MMA (Mixed Martial Arts) izdvojena tema

poruka: 10.571
|
čitano: 1.709.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: MMA (mixed martial arts)
Danny_HR kaže...
FlyBoy kaže...

Iskreno Danny pričaš gluposti za Mira, ako je Fedor sprdnja što je tek Mir.

A ako misliš da je atletska komisija "potpuno neovisna" očito ne znaš definiciju kapitalizma.

S ostalim se više manje slaže

Da atletska komisija nije neovisna budi siguran da dobar dio sudaca (ref) ne bi sudio Zuffine evente, niti bi dobar dio sudaca (judge) odlučivao ishode borbi na način na koji odlučuje.

Dana White je poznati troll kao i ovaj Sonnen kojeg podržavaš. Nevjeruj svemu što White priča i se*re..svi oni sude s razlogom. Čini mi se da se polako, ali sigurno kladioničarska mafija uvlači u UFC. Boks postaje dosadan i sterilan.. UFC nudi razne mogućnosti, a ima ljudi koji to vole iskoristiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 13:47 (Đapa club).
17 godina
Sicily kaže...

Inače samo da kažem par stvari vezanih za UFC. UFC je toliko proziran i jadan da ga je nekome tko je navikao na borbe Pride-a teško gledati. U UFC-u postoje nepisana, ali ipak dobro znana pravila, ako se bore Rus i Amerikanac, Amerikanac mora dobiti! Naravno jer se borba vodi u Americi, da je u Rusiji poznat bi bio ishod, to je pitanje rivalstva, povezano i sa povješću, to nije ništa novo. A, da je tome tako pogledajte malo borbe po državama, ne postoje iznimke da na nekom većem natjecanju ne samo u borilačkim sportovima već i u drugim pojedinačnim sportovima, koja su se vodila u Americi Rusi nisu mogli dobiti, kao i obratno. Fedoru je suđeno dobivati batine u Americi  :(, kao i Filipoviću, Minotauru i sličnima, jednostavno na Američkom natjecanju prvak mora biti Amerikanac. U slučaju da Amerikanac nije dovoljno dobar da pobjedi, e onda dolaze suci i ostali ....

Nema tog sudca koji može odlućiti pobjednika ako ti svog protivnika deklasiraš. Na ovo boldano {#}

17 godina
neaktivan

Da, zato su većina prvaka u kategorijama Brazilci {#}

N

Mislim, ta teza da Amerikanac mora pobijediti je smiješna.

Brzilci, da i Nizozemci i Rusi, jasno je da su oni među najboljima jer imaju takvu tradiciju inače te 3 škole borilačkih sportova su uz istočne borilačke sportove najpoznatije i najplodnije. A pogledaj si statistike ili borbe (mislim kada će se raditi o nekoj većoj, prestižnijoj tituli kako tko će dobiti Amerikanca u Americi, netko tko je doista puno bolji, a ako su borci podjednaki Amerikanac dobiva .... testirano :), pogledaj si statistike borbi, ... ali i inače druge sportove)

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
Sicily kaže...

...kao i Filipoviću...

Ček šta Mirko ima veze s ovim. Mirko nije bio najbolji u ufc-u stoga zašto bi bio prvatk -.-

Svaka čast Mirku, bio je vrhunski borac, ali ima boljih, a uz to, pola prvaka su Brazilci, tako da nemoj govorit previše gluposti :D

Pa znaš Mirko ti je inače bio poznati udarač, i to još iz K1, u Pride-u je nastavio tako, znaš inače ako nisi upoznat javit ću ti. Mirko Filipović se smatra najboljim stand up fighterom u Pridu, kao što je Minotaur na tlu, e vidiš i da bi se pokazalo da je UFC jači od Prida, jer daje više novaca za pobjedu, tada mora biti i krvoločniji. Zato se i dogodilo da je Mirko dobio od Gonzage u glavu (vlastitim oružjem) i Minotauru je strgana ruka (isto vlastito), ne kažem ja da su i te dvije borbe namještene.

P.S. Pripazi malo na rječnik :)

17 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Sicily kaže...

Inače samo da kažem par stvari vezanih za UFC. UFC je toliko proziran i jadan da ga je nekome tko je navikao na borbe Pride-a teško gledati. U UFC-u postoje nepisana, ali ipak dobro znana pravila, ako se bore Rus i Amerikanac, Amerikanac mora dobiti! Naravno jer se borba vodi u Americi, da je u Rusiji poznat bi bio ishod, to je pitanje rivalstva, povezano i sa povješću, to nije ništa novo. A, da je tome tako pogledajte malo borbe po državama, ne postoje iznimke da na nekom većem natjecanju ne samo u borilačkim sportovima već i u drugim pojedinačnim sportovima, koja su se vodila u Americi Rusi nisu mogli dobiti, kao i obratno. Fedoru je suđeno dobivati batine u Americi  :(, kao i Filipoviću, Minotauru i sličnima, jednostavno na Američkom natjecanju prvak mora biti Amerikanac. U slučaju da Amerikanac nije dovoljno dobar da pobjedi, e onda dolaze suci i ostali ....

Nema tog sudca koji može odlućiti pobjednika ako ti svog protivnika deklasiraš. Na ovo boldano {#}

Teško je deklasirati protivnika samo tako, borbe vrhunskih sportaša su gotovo uvjek neizvjesne, male su razlike između najboljeg i dobrih, a zato kažem često i prečesto puta tu razliku stvaraju sudci .... sve je to biznis, nije to Japan ...:)

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Sicily kaže...

Inače samo da kažem par stvari vezanih za UFC. UFC je toliko proziran i jadan da ga je nekome tko je navikao na borbe Pride-a teško gledati. U UFC-u postoje nepisana, ali ipak dobro znana pravila, ako se bore Rus i Amerikanac, Amerikanac mora dobiti!

Ne razumijem. Ti gledaš neke druge prijenose istih borbi u odnosu na nas sve ostale? Ovo što svi mi ostali gledamo su borbe s dodanim specijalnim efektima kako bi ne-amerikanci što uvjerljivije gubili? Ili se prije mečeva dogovara da ne-ameri moraju puštati amerima? Imaš li ikakav dokaz za svoje tvrdnje?

Sicily kaže...

Fedoru je suđeno dobivati batine u Americi  :(, kao i Filipoviću, Minotauru i sličnima, jednostavno na Američkom natjecanju prvak mora biti Amerikanac. U slučaju da Amerikanac nije dovoljno dobar da pobjedi, e onda dolaze suci i ostali ....

Fedoru je suđeno dobivati batine jer to više nije onaj Fedor od prije pet ili više godina. Stariji je, fizički slabiji nego u najboljim danima, sporiji, sa slabijim refleksima, ima manje mišićne mase i u tehnici nije ništa osobito napredovao dugi niz godina. U UFC-u će se boriti s višim i često desetak kila težim borcima u njihovim najboljim godinama, koji stalno rade na svojoj tehnici. Jednostavno je premalen za top borce, a nedovoljno je napredovao u tehnici da nadoknadi fizičku inferiornost. U svojim najboljim godinama obično je on bio taj koji je veći, barem po kilaži. U Prideu je bilo "normalno" oko 100 kila, on je obično imao oko 107. U UFC-u je "normalno" 110-112 kila, a on, ako se ne udeblja, ulazit će sa 101-102 kile. Zar ne vidiš da su se stvari preokrenule? U one tri gubitničke borbe pokazao je da se ne može nositi sa teškim/snažnim borcima po snazi i pokazao je da nije dovoljno brz i spretan za light-heavyweight borce.

Imam dokaze, pogledaj si statistike prestižnih borbi i sve će ti biti jasno tko dobiva i gdje.

A što se tiče Fedora, dobro čovjek možda više nije u životnoj formi, ali pogledaj ovu borbu Fedora u Rusiji sa Monson-om koju je naravno dobio Fedor, pa šta ti nije čudno večina boraca nakon što izgubi u UFC-u organizira u vlastitim državama prvenstva koja naravno pobjeđuju. Zašto? Pa zato što organiziraju turnire prema svojim pravilima, na Američkom tlu vrjedne Američka pravila. Pogledaj si Fedora, Mirka (koji sad organizira u Areni prema drugačijim pravilima), nebi me začudilo da Minotaur organizira meč u Brazilu, .... 

UFC nije pošten.

Jednom davno sam između ostalog i kao boksač išao u Italiju na neki turnir. Informacije su bile da je turnir dobro organiziran i da je zarada za pobjeđen meč 100 eura, poraz 50, a nerješeno je nepoznato. Kad smo došli u taj neki gradić, nas desetak i trener, shvatili smo da je tamo sve namješteno i da je nama suđeno samo primiti fizičke batine i što prije otići iz grada :). Zašto? Pa zato što su suci bili njihovi, zato što se ljudi klade ne svoje borce (ovo je najvažnije) velik je novac u igri, ništa na što se može utjecati se ne prepušta slučaju, i borili smo se sa borcima težim 10-15 kilograma. Vidiš, tamo na licu mjesta saznali smo da ako pobjediš borbu moglo bi doći do problema i nikada te više neće zvati (isplata je upitna), ako izgubiš dobivaš sigurno novac i isto te više ne zovu, a nerješeno kao prekid zbog ozljede se vrednuje na način da dobiješ neke novce i možda te opet zovu. Njihovim borcima za probijanje do boljih mečeva trebaju dobiveni mečevi, i mi smo tamo mali funkciju da se na nama zaradi laka pobjeda.  I tako je i bilo od nas 10, 7 poraza, ja odglumio ozljedu pa borba prekinuta, 2 nerješeno i 1 pobjeda. S tim da su ovi koji su izgubili dobili novce, mi sa prekidom isto, a ovaj sretnika sa pobjedom ostao suh :), i praktički su nas opet poterali doma.

Takvih turnira sam prošao i sa drugim borilačkim sportovima. I to ne samo da sam išao po vani, takva pravila vrijede i u hrvatskoj, na razini gradova. U nogometu je to poznato, domaćinu se uvjek daju veće šanse za pobjedu. Iskusniji sportaš zna da to nije samo radit poznavanja terena, ...:)

Sad si malo usporedi ovu priču o Italiji sa situacijom u UFC-u doći ćeš na isto, jednostavno stvar tako funkcionira od malih do velikih turnira.

Ovaj primjer ne navodim kao zakon koji uvjek vlada, ali predugo i previše sam u borilačkim sportovima da ne bih poznavao unutarnju i konkretnu strukturu pripreme, orgranizacije, vođenje suđenja takvih sportova. U redu slažem se da je ovo bila manja priredba u Italiji gdje ionako vladaju lokalni bossovi pa se nema što tražiti, ali budi uvjeren da su i na jačoj sceni slična pravila, samo se to skriva u javnosti. Glavna stvar je kladionica (čitaj novac)! Ljudi u Americi se klade većinom na svoje borce, ulažu velike iznose i zato ništa na što mogu utjecati ne prepuštaju slučaju. Pogledaj si malo kroz povjest kako se probio Tyson i još mnogi koji su recimo surađivali sa Don Kingom, a takvih kao King prepuna je Amerika .... :) ... u Americi vlada zakon novca, kao i drugdje na zapadu, .... istok je drugačiji ..:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 8:52 (Sicily).
18 godina
neaktivan
Sicily kaže...

...

Ako odlučiš zanemariti činjenicu da se u Prideu sasvim očito išlo na ruku popularnim borcima, ako želiš zanemariti činjenicu da većina Pride boraca nije evoluirala niti malo nakon zatvaranja Pridea...

Bah, ne znam zašto uopće trošim riječi, nemaš nikakvog pojma o ovom sportu niti o bilo čemu povezanom.

UFC pravila? Što je to? Ja znam samo za univerzalna, diljem svijeta prihvaćena "unificirana pravila". Prihvaćena su čak i u Engleskoj i Brazilu koji su do nedavno isfuravali svoja pravila.

BTW, Minotauru je strgana ruka jer je glup i preponosan da tapka. Drugo nije ni zaslužio.

BTW2, Mirko u hrvatskoj organizira meč u drugom sportu, ne po drugim pravilima.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 9:08 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

Ekskluzivno!!!

Danny je zapravo Dana White koji se skriva ovdje na bug formu!!! Nemojte da vas prevari avatar Chael Sonnena jer po pisanju je jasno vidljivo da Dana i dalje nastavalja s omalovažavanjem Pridea i Fedora u nadi da im spusti cijenu i da promovira svoju organizaciju i borce. {#}

18 godina
Sicily kaže...
bla bla bla

Ajde nemoj pričati gluposti.

Ja sam eto baš čuo da je u Prideu bilo namještanja. Primjer: Heat Herringu rečeno da se borbi protiv hrvača. Znači prilagodi trening tako, ali 4 dana prije borbe mu jave da se ipak bori protiv Filipovića koji to već zna 3 mjeseca. Tako je bilo, rekao je mislim Mirkov menadžer.

I s€reš samo kad moram već tako reći i kažem ti da nemaš pojma šta pričaš.

Kakva vražja Mirkova pravila u Areni? Nemoj biti seljo-beljo, borbe se prema K-1 pravilima. Ako ne znaš googlaj.

I ne kužim te nešto, UFC je AMERIČKA organizacija, i sad mi objasni zašto bi oni trebali imati većinu drugih boraca ako mogu imati svoje? Pa nisu oni krivi što Ameri imaju najbolje trening kampove, uvjete i zato što pobjeđuju nekog Sekaru, Gonzagu ili Konga.

To nije amaterizam gdje ima namještanja kao što si opisao.

Kad već pričaš o pravilima, ajd mi objasni koja su to američka pravila, koja su Mirkova sad za Arenu? Koja je razlika između američkih pravila i onih pravila kada se recimo Mirko borio u Njemačkoj ili GSP u Kanadi? Ili koja je razlika između pravila sad kad se Mirko bori u Areni i pravila kada se Mirko borio u K-1? Ajd baš me zanima.

Uh kako me naživciraju ovaki postovi {#}

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
18 godina
neaktivan
Arabarran kaže...

Nadam se da ćemo se naći na pivi prije meča. Ja radim rigging (motori,light i te fore) na eventu.

Mjesto okupljanja je piccolo birc,tamo kod onog rotora blizu Plodina.

Svakako!

Pošalji mi broj moba u pp pa ćemo da se dogovorimo. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
neaktivan

No comment. A reći ću ti razliku između UFC-a i Pride, lakat i ograda.

A da nemam pojma to je istina, jer čovjek koji se od malih nogu bavi borilačkim sportovima, ako hoćeš od ufc-a u zadnje vrijeme, prije kick box-a (kojeg toliko voliš :)), pa prije box-a, a još prije ju jitsu-a, te prvotno taekwondo-a, on naravno pojma nema i priča gluposti :). A da stvar bude i gora osobno poznajem i Filipovića i cjelu njegovu skupinu, .... upoznali smo se na jednom od natjecanja .... :), i dosta sam razgovarao sa njime o ovakvim temama. Ali eto drago mi je da si me skužio da pojma nemam, ... istu mi je stvar rekao i Mirko, kaže ljudi koji sve znaju nisu se na 20 minuta oznojili u teretani, a mi koji smo stvorili i popularizirali moderne borilačke sportove o njima samima pojma nemamo :)

Pero Dinamit, tebi ne znam što bih rekao osim da se naučiš čitati sa razumijevanjem, a potom i shvaćati elementarne stvari sa razumijevanjem :)

Cheers

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 10:02 (Sicily).
18 godina
Sicily kaže...

Imam dokaze, pogledaj si statistike prestižnih borbi i sve će ti biti jasno tko dobiva i gdje.

A što se tiče Fedora, dobro čovjek možda više nije u životnoj formi, ali pogledaj ovu borbu Fedora u Rusiji sa Monson-om koju je naravno dobio Fedor, pa šta ti nije čudno večina boraca nakon što izgubi u UFC-u organizira u vlastitim državama prvenstva koja naravno pobjeđuju. Zašto? Pa zato što organiziraju turnire prema svojim pravilima, na Američkom tlu vrjedne Američka pravila. Pogledaj si Fedora, Mirka (koji sad organizira u Areni prema drugačijim pravilima), nebi me začudilo da Minotaur organizira meč u Brazilu, .... 

UFC nije pošten.

Ajd ti meni onda odgovori barem na koje moje pitanje, a ne samo reći da čitam sa razumjevanjem. Citirao sam ovaj tvoj zadnji veliki post (napisao bla bla bla {#})

Evo mene samo ovo gornje za sada zanima.

Šta to znači da UFC organizira samo u svojim državama? Šta bi trebao u Hrv gdje ima 10k ljudi koji to možda prate? Ili u Rusiji gdje nitko nije ni čuo za nekog Carwina, Mira, A. Silvu? Ili ne kužim jednostavno...

I koja su to američka pravila? Stvarno ne kužim, glup sam ali bi volio da mi pojasniš, molim te. Daj neki primjer da ja, glupan, to shvatim. Ozbiljan sam, ne podyebavam.

Pa neće UFC organizirati borbu za pojas recimo Spidera i Sonnena u Danskoj recimo kada mogu za taj isti događaj pokupiti 10x veću lovu, publiku i sponzore u Americi, Brazilu.Ili su glupi što to ne rade, ne razumijem.

I da, UFC je inače američka organizacija tako da je baš glupo (nelogično) što većina boraca dolazi baš iz Amerike...

Cheers i tebi, pusa!

18 godina
neaktivan
Sicily kaže...

A da nemam pojma to je istina, jer čovjek koji se od malih nogu bavi borilačkim sportovima, ako hoćešod ufc-a u zadnje vrijeme, prije kick box-a (kojeg toliko voliš :)), pa prije box-a, a još prije ju jitsu-a, te prvotno taekwondo-a, on naravno pojma nema i priča gluposti :).

Dakle, baviš se UFC-om?

17 godina
neaktivan
Pa svaka čast ti si izvadio dio jednog od mojih postova i primjetio da sam napisao da Amarikanac dobiva prema svojim pravilima. I to je istina. Nije ovdje pitanje da se mjenjaju pravila samoga sporta po državama, jer su ona jednaka svugdje i uvijek, bez obzira u kojoj se državi sport održavao i tko ih organiziaro. Ono što sam ja govorio je da su nepisana pravila da gotovo uvjek pobjeđuje domaćin. Istu stvar je rekao i Tracer koji kaže da sudac sudi prema uputama svoga šefa (onoga tko ga plaća), ja sam samo nadodao da je u Americi šef amerikanac, i zato oni tamo tlače. A kad izađu iz Amerike onda ih nitko ne primjećuje, čisti primjer je Pride u kojem niti jedan američki borac nije napravio ništa značajnije, a bilo ih je. A u Americi su oni big bossovi.

Na pitanje zašto se neorganiziraju u drugim državama takva natjecanja je odgovor elemntaran. Amerikanci za sada imaju prema statistikama najveći BDP stoga imaju najviše novaca za potrošiti u sferi zabave. Druga stvar je sustav natjecanja u UFC-u se borbe vode svakih 6 mjeseci, dakle stvara se spektakl koji se reklamira dugo vremena i očekuje velike profite (dovoljno je reći da se borbe vode za novu godinu, tada je sve jasno koliko je velika gledanost). Treća stvar je zašto za sada Amerika a ne Rusija, Japan, Kina, Nizozemska ili Brazil, je što se u Americi na takvim spektaklima zarađuje isključivo na televizijskim prijenosima, a jako malo od prodanih ulaznica gledatelja. Naime u Americi su patenti i televizijska prava i autorizacije puno bolje zaštićena nego u bilo gdje drugdje, što znači da ljudima koji stoje u pozadini takvih manifestacija donose ogromne profite. Nemam sad vremena posebno ti objašnjavati točnu strukturu prjelaska novca od krajnjeg gledatelja do investitora manifestacije, ali samo ću ti reći jedan primjer da je teško naći snimku borbe boraca općenito na internetu, zato što su jako dobro zaštićene. Klasičan primjer je kad na youtubu napišeš imena boraca pa dobiješ snimku sa mobitela koja je snimala televizor.

Ako te zanimaju detaljnije informacije o bilo kojem djelu, a vezanih za ovu temu, rado ću ti pojasniti, pusica :)
18 godina
neaktivan
Sicily kaže...
...

Imaš nekoliko velikih rupa u znanju.

1. UFC eventi se najčešće održavaju u razmacima od maksimalno mjesec dana, nekad malo manje. Prošle ih je godine bilo 26 u 24 mjeseca, a za ovu godinu već sad ima 17 ugovorenih, a broj će se povećati.
  2. Od Amera u Prideu su žarili i palili Jackson, Henderson, Coleman, Randleman, Frye, Barnett, Shamrock, Pulver, Melendez i svi su bili megapopularni...
  3. UFC najviše zarađuje od PPV-a, ne televizijskih prava. Bitna je razlika.
  4. UFC nema apsolutno nikakve veze sa sucima niti s atletskom komisijom koja ih zapošljava.

Svakim svojim postom pokažeš još malo neznanja i zbilja ova rasprava postaje besmislena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 11:12 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Trenutno ne, ali sam se bavio nekih 8 mjeseci, ako ka tome pribrojiš da sam cjeli život bavio većinom borilačkih sportova, bit će ti jasno da takvom čovjeku teško možeš reći da priča gluposti. Jer na kraju krajeva ako sam upoznao Filipovića i dan danas ga znam i sa njim razgovarao o metodama treninga, učincima, i još mnogim drugim stvarima, teško da ću nekome odgovoriti na pitanja kakve su razlike između Pride i UFC-a, taekwondo-a, karatea, K1, kick boxa, .... za takve stvari preporučam im wikipediju, ja sam za razlike i pravila u sportovima učio u dvoranama .... ne saznao sa interneta (to je razlika) ... veličina sportaša (borilačkih sportova) je da razumije psihologiju stvari, bit stvari, a to je da su istočnjaci vezani za sport duhom i tjelom to je način života, a trening i prakticiranje je strast i ostvarivanje vlastite sudbine ..... (da je tome tako pogledajte malo intervijue Filipovića kada kaže da svaki dan trenira, da je to njegov život i nije mu teško). A zapadnjaci kao što su Amerikanci nemaju tradiciju treninga, nerazumiju bit stvari! Nagruvaju se steroidima, bez tehnike, bez znanja, bez razmišljanja ulete počmu udarati mahnito, samo napadaju, i ako prođe prođe. I u Americi to prolazi, ali ne i u svjetu. Nemaju oni taj duh borbe, poštovanja kod njih je samo novac (prokleti krvavi novac).

Kad pogledaš svjet borilačkih vještina kroz takvu prizmu, onda ćeš promjeniti mišljenje! I nećeš reći da je Minotaur glup što nije tapkao, već ćeš shvatiti da je to dio razmišljanja svakog iskrenog i pravog borca, to je dio poštovanja prema samome sebi. Pogledaj si malo borbe Pride-a i nađi mi samo jedan primjer gdje se neki Japanc predao. To je razlika između istoka i zapada. Prošao sam obadvije škole i mogu realno govoriti o tim stvarima. I ono što kažem je da je istok u korijenima napravio borilačke vještine i oni ih razumiju, a ovi zapadnjaci su samo kopirali i spojili drevne tehnike kako bi zaradili novac....
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Sicily kaže...
...

Imaš nekoliko velikih rupa u znanju.

1. UFC eventi se najčešće održavaju u razmacima od maksimalno mjesec dana, nekad malo manje. Prošle ih je godine bilo 26 u 24 mjeseca, a za ovu godinu već sad ima 17 ugovorenih, a broj će se povećati.
  2. Od Amera u Prideu su žarili i palili Jackson, Henderson, Coleman, Randleman, Frye, Barnett, Shamrock, Pulver, Melendez i svi su bili megapopularni...
  3. UFC najviše zarađuje od PPV-a, ne televizijskih prava. Bitna je razlika.
  4. UFC nema apsolutno nikakve veze sa sucima niti s atletskom komisijom koja ih zapošljava.

Svakim svojim postom pokažeš još malo neznanja i zbilja ova rasprava postaje besmislena.

E pa prijatelju nemoj se gubiti u detaljima televizijska prava PPV ili što god čovjeku sam objasnio gjde i na koji način se zarađuje i način razmišljanja zapadnjaka, ...... 

a što se tiče ovih ljudi koje si nabrojao ... mi u klubu smo ih zvali teletabisi

18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

U klubu u kojem si trenirao UFC?

Jer u onom klubu di sam ja trenirao Pride svi su poštivali tu ekipu, a sad kad treniram Strikeforce nekako su indiferentni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 11:35 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Ja mislim da je najbolje da napravimo Fight Cards ovdje na forumu i da tako riješimo ove nesuglasice. Ja ću suditi, naravno, onako kako moj šef Dana misli da je "najpoštenije" {#}.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

U klubu u kojem si trenirao UFC?

Jer u onom klubu di sam ja trenirao Pride svi su poštivali tu ekipu, a sad kad treniram Strikeforce nekako su indiferentni.

Neznam kakva je sada ekipa, ali ja sam ternirao oko 8 mjeseci sa prijateljem, na trešnjevci jer mi je to bilo najbliže, a koliko mi se i čini onda nije ni  bilo previše klubova gdje se moglo trenirati, nije još bilo popularizirano, UFK Trešnjevka godina 2005/2006.

Kad sam trenirao čini mi se da je takvih klubova bilo samo još u španskom, ili dubravi tako nešto. Većinom su to bili dečki koji su prešli sa boxa ili kick boxa na ultimate, nas koji smo bili više vezani za tlo manje. Sad baš neznam kakva je sada situacija, ovo što kažeš da su se ljudi poštivali, lako moguće jer kolko se sječam ljudi su se većinom znali između sebe, ili preko trenera. Sad vjerojatno ima više klubova pa možda se ljudi više toliko ni nepoznaju...

18 godina
Sicily kaže...
Trenutno ne, ali sam se bavio nekih 8 mjeseci, ako ka tome pribrojiš da sam cjeli život bavio većinom borilačkih sportova, bit će ti jasno da takvom čovjeku teško možeš reći da priča gluposti. Jer na kraju krajeva ako sam upoznao Filipovića i dan danas ga znam i sa njim razgovarao o metodama treninga, učincima, i još mnogim drugim stvarima, teško da ću nekome odgovoriti na pitanja kakve su razlike između Pride i UFC-a, taekwondo-a, karatea, K1, kick boxa, .... za takve stvari preporučam im wikipediju, ja sam za razlike i pravila u sportovima učio u dvoranama .... ne saznao sa interneta (to je razlika) ... veličina sportaša (borilačkih sportova) je da razumije psihologiju stvari, bit stvari, a to je da su istočnjaci vezani za sport duhom i tjelom to je način života, a trening i prakticiranje je strast i ostvarivanje vlastite sudbine ..... (1.da je tome tako pogledajte malo intervijue Filipovića kada kaže da svaki dan trenira, da je to njegov život i nije mu teško). A zapadnjaci kao što su 2.Amerikanci nemaju tradiciju treninga, nerazumiju bit stvari! Nagruvaju se steroidima, bez tehnike, bez znanja, bez razmišljanja ulete počmu udarati mahnito, samo napadaju, i ako prođe prođe. I u Americi to prolazi, ali ne i u svjetu. Nemaju oni taj duh borbe, poštovanja kod njih je samo novac (prokleti krvavi novac).

Kad pogledaš svjet borilačkih vještina kroz takvu prizmu, onda ćeš promjeniti mišljenje! I nećeš reći da je Minotaur glup što nije tapkao, već ćeš shvatiti da je to dio razmišljanja svakog iskrenog i pravog borca, to je dio poštovanja prema samome sebi. Pogledaj si malo borbe Pride-a i 3.nađi mi samo jedan primjer gdje se neki Japanc predao. To je razlika između istoka i zapada. Prošao sam obadvije škole i mogu realno govoriti o tim stvarima. I ono što kažem je da je istok u korijenima napravio borilačke vještine i oni ih razumiju, a ovi 4.zapadnjaci su samo kopirali i spojili drevne tehnike kako bi zaradili novac....

1. Svi profenionalni, ali baš svi pro borci treniraju svaki dan, možda ne nedjeljom (kao i Mirko) samo ako nemaju borbe.

2. To kao da kažeš da Hrvati nemaju tradiciju države kao Egipat. Normalno da imaju u npr. Japanu dužu tradiciju (kung fu npr) treninga, ali sport napreduje. Ako su Japanci tako dobri, kako to da nisu imali jako puno prvaka u PRIDE-u?

3. Sakuraba i Fujita - pod porazima traži submission, mislim da ih imaju. I da, Okami recimo protiv A.Silve je pokazao veliko srce {#}, isto kao i Frankie Edgar (Amer) u svakoj svojoj borbi.

4. Ček, šta su trebali ako neće kopirati, malo usavršiti i slično? Šta je Mirko trebao trenirati za svoju dušu umjesto da zaradi neku lovu na tome? Ili ti/ja recimo kada bi mogao zaraditi lovu, šta ne bi se bavio profesionalno?

I da, Minotaur je glup, ima sreće što mu ta ozlijeda nije prekinula karijeru. Nije to poštovanje, to je ego. Šta će meni neki Mir (crni BJJ pojas) prodati neku polugu. Kao da samo on trenira BJJ...

17 godina
neaktivan

Ne brini ništa, vidim da si se potrudio po youtubu tražiti predan meč od istočnjaka, ali nažalost nisi ga pronašao, kao što ga nikada nećeš niti pronaći. Već sam rekao takvo razmišljanje tamo ne postoji (nepoznanica).

Pronašao sam link o borbi za koju si ti napisao da A. Silva ima dobro srce, pa neka ljudi sami procjene dali se radi o dobrom srcu ili o klasičnom udarcu u bradu, nakon koje je protivnik na nekoliko sekundi izgubljen.
Inače kad dođeš na prvi boxački trening trener ti objasni da jedino i najvažnije što moraš čuvati je brada, udarac u bradu te omami i ako primiš jedan srednje jaki udarac, ti si automtski u konockout-u, pošto u pridu/ufc-u ne postoji takvo pravilo, onda ti to prevedeno znači da si praktički gotov sa partijom. I sudac je naravno prekinuo mučenje, nema tu velikog srca.

Neboj se nije Minotaur glup, da si ikada trenirao jiu jitsu znao bi da nitko tamo ne tapka, to se podrazumijeva da kad si protivnika dovršio da ga ili stisneš ili pustiš (na treninzima), a vidiš da je slično i pravoj borbi. Pa ni Fedor se Werdumu nije dao jako dugo vremena, dok nije tapkao, to je borba. Filipović: "Tko se vuka boji, neka neide u šumu."

Što se tiče Japanaca, pa zar ti ne vidiš kolika je prosječna veličina i težina japanskog borca? Pa naravno da čovjek od 180 cm i težinom 90 kg teško može dobiti čovjeka od 190 i 110 kg (steroida), ali ga Rus može dobiti bez problema sa malo manjom kilažom i dobrom tehnikom, samo je pitanje sudaca, da nebude kao zadnji put kad je prekinut meč od Fedora radi nekog dječjeg udarca,...

..
Inače tradicija borilačkih vještina na istoku je način života i tamo ljudi treniraju svaki dan, i nitko im ne plaća za to. Stvar je osobne higijene, higijene duha, tjela i misli, ali dobro razumijem tebe zapadnjaka tebi samo da je nekoga udariti u glavu i da ti plješću ..... :) ..... da nisi ti Amerikanac :)? Šta ih tolko braniš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 13:16 (Sicily).
18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Tapkanje je najosnovniji dio treninga BJJ, molim te ne piši gluposti.

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Tapkanje se trenira? Šefe, znam da smo se dogovorili da neću puno pitati i da ću sud.. ovaj.. raditi kako vi kažete ali nemojte ovakve izjave davati u javnost {#}

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Dobro istina je malo sam prtjero, tapka se, ali ne uvjek, sječam se da dečki bili ozljeđeni, pa bar jednom u 2 mjeseca, tipa istegnuća ligamenata na svim djelovima tjela, i takve stvari.... to je posljedica ne tapkanje, i to vrlo česta. Nekada se čovjek preračuna, evo recimo ja sam slučajno razjebo donju čeljust pri zahvatu, pogodilo se taj put (i sad nemrem žvakat žvake, mogu al teško :) ), a recimo da sam tapkao na takve zahvate nikada nebih ništa naučio, .....

Istina tapka se, ali ima i dosta slučajeva kad se ne tapka, sastavni dio učenja. (Programerski metoda pokušaja pogreške :) )

16 godina
neaktivan
Sicily kaže...

Ma moram se ubacit!

E!! Ma nisi ti treniro nikakav ufc kužiš??!?!?!?!!

To se ne trenira!!! AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!! To je organizacija {#}!

Sport se zove (čitaj) em em ej!!

UF! Daj sad nastavi kakat..

17 godina
neaktivan
DadoZG kaže...
Sicily kaže...

Ma moram se ubacit!

E!! Ma nisi ti treniro nikakav ufc kužiš??!?!?!?!!

To se ne trenira!!! AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!! To je organizacija {#}!

Sport se zove (čitaj) em em ej!!

UF! Daj sad nastavi kakat..

To se ne trenira!!! 

Nemoj se brukat

17 godina
neaktivan
Sicily kaže...
 bit će ti jasno da takvom čovjeku teško možeš reći da priča gluposti.

Pričaš gluposti

Fitness osobni trener - Više informacija na PM //Trenutno treniram: tnakir
16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Stvarno ne kuzim više..

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/Pr0d1gyyy/
18 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...
Danny_HR kaže...

Tapkanje se trenira? Šefe, znam da smo se dogovorili da neću puno pitati i da ću sud.. ovaj.. raditi kako vi kažete ali nemojte ovakve izjave davati u javnost {#}

Ne, ne trenira se. Nego je sastavni dio treninga, u jednom treningu tapkaš valjda 50 puta. Ako ne tapkaš partner ne zna je li dobro izveo zahvat. Par centimetara gore, dolje, lijevo ili desno i zahvat ne radi ništa. Na to sam mislio.

Valjda prva stvar koju te uče na treningu je da nije bitno tko je pobijedio kad se "rola", bitno je naučiti nove stvari. Tap and repeat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 13:50 (Danny_HR).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice