S.E.A.L. trening

poruka: 425
|
čitano: 92.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: S.E.A.L. trening
skank666 kaže...

meni nesto nije jasno kod tog videa... s cime on to udari kombic da onako grune? i najvaznije, ZASTO?

Zato jer MOGU. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
I.Kk kaže...

@bukva

Ja i ti se slažemo u mnogo točaka(pretreniranje,HIIT(radio bih ga ali demotivira me to što ga ne radim na trkaćoj traci {#}),ali samo kod zgiba nije potrebno digniti se toliko da ti šipka dira gornja prsa to su teži standardi,dovoljno je samo da ti je brada iznad šipke.Usput jesi li ikad čuo za scoobysworshop?

I ljudi najbolji vam je možda shake ikad,možda zvuči smiješno,mlijeko jer sadrži whey i kasein,a kad se ta dva proteini nađu zajedno,daju snažan efekt(zato i postiji djeta GOMAD u kojoj se pije galon mlijeka(3,7 l ili 4 l) na dan).

Eh, i sklek je lakše izvoditi ako se samo spustim do pola.

Poanta u treniranju nije krenuti štampati 20 komada zgibova i po cjeloj teretani se, jel, kolko ih ti možeš napraviti. Dići se po prsa je pravilan zgib, sve ostalo nije. Daleko je efikasnije napraviti 3 gdje se digneš sve do prsa i pravilno isto tako spustiš (a ne da spuštanje prepustiš gravitaciji kao ovaj frajer gore na videu) nego da ih nalistaš 15 komada. Isto tako ta zvijer od kickboxera lamata boljnjim dijelom tijela kao da ima napadaj epilepsije. To se tako ne radi. Tijelo mora biti mirno i fiksirano kada se radi bilo koja vježba. Da zgib će odjenom postati pun kufer teži, ali, opet naglašavam, bolje i tako napraviti 3-4 komada, nego 10, a da "trčiš" po zraku.

Pa ja radim HIIT u prirodi... Errmmm, di je problem? Mislim, samo da se pogodimo, HIIT = high intensive interval training. Ja počnem sa nekih 5 minuta normalno, zatim 10tak nešto jače i odna recimo 2 km HIIT, otprilike 150-200 m sprint, 150-200 normalno i završim sa recimo 300 full sprint. 500 metara potom lagano i onda opet nekih 300 metara sprint. Nakon toga još 10tak minuta lagano i to je to. Ja bih na trkaćoj traci krepo od dosade.

Ne, nisam čuo za scoobysworkshop.

Inače, mlijeko je zakon! Općenito ako trebate uzimati dodatke prehrane (proteine, aminokiseline) pri rekreativnom treniranju, onda je to čisti znak da negdje s prehranom debelo profulavate.

Neda mi se sad svađat oko zgiba pošto postoji tona dokaza za obe strane.Ja inače radim sve vježbe 2 sekunde gore i dolje,kod zgiba mi je samo važno da mi je brada iznad šipke.I ne radim baš sklekove,samo dipseve i dipseve za prsa.

HIIT mi je nekako dosadan u prirodi,ne znam,čim ga počnem raditi(isto 5 min zagrijavanje,30 sek sprint,90 sek brzo trčanje i tako 5 ciklusa) nekako me uhvati dosada i stanem pa zato trčim svaki dan pola sata i postepeno se ubrzavam.

Inače ukratko scooby je legenda i veoma puno mi je pomogao.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 3:47 (I.Kk).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Nego, Deus, videl sam da si napisal, kad navečer ideš trčati/parkour, da si napraviš homemade powerade. Kak ih radiš, od čega?

Ful jednostavno:

0. Uzmi bocu od 500ml ili 20oz (591ml)

1. Iscijedi dvije narance

2. Dodaj pola cajne zlicice soli

3. Dodaj cajnu zlicicu meda ili secera - opcionalno

4. Napuni vodu do kraja, promuckaj

cuspajz kaže...

Po meni nema smisla toliko odricanja i računja kolko sam šta pojeo koliko sam metara pretrčo i slično, ako se sportom baviš samo rekreativno. Da ti stvarno želiš otići u vojsku, to je onda druga priča...

Nesto mi nikako ne ide u glavu.

Jasno mi je ovo sto ljudi govore, ne zele trenirati ovoliko ako im to nije primarno zanimanje - no zbog cega svi koji to izraze, automatski vjeruju da se ja icega odricem???

Evo, pred 40 minuta sam dosao sa skoro cijelodnevnog treninga. Naizmjence se radio parkour i trcanje po staroj luci, ja i jos jedan frend... ruke su mi mrtve, jer sam uspio shimmyati cijeli most (cca 70ak metara), jedva drzim salicu. Meni je to totalni _uzitak_.

Veze nema s odricanjem. Apsolutno NIKAKVE veze.

Dakle, molit cu - potpuno postujem vase misljenje da workout ne mora biti hardcore i da je 4-5 km tjedno nekome dovoljno. Meni nije. Ja uzivam ubijati se na ovaj nacin, pa bi bilo lijepo da shvatite da neki ljudi uistinu UZIVAJU u takvom nacinu zivota.

I cisto da dodam najbitnije - kako se vidi na slikama, ruke mi izgledaju ko dva stapica.

To je savrsen dokaz da me zaboli ona stvar kako izgledam, da mi je bitno igrati na sposobnost i da stvarno uzivam u onome sto radim. Da zelim biti napumpan, isao bi u teretanu, dizao majusne utege na sto repeticija, i onda se sepirio po ljeti. Ono sto ja zelim je biti sposoban da shimmyam 70metarski most, te se onda popnem na njega. Ili biti sposoban napraviti spori muscleup (trenutno neuspjesan :-(). Ili moci bez pardona istrcati 10km. Ili otplivati prokletih pola km bez da riknem. Ili moci se majmunirati kao nindza kornjaca ispred sto ljudi, bez da me imalo briga sto ikoji od njih misli. Penjati se na stabla ko klinac. Pogledati zgradu, pronaci rutu po kojoj bi se popeo, i onda to odraditi prije nego me strazar skuzi.

I jednog dana odraditi Ironman maraton.

Sta da kazem vise? 

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 1:03 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

najzesce je napravit 2-3 tjedna pauzu i onda se ubit od treninga da nista ne mozes drzat...

najbolje upale su mi:

- kod pisanja na kompu me boli cijeli biceps i triceps, a kod pomaka misa me ubija cijelo rame

- pranje ruku i trenje oba dlana gdje me ubijaju prsa

- sjest na "veliku nuzdu" je uvijek izazov :D

potpis :D
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

To mi je jaaako poznato XD. Koje su to sheme onda lol. Prvo se primim za radijator, onda nekak se spuštam pa ulovim kadu i onda se na kraju kad sam već blizu, samo pustim XD.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
1domagoj1 kaže...
Hacker-ri kaže...

To mi je jaaako poznato XD. Koje su to sheme onda lol. Prvo se primim za radijator, onda nekak se spuštam pa ulovim kadu i onda se na kraju kad sam već blizu, samo pustim XD.

a kad pocne natezanje sveprisutna upala stvara probleme {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

LOL, zakon. :)

17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

Da vas malo prodrmam, jel itko čuo za Tabatu, možda i vježba po toj strategiji? Spada pod HIIT strategije vježbanja. Mi na treninzima znamo pred kraj, kad su već svi više-manje izmoreni raditi Tabatu na vrećama. Udaramo vreću uz skip, što brže, a ne što jače. 20 sekundi je udaranje + skip (dati max od sebe), pa 10 sekundi odmor. 8 krugova se radi, dakle ukupno 4 min. Meni je to odlična stvar. Ima i tu nekaj o njoj.

17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

sta treniras?

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

sta treniras?

Krav Maga

17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

ja obozavam HIIT :D narocito gledajuci druge kako ga rade :D

ja sam radio nesto slicno na bicikli, nikad se u zivotu nisam osjecao gore :D

14 godina
protjeran
S.E.A.L. trening

Meni izgleda ovo kao neka dijeta {#}

SEAL trening. Nazovimo to pravim imenom -> recimo "naporan trening", a ne seal trening. Mislim da je tamo malo drugačije ipak, ovo je samo za prodavanje masama.

Ali svejedno thumbs up za trud.

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

SEAL trening. Nazovimo to pravim imenom -> recimo "naporan trening", a ne seal trening. Mislim da je tamo malo drugačije ipak, ovo je samo za prodavanje masama.

"Kompetitivni" uvjeti, tj. uvjeti koji vam "osiguravaju" pristup treningu su...

sa zadovoljavanjem ovih uvjeta dobivas pristup treningu na kojima oni, najvjerovatnije, biraju tko ide dalje u S.E.A.L kategoriju i koje misle obucavati...

uostalom, sigurno ameri nece na svjetlo dana iznest kako se priprema njihova najubojitija jedinica

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Bypass kaže...

"Kompetitivni" uvjeti, tj. uvjeti koji vam "osiguravaju" pristup treningu su...

sa zadovoljavanjem ovih uvjeta dobivas pristup treningu na kojima oni, najvjerovatnije, biraju tko ide dalje u S.E.A.L kategoriju i koje misle obucavati...

uostalom, sigurno ameri nece na svjetlo dana iznest kako se priprema njihova najubojitija jedinica

Zašto ne? To je trening, sigurno nisu planovi vojnih akcija. LOL.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

to su pripreme, a ne samo 1 trening...

to je cijeli plan treninga, a tu bi se puno dalo doznat...

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Da vas malo prodrmam, jel itko čuo za Tabatu, možda i vježba po toj strategiji? Spada pod HIIT strategije vježbanja. Mi na treninzima znamo pred kraj, kad su već svi više-manje izmoreni raditi Tabatu na vrećama. Udaramo vreću uz skip, što brže, a ne što jače. 20 sekundi je udaranje + skip (dati max od sebe), pa 10 sekundi odmor. 8 krugova se radi, dakle ukupno 4 min. Meni je to odlična stvar. Ima i tu nekaj o njoj.

Hvala za ovo, bas cu isprobati taj rezim na vreci! Obicno kad lupam, onda radim HIIT, dakle, izivljavam se ko idiot oko 30ak sekundi, te onda usporim i ne udaram jako, pa onda opet... i tako nekoliko serija, kasnije predjem na tehniku.

Btw, netko se negdje bio zalio kako ne zdrmam vrecu dovoljno :-D

Bypass kaže...

Bez daljnjega, naravno da si u pravu, SEAL-ovci u svojem kampu za vrijeme obuke znaju trenirati po 8 sati dnevno, tako da ovo sto ja radim je nemjerljivo... no cinjenica je da _nakon_ obuke, ovo je njihov dnevni ritual za odrzavanje fizicke spreme.

Dakle, ako mene pitas, u tih 25 ili koliko tjedana, koliko traje obuka, tu ih napucaju k'o stoke i izdrilaju im mozak, i pored toga tu je i skola ovisno o tome sto se uci... npr. ako si BUD, onda ronis, ucis kako postavljati eksploziv  i slicno - nije sve trening.

Ako se dobro sjecam, 6-8 tjedana je kamp intenzivne fizicke obuke, dakle, trcanje, hodanje, kalistenika kroz cijeli dan, uz Dymaxion polifazno spavanje.

Tako da, generalno si u pravu, nisam ni blizu njihove intenzivne fizike obuke, ali za to nemam ni vremena (probat cu kad ubodem godisnji, mozda). No kad obuka zavrsi - to je to :-) Svaki dan cardio i snaga, plus klopica.

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:29 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

U jbt, kakav je to dupli udarac XD?

Vreću ne trebaš udarat jako, ne treba rotacija tijela, stopala i sve kaj ide uz te boksačke udarce (iako možeš to nekak ukomponirat ak hoćeš), udaranje je sličnije Wing Chun vertikalnim udarcima (Wing Chun preferira takve udarce, jer su direktni, brzi, dolaze drito iz garda, nema "telefoniranja"...), samo udaraš ispred sebe što brže (uz skip ofc).

Nekak ovak (0.06 pa nadalje, takvi "kratki" udarci):

Inače, Tabata nije vezana samo za vreću i udaranje iste, možeš ju primjeniti bilo gdje. Recimo, 20 sekundi pumpat sklekove što brže, pa 10 sek odmor, pa opet i tak 8 krugova. Možeš to radit sa čučnjevima recimo. Trčanje, vožnja bicikla, kaj god ti padne na pamet ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 18:03 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

Eh, to je zdrav život...{#}

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
naxeem kaže...

to su pripreme, a ne samo 1 trening...

to je cijeli plan treninga, a tu bi se puno dalo doznat...

LOL. A što su tebi pripreme, a ne trening? Što se npr. može saznati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 18:16 (naxeem).
17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

ta tabata mi zvuci kao cisti HIIT... cemu imena za posebno podrucje HIITa?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

pripreme znace niz treninga rasporedenih po nekoj logici tj. trenaznom sustavu.

a ne bih znao sta bi mogli saznat, ali kladim se da ti znanstvenici i ine pm bi nesto saznali iz obicne spreme vojnika...

pricamo o ljudima koji se spremaju za rat...

ja sam bio u ajaxovoj skoli nogometa u sklopu jedne strucne spreme trenera, gdje nisam dobio odgovor ni na jedno pitanje (kako se igraci pripremaju za tekmu, kakvo je zagrijavanje, cime se hrane, koji im je trenazni sustav...)

i to nije ajax seniorski team, nego team kadeta do 14 godina... a ti bi da SEAL izda svoj trening :D malo to much

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
naxeem kaže...

pripreme znace niz treninga rasporedenih po nekoj logici tj. trenaznom sustavu.

a ne bih znao sta bi mogli saznat, ali kladim se da ti znanstvenici i ine pm bi nesto saznali iz obicne spreme vojnika...

pricamo o ljudima koji se spremaju za rat...

ja sam bio u ajaxovoj skoli nogometa u sklopu jedne strucne spreme trenera, gdje nisam dobio odgovor ni na jedno pitanje (kako se igraci pripremaju za tekmu, kakvo je zagrijavanje, cime se hrane, koji im je trenazni sustav...)

i to nije ajax seniorski team, nego team kadeta do 14 godina... a ti bi da SEAL izda svoj trening :D malo to much

To s nogometom je čisto preseravanje i mistifikacija. Dobar liječnik znat će kako i što u kombinaciji s nutricionistom posložiti, a dobar fizijatar/terapeut i trener složit dobre treninge, ciljane treninge.

Saznati ne možeš ništa što nebi i inače sam složio u istoj situaciji i istim uvjetima. Razlike postoje i postojat će jer nije isti trening na 0m i 1000m nadmorske visine, na 99% ili 10% vlažnost zraka, konfiguraciji terena, ciljanju mišićnih skupina i sposobnosti, usklađivanju prehrane s podnebljem i sl.

Trening k'o trening, ali uz pametne izmjene po potrebi, što je Deus i pokazao. Radili to SEAL-ovci, igrači Barcelone ili lokalni veslački klub, svejedno je. Trening uzet od Arsenala neće dobro funkcionirati u Barceloni, kao što trening veslača nije koristan nogometašu.

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Inače, Tabata nije vezana samo za vreću i udaranje iste, možeš ju primjeniti bilo gdje. Recimo, 20 sekundi pumpat sklekove što brže, pa 10 sek odmor, pa opet i tak 8 krugova. Možeš to radit sa čučnjevima recimo. Trčanje, vožnja bicikla, kaj god ti padne na pamet ;)

Pa sta nije to onda "obicni" HIIT trening? Koliko je meni poznato, HIIT se ne odnosi samo na trcanje...?

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pa sta nije to onda "obicni" HIIT trening? Koliko je meni poznato, HIIT se ne odnosi samo na trcanje...?

Pa to i je HIIT trening, ali je nazvana po njezinom "otkrivatelju" dr. Izumiju Tabati koji je tražio metodu treninga kojom će poboljšati sposobnosti japanskih brzih klizača. Dakle, on je otkrio da kad klizači rade 20 sekundi ultra-intenzivno (oko 170% VO2max) za čime slijedi 10 sek odmora (2:1 omjer XD), da dolazi do drastičnog povećanja aerobnih i anaerobnih sposobnosti.

Možda je to zapravo i prvi HIIT trening koji je otkriven pa u tom slučaju bi to onda bil ujedno i "obični" HIIT trening, ali mene su naučili da se to zove Tabata, a i po netu ćeš isto puno naći ako googlaš tabata ;). Ne znam.

Imaš i drugih HIIT metoda, vidio sam negdje, radišintenzivno (za razliku od Tabate di se radi ultra-intenzivno) 60 sekundi (oko 95% VO2max), pa zatim slijedi 75 sekundi odmora, ponavlja se 8-12 krugova, samo kaj sam zaboravil kak se ta metoda zove.

Evo, baš se vratio s treninga, za kraj (moš' mislit, još su i izdržaji bili poslije XD) smo fino radili Tabatu visoki skip na mjestu, sprint kolko ide (dakle, ultra-intenzivno), osam krugova :).

16 godina
neaktivan

Sad mi bogme treba objasnjenje razlike izmedju 'normalno', 'intenzivno' i 'ultra intenzivno'.

Ja imam samo dva tempa.... radim dok ne crknem, ili spustim taman na tempo gdje mogu doci do daha.

17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

dakle to je HIIT udaranja vrece sa 20-10 sek udaranja u 8 serija? :D

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sad mi bogme treba objasnjenje razlike izmedju 'normalno', 'intenzivno' i 'ultra intenzivno'.

Ja imam samo dva tempa.... radim dok ne crknem, ili spustim taman na tempo gdje mogu doci do daha.

XD. Pa ono, ultra-intenzivno je dok gotovo pa ne možeš do daha doći. Ono, mrvicu iznad 100% :P. Intenzivno je nekih 80-ak%? A normalno? Kaj je to normalno? :P Kako za koga.

EDIT: Nisi mi rekel kakav je ono dupli punch :P. Jel to stvarno postoji neka tehnika ili je to tvoj osobni izum XD?

Hacker-ri kaže...

Ne. 20 sek je udaranje uz skip, naglasak na brzini ne jačini udarca. 10 sek je odmor. 8 serija, da. :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 23:37 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Hacker-ri kaže...

Ne. 20 sek je udaranje uz skip, naglasak na brzini ne jačini udarca. 10 sek je odmor. 8 serija, da. :P

to se zove HIIT :D samo uz dodatak skipa... kao sto svaki HIIT moze imati neki "dodatak"

17 godina
neaktivan
S.E.A.L. trening

"As I mentioned in a previous article of mine HiiT stands for High Intensity Interval Training and is considered by many to be one of the best ways to burn fat without causing your body to burn your own muscle tissue. This is because HiiT utilizes a lot of fast twitch muscle fibers and this helps to maintain lean muscle during your cardio workout, not lose it. This is important because you don’t want to lose the muscles you have worked so hard to gain.

Usually, HiiT workouts are only 15 to 30 minutes in duration, including the warm up. All HiiT workouts follow a similar strategy of short and intense workout sessions that alternate a high intensity work interval with a lighter intensity recovery interval. ..."

...

"Tabata training is really a very simple concept and is just an extreme form of HiiT training lasting only about 4 minutes, excluding the warm-up. A Tabata routine alternates 20 seconds of a maximum intensity exercise, followed by 10 seconds of rest. You then repeat this cycle 7 or 8 times.

...

The only difference between HiiT and Tabata training is that all Tabata intervals are usually done at 90 to 100% of your MHR and HiiT intervals vary from 75% to 90% of your MHR. In other words, Tabata means all-out as hard as you can go for every interval, while the work intervals in HiiT Training, though very hard, vary in intensity and only occasionally require maximum intensity. Also, Tabata nearly always is defined as having a 2:1 work to rest ratio while the work to rest ratio in HiiT workouts vary greatly.

Most Tabata training is based on research by Dr. Izumi Tabata and a team of researchers from the National Institute of Fitness and Sports in Tokyo, Japan. Participants in the study increased their anaerobic capacity by an average of 28% and their VO2max by 14%. This means that Tabata training increases both your anaerobic and aerobic capacity. The Tabata Protocol, published in the journal of Medicine and Science in Sports & Exercise in 1996 concluded that just four minutes of high intensity Tabata interval training did more to increase aerobic (with oxygen) and anaerobic (without oxygen)capacity than an hour of steady state cardio exercise did." - izvor

Sry, na podužem postu, al eto. Malo sam googlal difference between tabata and hiit i ispada da je jako puno ljudi zbunjeno s ta dva pojma. No, kao što rekoh, Tabata je jedna od metoda HIIT treninga, dakle, to je HIIT, ali "poseban" zato posebno ime. Evo za kraj jedan odličan (i smiješan) citat koji sam našel na nekom forumu. Kak znaš da si obavio HIIT? "You should feel close to death during the high intensity intervals." LOL.

Nego, evo ja sam vama nekaj preporučil, Deus mi je otkril recept za svoj homemade powerade :D :D (woohoo), pa da čujemo dalje, jel ima ko kaj za savjetovat (makar linkati Eye Of the Tiger za motivaciju XDXD)?

(izgleda da ova tema ipak ide dalje u nekom smjeru :) )

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 0:59 (1domagoj1).
15 godina
1domagoj1 kaže...
...

Nego, evo ja sam vama nekaj preporučil, Deus mi je otkril recept za svoj homemade powerade :D :D (woohoo), pa da čujemo dalje, jel ima ko kaj za savjetovat (makar linkati Eye Of the Tiger za motivaciju XDXD)?

(izgleda da ova tema ipak ide dalje u nekom smjeru :) )

Evo, ja obavio svoje xD

LoL nick: Strongtoni
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice