Savjet za gotovo HTCP računalo

poruka: 19
|
čitano: 3.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjet za gotovo HTPC računalo

Pozdrav ljudi!

Kako sam naslov kaže, trebao bih savjet za nekakvo gotovo HTPC računalo a i riješio bih se starog računala. Spojio bih ga na LCD televizor u boravku i služio bi za gledanje filmova (trebao bi podržavati full HD), slušanje muzike,surfanje, skidanje torenti itd.. Ne znam točno kakve se cijene kreću pa mi za sada cijena i toliko nije bitna... Svaki savjet bi mi dobrodošao. :)

hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

eto

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hvala ali  mislio sam na nekakvo "in the box"  rjesenje, tj. vec slozeno. Moze biti brandirano,npr. HP,Dell  ili nesto slicno...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjet za gotovo HTCP računalo
kule kaže...

Hvala ali  mislio sam na nekakvo "in the box"  rjesenje, tj. vec slozeno. Moze biti brandirano,npr. HP,Dell  ili nesto slicno...

Nema smisla. Preporučimo ti konfu (komponente, samo kažeš neki iznos), u trgovini ti ju besplatno slože i imaš puno bolji HTPC nego neki koji bi kupio "gotov".

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
Re: Savjet za gotovo HTPC računalo
kule kaže...

Pozdrav ljudi!

Kako sam naslov kaže, trebao bih savjet za nekakvo gotovo HTPC računalo a i riješio bih se starog računala. Spojio bih ga na LCD televizor u boravku i služio bi za gledanje filmova (trebao bi podržavati full HD), slušanje muzike,surfanje, skidanje torenti itd.. Ne znam točno kakve se cijene kreću pa mi za sada cijena i toliko nije bitna... Svaki savjet bi mi dobrodošao. :)

hvala.

Jesi razmislio o kakvom Android playeru tj. TV boxu? Ne znam sto spada pod ovo "itd." ali za sve sto si prije nabrojao to je dobro rjesenje a moze se naci quad core za ispod 100$.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 14:21 (BlueMax).
17 godina

Nisam, ali bih ipak htio da to bude racunalo.  Ovo sto sam naveo da bude brandirano ne mora biti nuzno, cist da vidim kakav je odnos konfiguracije i cijene naspram narudzbe racunala po komponentama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 14:44 (kule).

0 0 hvala 0
17 godina
kule kaže...

Nisam, ali bih ipak htio da to bude racunalo. S druge strane,ako narucim racunalo po komponentama oni mi to mogu sloziti,zar ne? Ovo sto sam naveo da bude brandirano ne mora biti nuzno, cist da vidim kakav je odnos konfiguracije i cijene naspram narudzbe racunala po komponentama.

Pa naravno da ti slože. Stigne ti komp gotov, sastavljen.

Ako već ne želiš reči cifru, onda barem odgovori na ova pitanja:

Tv kartica, da/ne? Blu ray čitač da/ne? Windows OS, da/ne?

Mogućnost tjeranja modernih računalnih igara da/ne?

Wifi, da/ne? Periferija treba?

Ako periferija treba, što od toga - bežični miš, bežična tipkovnica, gamepad, monitor, slušalice, zvučnici (2.0 ili 5.1)?

Koliki diskovni prostor treba (500, 1000, 2000 GB)?

Koliko je bitna brzina rada računala? A tih rad? (na ta dva pitanja odgovori na skali od 1 do 10 pri čemu je 1 najmanje a 10 najviše).

17 godina

Ovako: spojio bih racunalo putem HDMI sucelja na LCD televizor (da mi i zvuk ide preko TV-a). Dakle, WiFi mi ne treba, OS bih instalirao sam a mislim da bi bilo u redu da stavim Blu Ray citac. Grafika ne treba pogoniti novije igre,bitno mi je da mogu vrtiti filmove u full HD-u. Sto se tice periferije, imam vec bezicni mis i tipkovnicu. Disk od 1 TB bi bio dovoljan.Sto se tice zvucnika jednog dana bih uzeo stupove, a za tihi rad i brzinu bih stavio ocjenu 8.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 15:48 (kule).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo, ovako bi izgledao jedan dobar HTPC:

1 x SILVERSTONE Grandia GD06B Desktop, Micro ATX, 5 slots, 2xUSB3.0

1 x ASUS F2A85-M, FM2, AMD A85X FCH(Hudson D4), DDR3, Broj utora 4

1 x Procesor AMD X4 6500, Richland A8-Series,(3.5GHz 4 cores, cache

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz,9-9-9-24,Vengeance Low Profile

1 x HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, ST1000DM003

1 x Kingston SSD 120GB V300, 2.5" 7mm, SATA 3 6G, 7mm to 9.5mm

1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX430M, CX Series Modular, EPS12V v2.3

1 x LG Blueray Disc Rewriter BH16NS40 SATA, 16x BD-R, SATA, black

1 x Scythe Shuriken SCSK-1000, socket 754/939/940/AM2/AM2+/478/775

5.309,44Kn @ ADM (www.adm.hr)

Nekakav budget HTPC dobiješ za otprilike pola te cijene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 16:39 (191x7).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Uh,malo previse... :) Ali ako mi mozes sloziti nekakvu konfiguraciju upola te cijene? Mislim da bi mi to bilo dovoljno... :)

0 0 hvala 0
17 godina
kule kaže...

Uh,malo previse... :) Ali ako mi mozes sloziti nekakvu konfiguraciju upola te cijene? Mislim da bi mi to bilo dovoljno... :)

1 x Zalman ZM-T1 micro tower case. 169(W) x 425(H) x 340(D)mm

1 x MSI A55M-E33,FM2, Micro ATX, AMD A55 chipset, 2xDDR3 (1066-1866

1 x Procesor AMD Richland A4-Series X2 4000 (3.2GHz,1MB,65W,FM2) box

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X, KHX1600C9D3B1/

1 x HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, ST1000DM003

1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX430M, CX Series Modular, EPS12V v2.3

1 x LG Blueray Disc Rewriter BH16NS40 SATA, 16x BD-R, SATA, black

2.730,96Kn @ ADM

Jedino što je kućište tower pa ćeš ga možda htjeti držati polegnuto...

14 godina
protjeran

ili stavi onu moju konfu i samo izbaci dvd i stavi bluray i to mu je 2300 :)

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Bulldozer kaže...

I izađe ga jeftinije a ima smeće od kućišta i što je još gore - smeće od napajanja.

14 godina
protjeran
191x7 kaže...
Bulldozer kaže...

I izađe ga jeftinije a ima smeće od kućišta i što je još gore - smeće od napajanja.

Izađe ga 500kn manje, a kućište nije loše i napajanje mu uopće netreba neko poput cx430 ionako neće slagat neku dobru konfu

17 godina

Hoćeš reči da ne treba kvalitetno napajanje? Obrazloži mi zašto netko ne bi trebao imati kvalitetno napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Hoćeš reči da ne treba kvalitetno napajanje? Obrazloži mi zašto netko ne bi trebao imati kvalitetno napajanje.

1. CX430 se bas i ne moze nazvati kvalitetnim napajanjem

2. Obrazlozi ti nama zasto ne bi stavio Seasonic SS400-FL? (u svom odgovoru naci ces i odgovor na vlastito pitanje)

17 godina
BlueMax kaže...
191x7 kaže...

1. CX430 se bas i ne moze nazvati kvalitetnim napajanjem

2. Obrazlozi ti nama zasto ne bi stavio Seasonic SS400-FL? (u svom odgovoru naci ces i odgovor na vlastito pitanje)

1. Odkad to, molim te, CX430 v2.3 Bronze NIJE kvalitetno napajanje?!

2. Preskupo za deklariranu snagu iako je jako privlačno to što nema ventilator. To je tom napajanju baš i glavni adut, tišina.

14 godina
neaktivan

Sto znaci KVALITETNO napajanje? Ako ga usporedjujes sa MS 500W ili Corsair VS 450 onda je kvalitetno a ako ga usporedjujes sa recimo SS-430GB ili SS-450G onda nije kvalitetno.

Stvar je u tome da se slaze jeftina konfiguracija i moze se ustedjeti 100-tinjak kn stavljanjem nekog Fortrona, CM-a, Xilence, LC Power... koji su dovoljno dobri za tu konfiguraciju. A ako se zeli bas kvalitetno napajanje onda cijena ide na 450kn minimum. 

0 1 hvala 0
17 godina

Bolje od SS-430GB svakako jeste, prouči malo. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice