenje.

Danas ide max 17mbit, kao i cijeli tjedan zapravo.

Navečer oko 23:00 sam siguran da će mi povući standardnih 37mbit (ili rano ujutro).

Sad mi je čak i ping u igrama veći nego je bio..

Koristim tele2 net od početka 5. mj.

15 godina
ranko091 kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

ma da? nisam znao da tanjur ima veze s time. sjećam se da je ekipa prije slagala s bilo kakvim tanjurima. ipak su oni tako zakrivljeni da samo služe kao reflektor, i konveksno šalju sav reflektirajući signal u jednu točku na antenu.

imaš negdje kalkulator za to ili samo pišeš ovako?!

Ovo tvoje mi ima više smisla, da taj tanjur je zadužen da odbija signale, al pošto sam ja amater možda stvarno treba poseban tanjur, tražim po netu nigdje nema za kupiti da bi radio na tako niskim frekvencijama. Gdje bi ja sad to mogao kupiti 

Nije li antena zadužena za frekvenciju a tanjur za decibele?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 20:49 (Gremlin144).
15 godina

Našao sam ovu tablicu na netu, treba mi po takvom S Band tanjur, sad ga još samo trebam naći di ga treba kupit

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Gremlin144 kaže...

Našao sam ovu tablicu na netu, treba mi po takvom S Band tanjur, sad ga još samo trebam naći di ga treba kupit

nemožeš to tek tako složit od raznih djelova pa molit boga da nekim ćudom radi kako treba, spiskat ćeš pare a vatat će ti isto ko da si samo izvuka žicu na krov.

12 godina

Da pojasnimo za izradu , "tanjur" tj. parabolično ogledalo sve frekvencije odbija u fokus.

Antena (iluminator) koju postavljamo u fokus ( dipol sa reflektorom, "kantena" ili 3 el. yagi i sl.) mora biti za odabranu frekvenciju.

Uobičajene satelitske antene na 10GHz sa standardnim "tanjurima"prečnika oko 1m imaju oko 35dBi dobiti.

Da bi dobili tu dobit na 5GHZ treba nam ista veličina u valnim dužinama tj 3cm je na 10GHz a 6cm na 5GHz...dakle za 5GHz trebamo duplo veći reflektor (tanjur) tj. 2m prečnika za dobit od ~35dBi .

Znači da za 2,5GHz i 35dBi treba reflektor od 4m

Pošto je izrada iluminatora osjetljiv i precizan stručni posao savjetujem da se ipak kupi kompletna parabolična antena za željene frekvencije.

15 godina

kako je onda ovaj lik sa ovako malim tanjurom napravio 

računaj da meni do njihovog odašiljaće je najviše 2 km, mislim da će meni tanjur od 60 cm biti dovoljan. Vidim da prodaju tanjure i nigdje ne piše frevencija, znači mogu uzet bilo koji, samo im piše dbi

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2017 9:08 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kao prvo nije postavio u fokus već prije fokusa a u fokusu su ostali LNB-ovi za SAT.

Radi, ali ne sa ~35dBi već dosta manjom dobiti,  naprimjer samo -3dBi (32dBi) je duplo slebiji signal :)

15 godina
AF139 kaže...

Kao prvo nije postavio u fokus već prije fokusa a u fokusu su ostali LNB-ovi za SAT.

Radi, ali ne sa ~35dBi već dosta manjom dobiti,  naprimjer samo -3dBi (32dBi) je duplo slebiji signal :)

znači ako stavim bilokoji satelitski tanjur trebao bi imati neku dobit?

12 godina

Normalno da će biti dobiti...pa i panel antene koriste isti princip..2 , 4 ili 8 dipol antena ispred reflektorske ploče ..

16 godina

Tu gdje si kupio antenu imaš u slici listu sa dobitcima u odnosu na veličinu diska.

0 0 hvala 1
15 godina
lord22 kaže...

Tu gdje si kupio antenu imaš u slici listu sa dobitcima u odnosu na veličinu diska.

Hvala, ja sam mislio da neće uopče raditi haha

12 godina

,,da o tome sam govorio iako sigurno ima par dBi manje.

Lipo se vidi što radi proizvođač (1800-2100MHz), a što piše prodajni menađer firme ili prodavač (1800-2600MHz) ... hoće da naivni kupuju za WiFi 2,4GHz band .

8 godina

Poz ima netko iz rijeke da koristi pokućni internet od telca, zanima me kakve su mu brzine i dali ima kakvih problema sa signalom?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dimax kaže...

Poz ima netko iz rijeke da koristi pokućni internet od telca, zanima me kakve su mu brzine i dali ima kakvih problema sa signalom?

imam ja. ali ti ja nisam mjerodavan jer živim preblizu odašiljača. kod mene sve radi skoro pa idealno. nikad puklo. brzine od 60 -130 mbita ovisno o opterećenju odašiljača. upload skoro konstantan 40-45 mbita.

4G MODEM Signal Strength:

RSSI -48 dBm,

RSRP -74 dBm,

SINR 30.2 dB,

RSRQ -5.5 dB

16 godina

ranko091 

Ima li kakvi program za izmjeriti jačinu signala na d-linku dwr-921

pa da mi izbaci ove vrijednosti koje si naveo u gornjem postu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lord22 kaže...

ranko091 

Ima li kakvi program za izmjeriti jačinu signala na d-linku dwr-921

pa da mi izbaci ove vrijednosti koje si naveo u gornjem postu?

nisam ih previše tražio, meni to piše u log-ovim kod prespajanja. al moguće je da postoji. Pa zar nigdje u ruteru nema neka statistika za mobilnu mrežu?

16 godina

nisam pronašao 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice