Ainol Novo9 FireWire & Ainol Novo9 Spark

poruka: 11
|
čitano: 7.067
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ainol Novo9 FireWire & Ainol Novo9 Spark

Poszdrav !

Evo ovi tableti mi zapalai za oko.Vrlo ugodnog dizajna,pa usudio bih se reći čista kopija iPada.

Ne vidim koja je razlika među njima sem boje. Šta mislite o njihovim specifikacijama tj.

hardveru koji je ispod haube? Jesu li kakvi kvalitetom i općenito ima li tko kakvih saznanja da li

se to isplati kupovati ili ne.

Meni na prvu svo ovo daje pozitivan dojam.Razmišljam kad skupim para možda se ponoviti u jedan

od ta dva modela ali ne kužim razliku među njima i strah me malo zbog kvalitete te podrške kakvu imaju.

Odnosno da li uopće imaju naknadnu podršku i update softvera ?

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo9-quad-core-9-7-inch-retina-screen-ram-2gb-android-tablet-pc-16gb.html

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo9-spark-quad-core-9-7-inch-retina-screen-ram-2gb-dual-camera-16gb.html

thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ainol Novo9 FireWire & Ainol Novo9 Spark

trenutno su nizašto, jer se radi o skroz novom tabletu. Retina ždere struju, pa iako ima ogromnu bateriju od 10000mAh, korisnici vele da jedva izdrži tri ćuke u radu. A31 SoC je frižak proc, a time i neoptimiziran od većine kineskih proizvođača - navodno da trenutno ne ide preko 1GHz u bilokojem režimu rada. uglavnom radi se o tabletu koji puca od snage na papiru, ali je u praksi loš. dosta se ljudi žali općenito na Ainol u zadnje vrijeme, navodno da im je QC na jako niskim granama sa zadnjim serijama tableta.

dobar izvor informacija o kineskim proizvođačima i iskustvima korisnika možeš naći na:

http://tabletrepublic.com/forum/forum.php

http://www.slatedroid.com/

14 godina
neaktivan

Gledao sam i ja taj Ainol, no nije li ovaj Spark (A31) tek u prednarudzbama i nema ga jos na trzistu?

Ja sam se malkice zaletio i narucio drugi iPad klon Onda v972. Taj pak ima bateriju od 8000 mAh i kazu ljudi da tesko izdrzi vise od 4sata koristenja. S obzirom da valjda dnevno necu provoditi vise vremena koristeci ga nije problem.

Ainol sa svojom baterijom od 10000 mAh bi trebao ipak pruziti koji sat vise.

Meni su ti tableti najvise zapeli za oko zbog ekrana visoke rezolucije sto je za citanje dusu dalo.

Cim ovo cudo stigne bacim koji komentar.

12 godina
neaktivan

ola!

evo i ja sam da budem iskren gledao taj Onda iz razloga što mi frend ima jedan tablet Onda,star već nelih godinu dana koji i danas radi kao i prvi dan.Ima tu ponekad trzavica ali cpu je malo slabiji ali bez obzira na to vrti sve živo.Od mkv-a do ostalog materijala koji mu se ponudi...net radi odlično itd.To me ponukalo da pogledam nove Onda modele ali onda naletih i na ovaj tablet.

Please javi kad stigne svoje prve utiske pa onda i malo bolje kad ga analiziraš.

Hvala i pozdrav!

16 godina
neaktivan

sori dečki, malo sam se zaletil. da, oko Onde 972 se digla prašina sa kratkotrajnom baterijom (vrag bi ga znao i Ainol i Onda, kad su osim baterije ispod haube totalno isti). to su ionako prvi tabovi sa Retinom, pa uglavnom je nekakav konsenzus izbjegavat ih trenutno i uzimat tabove sa nižom rezolucijom ekrana, ako vam nije tlaka svako malo punit ga. uz to čitam da je izražen dosta i lag kod normalnog korištenja, čini se da Allwinneru A31 fali procesorske snage za hendlanje tak visoke rezolucije. ostaje vidit da li će daljnjim firmwareovima ispeglat boljke.

uglavnom, biker javljaj dojmove kak je prošlo sa carinom (valjda neće biti problema sa CE deklaracijama) i naravno kakav je tab u svakodnevnom radu. sa kojeg sajta si naručio?

14 godina
neaktivan

Jep. Uglavnom je u specifikacijama pisalo da moze i 8 sati, no naravno brzo se ispostavilo da to nije tako. Kao sto rekoh meni nije problem, a uobicajeni odgovor sa stranica prodavaca ( u mom slucaju onda-tablet.com) je bila da su to informacije koje su dosle iz tvornice. Hmm...

Ekipa iz Onde inace stalno izdaje nove firmware-ove. Cini mi se da je izasao vec cetvrti, peglaju sve male nedostatke, no vecina ljudi koja je tablet narucila je zadovoljna i puna hvale.

Ponajvise je to radi ekrana koji je naravno odlican.

Sto se tice "lag-a" ono sto se moze vidjeti iz youtube filmica nije to tako lose i radi prilicno dobro. Ne znam sto ljudi ocekuju, ali meni izgleda dobro.

Nadam se naravno da nece na carini raditi probleme sa certifikatima. Dakle od 3.mj prosle godine bitno je samo da je CE certificirana oprema, a Onda tvrdi da jeste.

Uglavnom, javim dojmove, no ocekujte najranije za 3 tjedna jer je tek poslano.

14 godina
neaktivan

Na moje iznenadjenje evo tablet stigao. Poslan prosli petak a evo danas ga preuzeo sa carine. Pisem ovo sa njega.

Prvi dojmovi...ekran naravno fenomenalan. O 'lag-u' mi je sad subjektivno govoriti no za moj ukus radi brzo no ne znaci da ne bi mogao i brze. :-) 

Veliki nedostatak je nestabilnost prilikom koristenja defoltnog launchera i tablet se konstantno zaledjivao i pomagalo je jedino gasenje i ponovno paljenje. Nesto na sto se vec dosta korisnika zalilo.

Zato instalirah Apex launcher i za sada je ok. Radi ko vurica.

---------------------------------------------------------------------

Dakle, nakon par dana mali update.

Cak i prilikom koristenja Apexa tu i tamo se zna zamrznuti.

Prije par dana izasao je novi fimware 1.32 (kod mene je 1.2) koji bi trebao povecani stabilnost. Javim kad instaliram.

Sto se tice baterije. Jucer mi je na deset minuta citanja eknjige u Mantano readeru pod Sepia temom i ekranom na minimumu pocugao 4 posto baterije (oko cetiri sata citanja sa punom baterijom).

Danas sam citao nekih sat vremena i bateriju pocugalo 6 posto (oko 16 sati sa punom baterijom).

Dakle prica malo varira. Pretpostavljam da je prije nesto u pozadini takodjer radilo, no u svakom slucaju ovaj zadnji rezultat nije los. Vidjet cemo dalje.

Preko spojenih slusalica cuju se konstantne smetnje kada nesto radim po tabletu, no cim krene neki zvuk, video, mjuza smetnje se ne cuju. Nadam se da ce novim fimwareom to biti otklinjeno no nije toliki problem.

HDMI izlaz na moju HD ready plazmu baca malo razvucenu sliku izvan okvira ekrana. Izvlacenjem kabela iz tableta slika nestaje i na tabletu te je potreban reset. Da bi se to izbjeglo prvo na TVu treba prebaciti na neki drugi ulaz (dakle iskljuciti prikaz sa tableta), pa tek onda iskljuciti kabel sa tableta.

WiFi radi bez greske. Ista brzina kao i na mom laptopu.

Zvuk preko ugradjenih zvucnika je tih, nista posebno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 14:00 (biker1901).
16 godina
neaktivan

bome brza dostava iz Kine. nije bilo nikakvih petljancija carini, pretpostavljam? javljaj dojmove, a ja idem dalje razbijat glavu koji tab na kraju uzeti :D

12 godina
neaktivan

Kad smo već kod carine, jel se baš mora ić na carinu po njega ili se može s njima čuti telefonski i poslat im račun faksom ili mailom ako im treba pa da oni dalje prosljede poštom.

Naručio sam tablet pa da znam šta da očekujem, nadam se da neću morat ić u Osijek samo zbog toga (nije baš blizu).

14 godina
neaktivan

Na carini nije bilo problema.

Placen je PDV po racunu izdanog od Onde.

Uglavnom sve zajedno me kostalo oko 2000kn.

14 godina
neaktivan

To sa dostavom ne znam.

No, ne vidim razloga da to ne bude moguce.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice