SP u nogometu 2026.

poruka: 165
|
čitano: 7.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
SP u nogometu 2026.

Sretno našima i da konačno puknemo te Portugalce u jednoj službenoj utakmici!

12 godina
SP u nogometu 2026.

pokradeni ili ne?

meščini da Matanović nije dirao loptu, a i onaj penal mi je lagana kamilica

13 godina
Re: SP u nogometu 2026.

Penal je 50:50, mogao je a nije morao suditi (naravno da je), bas me zanima dali bi sudio da je bilo s druge strane ova situacija.

Loptu Matanović nije dirao, nabijem njihove čipove u loptama i otkucaje na ekranu, mogu naštimavati takve stvari kako hoće.

Iz svih kuteva niti na jednoj mi ne izgleda kao da je Matanović imao ikakav dodir s loptom.

16 godina
SP u nogometu 2026.

Da je dirao loptu promijenila bi rotaciju. Pogledajte video, lopta ni najmanje ne mijenja rotaciju nakon "dodira". 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put danas u 4:00 (antimadridista).
15 godina
SP u nogometu 2026.

Matanović je u intervjuu nakon utakmice rekao da je osjetio da mu je lopta malo okrznula kosu, jbg. Respekt za iskrenost.

Ne znam kako ću se oporaviti od ove utakmice. Doslovce sam nakon svih onih naših promašaja imao u podsvjesti Quaresmu iz 2016. I nažalost, povijest se ponovila. Prvo poluvrijeme bačeno u bunar, Livi nas je tu realno spasio da ostanemo u igri. Budimir totalni promašaj u prvom poluvremenu, zbog njegove statičnosti su nam, barem mi se tako čini, linije bile previše povučene. Zbog načina kako smo odigrali 2. poluvrijeme mi je žao igrača. Ali način na koji branimo prekide i naš skok je jednostavno preloš i nedopustiv za ovu razinu i teško da sa tako lošim branjenem toga segmenta igre možeš dugo izdržat u natjecanju. Svaka ekipa ima u stožeru čovjeka za to, mi već godinama ne radimo ništa povodom toga. Ladić na treningu vodi taj segment igre što je totalni nonsense. Ne može se to više braniti samo na osjećaj i koncetraciju. Reprezentacije angažiraju ljude iz drugih sportova za taj segment igre

Što se tiče stručnoga stožera za ovaj ciklus, mislim da je bilo puno lutanja. Dojma sam da nije bilo jasnog plana igre, da se moglo razmišljati o nekim pozicijama ako se Fruka i Jakića nije mislilo koristiti na ovome prvenstvu. Naravno mi na kvalitetu nasih igraca uvijek mozemo izvuci nesto (2. poluvrijeme protiv Portugala je pravi primjer toga). No stojim iza toga da je vrijeme za novi stručni stožer sa pojačanim fokusom na analitiku. Slijedi razdoblje koje ne znam kako se priviknuti na njega, a to je razdoblje bez LM10. Nekoga čeka jako težak posao, ali ako ga obavi kako treba, vjerujem da tu bude kvalitetnih nositelja igre i da ćemo i dalje biti konkurentni.

I da, nemojte se iznenaditi da vidite finale Argentina vs Portugal. Fifa se jako trudi da do toga dođe.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 4:22 (fighterZu).
13 godina
fighterZu kaže...

Matanović je u intervjuu nakon utakmice rekao da je osjetio da mu je lopta malo okrznula kosu, jbg.

I šta, da se Matanović prije tekme ošišao na ćelavo ili na 1-2mm gol bi vrijedio?

Kakve su to gluposti. 

Šta je iduće? Neodrezani nokat palca u zaleđu?

15 godina
ibme74 kaže... 

I šta, da se Matanović prije tekme ošišao na ćelavo ili na 1-2mm gol bi vrijedio?

Kakve su to gluposti. 

Šta je iduće? Neodrezani nokat palca u zaleđu?

I meni su to totalne nebuloze. Mijenjaju pravila iz mjeseca u mjesec da to već polako izmiče kontroli

16 godina
SP u nogometu 2026.

Retardirano je da se dodir kose sa loptom računa. Jebala ih tehnologija do te mjere. Šta onda znači da ćelavi igrači imaju prednost? Ako vidiš na usporenoj snimci da lopta ne mijenja rotaciju nakon "dodira" onda znaš koliko nepostojeće mali taj dodir mora biti.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
antimadridista kaže...

Retardirano je da se dodir kose sa loptom računa. Jebala ih tehnologija do te mjere. Šta onda znači da ćelavi igrači imaju prednost? Ako vidiš na usporenoj snimci da lopta ne mijenja rotaciju nakon "dodira" onda znaš koliko nepostojeće mali taj dodir mora biti.

Ma cim sam vidio VAR u obje nase situacije, znao sam gdje to vodi. Veiga jos po meni igra nakon "fantomskog" dodira Matanovića igra glavom sa namjerom izbijanja što oni isto nisu protumacili nego kao nenamjerni dodir sa loptom ako već imamo situaciju sa kosom, a veiga postavlja glavu namjerno nisko da promjeni smjer lopti, zasto se to tumači kao nenamjerno igranje lopte glavom? Imamo pravila gdje se različito primjenuje dijelovi tijela, pa imamo razlicita pravila za prirodni položaj tijela, pa različita pravila što je namjerno a što nenamjerno igranje loptom. Smučilo mi se ovaj nogomet u zadnje vrijeme

A kako bih sad volio da Cape Verde izbaci Argentinu i pokvari planove Fifi. Znam da je gotovo nemoguće, ali proslavio bih sa guštom.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 5:11 (fighterZu).
18 godina
SP u nogometu 2026.

Nogomet pratim od 1994. i već dugo mi se ne sviđa u kojem smjeru ide, ali suđenje na SP2026 i danas protiv nas je trenutak kad ga prestajem pratiti. Je, znam nije baš neka bitna vijest za svemir ali tek toliko i svaka čast našim igračima koji su odigrali vrhunsku utakmicu kad su ih već mnogi otpisali.

15 godina
SP u nogometu 2026.

Deja vu 2016. Sad bi bilo najbolje reći ''bolje se roditi bez kurca nego bez sreće'' ali onda bih ignorirao zadnja dva prvenstva. Cijela utakmica se na kraju svela na katastrofalnu reakciju naših braniča i što Matanović očito ima predugu kosu  

Bili smo baš dobri, u drugom pol. ih imali u više navrata na konopcima ali protiv njih nam jednostavno ne ide, prokleti su nam ali vratit će nam se opet na nekom drugom natjecanju, ima tu materijala za uspjeh.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
5 godina
SP u nogometu 2026.

Dosta smo i mi imali sreće na svjetskim prvenstvima.

Sad ljudi govore, da je bilo ovo, ne bi bilo ono, oštećeni smo bla...bla

Odigrali smo odlično s ekipom kakvu imamo, nismo se obrukali, sreća, VAR, kiša, sunce, što god bili su na strani Portugala i to je to.

Čestitke matorcima, sad slijedi dobra rekonstrukcija repke i vita pergit.

Sad mogu u miru gledati utakmice.

Ako mislite da smo samo mi oštećeni, budite ljudi pa priznajte da ni Ronaldo nije bio u zaleđu kada je postigao gol iz igre, a gol mu je poništen.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:27 (Zaporožac).
6 godina
SP u nogometu 2026.

...

14 godina
SP u nogometu 2026.

Penal je bio koliko se god to ljudima ne sviđa. Da smo mi dobili takav, rekli bi da je bio penal. Realno je bio, šta ga ima povlačti rukama za dres na korneru, neviđeno puta viđen takav penal. 

Izjava Matanovića - svaka čast na iskrenosti jer s ovime će možda 4 milijuna hrvatskih izbornika malo popusti, pravila su pravila. Da je glup offside, apsolutno je, ali jbg kod VAR tehnologije je doslovno offside 1mm. Pravila su pravila. Čekamo testiranje Venger pravila od ove godine pa ako se to promjeni za koju godinu pa će biti zanimljivije jer će puno manje offsidea biti

9 mjeseci
walentkane kaže...

Nogomet pratim od 1994. i već dugo mi se ne sviđa u kojem smjeru ide, ali suđenje na SP2026 i danas protiv nas je trenutak kad ga prestajem pratiti. Je, znam nije baš neka bitna vijest za svemir ali tek toliko i svaka čast našim igračima koji su odigrali vrhunsku utakmicu kad su ih već mnogi otpisali.

Nogomet je sprdnja već barem 10 godina, zadnjih toliko ga i pogledam preko k... nisam gledao tekmu, ali nagađam da ovo prvenstvo mora pripasti plačljivku Penaldu, pošto su prošlo dali messiju. 😁

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:18 (Hrža).
5 godina
SP u nogometu 2026.

Portugalski izbornik će držati Penalda dok ne umre na terenu, kao i naš Modrića. Bude li Modrić htio igrati za kvalifikacije sljedećeg EP, tko će mu reći NE ?!

Penaldo se uplašio Livakovića pa je umjesto u donje kuteve gola (kako inače šutira) opalio po sredini gola. 

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
14 godina
sstrmi kaže...

Penal je bio koliko se god to ljudima ne sviđa. Da smo mi dobili takav, rekli bi da je bio penal. Realno je bio, šta ga ima povlačti rukama za dres na korneru, neviđeno puta viđen takav penal. 

Izjava Matanovića - svaka čast na iskrenosti jer s ovime će možda 4 milijuna hrvatskih izbornika malo popusti, pravila su pravila. Da je glup offside, apsolutno je, ali jbg kod VAR tehnologije je doslovno offside 1mm. Pravila su pravila. Čekamo testiranje Venger pravila od ove godine pa ako se to promjeni za koju godinu pa će biti zanimljivije jer će puno manje offsidea biti

Ok, dirao je. Nakon toga lopta ide od stopera portugala Pasalicu u noge. Dakle, nova akcija. Oni su protumacili da covjek koji je nastimal glavu da izbije loptu je slucajno promasio loptu. Ajde u picku materinu i nogomet.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Zaporožac kaže...

Dosta smo i mi imali sreće na svjetskim prvenstvima.

Sad ljudi govore, da je bilo ovo, ne bi bilo ono, oštećeni smo bla...bla

Odigrali smo odlično s ekipom kakvu imamo, nismo se obrukali, sreća, VAR, kiša, sunce, što god bili su na strani Portugala i to je to.

Čestitke matorcima, sad slijedi dobra rekonstrukcija repke i vita pergit.

Sad mogu u miru gledati utakmice.

Ako mislite da smo samo mi oštećeni, budite ljudi pa priznajte da ni Ronaldo nije bio u zaleđu kada je postigao gol iz igre, a gol mu je poništen.

I pokažeš sliku gdje se vidi da je bio u zaleđu. Ako ovo nije zaleđe, kako je onda gol Sučića zaleđe?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:49 (antimadridista).
14 godina

Još 2021 ili 2022 smo na sudačkom seminaru učili nova pravila namjera obrane i namjera igranje. Imaš PNI na HNS stranici. https://hns.family/dokumenti/pravila-nogometne-igre-pni/

Pitanja 16, 24 i 25: Ako obrambeni igrač samo refleksno blokira loptu, nema kontrolu nad njom ili nema vremena za kontrolirani pokret, to nije namjerna igra. U tim slučajevima zaleđe ostaje kažnjivo - ovo ti spada pod to gdje je offside.

Pitanje 26: Ako je obrambeni igrač imao vremena predvidjeti putanju lopte i kontrolirati pokret tijela, čak i ako je loše odigrao loptu, smatra se da je riječ o namjernoj igri – nema zaleđa - tada nema

17 godina
SP u nogometu 2026.

Zašto je penaldo proglašen igračem utakmice? Sve je sa time rečeno stoga uzalud malima trud, ne treba uopče više sudjelovat na sp. Uvijek će nešto iskopat da se mali zaustave. Stoga rekoh besmislena nam euforija mahnitanje, zastave od 100m, kolinda i knoll u dresu itd itd kad se sve zna. Uvijek isto ali ovčice su slijepe te od trave ne vide nož koji im je pod grlom.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
14 godina

To je def sprdnja, ali ljudi moji po čemu je sudac oštetio naše? Takvih penala na bacanje ima, pa nemoš mi rukama vući u 16m u vrijeme VAR provjere. Offside je bio sviđalo se to nekome ili ne, dobro pa je Matanović rekao da ga je dirala jer inače bi bilo na sva zvona pokradeni. Kažem glupo je na taj način, ali pravila su pravila jbg. Dirala mu lopta kosu 1mm ili udario cijelim dijelom tijela. Ne piše nigdje iznimka da se kosa ne računa jbg

17 godina
sstrmi kaže...

To je def sprdnja, ali ljudi moji po čemu je sudac oštetio naše? Takvih penala na bacanje ima, pa nemoš mi rukama vući u 16m u vrijeme VAR provjere. Offside je bio sviđalo se to nekome ili ne, dobro pa je Matanović rekao da ga je dirala jer inače bi bilo na sva zvona pokradeni. Kažem glupo je na taj način, ali pravila su pravila jbg. Dirala mu lopta kosu 1mm ili udario cijelim dijelom tijela. Ne piše nigdje iznimka da se kosa ne računa jbg

Ništa, na idućem svjetskom igrače ošišat na ćelu. Ovo je realno sprdnja od odluke i nema šanse da bi takav gol poništilo Francuskoj, Argentini, Engleskoj, Španjolskoj itd. Nigdje se ne vidi da je lopta promijenila putanju, dakle radi se o tome da ga je zapuhnula po kosi ili jedva dotakla kosu. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:39 (kero).
14 godina
sstrmi kaže...

Još 2021 ili 2022 smo na sudačkom seminaru učili nova pravila namjera obrane i namjera igranje. Imaš PNI na HNS stranici. https://hns.family/dokumenti/pravila-nogometne-igre-pni/

Pitanja 16, 24 i 25: Ako obrambeni igrač samo refleksno blokira loptu, nema kontrolu nad njom ili nema vremena za kontrolirani pokret, to nije namjerna igra. U tim slučajevima zaleđe ostaje kažnjivo - ovo ti spada pod to gdje je offside.

Pitanje 26: Ako je obrambeni igrač imao vremena predvidjeti putanju lopte i kontrolirati pokret tijela, čak i ako je loše odigrao loptu, smatra se da je riječ o namjernoj igri – nema zaleđa - tada nema

Obrambeni igrac u ovom slucaju ne blokira refleksno loptu, vec ciljano postavlja tijelo u polozaj da izbije loptu glavom van iz 16m. Njegova kriva procjena je dovela da ga lopta gada u leda i ide prema Pasalicu. Dakkle, imao je vremena predvidjet putanju lopte i kontrolirat pokret.

14 godina

Ne baš, ovo je refleksni pokušaj igranja glavom na koji utječe i igranje glavom igrača ispred na što on ne može utjecati. Pitam se jel ljudi gledaju malo taj nogomet osim repke? 

16 godina
SP u nogometu 2026.

Nažalost velike zemlje i reprezentacije će uvijek biti pogurane kad su te 50-50 situacije, svjesno ili nesvjesno. Milijun je primjera. Jednostavno suci padaju pod pritiskom i ne žele slučajno dosuditi nešto protiv tih ekipa koje imaju velike zvijezde jer bi onda bili pod paljbom. Ovako oštetiš manje i nikoga briga. Jednostavno im je u podsvijesti od početka da donose odluke u korist velikih.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:24 (antimadridista).
18 godina
sstrmi kaže...

Ne baš, ovo je refleksni pokušaj igranja glavom na koji utječe i igranje glavom igrača ispred na što on ne može utjecati. Pitam se jel ljudi gledaju malo taj nogomet osim repke? 

dakle ako ja trznem refleksno glavom pola metra od lopte i to omete iduceg obrambenog u nizu - i to je isto ofsajd?

jesus

da se razumijemo telemetrija definitivno kaze da je ofsajd i nemam se kaj zalit oko toga, meni je vise pitanje di se poteze granica.

ovo doslovno spada u forenziku i enhance meme iz CSI

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:28 (nixass).
14 godina
sstrmi kaže...

Kako je refleksni pokusaj ako je on nastimao sebe da izbije loptu glavom. Refleksni pokusaj bi bio da je on trznuo glavom na promjenu smjera lopte ( do cega niej doslo ). Ja se pitam jel vi kaj sudite uopce pratite nogomet ili samo dodete sa svojih specijalnih edukacija i onda solite pamet? Nemoj me zajebavat, 20g sam u nogomet. Ovo kaj se danas radi je smijesno. Od svjetskog do zupanijske lige. Interpretacija svakome kako pase.

Imaju tehnologiju i onda zovu suca da pogleda snimku ( na kojoj ne moze nista zakljucit iz kamere koju su mu dali ) kako bi on odlucio. Ako vec postoji tehnologija koja 100% kaze kako je netko dirao loptu, onda cemu zovu ovog da ide gledat? 

Zasto se VAR nije aktivirao kod Gana - Engleska kad je bio cisti penal za Ganu? Di je tad VAR? Koje pravilo je tad uzeto u obzir? 

17 godina
SP u nogometu 2026.

FIFA sama sebi uskače u usta

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:29 (kero).
15 godina
antimadridista kaže...

Nažalost velike zemlje i reprezentacije će uvijek biti pogurane kad su te 50-50 situacije, svjesno ili nesvjesno. Milijun je primjera. Jednostavno suci padaju pod pritiskom i ne žele slućajno dosuditi nešto protiv tih ekipa koje imaju velike zvijezde jer bi onda bili pod paljbom. Ovako oštetiš manje i nikoga briga. Jednostavno im je u podsvijesti od početka da donose odluke u korist velikih.

Siguran sam da bi našli drugo objašnjenje da je situacija bila obrnuta. U našem slučaju bi rekli da je naš igrač igrao namjerno loptom. AKo se ne varam bila je neka situacija iz lige nacije gdje je su Francuzi imali sličnu situaciju i naravno priznat im je gol. Collina je napravio čitavi sudački lobij u Fifi, od 4 suca smo došli na njih 7, trojica koji moraju upravljati VAR-om, brdo love koje se ulaže u tu famoznu tehnologiju i što smo dobili? A fokus je sa nogometne igre u ovim zadnjim godinama u potpunosti prebačen na suce umjesto da bude obrnuto

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:30 (fighterZu).
18 godina
kero kaže...

FIFA sama sebi uskače u usta

jel bi senzor/akcelerometar u lopti registrirao samo dodir kose?

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice