Što nadograditi? zaključana tema

poruka: 45
|
čitano: 4.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Konfiguraciju pogledajte pod "Moj PC", samo me zanima sto bih mogao nadograditi i s cim, tj. koja je komponenta najlosija, da bih malo gađe mogao zaigrati GTA IV...znaci, samo savjeti sto bih mogao nadograditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Što nadograditi?

Po mom, imaš dvije opcije:

1. - CPU promijeni, stavi neki quad npr, Q9550.

2. - GPU promijeni, stavi HD4870 s 1 GB.

EDIT: Ako hoćeš možeš i disk promjenit, stavi neki SSD. No to ti neće povećati FPS nego pristup podacima.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 12:02 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Zašto bi ga opće nadograđiva

Po meni je ovi komp skroz ok

A gta 4 ti može na medium

Život je spolno prenosiva bolest koja uvijek završi smrću
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Što nadograditi?

a bi li bilo isplativije kupit neku maticnu s 3 PCI-E utora da mogu 2 ili jos kasnije 3 HD4850 u CrossFire X? Ili ovako da kupim HD4870, a da ovu HD4850 sa strane ostavim? i sta bi jos onda trebao mijenjat, mislim na napajanje i slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Što nadograditi?

Uz dužno poštovanje, upregni sve potencijale na sabirnici ispod skalpa i zapitaj se ima li ulaganje svoje ekonomsko opravdanje.

To je kao da Kerum svakoga jutra kada ustane, mrzovoljno promrmlja...hm...ima li još koji kvart u Splitu i prazna parcelica,da otvorim trgovinicu, pa makar od 40 kvadrata?

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Ja mislim da ne bi trebao ništa mijenjat zato što je ova konfa dovoljna za sce današnje potrebe.Jedino ako oćeš porast u performansama kupi cooler za proc i klokaj ga.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Što nadograditi?
besla kaže...

Ja mislim da ne bi trebao ništa mijenjat zato što je ova konfa dovoljna za sce današnje potrebe.Jedino ako oćeš porast u performansama kupi cooler za proc i klokaj ga.

na kolko bi ga mogo clockat, i koji je dobar cooler, onak neki jeftiniji (da bude što jeftiniji!)?
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.115

Evo uzmi ovaj cooler,za svoju cijenu je odličan.A išo bi ti na otprilike 3.5,a za više bi trebalo malo podić voltažu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Što nadograditi?

Koji ti je

Ni izmisljaj

imas super konfu

eh sta sam casa zbog tebe razbio, ja posle tebe nisam trezan bio xD
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

ja bi promjenio samo gpu......hd4890..ako si ati fan a ako nVidia onda gtx275

mislim da ti je proc dobar za gta4....ali grafu nebi mogao bas iskoristiti....

pa bi uzeo neki quad.....mozda q6600...u hgspotu za 1349kn

EDIT:naravno samo ako imas para....:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 12:13 (ivan_1995).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
besla kaže...

na kolko bi ga mogo clockat, i koji je dobar cooler, onak neki jeftiniji (da bude što jeftiniji!)?
 Gledaj, procesor ti je sad dost dobar. Mogo bi ga clockat do 3.5 GHz, no time bi mu malo skratio život, a na performansama bi dobio možda 2-4 FPS-a.
Ako ciljaš na performanse kupi Gigabyte EP45-DS3 s dva PCI-E 16x (nisam siguran ima li ga tvoja matična) i još jednu 4850 i CF napraviš.
CF ne udvostručava performanse nego je ukupno 30-60 % bolji od jedne (ovisi o driverima). Nekad CF uopće ne poveća performanse.
92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...
besla kaže...

Gledaj, procesor ti je sad dost dobar. Mogo bi ga clockat do 3.5 GHz, no time bi mu malo skratio život, a na performansama bi dobio možda 2-4 FPS-a.
Ako ciljaš na performanse kupi Gigabyte EP45-DS3 s dva PCI-E 16x (nisam siguran ima li ga tvoja matična) i još jednu 4850 i CF napraviš.
CF ne udvostručava performanse nego je ukupno 30-60 % bolji od jedne (ovisi o driverima). Nekad CF uopće ne poveća performanse.
 ja sam i trazio u Linksu EP45-DS3 kad sam kupovao no nisu imali pa sam uzeo ovu s nastavkom "L" koja ne podrzava CF Mršti se
17 godina
besla kaže...

Kakav je smisao života ,ako se ne dobiju ta dodatna 2-4 FPS-a?  Cool
Vidim da vlada sljepilo i limitiranost u poimanju stvarnosti. 
Očito su dobrodošli komentari...to stari..kupi proc sa 8 ili "mrtnest" jezgri.
Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
16 godina
neaktivan
Što nadograditi?

samo da pitam bi li mi napajanje koje sad imam Corsair 400W izdrzalo 2 HD4850 i bi li proc iskoristio obe grafe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

valjda mislis ........2xhd4850

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

samo da pitam bi li mi napajanje koje sad imam Corsair 400W izdrzalo 2 HD4850 i bi li proc iskoristio obe grafe?

Mislim da ipak nebi. Za HD4850 je preporučeno 450W, Corsair 400W je sasvim dovoljan, no za dvije 4850 je potrebno više od 500 W (Corsair 550W recimo)
16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Mislim da ipak nebi. Za HD4850 je preporučeno 450W, Corsair 400W je sasvim dovoljan, no za dvije 4850 je potrebno više od 500 W (Corsair 550W recimo)
znaci samo napajanje promijenim? U redu, a kolko bi mi napajanje trebalo za 3x HD4850?
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Konfiguraciju pogledajte pod "Moj PC", samo me zanima sto bih mogao nadograditi i s cim, tj. koja je komponenta najlosija, da bih malo gađe mogao zaigrati GTA IV...znaci, samo savjeti sto bih mogao nadograditi...

CPU-bi mogao stavit Core2 Quad 9400 ili 9450.Mislim da je 9550 malo pretijerivanje.
A grafu ako je 20"+ monitor onda 4890 ili GTX275(KOG VIŠE VOLIŠ),a ako imaš 17",19" mon onda više od HD4850 i GTS250 ti ne treba.
Isto tako vidim da neki su preporučili novo napajanje.
A ja sad pitam čemu?
Crosair-ova napajanja su veoma kvalitetna te če tako 400w bez problema izdržat HD4890 ili GTX275.
Ja imam seasonic 430W na Q6600(OC 3,6Ghz) i HD4850+4870(CF).I radi bez problema.A kada budeš ponovno nadograđivao tek onda uzmeš novo napajanje.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 13:26 (microman).
17 godina
neaktivan

Uzmi HD4870 sa 1GB VRAMA ili HD4890 ali provjeri za napajanje da nebi bilo preslabo. Ali ako ti radi GTA4 i igraš ga moja ti je preporuka da za sad ne mijenjaš ništa. Ako baš želiš nešto promijenit čekaj kraj godine dok izažu nove serije grafi kod ATI-ja i nVidije više će ti se isplatit jer navodno te grafe bi trebale razarat po preformansama kooje sam dosad vidio.

EDIT: Nisam siguran jel se ATI može spajat u 3. neka kartica znači triple crossfire, nVidija može ali za ATI nisam siguran mislim da može 4 al 3 ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 13:26 (Seky).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

CPU-bi mogao stavit Core2 Quad 9400 ili 9450.Mislim da je 9550 malo pretijerivanje.
A grafu ako je 20"+ monitor onda 4890 ili GTX275(KOG VIŠE VOLIŠ),a ako imaš 17",19" mon onda više od HD4850 i GTS250 ti ne treba.
 imam 22", pise ti u "Moj PC"...vise volim ATi xDDD
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 13:26 (Fićo_CoD 5).
17 godina
neaktivan
Seky kaže...

Uzmi HD4870 sa 1GB VRAMA ili HD4890 ali provjeri za napajanje da nebi bilo preslabo. Ali ako ti radi GTA4 i igraš ga moja ti je preporuka da za sad ne mijenjaš ništa. Ako baš želiš nešto promijenit čekaj kraj godine dok izažu nove serije grafi kod ATI-ja i nVidije više će ti se isplatit jer navodno te grafe bi trebale razarat po preformansama kooje sam dosad vidio.

EDIT: Nisam siguran jel se ATI može spajat u 3. neka kartica znači triple crossfire, nVidija može ali za ATI nisam siguran mislim da može 4 al 3 ne.

Može ali sve iznad dva je pretijerivanje i dodaješ još veče mogučnosti da ti nova igra neče dobro radit.
M.C
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Super onda. A uostalom bolje je koristit jednu karticu ako se može SLI i crossfirei su više namjenjeni za profesionalnu uporabu barem ovi triple i quad sli i cross...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Što nadograditi?

Jesil skinuo patcheve za GTA4?

Možeš igrat gta i sad na high sigurno s pristojnom rezoluciom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Seky kaže...

Super onda. A uostalom bolje je koristit jednu karticu ako se može SLI i crossfirei su više namjenjeni za profesionalnu uporabu barem ovi triple i quad sli i cross...

Nisam veliki zagovaratelj multi GPU sustava.Ja ga imam samo radi krize koja doslovice rastura moju jednu HD4870.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 13:33 (microman).
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Naravno da je crossfire bolji od obične grafe ali mislim da mu je bolje da čeka novu seriju grafi (HD58xx) nego da mijenja matičnu i napajanje i kupuje još jednu grafu a ovako će možda proć sa novim napajanjem i novom grafom a ovu sad će moć prodati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Jesil skinuo patcheve za GTA4?

Možeš igrat gta i sad na high sigurno s pristojnom rezoluciom.

koje patcheve??
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

A zasto su onda u BUG-u slozili konfu s 2x4850 sa napajanjem od 380w i radilo je sasvim normalno?Namigiva
Ako vec zelis nesto mjenjat uzmi quad-a(q9550) i hd4890 i uzivaj.
Njegovi su novci,ne vasi,covijek zeli uzivat u igramaCool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...
crystal6 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

A zasto su onda u BUG-u slozili konfu s 2x4850 sa napajanjem od 380w i radilo je sasvim normalno?Namigiva
Ako vec zelis nesto mjenjat uzmi quad-a(q9550) i hd4890 i uzivaj.
Njegovi su novci,ne vasi,covijek zeli uzivat u igramaCool
 jel to onaj BUG od rujna ili koji? I koje je to napajanje?
17 godina
neaktivan
Što nadograditi?

Tema broja ti je best-buy PC.

Mislim da je rujan 2008.

To ti je mislim racunalo za 6000kn.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Tema broja ti je best-buy PC.

Mislim da je rujan 2008.

To ti je mislim racunalo za 6000kn.Cool

ja bi reko da je bilo do 7000 kn al necemo sad o tome xD to je bio PC Power & Cooling Silencer 370W ako se ne varam, i pisalo je da bez problema moze raditi i s dvije 4850 jelda?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice