Rijec-dvije-tri o mojim Knicksima;
Trenutni omjer im je porazavajuci. Posljednjim trejdovima su izgubili svakog imalo kvalitetnijeg i SG-a i PG-a, i to im se sada odrazava na igru. Cisti primjer toga je sinocna utakmica gdje je ih je Rose ubijao i probijao odbranu kao da ga cuvaju igraci iz lokalnog kvarta. Douglas je smece od igraca u pravom smislu, da bi imao jednu noc sa 20 poena, 5-7 asistencija i 50% suta, ima narednih 10 sa ispod 10 poena, 2-3 asistencije i 20% suta. Iritantno ga je gledati dok igra, ja sam licno gledao tekme i bio sam zapanjen da ono sto on radi ne nervira suigrace i trenera. Shumpert je tu i tamo ok ali se vidi da je zeleni rookie, puno oscilacija u igri. Mislim da ce on vremenom napredovati u jako dobrog igraca. Za Bibby-a smatram da jos uvijek moze da daje fine partije, ali je sistem D'Antonia takav da ga premalo ubacuje u igru. Fields je takodjer slab igrac, on i Douglas bi mozda zasluzivali biti starteri u Pistonsima ili Wizardsima, ali ovako...
Amaru takodjer pada igra jer nema PG-a koji bi ga feedao i igrao pick&roll s njim gdje je on najjaci. Takodjer dolazak Chandlera je mu dodatno smanjio rezultate jer obojica igraju u paintu. Anthony ko' Anthony, generalno gledajuci ofanzivno super, ali defanzivno jad i cemer, za sto nije zasluzan samo on vec i trener, koji je i zasluzan za losu odbranu cijelog tima.
Igrac kojeg bi pohvalio je Harellson, ali kad je sve ovako super u timu on se gadno povrijedio i van terena ce biti par mjeseci...
U Davisa se polazu velike nade, ali realno gledajuci, ne moze on donijeti cudo sa sobom, covjek nije igrao mjesecima.
A sto se tice trenera, ima i on svojih ispada. Ovaj tim uopste ne odgovara igri kakvu on forsira i to se vidi, citao sam komentare na fb-u i vecinom fanovi zele njegov otkaz. Sto se mene tice neka ide slobodno, D'Antoni nikad nije bio extra trener, cak i u najboljem vrhuncu njegove run&gun igre, Phoenix je koliko pamtim dosao u finale zapada i spusio ga od Lakersa.
Sada se opet prica o mogucim tradeovima, NYK hoce da dovede Kenyona Martina, sto je po meni cista glupost. Martin ovom timu nije potreban sve dok je Amare tu, bolje da se trude da dovedu JR Smitha/Wilsona Chandlera koji bi konacno popravili tu groznu igru guardova. Gledao sam Chandlerove statistike, svake sezone su se povecavale, dok nije otisao iz Knicksa za 34 provedene minute biljezio je 16 poena i 6 skokova. Jeste da mu je naturalna pozicija SF ali moze igrati SG bez poteskoca. JR takodjer dobar igrac, malo nekonstantan ali ipak dobar.
Pominje se i Steve Nash, koji bi navodno takodjer mogao da popravi stvari u D'Antonievoj kosarci, ali on je prestar za bilo kakav ozbiljniji title run. Koliko jos sezona on moze da igra i da mu brojke budu kao sada, 1, 2, 3?
I kao zadnja glasina se pominje trade Amarea i Chandlera za Howarda. Ako se stanje u timu ne popravi jednom kad Davis zaigra i ako Amare i dalje ne bude davao partije kakve se od njega ocekuju, onda odobravam ovaj potez. Trade se moze obaviti 5 dana prije trade deadlinea (15. Mart) jer mora proci 3 mjeseca od Chandlerovog tradea u NYK kako bi mogao preci u drugi klub. Chandler jeste dobar ali je precjenjen i ako se trade obavi sa Howardom ce vjerovatno doci i Turkoglu. Tada bi to vec bilo nesto i moglo bi da funkcionise.
I tako prica ostaje samo prica, da sam im ja GM uradio bi gomilu stvari, ovako mogu samo da na suho pametujem.
Pratim i Clipperse, Nuggetse i Maverickse, onako usput da zaboravim na tugu kad vidim kako Knicksi igraju