Evo jedne od mene
Covjece stavljas triple-channel memoriju na Sandy bridge -.-
Ispravio
Pa to ti je čist normalno ovdje. Tko kod traži konfu iznad 10 000 kn već znaš da će bit više spama u temi nego konstruktivnih postova.
Pozdrav, kao sta naslov govori kupujem novi kompjuter i odlucio sam se izdvojiti do 25k kn za njega. Kompjuter koristim praktički za sve, obrađivanje fotografija u photoshopu, rada u dreamweaveru i ostalim programima, te svakodnevnog igranja igrica.
Odabrao sam par komponenata do sada i trebao bi i mišljenje o njima dali to ugraditi u komjuter ili ne. I pomoc za ostale djelove koje jos nisam odlucio kao npr grafička kartica.
Do sada odabrane komponente, može i zamjena za nešto bolje ako moze stati u tu cijenu :
SSD - Crucial M4 SSD 128gb - 1699kn ( nisam odabrao HDD no sto veci kapacitet i brzinu to bolje, a na SSD bi mi bili instalirani programi poput ps, te svi ostali koje najčešče koristim, i naravno W7 Ultimate )
Intel® Core™ i7-3930K
Asus X79 Rampage IV Formula ROG
Jednino napomena za grafičku karticu ili vise njih je da zelim da bude od NVidie, sad neznam jel najbolje 1x Geforce GTX 590, ili 2x ako to dopušta cijena koju bi ulozio u sve, ili npr 3x il 4x GTX 580...
Periferiju ne trebam, imam Razerov miš te logitechovu tipkovnicu, te Logitech z5500 thx zvučnike i Dellov monitor od 28incha.
Puno hvala na korisnim savjetima, a savjete za to koliko trošim koliko nebi trebao trošiti ne trebam jer svako ima svoje granice, a ovo su moje.
HVALA
moze jedan do 100 000kn...ako van nije problem ?
Gledam minutu jel dobro vidim...25000 kn?!?!
Pozdrav, kao sta naslov govori kupujem novi kompjuter i odlucio sam se izdvojiti do 25k kn za njega. Kompjuter koristim praktički za sve, obrađivanje fotografija u photoshopu, rada u dreamweaveru i ostalim programima, te svakodnevnog igranja igrica.
Odabrao sam par komponenata do sada i trebao bi i mišljenje o njima dali to ugraditi u komjuter ili ne. I pomoc za ostale djelove koje jos nisam odlucio kao npr grafička kartica.
Do sada odabrane komponente, može i zamjena za nešto bolje ako moze stati u tu cijenu :
SSD - Crucial M4 SSD 128gb - 1699kn ( nisam odabrao HDD no sto veci kapacitet i brzinu to bolje, a na SSD bi mi bili instalirani programi poput ps, te svi ostali koje najčešče koristim, i naravno W7 Ultimate )
Intel® Core™ i7-3930K
Asus X79 Rampage IV Formula ROG
Jednino napomena za grafičku karticu ili vise njih je da zelim da bude od NVidie, sad neznam jel najbolje 1x Geforce GTX 590, ili 2x ako to dopušta cijena koju bi ulozio u sve, ili npr 3x il 4x GTX 580...
Periferiju ne trebam, imam Razerov miš te logitechovu tipkovnicu, te Logitech z5500 thx zvučnike i Dellov monitor od 28incha.
Puno hvala na korisnim savjetima, a savjete za to koliko trošim koliko nebi trebao trošiti ne trebam jer svako ima svoje granice, a ovo su moje.
HVALA
Pricekaj jos koji tjedan da vise x79 maticni dode u HR.
Mislim komentari su stvarno...
Po meni pricekaj jos malo da se SB 2011 ustabili kod nas na trzistu (Dodju sve komp) i onda uzmes
Asus Rampage IV
i7 3960X
G skill 6x4gb
OCZ Vertex 3 240gb
AMD 6990 X2 (CF) - ako bas mora biti Nvidia onda 2x Gtx590 (iako bi ja radije na AMD-a isao)
WD Caviar Black 2TB
CORSAIR 1200W AX
CPU cooler: Noctua ili neko vodeno (npr Corsair)
Kuciste: big
HVALA
ajd odbijes 200 kn od tih svojih 25k i meni poklonis da si kupim neku krs grafu samo da daje sliku, moija 9800 gt pocela davat crte po ekranu a upravo dao 1600 kn za popravak auta ;( pa nemam
sala mala
sretno s konfom, moja preporuka je da ti netreba vise od 2 grafe. jedino kad vec mogu bi uzeo jedno najmanje 16 gb rama
http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-17000-16-gb-g-skill-ripjaws-z-series-f3-17000cl9q-16gbzh-ddr3-2133mhz-kit-4x4gb&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.212
ili 32 gb ovog
O pa za divno čudo čak ima i par konfiguracija :D Hvala ljepo normalnim ljudima koji su i napisali nešto konstruktivno, a budalama koji pišu kako su ljudi gladni u africi opet kažem, pa ko vas je šta pitao? Svi kupuju i rade ono šta žele u svojim mogucnostima, i zašto bi se sad ja trebao zanemarivati šta neko djete u africi nema za jest? Da mu skuvam gulaš pa donesem il koji k? Kako cu mu ja pomoc ak kupim jeftiniji komp? Mislim strašno. Uglavnom jos jednom zahvaljujem na svim savjetima, pa i onima u kojima su konfe po 10k kn jeftinije, od svega cu nešto odabrati i sastaviti do kraja sam. Za ove debile šta seru PA KUPIT CU 5x TIH PCA AKO JA HOCU.... Šala mala :D Kupiti cu ono šta ja želim i šta ja mogu bilo to 1000 ili 1000000kn i toČka :)
Pozdrav svima, i usput može LOCK
O pa za divno čudo čak ima i par konfiguracija :D Hvala ljepo normalnim ljudima koji su i napisali nešto konstruktivno, a budalama koji pišu kako su ljudi gladni u africi opet kažem, pa ko vas je šta pitao? Svi kupuju i rade ono šta žele u svojim mogucnostima, i zašto bi se sad ja trebao zanemarivati šta neko djete u africi nema za jest? Da mu skuvam gulaš pa donesem il koji k? Kako cu mu ja pomoc ak kupim jeftiniji komp? Mislim strašno. Uglavnom jos jednom zahvaljujem na svim savjetima, pa i onima u kojima su konfe po 10k kn jeftinije, od svega cu nešto odabrati i sastaviti do kraja sam. Za ove debile šta seru PA KUPIT CU 5x TIH PCA AKO JA HOCU.... Šala mala :D Kupiti cu ono šta ja želim i šta ja mogu bilo to 1000 ili 1000000kn i toČka :)
Sretno u kupnji i nabaci nam koju sliku :)
Lockat sam mozes, u gornjem desnom kutu pise...
Ako si dizajner.. kupi si MAC PRO.... vrhunsko!!!!
ako imaš toliko novac i baviš se time onda valjda se nešto kužiš u hardware. kako si očekivao da ti ljudi pomognu ovdje? pa večina (uključujući i mene ) nije nikad dala ni višestruko manji iznos za računalo. jedino šta če ti netko ovdje napisati je da sa web stranice nekog prodavača odabere najskuplje komponente.
a da si uzmes Alienware i miran si, ipak je to nesta vanzemaljsko
Matična ploča ASUS P9X79, iX79, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E 3.0, Quad CrossFireX, Quad SLI, USB 3.0, FW, eSATA, ATX, s. 2011
Procesor INTEL Core i7 3930K BOX, s. 2011, 3.2GHz, 12MB cache, Six Core
Memorija PC-14900, 16 GB, G.SKILL Ripjaws Z series, F3-149000CL9Q-16GBZL, DDR3 1866MHz, kit 4x4GB
Vodeno hlađenje CORSAIR Cooling Hydro H100, CPU hlađenje, s. 775/1156/1366/AM2/AM3
SSD 120.0 GB MACH EXTREME TECHNOLOGY MX-DS Fusion Series, SATA3 2.5'', MLC-Chip, maks. do 540/510 MB/s(RAID0)
SSD 120.0 GB MACH EXTREME TECHNOLOGY MX-DS Fusion Series, SATA3 2.5'', MLC-Chip, maks. do 540/510 MB/s(RAID0)
DVD RW Asus DRW-24B3ST, SATA, Retail, Black, Nero
Napajanje 1200W, COOLERMASTER Silent Pro Gold RS-C00-80GA-D3, 135mm vent, ATX v2.3, PFC, modularno
Tvrdi disk 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 okr/min, za desktop
Tvrdi disk 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 okr/min, za desktop
Kućište COOLERMASTER HAF X Nvidia Edition NV-942-KKN1, MIDI, zeleno-crno, bez PS
Grafička kartica PCI-E POINT OF VIEW GeForce GTX 590, 3GB DDR5, 3xDVI, DP, HDTV
Grafička kartica PCI-E POINT OF VIEW GeForce GTX 590, 3GB DDR5, 3xDVI, DP, HDTV
25.787,09 kn Portio
Rampage jos nije dostupna pa sam stavio ovu od Asusa,quad channel RAM memorija za x79,vodeno hladjenje,dvije GTX590,dva SSD-a spojena u RAID i novi i7 na 2011 socketu....
mogao sam to i jeftinije,ali onda bi morao staviti jeftinije kuciste,a to za ovu konfiguraciju bas i nije pametno....