Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.758
|
čitano: 5.637.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
Šef kaže...
Jedno pitanje nevezano za utrku:
Zašto vozači imaju onoliko puno botuna/dugmića/gumbadi/tipki na volanu? Čemu im svi služe?

Schumy je jednom izjavio (na pitanje zašto toliko prčka po volanu) da pravi cappucino:)

Ti gumbići služe za raznorazne stvari: jedan za podešavanje smjese goriva, kontrola okretaja, podešavanje diferencijala, pit limiter tj. ograničavanje brzine kroz boks itd.

Imaš nešto ukratko ovdje.

Što se tiče same utrke, čestitke Klokanu na fantastičnoj vožnji i pobjedi. Žao mi je Lujke. Mora da je frustrirajuče kad imaš podij u rukama a na kraju 0 (nula). Seb sretno-spretno do trećeg mjesta. Mislim da je za probleme sa kočnicama on sam kriv pošto ih nemilosrdno gazi i najkasnije od većine vozača koči pri ulascima u zavoj.

Napokon i Schumy nešto ušićario:) Nico baš i nije imao svoj dan al bit će bolje. Alonso je izvukao maximum iz bolida dok je Baby svoju utrku još jučer kompromitirao.

Kubica opet dovukao Renault do boda kao i Sutil.

Što reći za HRT, Virgin i Lotus? Evo jedne poluprigodne

(samo ubacite tekst: It´s long way to points).

Sad čitam da i Dugmiću nije baš najbolje legao način na koji ga je Miha prestigao.

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 18:19 (F1-IVO).
18 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...
Šef kaže...
Zašto vozači imaju onoliko puno botuna/dugmića/gumbadi/tipki na volanu? Čemu im svi služe?

Schumy je jednom izjavio (na pitanje zašto toliko prčka po volanu) da pravi cappucino:)

Ti gumbići služe za raznorazne stvari: jedan za podešavanje smjese goriva, kontrola okretaja, podešavanje diferencijala, pit limiter tj. ograničavanje brzine kroz boks itd.

Imaš nešto ukratko ovdje.

Što se tiče same utrke, čestitke Klokanu na fantastičnoj vožnji i pobjedi. Žao mi je Lujke. Mora da je frustrirajuče kad imaš podij u rukama a na kraju 0 (nula). Seb sretno-spretno do trećeg mjesta. Mislim da je za probleme sa kočnicama on sam kriv pošto ih nemilosrdno gazi i najkasnije od većine vozača koči pri ulascima u zavoj.

Napokon i Schumy nešto ušićario:) Nico baš i nije imao svoj dan al bit će bolje. Alonso je izvukao maximum iz bolida dok je Baby svoju utrku još jučer kompromitirao.

Kubica opet dovukao Renault do boda kao i Sutil.

Što reći za HRT, Virgin i Lotus? Evo jedne poluprigodne

(samo ubacite tekst: It´s long way to points).

Sad čitam da i Dugmiću nije baš najbolje legao način na koji ga je Miha prestigao.

može se Dugmić je***,Schumacher ide prema vrhu kad mu ross sredi bolid

a Baby je navodno jučer imao problema sa bolidom

16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Možda se neki neće složiti samnom no ja bih uveo 2 obavezna zaustavljanja.

BC2 ingame:Croat-hunter
18 godina
odjavljen
kejbl kaže...

Možda se neki neće složiti samnom no ja bih uveo 2 obavezna zaustavljanja.

znate šta bih ja uveo,kvačilo i klasično šaltanje brzina kao u rally-u-

KIMI WRC

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 21:19 (M4X).
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Mike Litoris kaže...
miki1981 kaže...
Mike Litoris kaže...

LOL...pa odakle izvlacis? Jel bilo problema u Bahrainu? Jel bilo u Maleziji??? Osim ako se nesto promjenilo od tada...svasta...

Samo im je kisa problem...a evo sada gridwalk i vidim da kise nema...

Mike vidim znas dosta o F1, ali shvati, RBR ima problema sa trosenjem guma, nisu to neki extra veliki problemi, ali činjenica je da jedu gume vise od ostalih

Pa vi ste ludi...Ferrari ima problema za zagrijavanjem guma, to ne znaci nuzno da ih najmanje trosi...Red Bull je Neweyev auto, trebali bi znati...

No dobro, dajte mi izvor te informacije.

Danasnja utrka ti je izvor informacije!!! Pogledaj malo da  na kraju utrke u redbull-u nisu mogli vozit brzo kao sto su to vozili Alonso i Hamilton. to znaci da su gume na Ferrariju bile u boljem stanju nego na Redbull-u.

Isuse Boze...ajd molim te nemoj lupetat gluposti...evo ti vremena Webbera i LH u zadnjim krugovima...

Hamilton:
59 1:24.357
60 1:24.757
61 1:25.042
62 1:25.129
63 1:25.736
64 1:25.602

Webber:
59 1:25.903
60 1:25.298
61 1:24.920
62 1:24.828
63 1:25.699
64 1:25.247

S tim da je Webber vodio i da nije uopce morao stiskati...Red Bull je za tvoju informaciju fantastican prema gumama jer ima najbolji balance...

Vidim kakav je McLaren prema gumama...

Zato, molim da se ovakve debilne izjave zadrze za sebe... Hvala

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Šef kaže...

za podešavanje raznih sitnica na bolidu (smjesa goriva, balans kočnica, mapiranje motora, pomicanje prednjeg krila itd...)

Balans kocnica se obicno podesava rucicom u kokpitu, bilo s lijeve ili s desne strane...

17 godina
neaktivan
Šef kaže...

pa pogledaj.

Pozz

17 godina
neaktivan

Ja sam čuo da na volanu imaju i tipku za pretjecanje i da time na ravnici dobiju 30 extra konjskih snaga.U vezi današnje utrke,nisam razočaran današnjim Schumacherovim nastupom jer čak nije napravio ni jednu pogrešku u duelu s Buttonom.Novi bolid mu izgleda paše,a Webber je ovu utrku stvarno predobro odvozio i svaka mu čast.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Ja sam čuo da na volanu imaju i tipku za pretjecanje i da time na ravnici dobiju 30 extra konjskih snaga.U vezi današnje utrke,nisam razočaran današnjim Schumacherovim nastupom jer čak nije napravio ni jednu pogrešku u duelu s Buttonom.Novi bolid mu izgleda paše,a Webber je ovu utrku stvarno predobro odvozio i svaka mu čast.

Bilo je to prolse godine kod nekih timova (Ferrari, McLaren, Renault...). Bio je to KERS i nosio je vise od 30 konja, nekih 80ak... (This system weighs 24  kg and has an energy capacity of 400 kJ after allowing for internal losses. A maximum power boost of 60  kW (81.6 PS, 80.4 HP) for 6.67 s is available. The 240  mm diameter flywheel weighs 5.0  kg and revolves at up to 64,500 rpm. Maximum torque is 18  Nm (13.3 ftlbs). The system occupies a volume of 13 liters.

Planira se uvesti ponovno za 2011 i nositi cak 120 konja (prema nepotvrdjenim informacijama; najvise se zalaze McLaren...

Ima doduse i danas rjesenja kada se govori o "overtake buttonu". To je najcesce u vidu fuel mixture-a...

Za iducu godinu se zabranjuje F-duct. Opet grey zone...dosta vise :((((

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 21:42 (Mike Litoris).
18 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Bilo je to prolse godine kod nekih timova (Ferrari, McLaren, Renault...). Bio je to KERS i nosio je vise od 30 konja, nekih 80ak... (This system weighs 24  kg and has an energy capacity of 400 kJ after allowing for internal losses. A maximum power boost of 60  kW (81.6 PS, 80.4 HP) for 6.67 s is available. The 240  mm diameter flywheel weighs 5.0  kg and revolves at up to 64,500 rpm. Maximum torque is 18  Nm (13.3 ftlbs). The system occupies a volume of 13 liters.

Planira se uvesti ponovno za 2011 i nositi cak 120 konja (prema nepotvrdjenim informacijama; najvise se zalaze McLaren...

Ima doduse i danas rjesenja kada se govori o "overtake buttonu". To je najcesce u vidu fuel mixture-a...

Za iducu godinu se zabranjuje F-duct. Opet grey zone...dosta vise :((((

Ovo mi se i u jednu ruku svida..kad sam vidio da vozaci voze sa samo jednom rukom, a druga stiska taj F-Duck!

addicted to HD :)
18 godina

Također mi se sviđa to šta će maknut tu "F-patku"!

Pa za prošlu sezonu su iz korijena rezali sve te moguće aerodinamičke đinđe minđe da bi sada opet počeli sa tim dihalicam, patkama, uvrnutim nosevima, ponovo prednja krila imaju 100 krilca na sebi... Naravno to je forumla 1 i unaprijeđenja su potrebna, bez njih se ne može, ali opet će ako se ovako nastavi za koju godinu bolidi izgledat poput onih "starih", (do prije prošle sezone).

Naravno svi želimo da imamo što konkurentnije momčadi, i tako, ali opet se to sve vraće na "staro".. unaprijeđivanje aerodinamike i uvijek će neka ekipa izmislit nešto da im omogućuje što kompetentniji bolid i kao šta sam rekao sve će se vratit na stari dizajn bolida (masu krilca, svih mogućih patki itd,).

A to su htjeli izbjeć uvođenjem novog dizajna bolida prošle sezone...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 0:17 (doktor1).
17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
Isuse Boze...ajd molim te nemoj lupetat gluposti...evo ti vremena Webbera i LH u zadnjim krugovima...

Hamilton:

Webber:

S tim da je Webber vodio i da nije uopce morao stiskati...Red Bull je za tvoju informaciju fantastican prema gumama jer ima najbolji balance...

ajde decko nauci se citati... Ferrari je najnjezniji prema gumama i TOČKA...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 14:54 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

ajde decko nauci se citati... Ferrari je najnjezniji prema gumama i TOČKA...

Ti si stvarno smijesan lik. Ne volim generalno takve koji se prave pametni...

Ferrari nije najnjezniji prema gumama, vec ih najteze zagrijava...to su dva razlicita pojma...

Druga stvar...Red Bull je daleeeeko od toga da je najzesci na gumama...i htio si ukazati na jucerasnju utrku da nesto kao dokazes, a nemas nikakvih dokaza...

Jer primjera radi, Ferrari je usao prije Red Bulla...Massa ulazi u box u 14. krugu, Vettel u 16., Webber u 17. Cak je Vettel kasnije izjavio da je prerano usao u box i da je trebao krug poslije Webbera, znaci 18. cijela 4 kruga kasnije od Masse!

To je puno...

Zato opet ponavljam, ne lupetaj i bolje se uhvati necega u sto se kuzis...ako hoces raspravljati s dokazima i ako mozes potkrijepiti svoje tvrdnje, onda ok...ovako, mlatis praznu slamu...

I jos jedno...decko?!?!!? Cccccc....pa sta ti to treba... :(

16 godina
Mike Litoris kaže...

Hamilton:

Webber:

Molim te da ne vrijeđaš bespotrebno. A što se tiče teme...možeš postat koliko god želiš vremena krugova i čega sve ne, ali i dalje ostaje činjenica da RBR ove godine troši gume nešto više nego neke druge momčadi npr Ferrari. A zašto vrijeđaš ljude da su debili ili šta već. Odakle ti pravo?? Pa šta imaš 5 godina? Ne znaš sve, kao što nitko ne zna, dopusti da netko drugi zna nešto šta ti neznaš. Iako moguće je da sam i ja u krivu, ali sjećam se još sa početka sezone se govorilo da su najbrži ali da ih brinu toplije utrke jer da imaju nešto veće trošenje guma od ostalih, i da bi to na vrućem vremenu moglo doći više do izražaja.

A što se tiče vremena koja si postao to ti i nije baš relevantno jer Webber je bio sam cijelu utrku i vozio na miru u potpunosti, dok je Hamlton ganjao Vettela i vrijeme barem dok ga nije prešao, tek nakon toga je mogao mrvicu odahnuti jer Vettel očito iz nekog razloga nije mogao do njega čak ni odmah nakon što ga je ovaj prešao kroz bokseve.

Tako da Webber em ima uvjerljivo najbrži bolid ovaj vikend, i još je vozio sam svoju utrku, tako reći nije gdje imao potrošti gume. O tome sam pisao i prije nego je utrka počela, pročitaj malo postove.

17 godina
neaktivan

Šteta kaj nema "ignore user" opcije, pa da mogu izbjegavat njegove "pametne" izjave..  ovak samo preskačem postove. i to je nekaj al svejedno zakačim koju mudrost-dve..  :)

Nema bombe do napalm bombe
16 godina
neaktivan
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Šteta kaj nema "ignore user" opcije, pa da mogu izbjegavat njegove "pametne" izjave..  ovak samo preskačem postove. i to je nekaj al svejedno zakačim koju mudrost-dve..  :)

imaš samo klikneš na x kraj njegova avatara

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
neaktivan

hvala.. nisam ni gledal kak treba :)

17 godina
neaktivan

Kaj mislite koji ce bolid bit najkonkurentniji u Monacu? Pošto u Monacu nema dugih pravaca bolidi s F-duct-om(Ferrari,Mclaren) nece imat neke koristi od tog sistema pa nece tako moc nadoknadit zaostatak za redbull-om, Mercedes GP bi u Monacu mogo bit druga momcad odmah iza redbull-a.

18 godina
mtopol kaže...

Kaj mislite koji ce bolid bit najkonkurentniji u Monacu? Pošto u Monacu nema dugih pravaca bolidi s F-duct-om(Ferrari,Mclaren) nece imat neke koristi od tog sistema pa nece tako moc nadoknadit zaostatak za redbull-om, Mercedes GP bi u Monacu mogo bit druga momcad odmah iza redbull-a.

Monte Carlo je uvijek lutrija. I sam si rekao da bolidi s F-Ductom ovdje neće imati tu prednost, a isto očekujem da će bolidi s dužim međuosovinskim razmakom na uskim monegaškim ulicama imati mrvicu više problema od ostalih.

Nekako se nadam da će u toj utrci zasjati netko izvan vodeće trojke, a bilo bi lijepo da to budu moji (Renault)! Belji se

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
mtopol kaže...

Monte Carlo je uvijek lutrija. I sam si rekao da bolidi s F-Ductom ovdje neće imati tu prednost, a isto očekujem da će bolidi s dužim međuosovinskim razmakom na uskim monegaškim ulicama imati mrvicu više problema od ostalih.

Nekako se nadam da će u toj utrci zasjati netko izvan vodeće trojke, a bilo bi lijepo da to budu moji (Renault)! Belji se

istina. Kubica bi mogo zabljesnut ovdje.

16 godina

Istina, ali, ako malo realno sagledam stvari cini mi se da ce RBR opet biti 1-2 na startu i to ce im biti odradjeno vec 70% posla. Medjutim nekako da baš moram reci tko bi mogao, nazovimo to bljesnuti, onda mislim da bi rekao Force India i Renault prije svih ostalih, a mislim da ce I mercedes i McLaren imat lošiju utrku nego bi htjeli, a RBR i Ferrari će bit dobri.

Tako nekako to ja vidim, iako naravno nikad se nezna.

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Vidjet cemo sve u cetvrtak, jasnije u subotu.

Red Bull ima fini grip kroz srednje brze i brze zavoje. Aerodinamicki, naravno.

Mehanicki mu je odlika u sporim zavojima, ali bojim se da nece biti tako uvjerljiv kao na bržim stazama...

Bit ce uzasna guzva, samo kad zamislim Q1 u kvaliju, LOL...jos ako bude kise..

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Molim te da ne vrijeđaš bespotrebno. A što se tiče teme...možeš postat koliko god želiš vremena krugova i čega sve ne, ali i dalje ostaje činjenica da RBR ove godine troši gume nešto više nego neke druge momčadi npr Ferrari. A zašto vrijeđaš ljude da su debili ili šta već. Odakle ti pravo?? Pa šta imaš 5 godina? Ne znaš sve, kao što nitko ne zna, dopusti da netko drugi zna nešto šta ti neznaš. Iako moguće je da sam i ja u krivu, ali sjećam se još sa početka sezone se govorilo da su najbrži ali da ih brinu toplije utrke jer da imaju nešto veće trošenje guma od ostalih, i da bi to na vrućem vremenu moglo doći više do izražaja.

A što se tiče vremena koja si postao to ti i nije baš relevantno jer Webber je bio sam cijelu utrku i vozio na miru u potpunosti, dok je Hamlton ganjao Vettela i vrijeme barem dok ga nije prešao, tek nakon toga je mogao mrvicu odahnuti jer Vettel očito iz nekog razloga nije mogao do njega čak ni odmah nakon što ga je ovaj prešao kroz bokseve.

Tako da Webber em ima uvjerljivo najbrži bolid ovaj vikend, i još je vozio sam svoju utrku, tako reći nije gdje imao potrošti gume. O tome sam pisao i prije nego je utrka počela, pročitaj malo postove.

To sto se pricalo na pocetku sezone. Na to se ti kacis? Jos ako si to cuo od Blaza i Novaka onda stvarno.:((

Objasni mi tocno gdje je to Red Bull ove godine imao problema s gumama? Na kojoj utrci. Gdje je isao medju prvima u box? Gdje je Ferrari kao izdrzao da ide medju zadnjima.

Znam sta pricam, znam cinjenice, drugo su spekulacije za koje se drzis jos od Bahraina....

I kako ne bi imala vremena veze. Dokaz su da su i pred kraj utrke oba vozaca stiskala... radili vise manje identicne krugove, sto ce reci da su gume bile u odlicnom stanju...

Barcelona je poznata po tome da jede gume, pogotove lijeve....pa nista od toga...nije li se samo kod Ferrarija oglasio team radio gdje je receno Alonsu da ako hoce da moze promijeniti gume, da ima dovoljnu prednost pred MS-om...

Nijedan drugi tim nije spominjao izmjene...a isao je i Rosberg i Hulkenberg...i opet kao Red Bull najvise trosi...pa daj pokopajte se...zao mi je sto pratite F1 na HRT-u, tu se covjek dosta unazadi i izgubi...

Sto se tice vrijedjanja, tvoj dragi prijatelj je krenuo prvi u takvu avanturu...

POZZ

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 14:21 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Mike krati citate i koristi opciju za višestruko citiranje!

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
17 godina
neaktivan

Z Monte Carlo najavljena kiša.. jača u subotu, slabija u nedjelju ali ipak prisutna..

Dakle SHOW je pred nama!!!!

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Mike krati citate i koristi opciju za višestruko citiranje!

Pogledaj koliki citat ima mtopol....

Ne mogu kvotati dva posta u jednom reply...kakva je to nebuloza...pogotovo ako se odnosi na razlicite teme u istom threadu...

I ne kontam zasto se neciji postovi nemogu pojavljivati zaredom, koja finta??!?!?!

Hvala, pozz

17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
Pogledaj koliki citat ima mtopol....

Ne mogu kvotati dva posta u jednom reply...kakva je to nebuloza...pogotovo ako se odnosi na razlicite teme u istom threadu...

I ne kontam zasto se neciji postovi nemogu pojavljivati zaredom, koja finta??!?!?!

Citate skratim kad uhvatim vremena a prekršitelje sankcioniram. O opcijama foruma pročitaj ovdje.

Ontopic:

Red bullovci su se malo razbahatili i najavljuju težak vikend za ostale timove u Monacu.

Moglo bi im se to obiti o glavu. Prognoza najavljuje mogućnost kiše za nedjelju tako da se može očekivati zaista uzbudljiv i sadržajan vikend.

I Scuderia ima ponešto za izjavit pa tako Domenicali kaže:

"Red Bull je napravio korak unaprijed sa svojim vlastitim performansama. Vidjeli smo tu u subotu, vidjeli smo to u petak, ali vidjeli smo i u nedjelju, u performansama Marka Webbera.

To je bila referenca na našu stranu. Ne moramo paničariti zbog toga, ali riječ je o nečemu što moramo vrlo pažljivo tretirati. Unaprijedili su efikasnost svog bolida i rade jako dobar posao

Mislim da su već počeli lagano paničarit jer očito RB ima fantastičan paket.

Zanima me kako će se Baby ponašat u nastavku prvenstva ako je istina da je Kubica potpisao neku vrstu predugovora sa Ferrarijem.

17 godina
Mike Litoris kaže...

Ferrari nije najnjezniji prema gumama, vec ih najteze zagrijava...to su dva razlicita pojma...

Kako drugačije održat radnu temperaturu gume na stazi nego trenjem i to vanjskim - između gume i asfalta te unutarnjim trenjem koje nemože biti izraženo ako si nježan prema gumi. OK, nešto topline dođe od zračenja diskova čije temperature dosežu do 1000°C, pa i više, al to je na kraju kočenja i mislim da ne pridonosi puno.

Dakle, tvrdim da je Ferrari najnježniji prema gumama (od ovih jačih timova), ali RBR nije najgrublji i nisam baš primjetio da imaju neke probleme s gumama.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...
Mike Litoris kaže...

Kako drugačije održat radnu temperaturu gume na stazi nego trenjem i to vanjskim - između gume i asfalta te unutarnjim trenjem koje nemože biti izraženo ako si nježan prema gumi. OK, nešto topline dođe od zračenja diskova čije temperature dosežu do 1000°C, pa i više, al to je na kraju kočenja i mislim da ne pridonosi puno.

Dakle, tvrdim da je Ferrari najnježniji prema gumama (od ovih jačih timova), ali RBR nije najgrublji i nisam baš primjetio da imaju neke probleme s gumama.

Ajde hvala Bogu netko pametan. Ovo s Ferrarijem moze biti i tocan i netocan podatak. Postaji dosta razlike izmedju zagrijavanja guma i njihovog trosenja.

Prosle godine Brawn GP je na nekim stazama imao problema sa zagrijavanjem guma. Ali jednom kad se zagriju na optimalni temperaturu (oko 100 stupnjeva za slick, bilo prime ili option, od 40-100 stupnjeva za inter i 30-55 stupnjeva za full

wet) onda imaju super grip koji je relativno brzo padao u odnosu na druge timove (graining, blistering)...znaci nije nuzno da onaj tko ih tesko zagrije da je najnjezniji na gumama....

Ali ovo sto ostali (osim tebe) pricaju za RBR i gume je notorna glupost, kako sam vec u nekoliko postova naglasio...

16 godina

Evo da ti ukratko ponovim cijelu bit mojeg razmišljanja:

RBR jače troši gume u odnosu na Ferrari, ako detaljnije čitaš moje postove mogao si pročitat i da sam napisao da ih brine ( ili barem brinulo na početku sezone ) kako će se gume ponašati kad bude jako vruće.

Nigdje nisam napisao da je RBR najgrublji prema gumama i nigdje nisam napisao da su imali probleme sa gumama, ja sam samo rekao ono čega se sjećam sa početka a to je da ih je donekle zabrinjavala činjenica da njihov bolid po višim temperaturama troši gume nešto jače od najbližih suparnika. Pretpostavljam da su mislili na Ferrari i McLaren kada su to pričali.

Kad već tako nasrćeš nepristojno na ostale sugovornike u raspravi onda se barem potrudi pročitat cijeli post od početka do kraja, a ne samo do dijela do kojeg ti misliš da je dovoljno,

Dakle niti sam rekao da ih troši najviše, kako ti tvrdiš, niti sam rekao da to vrijedi za sve trke.

A ovo o Team radiu Ferrarievom...no comment...prvo samo mali dio komunikacije preko radia ide u eter na telki, drugo, oni su mu rekli da ako bude htio da ima dovoljno vremena da ih ide mijenjati, znači ako bude potrebno, zato jer nisu znali koliko će krugova izdržati, kao vjerojatno ni jedna momčad jučer, jer su većinom imali dugačak taj stint na tvrdim gumama. A kao što smo vidjeli nije bio ni blizu potrebnog ni Ferrari, a čini mi se ni RBR. Medjutim nije ni bilo baš vruće na stazi, a i Webber je imao potpuno čistu situaciju na stazi tako da opet kaćem, nije imao gdje ni potrošit gume, a bome ni Fernando nije imao nekakvih extra bliskih napada ili obrana pozicije gdje bi se gume eventualno više trošile.

Pokušavam ti objasnit svoje stajalište i nadam se da ćeš ovaj put stvarno pročitat cijeli post i shvatit o čemu pričam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice