kako smo loši, strašno...
nisam impresioniran krilima, perisic los, ilicevic; tko si ti.
kako smo loši, strašno...
nisam impresioniran krilima, perisic los, ilicevic; tko si ti.
Dobili smo Island...znači ne budemo vidjeli Brazil
uuuu issss paa ti si napiso da nećemo proć brazil još prije tjedan dana! i sad evo nakon 0 0 prvog poluvremena prve utakmice moro si nam ukazati na svoje nevjerojatne vještine predviđanja događaja! svaka čast nostrdamus!
ogromna greska je bila ta sto kovac nije umjesto perishita stavio kranjcara na amc, tj iza napadaca, jer se tocno vidilo da nam je taj igrac falio. ilicevic nije ama bas nista napravio. island se odlicno branio, a mi smo jadni jer ne znamo kako probit bunker, a najjednostavnija stvar koju smo mogli napravit je ubacivat i ubacivat, a mi smo to radili na pocetku utakmice. ono sto ne trebas radit na pocetku, ne radis na kraju.
jedini plus koji sam vidio je pranjic. ogromno poboljsanje nasuprot mlitavog strinica.
Nekako mi se čini da nije bio toliki problem u Štimcu koliko je u nogometašima. Ovo je zbilja bilo loše (Island 40 min. sa igračem manje).
Loša je danas bila sredina i napad nije mogao doći do izražaja. Modrić je bio bez ideje, Rakitić pokušava nešto sa dijagonalnim loptama, Rebić je unio malo živosti, a Olić umjesto da odmah ubacuje on se stalno namješta na lijevu nogu, to se odmah ubacuje. Obrana je bila kompaktna, puno bolja nego zadnjih par utakmica tu se napredak vidi, Pranjić je unio sigurnost na lijevoj strani, a i otvaro se, samo ovaj spaljeni Perišić nikakav pregled igre nema (i dalje mi nije jasno zašto on igra). Mislim da se osjetio i neki strah kod igrača, nitko nije htjeo preuzeti malu dozu odgovornosti, falio je taj nekakav dijelić koji bi nas pokrenuo. Čeka nas jako teških 90 minuta na Maksimiru.
Olić je bio odlično pogođena zamjena, šteta samo što je uveden u krivo vrijeme.
Da Island nije ostao bez igrača, i oni bi napadali (da su primili gol još više) i onda bi olićeva brzina došla do izražaja, pogotvo u kontrama.
Stvar je takva da su se kasnije oni zatvorili, i igrač Oličevog profila, jednosatvno nije za napadati bunker.
Najbolja odluka koju je mogao napraviti Kovač je izvesti Olića, uvesti Kranjičara/Kovačića, a Perišića poslati na jedno krilo, a Rebića na drugo.
Ali to naravno nebi ni jedan izbornik napravio, izbacio igrača kojeg je tek uveo...
Sve u svemu, sviđa mi se igra repke, barem igraju odgovornu i imaju neke akcije, u prvih 20minuta smo vidjeli više akcija naše repke, nego u posljednje tri tekme pod Štimcem...
Olić je bio odlično pogođena zamjena, šteta samo što je uveden u krivo vrijeme.
Da Island nije ostao bez igrača, i oni bi napadali (da su primili gol još više) i onda bi olićeva brzina došla do izražaja, pogotvo u kontrama.
Stvar je takva da su se kasnije oni zatvorili, i igrač Oličevog profila, jednosatvno nije za napadati bunker.
Najbolja odluka koju je mogao napraviti Kovač je izvesti Olića, uvesti Kranjičara/Kovačića, a Perišića poslati na jedno krilo, a Rebića na drugo.
Ali to naravno nebi ni jedan izbornik napravio, izbacio igrača kojeg je tek uveo...
Sve u svemu, sviđa mi se igra repke, barem igraju odgovornu i imaju neke akcije, u prvih 20minuta smo vidjeli više akcija naše repke, nego u posljednje tri tekme pod Štimcem...
Eto kad je Olic odlicno pogodena zamjena na desnog veznog onda ti znas nogomet koliko ja u nuklernu fiziku...
Loša je danas bila sredina i napad nije mogao doći do izražaja.
Da je bar samo danas, ovo traje već predugo i zato su rezultati kakvi jesu, danas je to malo bolje izgledalo i nadam se da će nam se otvoriti.
Opasan je ovo rezultat i mislim da bi nam se moglo obiti u glavu što nismo iskoristili ovu priliku, nije da mi je Island djelovao nešto pretjerano opasno danas ali nek oni uguraju u uzvratu a Island bolje igra na gostovanjima nego doma i ako mi nastavimo biti tako bezidejni i jalovi u napadu onda je to bye bye Brazil a najviše će boljeti jer smo ispali od najlakšeg protivnika.
Eto kad je Olic odlicno pogodena zamjena na lijevog veznog onda ti znas nogomet koliko ja u nuklernu fiziku...
Neznam ja koliko ti razumiješ fiziku, ali Olić je probio desni bok, čak i pod bunkerom, jedno 3-4 puta.
Problem je što uvijek ima dva ti igrača licem okrenuta prema sebi. Da recimo napada Island, i da krene naša kontra i Olić dobije loptu na bok, nebi ga ni jedan igrač mogao zaustaviti.
Olić nije ni trebo igrati bočno, več se tome morao prilagoditi igrom slučaja. Da nije Island dobio crveni igrali bi klasičnu 4-4-2 formaciju. Pri čemu bi Manđukić i Olić radili što je moguće veći pritisak na zadnje igrače Islanda.
Ideja dobra, ali ovaj crveni je poremetio i nas koliko i njih. S obzirom da su se oni zatvorili, trebalo je razvući igru koliko-toliko. Nažalost, jedan napadač je morao otići na stranu, a između Manđe i Olića, uvijek je bolje imati Manđukića u 16-ercu...
Na kraju smo ipak morali više. Island ništa posebno, iako su se solidno branili. Stvorili smo premalo pravih šansi da možemo reći da smo zaslužili više od boda. Jako neugodan rezultat i osim ako u utorak ne zabijemo brzo barem 2 pogotka opet će biti gubljenja živaca.
Kovač nije mogao u par treninga napraviti nešto puno, ali barem je defanzivno to izgledalo bolje. S Iličevićem je fulao, te zakasnio sa izmjenama, ali pitanje je dal bi se išta promijenilo. Opet to izgleda ko da nema pravog motiva i želje. Modrić opet dosta loš i jednostavno mora preuzimati više odgovornosti. U utorak očekujem Rebića od prve i napokon pravi pressing nošen publikom. Vrijeme je da odigramo barem jednu utakmicu kako treba. A ako ni to ne možemo, nismo ni zaslužili Brazil.
olic probio bok? olic je pokusao probiti bok, a to je sve zavrsilo nekakvim pokusajem driblinga, sto mu nije jaca strana, a drugi nacin gdje je probao porbiti je bilo sebi dat u for, ali i tu je imao malo uspijeha jer su ga duplirali. a ako je bio ozlijeden onda bi ja ulazak olica vise prokomentirao kao nekakvu vrstu ocajnickog pokusaja. olic moze to odigrat, ali nema on tu rutinu na toj poziciji niti tehniku neku preveliku. gol koji je dao u klubu bi vise pripisao nenamjeri nego namjeri.
ako cemo ic u detalje i analizirat pogreske, pa krenimo
zadnja linija odigrala je vrlo dobro, osim srne. on je trebao radit ono sta je radio pranjic ali je problem bio tu prvo poluvrijeme ilicevic, a drugo poluvrijeme olic, jer su oba probavali radit srnin posao. tako da je srnina izvedba izgledala mlitava, ali nije on kriv jer je vise-manje bio sprijecen.
veznjaci previse defenzivni. uz to cemo dodat krila koja su u prvom poluvremenu bila abnormalno losa, perisic previse traljav, ilicevic previse nevidljiv. na kraju krajeva vadenje ilicevica je pokazalo da je taktika sa njim promasena. perisicevi ulasci u sredinu i njegovi nabacaji su kriminal. tek je pred kraja prvog poluvremena skuzio da treba nabacivat dalje od golmana.
zatim imamo napadace. eduardo je pokusavao nesto, ali na njegovoj poziciji je bolja opcija bila kranjcar ili cak bolje rakitic. a mandzukic je radio ono sta uvik radi.
nakon igraca manje je morao kranjcar uci jer je bila ogromna rupa izmedu rakitica/modrica i napada. zatim smo trebali vise ubacaja i uvest jos jednog visokog napadaca jer nemas ti sta tehnicirat na postavljeni bunker. znaci udarci izvan 16 i nabacaji u 16. ovako smo naredali previse napadace kojis su se natiskali jedan na drugog, ni plana ni programa i na kraju ostali 0-0 a igrac vise nevjerojatnih 40 minuta. znam da se protiv bunkera ne moze lako, ali mi smo stvorili dojam nemoci.
e sad, moramo uzet u obzir novog izbornika, kratkocu priprema i naravno lose mentalno stanje igraca u reprezentaciji.
da smo dali gol u islandu bilo bi mentalno puno lakse. a sad u zagrebu cemo igrat u grcu.
da budem iskren sa ovakvom igrom ne bih zelio da odemo u brazil jer se samo sramotimo, a s druge strane hns-u treba novca, a svi znamo kako je teska situacija u tom pogledu. jer ako nema hns novca, pate svi.
a s druge strane hns-u treba novca, a svi znamo kako je teska situacija u tom pogledu. jer ako nema hns novca, pate svi.
Pati jedino Mamic i njemu podobni. I onak se sve vrti oko Dinama, a bonusi u repki su mizerija s obzirom na place vecine u maticnim klubovima.
olic probio bok? olic je pokusao probiti bok, a to je sve zavrsilo nekakvim pokusajem driblinga, sto mu nije jaca strana, a drugi nacin gdje je probao porbiti je bilo sebi dat u for, ali i tu je imao malo uspijeha jer su ga duplirali. a ako je bio ozlijeden onda bi ja ulazak olica vise prokomentirao kao nekakvu vrstu ocajnickog pokusaja. olic moze to odigrat, ali nema on tu rutinu na toj poziciji niti tehniku neku preveliku. gol koji je dao u klubu bi vise pripisao nenamjeri nego namjeri.
nakon igraca manje je morao kranjcar uci jer je bila ogromna rupa izmedu rakitica/modrica i napada. zatim smo trebali vise ubacaja i uvest jos jednog visokog napadaca jer nemas ti sta tehnicirat na postavljeni bunker. znaci udarci izvan 16 i nabacaji u 16.
To je problem, Olić može proći jedan na jedan, bilo koga, zbog svoje brzine, i da je Island primio gol, i da se nisu zatvorili, on bi prošao bar 3-4 puta sigurno.
Ovako, on protriči jednog, i onda ga još jedan čeka u bloku. Igrač koji je totalno limitaran u igri kad protivnik igra bunker.
Problem je bio što ga je tek ubacio prije crvenog. Siguran sam da nebi ni išao unutra, da je trebao uči na bunker.
Jasno da je Kranjčar/Kovačić trebao uči, ali koga izbaciti?
Najvjerovatnija opcija za izbaciti po meni je bio opet Olić, igrač kojeg si uveo prije 10 minuta...
Jednostavno u igri kad napadaš bunker, igrač kao Olić, nažalost, samo smeta...
Ali ponavljam, da nije došlo do crvenog, on bi u otvorenoj tekmi, bio puuno korisniji.
najveći problem jučer je bio što nitko nije htjeo preuzeti neku odgovornost. Modrić jedan udarac, Raketa ni jedan, Manđo praktički lopte nije dobio. Dudu stalno nešto petljo...
Ono što je još mogao napraviti, jest izbaciti Perišića, Olića staviti na lijevo krilo, a na desno pogurati Srnu. Igrati s tri obrambena, ostaviti Dudua i Manđukića u 16 i nadatis e da će ih pogoditi neki centaršut.
Ivanković?! 
Iznad svih - HRVATSKA! Našim Vatrenima želim od srca plasman na SP u Brazilu!
Decki ak bumo dobili 1:0 u 97' i cijelu tekmu igrali za k..... bolje da ni ne idemo u Brazil.
Jedino tako se mogu malo uzdrmat stvari u nasem nogometu
Ima netko kakav dobar stream?
Decki ak bumo dobili 1:0 u 97' i cijelu tekmu igrali za k..... bolje da ni ne idemo u Brazil.
Jedino tako se mogu malo uzdrmat stvari u nasem nogometu
Da. U pravu si. Nesudjelovanje u Južnoj africi je puno popravilo stvari. 
napokon odlična utakmica. Kova majstor!
Prava utakmica. Sve čestitke.
Kovačić i Modrić nevjerojatni večeras, bravo.
A Mandžo napravio genocid nad Islanđanima, skoro im uskratio dvadesetak generacija onim faulom
Modrić, Kovačić savršeni
Rakitić dobar, on je bio žrtva da pokriva poziciju zadnjeg veznog.
Ostale pozicije su bile solidne. Dok se to uštima moglo bi biti zanimljivo.
Svaka cast nasima.Odmah se primjetila klasa vise od Islanda.Ako budmeo ovako igrali na svjetkom,mogli bi dobar rezultat napraviti.Ali mora se uzeti u obzir,da se ne igra doma i da je Island jako slaba momcad.Ali sve u svemu,jako dobro odigrano.Island je bio bez ideje a i volje po meni.
Svaka čast dečkima na borbenosti!
Aj, nek je se i ovaj ciklus završio napokon 
Lijepo je to Kovač posložio, prije svega mislim motivacijski jer se vidjela volja po meni još u Reykyaviku samo nije bilo sreće.
Taktički smo savršeno odigrali i to kad je najviše trebalo. Vidi se Kovačeva ruka, sad ima vremena za uigravanje pred SP i ako će dečki ginuti kao danas za svaku loptu u rezultat ne sumnjam.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
Kako lako ljudi padaju euforiju. Pa pobijedili smo momčad punu amatera, koja sa igračem više nije mogla sastavit akciju.
Svaka čast našima, ali nije dobro da polete previše!