Laptopi do 50 eur

poruka: 11
|
čitano: 10.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Laptopi/nesto za oglasnike / yt do 150 eura

Kupio bih starije laptope za roditelje njuskalo, email, oglasnici i youtube je sfera rada pa sto jeftinije to bolje ? Interesiraju me gdje uzeti fb/indexoglasi/njuskalo , bolje uzeti thinkpad stari ili nesto drugo ili? 

edit: cijena i bolje objasnjenje naslova

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2021 12:04 (Kiso94).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Laptopi do 50 eur

Dete drago, il si vrhunski troll, ili zaista zelim ljudima dati izazov.

Za 50€ ne mozes dobiti nista, a da nije toliko zastarjelo, da je neupotrebljivo.

Radije im mobic kupis za 50€, s tim isto mogu na njuskalo, youtube, mail i oglasnike.

Najjeftiniji laptop, rabljeni u EU, sto sam nasao, a da bi se mogao staviti 32bit Ubuntu,

je 99€:

https://www.gebrauchtcomputer24.de/notebooks/hp-compaq-nc8430.html

Stvarno nije nesto, al vjerujem da se ne isplati radi postarine u HR.

S druge strane, za 149€ vec mozes imati fin laptop, na kojem mozes vrititi i Windowse i Linux sasvim ugodno.

https://www.afbshop.at/notebooks/16194/dell-latitude-e7240-12-5-zoll-core-i5-4300u-at-1-9-ghz-8gb-ram-256gb-ssd-wxga-1366x768-webcam-win10home-b?c=469#e88f232ff641d2a1e4992198fbe5b346

Takodjer ako imas nekog u DE/AT/SUI/FRA itd, gledaj na WillHaben, Shpock itd - dosta ljudi poklanja prastare laptope

sa sitnim kvarovima - to je isto jedna od opcija - pa ti posalju postom za 15€ postarine, i opet imas nesto.

Tipa ovako nesto:

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/toshiba-satellite-a200-478403452/

Ako radi vista, radit ce i W7/8/10, ali jos bolje - Ubuntu ce raditi mnogo bolje na tome. 30 eurica + 15€ ako ti posalje postom.

Ostane ti 5€ za kupit USB stick na koji ces staviti Ubuntu za instalaciju.

Osobno bi dao 150€ za onog DELL-a - to ce im ipak trajati par godina vise. Koliko para toliko muzike.

To je isto kao da zelis dobar, brz, pouzdan i kvalitetan automobil... a da je stariji od 15 godina, ima 300.000km i kosta do 500€...

PS - Neka netko prebaci u ovaj podforum:

https://forum.bug.hr/forum/board/prijenosna-racunala/31.aspx?sort=act

Mislim da je autor svjestan da laptop od 50€ je zapravno stolno racunalo, jer je baterija u njima uglavnom neispravna ili bez kapaciteta.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2021 13:20 (Čitatelj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Laptopi do 50 eur
400Kn, dual core cpu, sasvim dovoljno za surfanje
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
Laptopi do 50 eur

Radije traži polovni tablet za te novce jer nikakav pretpotopni dual core ne moze vrtjeti današnje stranice a o yt u rezoluciji većoj od 460 ili koja vec je između 360 i 720p da ne pričam.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim nije ni do laptopa samo nesto da mogu gledati oglase sa misom i tipkovnicom random stavljeno 50 eura, tipkovnicu i mis imam, a vjerovatno nece ni youtube gledat nego oglasnike. 

Hvala iako sam mogao i bolje pitanje postaviti.

16 godina
Kiso94 kaže...

Mislim nije ni do laptopa samo nesto da mogu gledati oglase sa misom i tipkovnicom random stavljeno 50 eura, tipkovnicu i mis imam, a vjerovatno nece ni youtube gledat nego oglasnike. 

Hvala iako sam mogao i bolje pitanje postaviti.

internet=multimedija = kao i gaming, traži iste resurse samo manje snage-FPSa, tj neovisno što radiš-surfaš, današnji requirementsi browsera su ono što određuje minimum-upotrebljivo (jednako kao svaka druga app npr igra, ne os ili mišljenje da je računalo ok, radi..).

-npr ovaj forum je 'lagan'.. prosječna stranica ima hrpe oglasa-reklama, slika.. probaj otvoriti 24sata starijim računalom i bit će ti jasnije.

-kao s dvbt2-hevc signalom, nije stvar samo u starosti-snazi nego baš konkretni fičeri-podržano, ima-nema, ako ima radi (kao mobitel-tablet ili novi hw) ako nema tad se slabašni cpu muči i radi dodatni posao za koji je slab, pa je kriterij kao za gaming koja vga-gpu + 2gb i više rama, tek tad ostalo tj to je minimum ako očekuješ normalan rad.

-računala koja su iz tog razloga bačena-zastarjela, nisu ni za uredske potrebe, mogu se nabaviti đabe, tj plaća se zbrinjavanje otpada pa netko čak zardi a prodaju se po ovakvim simboličkim ili zaokruženim cijenama, no tad moraš znati 'čitati' što kupuješ tj možeš i đabe ali ako ti je beskorisno tad je jednako kao navući smeće tj radit će loše a tad nisi napravio neku uslugu starcima, više problem dok njima i samo klikanje već ide na živce.. obično to tad završi u smeću nakon par dana pa te nešto jeftino ispadne (skupo) bačen novac. .. tj zato su ona upotrebljiva računala nešto skuplja, recimo od 100€ ..

+ zato je sigurnije uzeri desktop jer se može dodati-nadograditi, no sadašnja cijena vga je problem pa opet možda još toliko potrošiš na pojačavanje tj loš trenutak i zato trebaš naći 'pravi' odgovarajući model koji radi ono što trebaš-želiš uz podsjetnik, nije to 'samo surfanje' tj danas je to isto-slično kao gaming.. isti resursi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Laptopi do 50 eur

Evo. Riješiš problem dizanja windowsa (disk?) i imaš laptop.

https://www.njuskalo.hr/toshiba-prijenosnici/laptop-toshiba-oglas-34899743

P.S. Nije moj oglas!!!

IT me iznevjeri
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ma super, može biti i neispravan RAM (daj još 100-200kn), neispravna GPU (baci sve), neispravna MBO (baci sve), loš disk (opet 200tinjak kn) ili ništa od navedenog.

8 godina
protjeran
Laptopi do 50 eur

Preskoci - ne valja grafika / chipset, pregrijavao se - vidi se da nije odrzavan.

To ti je 350kn uteg za papir.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Čitatelj kaže...

...

To ti je 350kn uteg za papir.

(računala su nas oslobodila papira..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

yeah, ja sam uzeo t430 za 100 eura i nadogradio ssd i 16gb RAM, tako da nisam bio koliko ce njima toga trebati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice