vrlo jednostavno cu odgovorit. kosarka se ne gleda prema statistici, bar ju ja tako ne gledam. evo ti primjer, dal bi zadnji sut dao kobeu ili lebronu? lebron je statisticki bolji, ali kome bi stvarno dodo tu zadnju loptu?
isto tako, kawhi se sa spursima muci u playoffu, nisu dominantni. cavsi su pomeli raptorse od kojih se ocekivali da uzmu bar jednu tekmu, lebron ih je pojeo. moras uzet u obzir da lebron ima jos tu irvinga i lovea koji su jako korisni i naravno da je lebronu PER nizi(i opet drzi drugo mjesto). uzmi si u obzir i statistiku da je westbrook ove sezone imo najvisi PER i po statistikama je najbolji clutch igrac lige i to daleko najbolji. svako ko prati kosarku zna da russell nije ni blizu najboljeg clutch igraca lige(al eto statistika veli da je).
zato ja inace ne volim ulazit u rasprave sa statisticarima koji pogledaju highlightse i procitaju statse(ne kazem da si to ti nego opcenito pricam).
ja iskreno nisam bio neki fan lebrona, jednostavno mi nikad nije sjeo ko ostalim fanovima valjda, al postujem ga jako. on je najbolji all around igrac ikada, i tu nema rasprave(mozemo samo raspravljat ko je najbolji opcenito). ne volim ni to sto takav igrac u nekim situacijama se ponasa ko pickica i trazi svasta da mu se sudi, radi korake i tako. ista situacija s durantom, sad napravi pickast potez u tekmi i dobije tehnicku i kaze "thats why they say our league is soft", pa sinko soft je jer igraci poput tebe prelaze u all star momcadi zbog prstena, nije soft zato sto ti se sudi tehnicka zbog namjernog guranja igraca jer si malo zivcan.
tu imas par drugih stvari, houston je jebena momcad i svatko ko bi igro protiv njih bi se dobrano namučio
raptorsi su regular season momcad koju predvodi derozan koji je u seriji protiv cavsa bio živi užas, plus su raptorsi imali povrijeđenog lowryja za domace utakmice koji itekako pravi razliku

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!