Ajde, ajde - ne dirajte mi Schumija! Da je 22 na kraju - opet zaslužuje poštovanje, treba imati muda i vratiti se u četrdesetima na stazu, nakon pauze i tolikih tehničkih promjena. Pa on je u puno idealanijim prilikama znao uložiti (zajedno sa svojim timom) godinu-dvije u razvoj bolida koji njemu odgovara. Prestroga pravila nisu mu pružala priliku za dovoljno testiranja i aktivnog sudjelovanja u razvoju bolida... OK, zna - reći ćete, pa kako onda Nico ima rezultat, a hebiga - njemu je bolid bolje "sjeo" (a i malo je mlađi :).
Dok su gume još držale bio je i Schumi ok (borba s Hamiltonom), pod kraj se borio i sa samim bolidom... Uostalom, sličnu muku su prolazili i redbull vozači...
McLarenima svaka čast - odlično odrađeno.
A Alonso je još jednom pokazao koja je gnjida - iznimno rijetko idu oba bolida istovremeno u box, pa onako obici timskog kolegu (koji je u utrci ispred tebe) nitko drugi ne bi napravio!
Cuj, cjenim MS puno.
I da, u pravu si, jedno vrijeme je bio na razini vremena kao i vodeci, jedan dio krugova cak i brzi od Rosberga.
Ali, onda, najednom, kao da je rekao sam sebi - "sto meni ovo treba, daj da samo zavrsim utrku i vratim se doma zeni i djeci"
To nije onaj Schumi koji je u stanju iz bolida u utrci izvoziti 20 krugova na razini kvalifikacijskih, kada je to potrebno.
I to je ono sto me brine.
Bolid je mozda problem (upitno jer je na istoj masini Rosberg ipak konkretno brzi i sto je jos bitnije redovito brzi vozac), ali mislim da je puno veci problem u njemu samome.
Vrijeme ce pokazati.
Ne znam sto Mr. IVO misli o ovome, ali nekako imam osjecaj da je blizu onoga sto sam napisao u ovih par redaka.