NBA liga izdvojena tema

poruka: 3.512
|
čitano: 892.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: NBA liga
JackD kaže...

Kakv je to balans ako netko dominira ?

Gle ja sam samo pokazao ocitu stvar, jer je dosta ljudi ogorceno na tradove zadnjih godinu - dvije. Balans u NBA-u nikad nije postojao iz jednostavnog razloga sto svi igraci zele igrat u velikim gradovima, i iskreno nevidim bas nacin kako da se to rijesi.

Od 1980. do 2012. 10 razlicitih momcadi je osvojilo titulu, 10 od 30 momcadi u 30 godina to nije balans to je dokaz da veliki gradovi imaju prednost.

I uvijek će ga imati jer je glavni krivac za to Stern koji se zadnjih godina petlja u sve živo kad je NBA liga u pitanju, a pogotovo kad su transferi igrača u pitanju i ko će da bude prvak.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
neaktivan
JackD kaže...
bobo rastur kaže...

Zadnjih 30 godina? Osamdesetih je bilo competitive balance-a. Sixersi do 87., Houston, Detroit, Utah, Denver s English-em, Spursi dok nije otišao Gervin, Chicago nako šta je došao Pippen, Knicksi s Bernardom Kingom.......... Bilo je tu balansa, ali Larry i Magic su dominirali. Devedesetih su prvenstvo 3 ekipe uspjele osvojit, većinom zbog Jordana i novih timova u NBA. A Boston i LA imaju skupa 30 titula jer su imali jedno igrača oko koje se vrtilo sve i kojeg su uspjeli okružiti poštenim igračima koji su mogli odradit posao kako treba. Ovo što se sad događa je da skoro sve superzvijezde žele u velike gradove, pa čim dođe FA odma svi navale na NY, LA, Miami i ostatak...

Kakv je to balans ako netko dominira ?

Gle ja sam samo pokazao ocitu stvar, jer je dosta ljudi ogorceno na tradove zadnjih godinu - dvije. Balans u NBA-u nikad nije postojao iz jednostavnog razloga sto svi igraci zele igrat u velikim gradovima, i iskreno nevidim bas nacin kako da se to rijesi.

Od 1980. do 2012. 10 razlicitih momcadi je osvojilo titulu, 10 od 30 momcadi u 30 godina to nije balans to je dokaz da veliki gradovi imaju prednost.

Pa čoviječe, onda su ovi manji gradovi poput Denvera ili Clevlanda mogli dalje dogurat nego sad definitivno. Nije samo to nego GM-ovi su danas toliki nesposobnjakovići da nemogu jednu superzvijedu sa malo boljim igračima okružit da budu konkurenti, nego trebaju 3 zvijezde da se osvoji prvenstvo.

A znaš i sam valjda ko su bili Larry Bird i Earvin Johnson i da su oni bili 8 godina klasa za sebe, pa je bilo barem po meni poprilično teško balans uspostavit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 21:08 (bobo rastur).
15 godina
neaktivan
NBA liga

Nismo mi jedini koji raspravljaju na ovu temu, evo clanka sa NBA.com

" So bottom line: Is this sort of superstar migration good or bad for the league?

It’s bad for Orlando and other teams that can’t keep their stars happy or committed.

It’s good for the Lakers. But then, most things usually are.

It’s bad for the NBA’s image in a general sense, because it fuels the impression that the talent deck is stacked in favor of a few chosen franchises. Like the Lakers, the Heat or, y’know, the Yankees.

But it might be good for business overall. Strong anchor franchises in L.A., New York, Boston, Chicago and a few other markets seem to keep interest, ratings and souvenir sales high.

Also, the NBA is smart not to worry too much about folks with mild-to-casual interest. One rule of industry is that 80 percent of your customers account for 20 percent of your sales, while 20 percent of your customers are good for 80 percent of the business.

That heavy-user theory applies to breweries, to networks and to sports leagues. It’s why the hardcore fans who claimed to be done with Howard, fed up with his indecision and his antics, are abuzz right now. And figure to stay that way into next June. "

Link : http://hangtime.blogs.nba.com/2012/08/10/new-labor-deal-cannot-thwart-law-of-supply-and-superstars-demands/?ls=iref:nbahpt1

16 godina
NBA liga

Pusti nba za sada, ste vidli igru protiv Španjolaca? Je to SAD, ali su svi NBA-ovci. I Gasol isto :D

...Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj tko malo treba, neda se sreća zlatom kupiti...
16 godina
neaktivan
NBA liga

Stisla ih je Španjolska bome dobro bila, falio je Americi Bosh ili Howard. Al eto ipak su odnesli zlato.

15 godina
neaktivan

Finale je bilo odlično, baš za košarkaške sladokusce. Ja sam pravo uživao.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
18 godina
neaktivan
Linkosaan kaže...

Finale je bilo odlično, baš za košarkaške sladokusce. Ja sam pravo uživao.

Ja baš nisam uživao, imao sam osjećaj kao da Ameri igraju koliko trebaju. Malo pravih košarkaških taktički izrađenih akcije s njihove strane, vidi se da se oslanjaju na individualnu kvalitetu igrača. Španjolci su lijepo igrali, doduše sve je išlo na Gasola. Ameri kao da su se poigravali, po meni su oni daleko od legendarnog dream teama, po kemiji i uigranosti.
Ali opet , to je samo moje skromno mišljenje.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
16 godina
neaktivan
NBA liga

17 godina
neaktivan
NBA liga

Bird je bio igračina, nije bio atletski jak kao što su danas vecina igraca koji mogu zakucat prek svih (npr. Westbrook).

Ali on sve to nadoknađuje svojim visokim kosarkaskim IQ-om i odlicnim sutem. I ono njegovo rivalstvo s Magicom.

Da i ovo s Lakersima, dobro je ovaj rekel, da napokon Lakersi imaju playa koji ce pomoc bryantu u njegovim egzibicijama

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 23:35 (G1g1).
17 godina
neaktivan
NBA liga

Kome dajete najvise sanse za ulazak u finale u novoj sezoni sa istoka i zapada ?

Ja mislim da ce na zapadu za ulazak u finale biti velika borba između L.A Lakersa i OKC, dok ce na istoku biti Miami i Chicago (ako Rose bude onaj stari) - ali mislim da ce ipak miami biti. Opet cemo gledati zanimljivu ligu i playoff.

15 godina
neaktivan

Rose propusta cijelu sljedecu sezonu tako da od Chicaga u finalu nema nista, vjerovatno ce opet ispasti u prvom krugu.

Moja predvidjanja su LAL - OKC i MIA - BOS/NYK.

15 godina
neaktivan

Gdje ste ranije krenuli sa PO a ni sezona nije počela {#}

Od Bullsa nema ništa ove sezone, ako o i odu u PO ispašće odmah u prvom krugu. Timovi koji će biti najbolji su Heat, Knicksi, Thundersi i Lakersi i eventualno neko iznenađenje poput Rocketsa ili Sixersa.

14 godina
neaktivan
NBA liga

a najveći favoriti su miami,lakerski,boston i oklahoma a chicago i s roseom niš nemre napravit,a i denver bi mogo neš napravit ima soldinu ekipu i indiana je ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 14:48 (kizve).
16 godina
neaktivan
NBA liga

Ništa nije sigurno, mogu Bullsi i bez Rose-a Miami izbacit. Al prerano prognoziramo, nije ni sezona počela mi smo već u PO.

17 godina
neaktivan
NBA liga

Ma samo malo bacamo komentare, di je jos PO ali lijepo je cuti razlicita razmisljanja. Sve je moguce, mozda i Bobcatsi osvoje prsten (ili ne). Biti ce ovo jako zanimljiva sezona, pogotovo cekam vidjet kak ce rookie igrat, to mi je jedna od zanimljivijih stvari u nba.

Kaj mislite da li ce se Anthony Davis nametnuti i osvojiti rookie of the year, ili je preslab?

Svidjelo mi se je kak su ga na OI ovi stariji igraci gurali i mislim da bi mogel biti dobar.

15 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Ništa nije sigurno, mogu Bullsi i bez Rose-a Miami izbacit. Al prerano prognoziramo, nije ni sezona počela mi smo već u PO.

Sve je dobro dok ne krenemo o finalu pričati, a kako smo krenuli i to će brzo doći na red {#}

14 godina
neaktivan

ma nemogu nema šanse,kažem i s roseom niš nemogu,bit če jako zanimljivo pogoto lakersi s rebuildom  novim a i boston če dobar bit a o miami-u da ne pričam

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 12:43 (kizve).
16 godina
neaktivan
kizve kaže...

ma nemogu nema šanse,kažem i s roseom niš nemogu,bit če jako zanimljivo pogoto lakersi s rebuildom  novim a i boston če dobar bit a o miami-u da ne pričam

Sve je moguće, svi imaju šanse dok se ne odigra utakmica, mogu Bobcatsi bez problema osvojit prvenstvo.

14 godina
neaktivan
NBA liga

sad baš bobcatsi nemogu,,al sam zaboravio minesotu dobra ekipa htio bi da oni dođu daleko

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 14:55 (kizve).
17 godina
neaktivan
NBA liga

17 godina
neaktivan
NBA liga

Ma Rose je stijena, bilo bi steta kad se nebi oporavio u potpunosti jer to je jedan od igraca kojeg volim gledat u NBA-u. I nadam se da će doć jači i bolji !!!!

15 godina
neaktivan

Samo nek ne žuri sa povratkom i sve će biti ok. Koliko sam pročitao i sam je izjavio da nipošto neće žuriti na teren, već kad bude 100% spreman da će tek tad zaigrati.

14 godina
neaktivan
NBA liga

rose je  meni jedan od najdražih igrača

17 godina
neaktivan
NBA liga

Durant pocel snimat filmove, cini se dobar film

16 godina
neaktivan
NBA liga

Evo jedna prigodna pjesmica za Lakerse i Miami

17 godina
neaktivan
NBA liga

Bryant se na kinezima iskaljuje !!! 

16 godina
NBA liga

Evo nešto novih vijesti..

CP3 je otišao na operaciju i neće biti prisutan 8 tjedana na terenu(kladioničari znači udrite manje {#} )

Ibaka produžio ugovor na 4 godine za 48 000 000$

Uglavnom je to to..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
14 godina
neaktivan
NBA liga

ovaj ibaka krava nikakav igrač da takvu lovu zaradi cccccc

17 godina
neaktivan
kizve kaže...

Dobro velis, ja mu ne bi dao 48m. Maksimalno kolko bi mu dao je 6m.

Nije on sad neki extra igrac da bi dobil takve novce, nek rađe to ulože u neke nove igrače !!

16 godina
neaktivan
kizve kaže...

G1g1 kaže...
kizve kaže...

Dobro velis, ja mu ne bi dao 48m. Maksimalno kolko bi mu dao je 6m.

Nije on sad neki extra igrac da bi dobil takve novce, nek rađe to ulože u neke nove igrače !!

Obrana osvaja prvenstva ljudi, ionako su loši u obrani s Ibakom a kamoli bez njega.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice