NBA liga izdvojena tema

poruka: 3.541
|
čitano: 739.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NBA liga
al zagorec kaže...

pogotovo ovo: Za kraj se James osvrnuo i na natpise koji govore kako je ova američka reprezentacija ekipa LeBrona Jamesa.

“Ne sviđa mi se to. Pomalo mi je i neugodno. Kobe Bryant najveća je zvijezda među nama, igrač kojeg smo svi gledali još kao klinci. Pokazao je i ovdje svoju veličinu ubacivši Nigeriji 16 poena za 10 minuta.”

15 godina
neaktivan
NBA liga

Lebron je dobro napravio da je otišlo iz Clevlanda, ili bi mu se dogodilo da bi prošao kroz vrhunac karijere s manjkom talenta kao Barkley u Sixersima.

BTW evo jedna za Preatoriana ili kako mu se već ime piše

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 16:47 (bobo rastur).
16 godina
neaktivan
NBA liga

Odličan video, a najbolje mi je ono kad Bird fula koš pa odma trči prema odbijenoj lopti i zabije koš. 

Al kako se Bird super kreće, graciozno. Baš ga je užitak gledati, a bome je i utakmica bila napeta.

15 godina
NBA liga

‎"Dwightmare" is over!!!

Dwight Howard je napokon potpisao za LA Lakerse(točnije u 4:30 po našem vremenu!).

To je potvrdila i glavna svinja(David Stern) koja je prošle godine stavila "Veto" na prijelaz Chris Paula u LA..

Ostali su ovako "podijeljeni":

76ers: Bynum, Jason Richardson

Nuggets: Andre Iguodala

Magic: Affalo, Al Harrington, Nikola Vucevic, Moe Harkless, pick prve runde sljedeće godine..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
14 godina
Top Bugovac kaže...

‎"Dwightmare" is over!!!

Dwight Howard je napokon potpisao za LA Lakerse(točnije u 4:30 po našem vremenu!).

To je potvrdila i glavna svinja(David Stern) koja je prošle godine stavila "Veto" na prijelaz Chris Paula u LA..

Ostali su ovako "podijeljeni":

76ers: Bynum, Jason Richardson

Nuggets: Andre Iguodala

Magic: Affalo, Al Harrington, Nikola Vucevic, Moe Harkless, pick prve runde sljedeće godine..

ovo mi se sviđa,pošto navijam za lakarse.Zadnjih godina sam gledao samo doigravanja pošto to kasno počinje,ali sad kad su tu još nash i howard moram gledati i veče utakmice  {#}

15 godina
neaktivan
NBA liga

R.I.P Competitive Balance

BTW Iggy ide u Denver? Pa u pm ko je GM Sixersima da mu fakin glavu otkinem.

16 godina
NBA liga

Jučer J Anthonyu rođoš bio. Sve najbolje igraču koji ni ne igra :D

...Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj tko malo treba, neda se sreća zlatom kupiti...
15 godina
neaktivan
NBA liga

D12 u Lakersima, nikakva dobra vijest. Mozemo se sada zaliti na competitive balance, ali on je odavno vec u qurtzu, trend se samo nastavlja. Par stranica unazad sam napisao veliki post o tome i ne da mi se opet. Ako nista, bar kad Knicksi, Lakersi ili Heat igraju izmedju sebe mozemo gledati All-Star mec. Samo mi nije jasno zasto je Stern blokirao trade Paula u Lakerse a pored toga propustio tuce tradeova ostalih zvijezdi ukljucujuci i ovaj, ako ga je pusio svaki put zasto nije popusio i tad?

Sto se tice samog tradea, Orlando je opet najveci gubitnik, nista ni priblizno ekvivalentno u zamjenu nisu dobili osim nazivno obecavajucih pickova, a Bogme ni Igoudala ne vrijedi kao Harrington i Afflalo zajedno, jeste da mi je Iggy drag igrac ali to ne utjece da ne sudim objektivno, sto jest-jest.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 21:03 (the. Shelby).
15 godina
neaktivan
the. Shelby kaže...

D12 u Lakersima, nikakva dobra vijest. Mozemo se sada zaliti na competitive balance, ali on je odavno vec u qurtzu, trend se samo nastavlja. Par stranica unazad sam napisao veliki post o tome i ne da mi se opet. Ako nista, bar kad Knicksi, Lakersi ili Heat igraju izmedju sebe mozemo gledati All-Star mec. Samo mi nije jasno zasto je Stern blokirao trade Paula u Lakerse a pored toga propustio tuce tradeova ostalih zvijezdi ukljucujuci i ovaj, ako ga je pusio svaki put zasto nije popusio i tad?

Sto se tice samog tradea, Orlando je opet najveci gubitnik, nista ni priblizno ekvivalentno u zamjenu nisu dobili osim nazivno obecavajucih pickova, a Bogme ni Igoudala ne vrijedi kao Harrington i Afflalo zajedno, jeste da mi je Iggy drag igrac ali to ne utjece da ne sudim objektivno, sto jest-jest.

Čekaj, Competitive balance je u krcu jer je Allen otišo u Heat? On je 5% igrača šta je nekad bio, možeš pričat šta oćeš ali on je eventualno na razini Mike Millera.

Inače, vratite se malo u 2004. godinu i tim Lakersa. Payton, Kobe, Malone i Shaq. Lijepo su izgubili od Detroita 4:1....

15 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Čekaj, Competitive balance je u krcu jer je Allen otišo u Heat?

Ne, competitive balance se poceo osjetno remetiti od prelaska Jamesa i Bosha. Ne mogu ni reci da je do tada sve bilo 100% ravnopravno ali je bar bilo u podnosljivim granicama, medjutim od tog trenutka pocelo se ici iz krajnosti u krajnost, uslijedio je prelazak Mela u Knickse, Chandlera u Knickse, Paul umalo otisao u Lakerse, Allen u Heat, pa opet sad Kidd u Knickse, Nash u Lakerse, i sad, napokon, Howard u Lakerse.

I sam navijam za NYK ali mi se pomalo smucilo od svega ovoga, svo to forsiranje i dovodjenje zvijezda mi je postalo nezanimljivo. Dodje mi da samo pratim Denver, Indianu, Philadelphiu, Minessotu i slicne "normalne" timove, ako shvacas sta zelim reci.

17 godina
neaktivan
NBA liga

Competitve balance nepostoji u NBA-u vec 30 godina, 10 razlicitih momcadi je osvojilo naslove u zadnjih 30 godina. Izbacite Dallas od prosle godine i imate devet momcadi dok LBJ i Bosh nisu dosli u Miami. Tako da taj balance kojeg spominjete nepostoji.

Ili je vama blanace sto LA i BOS imaju po 16. tj 17. titula ?

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
15 godina
neaktivan

Nek je i ta farsa od sapunice i Howarda napokon gotova, iskreno nisam ni sumnjao da će završiti negdje drugo osim Lakersa. Oni su jedini mogli ponuditi dovoljno da zadovolje apetite Magica.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
15 godina
neaktivan
JackD kaže...

To me najvise i nervira, svako malo Lakersi osvoje po titulu-dvije i onda kad vide da ne mogu, dobiju igraca u vidu Nasha i Howarda i pwnanje se opet nastavi par puta. Ne znam koji GM-ovi su veci idoti, oni od Lakersa sto urade ovako nesto svaki put ili GM-ovi ostalih timova koji im to dopuste ovakvim tradeovima. Kad su tek pocele spekulacije o Howardovom tradeu bila je prica da ce otici u Lakerse tj. da ce ga oni privesti sebi kao sto su i Shaqa priveli, medjutim i Orlando i Howard su to demantirali, posebno Howard govoreci da ne zeli da krene Shaqovim stopama vec da ima svoju sopstvenu karijeru i izbor. Ali ne moze qrva izdrzat da ga ne popusi.

Uprava Lakersa se samo vadi na to da pokusavaju spasit fransizu i osigurat dobrog mladog igraca koji ce nositi tim kad Kobe ode u penziju (takva je prica bila i kad je Paul trebao da dodje), a niko ne govori o tome koliko ce jos Kobe osvojiti titula kad mu serviraju ovakav tim. Sve dok bude u onakvoj formi kakvoj jeste i dok mu mogu dovlacit onakve igrace on nece otic, isto ko Phil Jackson, mrcina sa 70 godina, nije otisao dok nije vise nije mogao da hoda i putuje sa timom preko kontinenta.

Ta prica o Kobeovom odlasku je samo bacanje prasine u oci da bi se mogli dovesti ovakvi igraci i da bi nastavili svoje haranje. Jos je Kobe sam prosuo pricu da ce karijeru zavrsiti u Europi{#}

Sve sto mozemo da uradimo je da cestitamo upravi L.A, Howarda doveli za Bynuma i Nasha doveli nizasto, kako im je uspjelo ne znam, ali su zajebali cijelu ligu. Definitivno vuku najmudrije poteze, tako lukavo sacuvali Gasola, tako tiho doveli Antawna Jamisona. I jos usput cemo ih gledati kako osvajaju tutulu-dvije-tri.

17 godina
neaktivan
the. Shelby kaže...

Ma isti su i oni i Boston, samo sto su ljudi navikli pa sad upiru prste u druge.

Ove price da ce LA osvojit naslov sljedece sezone su mi smijesne, na koji nacin molim ljepo ? Oni su jos uvijek limitirani na klupi, M. Brown je odlican defanzivac al u napadu ne vrijedi nista, tko garantira da ce Nash-Kobe-Howard uspijet funkcionart zajedno (Knicks anyone ?) i uz to dosta ljudi zaboravlja da su Kobe i Nash dosta stari i naceti ozljedama. Svaka cast ako uspiju osvojit naslov u prvoj sezoni, ali prvo nek zaigraju skupa pa cemo onda sudit.

Po meni, oni jos uvijek nisu u rangu Miamia i OKC-a.

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
15 godina
neaktivan
JackD kaže...

Competitve balance nepostoji u NBA-u vec 30 godina, 10 razlicitih momcadi je osvojilo naslove u zadnjih 30 godina. Izbacite Dallas od prosle godine i imate devet momcadi dok LBJ i Bosh nisu dosli u Miami. Tako da taj balance kojeg spominjete nepostoji.

Zadnjih 30 godina? Osamdesetih je bilo competitive balance-a. Sixersi do 87., Houston, Detroit, Utah, Denver s English-em, Spursi dok nije otišao Gervin, Chicago nako šta je došao Pippen, Knicksi s Bernardom Kingom.......... Bilo je tu balansa, ali Larry i Magic su dominirali. Devedesetih su prvenstvo 3 ekipe uspjele osvojit, većinom zbog Jordana i novih timova u NBA. A Boston i LA imaju skupa 30 titula jer su imali jedno igrača oko koje se vrtilo sve i kojeg su uspjeli okružiti poštenim igračima koji su mogli odradit posao kako treba. Ovo što se sad događa je da skoro sve superzvijezde žele u velike gradove, pa čim dođe FA odma svi navale na NY, LA, Miami i ostatak...

17 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Zadnjih 30 godina? Osamdesetih je bilo competitive balance-a. Sixersi do 87., Houston, Detroit, Utah, Denver s English-em, Spursi dok nije otišao Gervin, Chicago nako šta je došao Pippen, Knicksi s Bernardom Kingom.......... Bilo je tu balansa, ali Larry i Magic su dominirali. Devedesetih su prvenstvo 3 ekipe uspjele osvojit, većinom zbog Jordana i novih timova u NBA. A Boston i LA imaju skupa 30 titula jer su imali jedno igrača oko koje se vrtilo sve i kojeg su uspjeli okružiti poštenim igračima koji su mogli odradit posao kako treba. Ovo što se sad događa je da skoro sve superzvijezde žele u velike gradove, pa čim dođe FA odma svi navale na NY, LA, Miami i ostatak...

Kakv je to balans ako netko dominira ?

Gle ja sam samo pokazao ocitu stvar, jer je dosta ljudi ogorceno na tradove zadnjih godinu - dvije. Balans u NBA-u nikad nije postojao iz jednostavnog razloga sto svi igraci zele igrat u velikim gradovima, i iskreno nevidim bas nacin kako da se to rijesi.

Od 1980. do 2012. 10 razlicitih momcadi je osvojilo titulu, 10 od 30 momcadi u 30 godina to nije balans to je dokaz da veliki gradovi imaju prednost.

15 godina
neaktivan
JackD kaže...

Gle ja sam samo pokazao ocitu stvar, jer je dosta ljudi ogorceno na tradove zadnjih godinu - dvije. Balans u NBA-u nikad nije postojao iz jednostavnog razloga sto svi igraci zele igrat u velikim gradovima, i iskreno nevidim bas nacin kako da se to rijesi.

Od 1980. do 2012. 10 razlicitih momcadi je osvojilo titulu, 10 od 30 momcadi u 30 godina to nije balans to je dokaz da veliki gradovi imaju prednost.

I uvijek će ga imati jer je glavni krivac za to Stern koji se zadnjih godina petlja u sve živo kad je NBA liga u pitanju, a pogotovo kad su transferi igrača u pitanju i ko će da bude prvak.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
15 godina
neaktivan
JackD kaže...
bobo rastur kaže...

Pa čoviječe, onda su ovi manji gradovi poput Denvera ili Clevlanda mogli dalje dogurat nego sad definitivno. Nije samo to nego GM-ovi su danas toliki nesposobnjakovići da nemogu jednu superzvijedu sa malo boljim igračima okružit da budu konkurenti, nego trebaju 3 zvijezde da se osvoji prvenstvo.

A znaš i sam valjda ko su bili Larry Bird i Earvin Johnson i da su oni bili 8 godina klasa za sebe, pa je bilo barem po meni poprilično teško balans uspostavit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 21:08 (bobo rastur).
15 godina
neaktivan
NBA liga

Nismo mi jedini koji raspravljaju na ovu temu, evo clanka sa NBA.com

" So bottom line: Is this sort of superstar migration good or bad for the league?

It’s bad for Orlando and other teams that can’t keep their stars happy or committed.

It’s good for the Lakers. But then, most things usually are.

It’s bad for the NBA’s image in a general sense, because it fuels the impression that the talent deck is stacked in favor of a few chosen franchises. Like the Lakers, the Heat or, y’know, the Yankees.

But it might be good for business overall. Strong anchor franchises in L.A., New York, Boston, Chicago and a few other markets seem to keep interest, ratings and souvenir sales high.

Also, the NBA is smart not to worry too much about folks with mild-to-casual interest. One rule of industry is that 80 percent of your customers account for 20 percent of your sales, while 20 percent of your customers are good for 80 percent of the business.

That heavy-user theory applies to breweries, to networks and to sports leagues. It’s why the hardcore fans who claimed to be done with Howard, fed up with his indecision and his antics, are abuzz right now. And figure to stay that way into next June. "

Link : http://hangtime.blogs.nba.com/2012/08/10/new-labor-deal-cannot-thwart-law-of-supply-and-superstars-demands/?ls=iref:nbahpt1

16 godina
NBA liga

Pusti nba za sada, ste vidli igru protiv Španjolaca? Je to SAD, ali su svi NBA-ovci. I Gasol isto :D

...Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj tko malo treba, neda se sreća zlatom kupiti...
16 godina
neaktivan
NBA liga

Stisla ih je Španjolska bome dobro bila, falio je Americi Bosh ili Howard. Al eto ipak su odnesli zlato.

15 godina
neaktivan

Finale je bilo odlično, baš za košarkaške sladokusce. Ja sam pravo uživao.

17 godina
neaktivan
Linkosaan kaže...

Finale je bilo odlično, baš za košarkaške sladokusce. Ja sam pravo uživao.

Ja baš nisam uživao, imao sam osjećaj kao da Ameri igraju koliko trebaju. Malo pravih košarkaških taktički izrađenih akcije s njihove strane, vidi se da se oslanjaju na individualnu kvalitetu igrača. Španjolci su lijepo igrali, doduše sve je išlo na Gasola. Ameri kao da su se poigravali, po meni su oni daleko od legendarnog dream teama, po kemiji i uigranosti.
Ali opet , to je samo moje skromno mišljenje.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
15 godina
neaktivan
NBA liga

16 godina
neaktivan
NBA liga

Bird je bio igračina, nije bio atletski jak kao što su danas vecina igraca koji mogu zakucat prek svih (npr. Westbrook).

Ali on sve to nadoknađuje svojim visokim kosarkaskim IQ-om i odlicnim sutem. I ono njegovo rivalstvo s Magicom.

Da i ovo s Lakersima, dobro je ovaj rekel, da napokon Lakersi imaju playa koji ce pomoc bryantu u njegovim egzibicijama

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 23:35 (G1g1).
16 godina
neaktivan
NBA liga

Kome dajete najvise sanse za ulazak u finale u novoj sezoni sa istoka i zapada ?

Ja mislim da ce na zapadu za ulazak u finale biti velika borba između L.A Lakersa i OKC, dok ce na istoku biti Miami i Chicago (ako Rose bude onaj stari) - ali mislim da ce ipak miami biti. Opet cemo gledati zanimljivu ligu i playoff.

15 godina
neaktivan

Rose propusta cijelu sljedecu sezonu tako da od Chicaga u finalu nema nista, vjerovatno ce opet ispasti u prvom krugu.

Moja predvidjanja su LAL - OKC i MIA - BOS/NYK.

15 godina
neaktivan

Gdje ste ranije krenuli sa PO a ni sezona nije počela {#}

Od Bullsa nema ništa ove sezone, ako o i odu u PO ispašće odmah u prvom krugu. Timovi koji će biti najbolji su Heat, Knicksi, Thundersi i Lakersi i eventualno neko iznenađenje poput Rocketsa ili Sixersa.

13 godina
neaktivan
NBA liga

a najveći favoriti su miami,lakerski,boston i oklahoma a chicago i s roseom niš nemre napravit,a i denver bi mogo neš napravit ima soldinu ekipu i indiana je ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 14:48 (kizve).
15 godina
neaktivan
NBA liga

Ništa nije sigurno, mogu Bullsi i bez Rose-a Miami izbacit. Al prerano prognoziramo, nije ni sezona počela mi smo već u PO.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice