- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Hvala na odgovoru.
Onda idem na Nexus, jako bi je bitno da nema previše trzanja u radu...
Koji tablet bi mi preporucili za nekih 1500-2000kn (rade bi oko 1500)? Ja sam gledao Nexus 7 2013 koji se da nabavit za oko 1500kn, ali mi je ekran mozda malo premal. Idealan bi mi bio iPad mini retina, ali je puno preskup. Moze preporuka u rangu 7-8" i 10". Hvala unaprijed.
Pozdra svima,
planiram uzeti tablet te se trenutno dvoumim između Galaxy taba 3 10.1 i Nexusa 10 isto 10.1.
Dobro sam upoznat sa specifikacijama oba tableta, ali bi mi dobro došao komentar nekoga koji ih redovito koristi.
Trenutno više naginjem galaxyu zbog nešto manje cijene, mogućnost korištenja SD kartica i touchwiz (koji mi osobno dosta odgovara). Primarno me brine slabiji procesor, RAM i rezolucija na galaxiju. Koliko se navedeno osjeti pri normalnom korištenju (surfanje, youtube i filmovi)? Dali dolazi do značajnijeg trzanja, koliko brzo se učitavaju aplikacije, dali se niska rezolucija ekrana primijeti?
U slučaju da galaxy ima problema sa performansama i da je rezolucija ekrana značajan problem sigurno bih uzeo nexus jer o njegovim performansama i rezoluciji čitam samo dobre stvari.
Svakako ako netko ima još koji prijedlog u tom rasponu cijena (1800-2500 kn)…
Svakako Nexus 10
Pozdra svima,
planiram uzeti tablet te se trenutno dvoumim između Galaxy taba 3 10.1 i Nexusa 10 isto 10.1.
Dobro sam upoznat sa specifikacijama oba tableta, ali bi mi dobro došao komentar nekoga koji ih redovito koristi.
Trenutno više naginjem galaxyu zbog nešto manje cijene, mogućnost korištenja SD kartica i touchwiz (koji mi osobno dosta odgovara). Primarno me brine slabiji procesor, RAM i rezolucija na galaxiju. Koliko se navedeno osjeti pri normalnom korištenju (surfanje, youtube i filmovi)? Dali dolazi do značajnijeg trzanja, koliko brzo se učitavaju aplikacije, dali se niska rezolucija ekrana primijeti?
U slučaju da galaxy ima problema sa performansama i da je rezolucija ekrana značajan problem sigurno bih uzeo nexus jer o njegovim performansama i rezoluciji čitam samo dobre stvari.
Svakako ako netko ima još koji prijedlog u tom rasponu cijena (1800-2500 kn)…
Svakako Nexus 10
Danas sam se imao prilike malo igrati sa tab 3 i nisam baš primjetio neko trzanje niti mi je baš smetala niska rezolucija. Istina ovo je bio potpuno novi tab bez ikakvih dodatnih aplikacija i nisam imao prilike isprobati kako se ponaša kod dugotrajnije upotrebe...
Ima netko preruku za Win tablet 10" i stylus?
Molim vas preporuku tableta do 800kn
neznan vise sta da gledan svi su tako slicni.. trenutno su mi jedino upali u oko pipo s1 pro i s3 jer imaju cetri jezgre i 1gb rama
jel ima jos sta slicno?
Trebam preporuku nekog tableta do cca 1500 kn.
Razmišljam o kupovini nekog Pipa ili sličnog Kineza s retina zaslonom.
Treba mi za čitanje skeniranih tekstova (znači NE za čitanje kupljenih knjiga s Amazona i sl.) i surfanje spajanjem na kućni WI-FI, eventualno gledanje nekog filma. Igrice, kamera i ostalo me ne zanima.
Nigdje ne mogu naći razliku između ovog zaslona i onog od Ipada? Koja je razlika?
Zanima me da li netko čita knjige na njemu i kako to izgleda, pogotovo u usporedbi s nekim e-readerom koji mi je premal za čitanje skeniranih knjiga?
Da li ga kupovati u Hr ili naručiti izvana obzirom da se van EU mora plaćati PDV i carina? Ovo npr. ( http://www.aliexpress.com/item/IN-STOCK-original-ainol-spark-ii-novo9-Firewire-II-Quad-core-ATM-7039-1-6GHz-IPS/1684747375.html ) mi se sviđa, 1000kn vani. Koliko bi koštao kod nas?
Molim preporuku za tablet.
8", dual core, 1 gb rama, dobra baterija (treba mi za more, da posluži kao ebook), mogućnost primanja sim kartice (net) i što manja cijena
koji tablet da uzmem do 700 kn, ne treba imat utor za sim karticu..dakle najbolje sto mogu dobiti za 700 kn...
Kako radi skype na tabletima, planiram sebi uzeti neki jeftini tablet za surfanja i za skype-a, ja sam iz BiH a kako sam citao skype ne bi dobro radio.... moja brzina je 5000/512 . Da li bi skype dobro radio i koji bi mi tablet mogli preporuciti?
Ima netko preruku za Win tablet 10" i stylus?
Koje pare? Ja imam asus t100 i mogu preporučati, koristim ga za sve, kao tab i kao netbook. Za stylus ne znam.
Jedna od glavnih zadaća tableta bi bio rad u OneNoteu, tako da mi je stylus veoma bitan
Nisam siguran, ali vjerujem da se može kupiti stylus za kapacitivne ekrane,i koristiti ga normalno.
Zavisi od ekrana do ekrana koliko je praktično koristiti stylus.
Istina, ako isprobaš javi, i ja sam razmišljao o stylusu.
koji tablet da uzmem do 700 kn, ne treba imat utor za sim karticu..dakle najbolje sto mogu dobiti za 700 kn...
Eto i mene isto zanima,pa ako može neka preporuka :)
Ekipa, imam nekoliko dilema vezano za izbor pri kupovini iPada..
Što mislite da ima nabolji omjer uloženo/dobiveno:
1) iPad Mini 2 ...16GB (2550 kn)
2) iPad 4 ...128GB (3050 kn)
3) iPad Air ...16GB (3100 kn)
4) iPad Mini 2 ...32GB (3200 kn)
Dosad sam koristio iPad 3 16GB i glavna mana mi je bila memorija, ali s druge strane ne znam bi li mi 7,9" zaslon bio premali.
1 | 1) iPad Mini 2 16GB (2550 kn) |
---|---|
1 | 2) iPad 4 128GB (3050 kn) |
6 | 3) iPad Air 16GB (3100 kn |
2 | 4) iPad Mini 2 32GB (3200kn) |
Dosad sam koristio iPad 3 16GB i glavna mana mi je bila memorija, ali s druge strane ne znam bi li mi 7,9" zaslon bio premali.
Niko ti ne može dati odgovor na ovo boldano osim tebe samog. Otiđi negdje i isprobaj. Što se tiče memorijskog prostora također sam najbolje znaš koliko ti treba.
Ja lično bi išao na varijantu 32GB, uz dropebox,onedrive,gdrive i sl. cloud rješenja mi više ne treba pa i 16 bi mi bilo dovoljno kao što je na smartphonu.
Možda da sačekaš 10 mjesec mislim da bi trebao izaći novi iPad (ovaj model sa većim ekranom
Niko ti ne može dati odgovor na ovo boldano osim tebe samog. Otiđi negdje i isprobaj. Što se tiče memorijskog prostora također sam najbolje znaš koliko ti treba.
Ja lično bi išao na varijantu 32GB, uz dropebox,onedrive,gdrive i sl. cloud rješenja mi više ne treba pa i 16 bi mi bilo dovoljno kao što je na smartphonu.
Možda da sačekaš 10 mjesec mislim da bi trebao izaći novi iPad (ovaj model sa većim ekranom
Tako ću i napraviti. Najradije bi uzeo Air 32GB, ali cijena mu je gdje uzimam cca 3700kn, a 500kn za 16GB memorije je stvarno previše.
Ova 4-ka me privlači jer ću ga moći nakrcati sadržajem bez ikakve brige, a i cijena je dosta dobra za toliko memorije, ali postoji i ta mana malo "veće" mase. Za Mini me brine da ne bude premali, dok je kod Air-a problem opet manjak memorije. Moram odvagnuti, a vi glasajte da čujem i mišljenje ostalih forumaša.
Je li itko uspoređivao direktno 4 i Air, je li se jako primjeti razlika u brzini?
pozdrav svima. zanima me da li tko zna gdje je najjeftinije kupit ipad mini 16gb sa retina zaslonom? iskljucivo me zanimaju dućani, htio bih zaobići kupnju putem njuškala. i pitanje za assassina.st, gdje si ti pronašao ipad mini 16gb sa retinom za 2550 kn? najjeftinije što sam ja uspio pronaći je za 3100kn! unaprijed hvala na odgovrima!
Pozdrav namjeravam uskoro uzeti svoj prvi tablet i nakon dosta istrazivanja dosao sam na 2 moguca izbora:
Ipad mini sa retinom (Ipad mini 2)
Samsung galaxy tab s 8.4
Tablet ce mi sluziti za gledanje:
-Anime
-Mange
-yt
-Full HD filmovi/serije
Sto se tice OS-a poptuno mi je svjedno da li ce biti iOS ili Android, cak me android i zivicra malo pogotvo sa ovim samsungovim touchwhatever
Ono sto me zanima je koji ima bolji display i koji ce mi pruziti bolji uzitak za ono gore navedno, ovako znam da je
- Samsung Super AMOLED 1600 x 2560 pixels 8.4 inches (~359 ppi pixel density)
- Ipad LED-backlit IPS LCD 1536 x 2048 pixels, 7.9 inches (~324 ppi pixel density)
Iz ovoga navednoga je lako zakljuciti koji ima bolji display, ali ono sto mene zanima su tehnologije displaya koristene pa mozete li mi reci koji bi bio bolji za gore navedno.
Ono sto mi je takoder bilo vazno je baterija ali kako sam malo istrazivao saznao sam otprilike da su tu negdje.
Iskreno Samsung me jako zivcira i sto vise gadi mi se sa ovim plasticnim materijalima ali ako je bolji sta se tu moze, zelim da za ovaj novac dobijem najbolje moguce.
Takoder sam malo gledao Microsoft Surface pro 3, ima sve sto zelim plus sto ima Win8 koji obozavam za razliku od ovo dvoje, ali je cijena veci problem i to sto ne izlazi jos zadugo, mozda je display malo prevelik za moj ukusu ali je rezolucija primamljiva.
Pa onda da cujem vase misljenje koji od ova 2( mozete ukljuciti i surface pro 3) ima najbolji display.
Hvala vam! :)
Da se mene pita odgovor bi bio iPad, ali najbolje staviti anketu :)
10 | iPad Mini 2 Retina |
---|---|
7 | Samsung Galaxy Tab S 8.4 |

Znaci ako netko kupi iPad, ovo je jedan od razloga? Unbeliveable. Nemojte se zavaravati, čak i da imaš iPhone, iPad, i što ja znam koji iShit, nećeš **bat. Ako si šminkerćič koji vozi bijesnu pilicu, ima koju viška kunicu onda kod takvih prolaziš, a ne zato što imaš Samsung ili iUređaj. To što takvi uglavnom imaju ove dvije marke nije uzrok nego posljedica, a tome je uzrok marketing.
Po meni je Samsung stavio rezoluciju koja je overkill za tablet i dugoročno, s updateovima će ga koštati fluidnosti.
Znaci ako netko kupi iPad, ovo je jedan od razloga? Unbeliveable. Nemojte se zavaravati, čak i da imaš iPhone, iPad, i što ja znam koji iShit, nećeš **bat. Ako si šminkerćič koji vozi bijesnu pilicu, ima koju viška kunicu onda kod takvih prolaziš, a ne zato što imaš Samsung ili iUređaj. To što takvi uglavnom imaju ove dvije marke nije uzrok nego posljedica, a tome je uzrok marketing.
Po meni je Samsung stavio rezoluciju koja je overkill za tablet i dugoročno, s updateovima će ga koštati fluidnosti.
Razlika izmedju tih rezolucija je par posto, nema tu nikakvog overkilla. Kaj se tice fluidnosti nije ni ipad nesto strahovito fluidan kao ni ios opcenito (izrazito los i stekav pinch to zoom pri surfanju, ucitavanje stranica gdje pritom zapne i ostane prazan kvadrat). Gnjavaza koju bu imal kad bu prebacival materijal i nedostatak sd kartice su dovoljan razlog da ne uzmu ipad za svakoga tko konzumira specifican sadrzaj poput filmova, serija i slicno. Da ne kazem da ipad nemoze posluziti kao prijenosna memorija. S ce dobiti najmanje slijedece 2 inkarnacije androida tak da tu nema brige.
U tvom postu, ja sam glasovao za iPad 4 sa 128GB memorije, čisto i isključivo zbog memorije. Osobno imam iPad Air 128GB memorije a prijatelj mi ima iPad mini 2 sa 16GB memorije, jer je njemu toliko memorije dosta. Obzirom sam ja blizu 190 a on 170 u visinu, evidentno je da je njemu ipak prikladniji iPad mini za razliku od mene. Meni osobno, mini je užasno premalen, ali da ima sliku oštru, ima do bola. Što se tiče gledanja video materijala u AVI ili MKV modu, postoji hrpa aplikacija koje podržavaju gledanje, koliko,sam čuo tih najčešćih codeca snimljenog materijala, tako da to ne bi trebalo biti problem. Ako trebaš još koje pojašnjenje, slobodno javi, tu smo za pomoć.

Pozdrav namjeravam uskoro uzeti svoj prvi tablet i nakon dosta istrazivanja dosao sam na 2 moguca izbora:
Samsung galaxy tab s 8.4
-Anime
-Mange
-yt
-Full HD filmovi/serije
Sto se tice OS-a poptuno mi je svjedno da li ce biti iOS ili Android, cak me android i zivicra malo pogotvo sa ovim samsungovim touchwhatever
Ono sto me zanima je koji ima bolji display i koji ce mi pruziti bolji uzitak za ono gore navedno, ovako znam da je
- Ipad LED-backlit IPS LCD 1536 x 2048 pixels, 7.9 inches (~324 ppi pixel density)
Iz ovoga navednoga je lako zakljuciti koji ima bolji display, ali ono sto mene zanima su tehnologije displaya koristene pa mozete li mi reci koji bi bio bolji za gore navedno.
Ono sto mi je takoder bilo vazno je baterija ali kako sam malo istrazivao saznao sam otprilike da su tu negdje.
Iskreno Samsung me jako zivcira i sto vise gadi mi se sa ovim plasticnim materijalima ali ako je bolji sta se tu moze, zelim da za ovaj novac dobijem najbolje moguce.
Takoder sam malo gledao Microsoft Surface pro 3, ima sve sto zelim plus sto ima Win8 koji obozavam za razliku od ovo dvoje, ali je cijena veci problem i to sto ne izlazi jos zadugo, mozda je display malo prevelik za moj ukusu ali je rezolucija primamljiva.
Pa onda da cujem vase misljenje koji od ova 2( mozete ukljuciti i surface pro 3) ima najbolji display.
Ako želiš windowse, a žao ti je davati više od 3000 kn, uzmi asus t100, ja ga imam i super mi je, ne samo kao tablet nego kao i računalo. Ekran je IPS, meni je super, iako ima nižu rezoluciju, ali sam ekran je dobar, naravno ne u rangu samsunga, ali biti ćeš zadovoljan.
Samsung galaxy tab s 8.4
-Anime
-Mange
-yt
-Full HD filmovi/serije
Ja bi osobno isao na iPad. Po meni Apple ima najbolje ekrane opcenito, IPS i odlicno kalibrirani, dok Samsung cesto krivo kalibrira boje, a sad ako ti vise volis da su boje ful zive, a ne tocne onda je to bolje za tebe. Bit ce brzi sigurno,napravljen je od aluminija, i vjerojatno ce imat bolju bateriju makar testovi kazu da su iste. A po meni je i najveca prednost app store, pun vrhunskih aplikacija za tablete dok se za Adnroide prakticki dobre aplikacije optimizirane za tablete mogu nabrojat na prste (ako se ne varam ni facebook jos nema).