MMA (Mixed Martial Arts) izdvojena tema

poruka: 10.571
|
čitano: 1.721.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Shogun - Hendo.

Impresivna borba, obojica se srčano borili, ali 5 rundi je ipak previše, u zadnje dvije su bili udarci bez ikakve snage tako da prve 2-3 Hendove runde ipak "vrijede više"

Očekivano Shogunove zadnje dvije runde, ipak je mlađi, i što je borba duža to njemu ide više u prilog.   Šteta što to nije znao realizirati.

Nisam stigao uloviti Axe Murderera i Cunga, to ću sada, a i Fedora.

Silva - Cung Le

Impresivna twd tehnika Cunga, ipak mi je djelovao nekako neozbiljno, trebao je biti konkretniji, a ne egzibicionirati.   Barem će dobiti dosta love jer publika voli atraktivne borce.

Drago mi je zbog Silve, vidi se da je došao pripremljen i koncentriran.

Prekid i nije morao biti, ali Cung je bio u velikim problemima, i bilo bi pitanje sekunde kad će ga Silva dovršiti, ovako je manje batina pokupio.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 17:01 (FlyBoy).
18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Gledam malo analize po interwebzu i s nekima se slažem, s drugima ne.

Pretpostavljate, ne slažem se s onima koji su za draw, jer bi se u slučaju da je Shogun dobio 10-8 za zadnju rundu, treća trebala isto tako bodovati u korist Henda.

No to je sada potpuno nebitno.

Ono s čim se 100% slažem je da bi idući meč obojici trebao biti revanš. Ovaj meč je bio zbilja gust, ma koliko Shogun batina popio u prve 3 runde, pa mislim da je to jedini logični potez. Da ne velim da bi sigurno opet bilo megazanimljivo.

Hendo ionako ne bi vjerojatno pobijedio Silvu ni Jonesa... Pa bi rađe vidio nešto ovakvo prije eventualne prilike za titulu.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
18 godina
Re: MMA (mixed martial arts)

10-9 prve tri Hendo. 10-9 4.runda Shogun, 10-8 Shogun 5.runda. Treću nije dominirao ni blizu kao Shogun 5. rundu, ali neka. Odlična borba, pravi rat obojice. Shogun i dalje moj favorit! {#}

Mislim da neće biti ništa od revanša, barem se tako priča po netu... Mislim da će Hendo morati odraditi barem još jednu borbu prije borbe za pojas, jer sada se Bones bori protiv Machide, Rashad bi trebao na prvaka. A u 185 bi se samo protiv Andersona borio Hedno, inače ne bi se ni spuštao u tu kategoriju. Hendo vs Bader možda ili Phil Davis. Ima ih dosta sada dobrih u 205, teško reći tko bi se mogao protiv koga.

Ste gledali Fedora? Malo me razočarao, bio je vidno bolji, ali nije uopće htio u parter, niti je pokušao nokautirati Monsona. Ali zato mu je noge razvalio low kickovima, Monsona su morali 2 lika nositi iz ringa hehehe!

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
18 godina
neaktivan

Nije Bader na tom nivou, prije bih rekao Bonnar vs Bader.

Hendo nema još puno borbi u sebi, zato mislim da će pričekati priliku za naslov. Uostalom, Jones se tuče za samo 20 dana, to je brzo i ne bi Hendo dugo čekao. Naravno pod uvjetom da Evans i dalje ima problema s palcem.

Inače, bodovanje je u ku*cu - priznam. Trebali bi uvest 10-minutnu prvu rundu pa bi vjerojatno bilo više dovršenih mečeva. Čak i da prihvatim 10-8 u zadnjoj rundi ovog meča, Shogun je popio batine kakve nikad nije popio. Ne možeš reći da je bio bolji u ovom meču, jednostavno ne možeš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 10:06 (Danny_HR).
17 godina
Molio bi dobru dusu da mi pp link di mogu ''pogledati'' ufc 139
18 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Inače, bodovanje je u ku*cu - priznam. Trebali bi uvest 10-minutnu prvu rundu pa bi vjerojatno bilo više dovršenih mečeva. Čak i da prihvatim 10-8 u zadnjoj rundi ovog meča, Shogun je popio batine kakve nikad nije popio. Ne možeš reći da je bio bolji u ovom meču, jednostavno ne možeš.

Taj meč je zapravo pokazao da su 5x5 mečevi zapravo pomalo besmisleni - to je jednostavno bilo mrcvarenje oba borca, već nakon treće runde su bili vidno umorni, a u petoj pogotovo. Shogun, da je pobijedio, pobijedio bi isključivo zato jer je Henderson bio strašno umoran, jer je jedva na nogama stajao. A sad... Ja ne želim gledati pobjednike koji pobjeđuju na temelju iscrpljivanja protivnika. Ne znam kome je to tako uzbudljivo ili zanimljivo - udarci nemaju snage, borci se polijeću kad hodaju po ringu, naslanjaju se jedan na drugoga da dođu do daha i još kojeg tračka energije, mlataraju rukama. To baš i nije pravi fajt. Shogun u prve tri rudne nije pokazao da se može suprotstaviti Hendersonu i to je to.

Slažem se, smislenije bi bilo 10+5+5, nego 5x5.

18 godina
neaktivan
Ma ono, ja volim 5x5, samo borcima treba vremena da se naviknu na to. Pojedini nemaju problema, a ne bi trebao imati nitko.

Ako si profesionalni borac moras to moći odraditi. Ako mogu Sonnen, Košček, Diaz i ostala ekipa, bome mogu i svi ostali.
18 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Ma ono, ja volim 5x5, samo borcima treba vremena da se naviknu na to. Pojedini nemaju problema, a ne bi trebao imati nitko.

Ako si profesionalni borac moras to moći odraditi. Ako mogu Sonnen, Košček, Diaz i ostala ekipa, bome mogu i svi ostali.

Henderson i Shogun, pogotovo Henderson, su u borbu krenuli kao da će biti maksimalno tri runde. Da su računali da će to ići svih pet rundi, obojica bi se vjerojatno štedili, ali što bismo onda imali od meča? Onda to definitivno ne bi bio tko bogat meč. Nekako si mislim da pet rundi donosi ili previše kalkuliranja (pa borba bude monotonija, dosadnija, neatraktivnija) ili se pošteno ispucaju pa sami padaju s nogu već u četvrtoj rundi i onda je ostatak meča samo "garbage time". Pa mislim, koliko god Shogun bio dominantan u petoj rundi, fakat nije imao snage ozbiljno ozlijediti Hendersona - em je od umora dobar dio toga jednostavno profulavao, em su to bili udarčići, a ne udarci. A Henderson je bio mrtav umoran. Meni se to ne sviđa. Radije ću gledati tri runde aktivne borbe do krvi, nego pet monotonih ili takvo mrcvarenje boraca samih sebe na kraju. Ali eto - ukusi se razlikuju.

18 godina

A čuj, do sada je svaka borba za pojas trajala 5 rundi (max). Ovo su uveli da kada nema borbe za pojas, da glavna borba svejedno traje 5 rundi. Pa krenuli su kao da će maximalno trajati 5 rundi, ne kužim zašto bi krenuli kao da će trajati 3? Tako su i trenirali i sve. Sad, ako se pokaže prilika da nekoga nokautiraš prije, sigurno ćeš to napraviti odmah u 5.sekundi, nego ići na "sigurno" jer nikad ne znaš kada te netko može pogoditi nekim lucky punchom. Pa nije ovo boks i glupa braća Klitschko koji idu na sigurno i nemaju namjeru nekoga nokautirati u 3. rundi, jer zašto bi ako su trenirali za 12 rundi? {#} Inače, Shogun nije poznat po dobroj kondiciji, tako da je pravo čudo da je Hendo bio umorniji...

I opet sam pogledao meč, i opet mislim da su suci pogriješili, 10-8 Shogun zadnja runda {#} Ali što je tu je, čak sam čitao da mi mogao biti revanš na UFC144 mislim. Lokacija - Saitama Arena {#}

I slažem se s time da ću radije gledati 3 runde gdje ima akcije, a ne 5 rundi valjanja po podu. Uvijek sam za KO u 1.minuti nego gledanje 3 runde tko zna kakvog meča.

edit:

Evo vam isplate po svakom borcu za UFC139. Obratite pozornost koliko je Chung Lee zaradio {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 11:23 (Pero Dinamit).
16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Hmmm da, ova svota za Cung Le-a je strašna.

Možda je zato Joe Rogan odmah rekao da se ne slaže sa prekidom, vjerovatno je i Dana htjeo da Cung pobjedi tako da može donekle opravdati tu svotu, ako je ta svota točna uopće, jer stvarno nema nikakvog smisla.

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/soldier/theSEKIman/stats/188613961/
18 godina

Ali svejedno, pa nije on po meni neki lik zbog kojeg će se kupovati PPV-i. Osim toga, došao je iz Strikeforcea gdje nije bio prvak, nije se dugo borio, bla bla... Ali prekid je ok, možda sekundu ga je mogao ostaviti da ga Wand dere, ali svejedno bi ishod bio isti.

Nos od Chunga mi najjači{#} Fuc*ed up shit hehe!

14 godina
MMA (mixed martial arts)

Kaj je s GSP-jem?

Se zna kad mu je slijedeća borba?

16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Fedorov sljedeći borac navodno je japanac Satoshi Ishii, olimpijski judo medalist. Borba bi se trebala održati u Japanu 31.12. na eventu Fight for Japan

Fight for Japan

http://en.wikipedia.org/wiki/Fight_For_Japan:_Genki_Desu_Ka_Omisoko_2011

Satoshi Ishii

http://en.wikipedia.org/wiki/Satoshi_Ishii

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/soldier/theSEKIman/stats/188613961/
18 godina
moderator
Pero Dinamit kaže...

I opet sam pogledao meč, i opet mislim da su suci pogriješili, 10-8 Shogun zadnja runda {#}

Zapravo, ako se dobro sjećam suci se slažu s tobom - svo troje su petu rundu dali Shogunu i to 10-8. Prevagu je napravila treća runda, u kojoj su dva suca dala 10-9 Henderson, a treći 10-8. I zbog toga 10-8 je Henderson pobijedio.

18 godina
18 godina
moderator

Čini se da sam ja krivo skužio Sherdogov izvještaj - znači bodovi koji su na njihovoj play-by-play stranici objavljeni dodjeljuju Sherdogovi "suci". http://www.sherdog.com/news/news/UFC-139-Results-and-Play-by-Play-37274

Uglavnom, oni su, kao što rekoh, dodijelili Shogunu 10-8 u zadnjoj rundi, a prevaga je došla jer je jedan "sudac" u trećoj rundi dao 10-8 Henderson.

Da, izgleda da su službeni suci išli na sigurno - nisu se usudili (ili nisu htjeli) dati Shogunu 10-8 u zadnjoj rundi. Nema propisanog jasnog kriterija, odnosno "razina dominacije" ovisi o osobnoj procjeni svakog suca. Vjerujem da je stvar u tome što je Hendo bio bolji u tri runde, da nisu onda htjeli da dođe do izjednačenja (ionako u posljednjoj rundi Shogun nije pokazao nikakvu posebnu tehniku ili išta - njegova dominacija u posljednjoj rundi je čisto posljedica totalne iscrpljenosti Hendersona).

18 godina
mbaksa kaže...

Da, izgleda da su službeni suci išli na sigurno - nisu se usudili (ili nisu htjeli) dati Shogunu 10-8 u zadnjoj rundi. Nema propisanog jasnog kriterija, odnosno "razina dominacije" ovisi o osobnoj procjeni svakog suca. Vjerujem da je stvar u tome što je Hendo bio bolji u tri runde, da nisu onda htjeli da dođe do izjednačenja (ionako u posljednjoj rundi Shogun nije pokazao nikakvu posebnu tehniku ili išta - njegova dominacija u posljednjoj rundi je čisto posljedica totalne iscrpljenosti Hendersona).

Dominacija = veća bodovna prednost, zar ne? Mislim sada ja umoran, ti me rokaš cijelo vrijeme i sad ti suci neće dati ta dva boda da ne bi bilo izjednačenje. Teško... Pa već je bilo neodlučenih ishoda tako da to nije stvar. Opet su ga shebali i to je to (Machida 1. puta).

Je8ga, takav mu horoskop...

Sad će se valjda protiv Rampagea u Japanu boriti, tako se priča po selu {#} A svi znamo kako je prvi puta

18 godina
moderator
Pero Dinamit kaže...
Opet su ga shebali i to je to (Machida 1. puta).

U ovom slučaju se je sam shebao. {#} Nitko ga nije tražio da tri runde bude vreća za napucavanje pa da onda u zadnje dvije pokuša izvući draw. Pobjedu nikako nije zaslužio. A sad draw ili gubitak... Možda će ga ovaj gubitak za ubuduće malo bolje motivirati pa da si više ne dopusti takve stvari.

18 godina
MMA (mixed martial arts)

Joj Baksa nemoj ... 

Kakva vreća? Da li ga je Hendo dominirao te prve 3 runde kao Shogun u 5. rundi? Niti blizu tako da mi se ne da više raspravljati. Sam si je kriv i dobro.

Biti će bolji drugi puta i ok.

18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Joj Baksa nemoj ...

Kakva vreća? Da li ga je Hendo dominirao te prve 3 runde kao Shogun u 5. rundi? Niti blizu tako da mi se ne da više raspravljati. Sam si je kriv i dobro.

Biti će bolji drugi puta i ok.

Ma koja dominacija u 5. rundi?

Misliš ono glumljenje vješalica jednog za drugog?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
18 godina
neaktivan
Hendo ga je prve 3 runde toolao i razbacivao po želji. Daj ne budi tako zasljepljen.
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Hendo ga je prve 3 runde toolao i razbacivao po želji. Daj ne budi tako zasljepljen.

Razbacivao ne. Kad se uzme statistika vise TD,vise udaraca sve na strani shoguna. Hendo je jedino imao par bombi.

Shogun nije zasluzio pobjedu definitivno. Ali mislim da je realno bilo draw.

Zadnja runda je omjer udaraca bio 97-6 tako nesto+ full mount ako to nije za 10-8 onda ne znam .

U svakom slucaju epska borba.

Ne vjerujem da ce se Shogun boriti u Japanu,dobio je sespenzije 6 mjeseci cak i da je prepolove nece bit dovoljno.

Prehebena borba imat ce i on i Hendo duzu pauzu

Moje misljenje: Hendo prve 3 runde glat,Shogun 4 i 5 s tim sto je 5ta trebala biti 10-8.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 23:32 (Quilombo23).
18 godina
FlyBoy kaže...
  Ma koja dominacija u 5. rundi?

Misliš ono glumljenje vješalica jednog za drugog?

Danny_HR kaže...

Pa nemojte da vam sada krv igra ulogu. To što je Shogun krvario ne znači da ga je ovaj razbacivao. Hendo je bio bolji prve 3 runde sigurno, ali nije to bila dominacija kao Shogunova u 5. Pa nije ga baš razbacivao, bio je samo malo bolji, imao je par teških udaraca ali to je sve, niti ga je razbacivao po podu, niti je uputio toliko udaraca više od Shoguna niti ništa. I kakva vješalica Fly? Pa bio je u full mountu cijelu rundu, uputio je 80 udaraca, dok je Hendo 8. I to je vješalica? Sigurno...

Ja samo ne kužim čemu taj sistem bodovanja gdje pobijednik runde dobije 10, a gubitnik 9 bodova. Zašto ti sada ne bi dobio 10, a ja 7,8 bodova ako si me imao u full mountu, pokušao nekoliko poluga, zadao mi nebrojeno više udaraca, a ja se samo branio od knockdowna...

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Đapa club kaže...

Ajoj ponadao sam se da će na odluku dobit Shogun..šteta volim ga ko borca po meni vrlo izjednačeno. Nikako mi nije jasna odluka sudaca, ajde kad su već dali pobijedu, ali to je split no vrlo lako su je mogli dati i Shogunu. 4-5 rundu je bio dominantan. STRAŠAN FIGHT {#}

Kako ti nije jasna odluka? Prve tri runde je Henderson ili bio uvjerljiv ili dominirao. Već je to dovoljno za jednoglasnu odluku. Četvrtu je Shogun dominirao, a peta je bila tako-tako. Jest da se Shogun valjao po Hendersonu, ali ono... Nema logike po kojoj bi to bila split pobjeda, kad ni jedan sudac nije imao elemenata proglasiti Shoguna pobjednikom. Shvaćaš da to znači split decision - kad dva suca kažu da je bolji bio jedan borac, a treći sudac kaže da je bio bolji drugi borac.

Ajde nemoj me nasmijavat bavio sam se tim sportom jedno vrijeme... Valjda neke stvari znam o suđenju i ovo je čista prevara. Ameri su povlašteni u UFC-u.

18 godina
neaktivan
Đapa, daj ne budi smiješan.
16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Evo i Dana White misli da bi trebalo biti neriješeno: http://mmaweekly.com/was-shogun-vs-henderson-a-draw-dana-white-thinks-so

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
18 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Pero Dinamit kaže...
Opet su ga shebali i to je to (Machida 1. puta).

U ovom slučaju se je sam shebao. {#} Nitko ga nije tražio da tri runde bude vreća za napucavanje pa da onda u zadnje dvije pokuša izvući draw. Pobjedu nikako nije zaslužio. A sad draw ili gubitak... Možda će ga ovaj gubitak za ubuduće malo bolje motivirati pa da si više ne dopusti takve stvari.

draw je trebao biti da nakon onakve borbe odluka bude jednoglasna... sramota po meni..to demotivira borce, a pogotovo onoga koji je izgubio.

16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Chael Sonnen Interview

18 godina
MMA (mixed martial arts)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice