Kako lako ljudi padaju euforiju. Pa pobijedili smo momčad punu amatera, koja sa igračem više nije mogla sastavit akciju.
Svaka čast našima, ali nije dobro da polete previše!
Da, al napokon smo izgledali kao momčad što nismo već jako dugo.
Kako lako ljudi padaju euforiju. Pa pobijedili smo momčad punu amatera, koja sa igračem više nije mogla sastavit akciju.
Da, al napokon smo izgledali kao momčad što nismo već jako dugo.
dobro, baš da su amateri, to je pretjerivanje. Nismo ni mi u Islandu sa igračem više napravili ništa. I Island sigurno nije bez razloga došao do ovih dodatnih kvalifikacija.
ali to nije ni bitno, bez obzira na protivnika večeras se vidio veliki napredak u našoj igri.
Ovakvu tekmu nismo odigrali od Španjolske i EPa 2012
Sve to stoji, ali kad Belgiju ili neku dobru momčad nadigraju onda ću i ja past u euforiju.
Stari moj kako uopće možeš uspoređivati utakmicu s Islandom i Španjolskom?
a gdje ti to vidiš da je on uspređivao te utakmice? samo je napisao da nismo odigrali tako kvalitetno od tada. I to je istina.
uopće ne uspoređujem utakmicu već govorim kako smo odlično igrali, apsolutno je sve pasalo i išlo kao po špagi, dok smo ko govanca igrali protiv Škotske koja je pet puta lošiji suparnik od Islanda
Ne, zadnju pravu utakmicu smo odigrali protiv Walesa u Osijeku prije godinu dana, gdje je završilo 2:0 a najmanje 5 komada smo mogli dati.
a gdje ti to vidiš da je on uspređivao te utakmice? samo je napisao da nismo odigrali tako kvalitetno od tada. I to je istina.
Pa tom logikom da dobiju Lučko 9:0, to bi bila najkvalitetnija utakmica u povijeti Hrvatske jer bi svi izgledali kao Ronaldo ili Messi.
Pa nebi Kovačić prešao onako četvoricu njemaca, brazilaca, engleza.. Nemojte misliti da umanjujem uspjeh Hrvatske ili Kovačića, svaka im čast. Ali lakše je puno protiv Islanda izgledat dobro nego protiv malo jačih momčadi
Nije Kovačiću prvi put da onako nešto radi, ne brini se.
uopće ne uspoređujem utakmicu već govorim kako smo odlično igrali, apsolutno je sve pasalo i išlo kao po špagi, dok smo ko govanca igrali protiv Škotske koja je pet puta lošiji suparnik od Islanda
Pa ako protiv momčadi koja je jeftinija od Modrića ne ide sve po špagi ne znam kad će ići..
Ne kažem ja da je on loš ili nešto slično, on odličan igrač i trebao bi biti jedan od nositelja naše repke u budućnosti. Ali zašto nisu Belgiju ovako prolazili?
Ne treba ni svu krivicu svalit na Štimca, i igrači snose dio odgovornosti.
Ne kažem ja da je on loš ili nešto slično, on odličan igrač i trebao bi biti jedan od nositelja naše repke u budućnosti. Ali zašto nisu Belgiju ovako prolazili?
Ne treba ni svu krivicu svalit na Štimca, i igrači snose dio odgovornosti.
zato što smo imali debila za izbornika.
Jednostavno moraš vidjeti razliku između ovoga sad i onoga što je onaj propali trener radio. A tek su 2 utakmice prošle. Možeš vidjeti čak i bez gledanja utakmica, recimo Štimac je Rakitića stavljao na krilo, trebamo li dalje od toga raspravljati?
1911 /\/\/\/\/\ 1899
zato što smo imali debila za izbornika.
Jednostavno moraš vidjeti razliku između ovoga sad i onoga što je onaj propali trener radio. A tek su 2 utakmice prošle. Možeš vidjeti čak i bez gledanja utakmica, recimo Štimac je Rakitića stavljao na krilo, trebamo li dalje od toga raspravljati?
Neda mi se raspravljat, samo napominjem da ne trebamo nikakvu euforiju pretjeranu radit. Jer da smo od islanda spušili to bi bila sramota.
Štimac je izborio dodatne kvalifikacije, istina da je na sreću ali je izborio. Smijenjen je jer igra nije bila dobra i sve 5, ali da su igrači davali sve od sebe NISU!
Ali prošli smo u Brazil i to je najbitnije, jer nije pravi doživljaj bez nas na prventstvu
Gdje si našao kao primjer uzimat prijateljske utakmice? Pa Španjolska je spušila od Južne Afrike..
Šta ljudi zaboravljaju da nismo prošli na svjetsko prvenstvo s Bilićem? Nije ni dodatne kvalifikacije izborio..
Ne, zadnju pravu utakmicu smo odigrali protiv Walesa u Osijeku prije godinu dana, gdje je završilo 2:0 a najmanje 5 komada smo mogli dati.
Ma ovakvu sa srcem, kad su svi dali sve na terenu već godinu i pol nismo
LOL pa sve su momčadi prolazne nitko ne živi vječno haha, koja glupa izjava, a Belgija ima izvrsnu momčad, to je činjenica
Da nas pomazi malo sreća u potu 2 i 3 ima dosta protivnika koje bi mogli proć
Ma čim teže to bolje, bar onda nećemo imati koga podcjeniti :)
Hmm... po meni
najjača moguća skupina:
Brazil
Italija
Francuska
Meksiko
najslabija moguća skupina:
Švicarska
Bosna
Kamerun
Koreja
Bilo bi dobro ugrabit iz prvog pota Švicarsku, Urugvaj, Kolumbiju ili Belgiju; svi ostali su trenutno dosta jači od nas, dok sa ovima možemo ravnopravno. Iz trećeg pota može sve osim Francuske, Obale Bjelokosti i Čilea, a u četvrtom potu izbjeći jedino Meksiko - sve ostale bi trebali dobiti realno. Bit će zanimljivo gledat ždrijeb...
Dobro bi bilo izbjeći Brazil u skupini, a sve ostalo neka bude kako bude. To su više manje sve jako ozbiljne ekipe i trebat će dati 100% u svakoj tekmi.
EDIT: I argument: ovi su trenutno jači od nas ili slabiji do nas ne znači ništa kad prvenstvo počinje za 200 dana. Svašta se tu može promijeniti.
Ja bih radije da nas ždrijeb pomazi pa da prođemo skupinu 
Jer treba bit realan Španjolska, Brazil, Argentina, Njemačka, Nizozemska, Italija, Francuska, Portugal i Belgija su za klasu jači od nas.
Al s druge strane u 90 minuta je sve moguće
Ovo će biti jedno od jačih prvenstava. Pratio sam dosta sve te kvalifikacije, i južnoameričke, europske, afričke. Ja zaista tu ne vidim nekih slabih ekipa, možda tek 3-4.
Posebno su me se dojmile južnoameričke ekipe, Brazil sve jači, Argentina, Čile, Kolumbija, Urugvaj. Sve vrhunske reprezentacije, a igra se na njihovom kontinentu tako da je to još jedna velika prednost za njih.
Tako da nam ždrijeb sigurno ne može ispasti lagan, nadam se da ćemo proći skupinu.
Upravo se vratio s maksimira, Odlična tekma, odlična atomsfera. Ne vjerujete portalima, nije bilo ni jedne riječi protiv mamića, ili protiv hns-a, stalno se pjevalo.
Uglavnom, ne sječam se kad je zadnji put bila bolja atmosfera. Bio sam na sjever (dolje) i nikad ne sječam se akd je zadnji put bilo toliko povezanisti među tribinama.
Jedno 4-5 puta sjever je pozvai zapad i istok, za pjesmu "u boj u boj" is vaki put su se odazvali.
Pjevalo se kovaču 3 puta "javi se", pjevalo s x puta Oliću (pogtovo kad je na kraju utakmice, donio svoj dres na onu tribinu za soboe s posebnim potrebama), kao i Pletikosi, kao i Manđukiću, čak najviše kad je dobio crveni. Isto tako i Srni (orilo se Darijo darijo).
Uglavnom, nisam vidio crvani Manđa kako treba, ali svi kažu da je bio stvarno oštar, osim toga dijela, sve je bilo super.
Bilo je par navijača na sjeveru koju si fučkali na islandovu himnu, i brzo su ušutkani, čak j i prvi put, neki godt, dobio pljesak nakon himne.
Uglavnom, ne sječam se bolje atmosfere u zagrebu, još od one legendarne pobjede protiv enegleske!
Još samo da dodam kralja Šimunića. prvo je čovjek kad su svi slavili, doslovno dignuo Čarlija u zrak prema sjevereu, gdje je dobio ogrmnu podršku, kao i na kraju, kad su svi tišli u svlačionicu, čovjek je izašao navijati s navijačima. Respect!
Uz to, treba spomenuti da su bile samo dvije baklje, jedna je bačena izvan stadiona, i jedna je bačena sa istoka, i navijač je bio priveden instantno. Istok zapad i jug su imali redare u svakom redu po 4-5 njih kod svakog reda sjedala, dok je sjever imao samo po sektorima. Opet ponavljam, sjever nije uopće radio nikakav nered, bio sam tamo. Moram priznati, da ovaj sustav s osobnim iskaznicama, doista funkcionira. Nisam vidio ni jednog idiota, da radi nered, ako što se znalo prije događati.
Idemo po medalju u Brazil!!! (ok, sad pretjerujem
)
je*bala vas euforija, svaka ozbiljnija repka bi nas izbacila
Kovač je imao sreće da je naletio na ove poluamatere. ne pada mi na pamet uzdizati ovu repku!
Nije stvar repke, stvar je onoga što se događa oko reprezentacije.
Stvorila se neka pozitivna atmosfera, i bez obzira s kim smo igrali, ljudi na tribinama, ponovno pravo navijanje bez spominjanja "cigana i p€dera", i praktički bez incidenata na tribinama!
Ovi "poluamateri" kako ih ti nazivaš, su završili drugi u svoj skupini, ispred norveške i slovenije, čak i jednoj vrhunskoj repki, kao što je švicerska, uzeli bod u gostima!
U prijateljskim utakmicama su izgubili protiv Francuske 3:2, istim rezultatom i protiv Švedske.
Neznam dali se sječaš kako su prošli naši zadnji susreti sa švicarcima i šveđanima...
Nisu ljudi u euforiji zato što je repka pobjedila jedan Island, več zato što su igrači na terenu ginuli jedan za drugog, igrač manje i opet nam ništa nisu mogli. S igračem manje, smo mogli bez problema pobjediti 5:0.
Optimizam se treba na nečemu temeljiti, ali ako budu igrali kao sinoć sljedeće utakmice, nije mi bitno dali pobjeđuju ili gube, dok god daju sve od sebe.
Uz to, Kovač je očigledno shvatio taj vezni red napokon, Kova-Modrić-Rakitić iako protiv neki ozbiljnijih momčadi, sigurno će trebati neki destruktivac, ali to niej naš problem.
Hrvatska nikad nije loše igrala protiv velikih momčadi, zato što u otvorenom nogometu, i mi imamo što za pokazati. Največi problem je bio kako igrati protiv disciplinirane momčadi koja se zatvori.
Sinoć prvih 43 minute je točno pokazalo kako treba igrati, brza predaja lopte, promjene mjesta, promjena strana. Klasičan primjer kako trener dobija utakmicu i prije nego se izađe na teren.
Imali su igrača više cijelo poluvrijeme, a nisu poštene šanse složili. Mi smo u Islandu imali sličnu situaciju, ali smo je kontrolirali. Oni nama tamo nisu bili opasni po gol, problem je bio samo što mi nismo imali neko oružje za probiti taj bunker.
Ako tebi ne pada na pamet uzdizati repku, dobro za tebe, jer ja planiram!
Dečki su počeli "disati kao jedan", počeli su ginuti jedan za drugog na terenu.
Osim toga, počeli su napkon imati neke uvježbane akcije, pa još od prvenstva u njemačkoj, nisam vidio da je naša repka odigrala neku unaprijed složenu akciju. Uvjek smo se oslanjali na to da će netko sam bljesnuti...
Nisu ljudi u euforiji zato što je repka pobjedila jedan Island, več zato što su igrači na terenu ginuli jedan za drugog
Ovo. Jučer se napokon vidjelo ono što nas je oduvijek krasilo, a Štimac je uspio uništiti. Na SP-u ako će biti takav pristup u svakoj tekmi, malo tko će biti nezadovoljan nastupom pa makar opet ispali u skupini.
http://www.prozonesports.com/folder/prozone/news/272_1_news.jpg Kako mi vidimo Islanđane
http://www.tom-signal.hr/slike/traf_main_cones%20(268%20x%20192).jpg Kako Kovačić vidi Islanđane