pokradeni ili ne?
meščini da Matanović nije dirao loptu, a i onaj penal mi je lagana kamilica
Penal je 50:50, mogao je a nije morao suditi (naravno da je), bas me zanima dali bi sudio da je bilo s druge strane ova situacija.
Loptu Matanović nije dirao, nabijem njihove čipove u loptama i otkucaje na ekranu, mogu naštimavati takve stvari kako hoće.
Iz svih kuteva niti na jednoj mi ne izgleda kao da je Matanović imao ikakav dodir s loptom.
Da je dirao loptu promijenila bi rotaciju. Pogledajte video, lopta ni najmanje ne mijenja rotaciju nakon "dodira".
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Matanović je u intervjuu nakon utakmice rekao da je osjetio da mu je lopta malo okrznula kosu, jbg. Respekt za iskrenost.
Ne znam kako ću se oporaviti od ove utakmice. Doslovce sam nakon svih onih naših promašaja imao u podsvjesti Quaresmu iz 2016. I nažalost, povijest se ponovila. Prvo poluvrijeme bačeno u bunar, Livi nas je tu realno spasio da ostanemo u igri. Budimir totalni promašaj u prvom poluvremenu, zbog njegove statičnosti su nam, barem mi se tako čini, linije bile previše povučene. Zbog načina kako smo odigrali 2. poluvrijeme mi je žao igrača. Ali način na koji branimo prekide i naš skok je jednostavno preloš i nedopustiv za ovu razinu i teško da sa tako lošim branjenem toga segmenta igre možeš dugo izdržat u natjecanju. Svaka ekipa ima u stožeru čovjeka za to, mi već godinama ne radimo ništa povodom toga. Ladić na treningu vodi taj segment igre što je totalni nonsense. Ne može se to više braniti samo na osjećaj i koncetraciju. Reprezentacije angažiraju ljude iz drugih sportova za taj segment igre
Što se tiče stručnoga stožera za ovaj ciklus, mislim da je bilo puno lutanja. Dojma sam da nije bilo jasnog plana igre, da se moglo razmišljati o nekim pozicijama ako se Fruka i Jakića nije mislilo koristiti na ovome prvenstvu. Naravno mi na kvalitetu nasih igraca uvijek mozemo izvuci nesto (2. poluvrijeme protiv Portugala je pravi primjer toga). No stojim iza toga da je vrijeme za novi stručni stožer sa pojačanim fokusom na analitiku. Slijedi razdoblje koje ne znam kako se priviknuti na njega, a to je razdoblje bez LM10. Nekoga čeka jako težak posao, ali ako ga obavi kako treba, vjerujem da tu bude kvalitetnih nositelja igre i da ćemo i dalje biti konkurentni.
I da, nemojte se iznenaditi da vidite finale Argentina vs Portugal. Fifa se jako trudi da do toga dođe.
Matanović je u intervjuu nakon utakmice rekao da je osjetio da mu je lopta malo okrznula kosu, jbg.
I šta, da se Matanović prije tekme ošišao na ćelavo ili na 1-2mm gol bi vrijedio?
Kakve su to gluposti.
Šta je iduće? Neodrezani nokat palca u zaleđu?
I šta, da se Matanović prije tekme ošišao na ćelavo ili na 1-2mm gol bi vrijedio?
Kakve su to gluposti.
Šta je iduće? Neodrezani nokat palca u zaleđu?
I meni su to totalne nebuloze. Mijenjaju pravila iz mjeseca u mjesec da to već polako izmiče kontroli
Retardirano je da se dodir kose sa loptom računa. Jebala ih tehnologija do te mjere. Šta onda znači da ćelavi igrači imaju prednost? Ako vidiš na usporenoj snimci da lopta ne mijenja rotaciju nakon "dodira" onda znaš koliko nepostojeće mali taj dodir mora biti.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Retardirano je da se dodir kose sa loptom računa. Jebala ih tehnologija do te mjere. Šta onda znači da ćelavi igrači imaju prednost? Ako vidiš na usporenoj snimci da lopta ne mijenja rotaciju nakon "dodira" onda znaš koliko nepostojeće mali taj dodir mora biti.
Ma cim sam vidio VAR u obje nase situacije, znao sam gdje to vodi. Veiga jos po meni igra nakon "fantomskog" dodira Matanovića igra glavom sa namjerom izbijanja što oni isto nisu protumacili nego kao nenamjerni dodir sa loptom ako već imamo situaciju sa kosom, a veiga postavlja glavu namjerno nisko da promjeni smjer lopti, zasto se to tumači kao nenamjerno igranje lopte glavom? Imamo pravila gdje se različito primjenuje dijelovi tijela, pa imamo razlicita pravila za prirodni položaj tijela, pa različita pravila što je namjerno a što nenamjerno igranje loptom. Smučilo mi se ovaj nogomet u zadnje vrijeme
A kako bih sad volio da Cape Verde izbaci Argentinu i pokvari planove Fifi. Znam da je gotovo nemoguće, ali proslavio bih sa guštom.
Nogomet pratim od 1994. i već dugo mi se ne sviđa u kojem smjeru ide, ali suđenje na SP2026 i danas protiv nas je trenutak kad ga prestajem pratiti. Je, znam nije baš neka bitna vijest za svemir ali tek toliko i svaka čast našim igračima koji su odigrali vrhunsku utakmicu kad su ih već mnogi otpisali.
Deja vu 2016. Sad bi bilo najbolje reći ''bolje se roditi bez kurca nego bez sreće'' ali onda bih ignorirao zadnja dva prvenstva. Cijela utakmica se na kraju svela na katastrofalnu reakciju naših braniča i što Matanović očito ima predugu kosu
Bili smo baš dobri, u drugom pol. ih imali u više navrata na konopcima ali protiv njih nam jednostavno ne ide, prokleti su nam ali vratit će nam se opet na nekom drugom natjecanju, ima tu materijala za uspjeh.
Dosta smo i mi imali sreće na svjetskim prvenstvima.
Sad ljudi govore, da je bilo ovo, ne bi bilo ono, oštećeni smo bla...bla
Odigrali smo odlično s ekipom kakvu imamo, nismo se obrukali, sreća, VAR, kiša, sunce, što god bili su na strani Portugala i to je to.
Čestitke matorcima, sad slijedi dobra rekonstrukcija repke i vita pergit.
Sad mogu u miru gledati utakmice.
Ako mislite da smo samo mi oštećeni, budite ljudi pa priznajte da ni Ronaldo nije bio u zaleđu kada je postigao gol iz igre, a gol mu je poništen.
Penal je bio koliko se god to ljudima ne sviđa. Da smo mi dobili takav, rekli bi da je bio penal. Realno je bio, šta ga ima povlačti rukama za dres na korneru, neviđeno puta viđen takav penal.
Izjava Matanovića - svaka čast na iskrenosti jer s ovime će možda 4 milijuna hrvatskih izbornika malo popusti, pravila su pravila. Da je glup offside, apsolutno je, ali jbg kod VAR tehnologije je doslovno offside 1mm. Pravila su pravila. Čekamo testiranje Venger pravila od ove godine pa ako se to promjeni za koju godinu pa će biti zanimljivije jer će puno manje offsidea biti
Nogomet pratim od 1994. i već dugo mi se ne sviđa u kojem smjeru ide, ali suđenje na SP2026 i danas protiv nas je trenutak kad ga prestajem pratiti. Je, znam nije baš neka bitna vijest za svemir ali tek toliko i svaka čast našim igračima koji su odigrali vrhunsku utakmicu kad su ih već mnogi otpisali.
Nogomet je sprdnja već barem 10 godina, zadnjih toliko ga i pogledam preko k... nisam gledao tekmu, ali nagađam da ovo prvenstvo mora pripasti plačljivku Penaldu, pošto su prošlo dali messiju. 😁
Portugalski izbornik će držati Penalda dok ne umre na terenu, kao i naš Modrića. Bude li Modrić htio igrati za kvalifikacije sljedećeg EP, tko će mu reći NE ?!
Penaldo se uplašio Livakovića pa je umjesto u donje kuteve gola (kako inače šutira) opalio po sredini gola. 
Penal je bio koliko se god to ljudima ne sviđa. Da smo mi dobili takav, rekli bi da je bio penal. Realno je bio, šta ga ima povlačti rukama za dres na korneru, neviđeno puta viđen takav penal.
Izjava Matanovića - svaka čast na iskrenosti jer s ovime će možda 4 milijuna hrvatskih izbornika malo popusti, pravila su pravila. Da je glup offside, apsolutno je, ali jbg kod VAR tehnologije je doslovno offside 1mm. Pravila su pravila. Čekamo testiranje Venger pravila od ove godine pa ako se to promjeni za koju godinu pa će biti zanimljivije jer će puno manje offsidea biti
Ok, dirao je. Nakon toga lopta ide od stopera portugala Pasalicu u noge. Dakle, nova akcija. Oni su protumacili da covjek koji je nastimal glavu da izbije loptu je slucajno promasio loptu. Ajde u picku materinu i nogomet.