Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
Drago mi je zbog Ferrarija, proslu seznu nije bilo lako gledati kad su bili onako losi.
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Današnja utrka, onak, malo dosadno :(

Ali današnji Team Radio - NASLUĆUJE KATASTROFU!!

Kad su prilika da se stisne i NORMALNO, pokuša PREĆI vozača ispred tebe, iz boksa stižu ali svima, naredbe čuvati bolid i ne pritiskati!

Ne znam, ovo me je tolko šokiralo da je to katastofa.

Ok, mislite igrati obrambeno, maknite mi iz prijenosa barem prokleti TR da ne moram to slušati :(

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
15 godina
neaktivan

ovo već pomalo graniči sa endurance utrkama, iskreno osim onog što se dogodilo vettelu i na startu nešto malo dosadno, očekivao sam mnogo više pretjecanja, pogotovo na ovoj stazi gdje se može, ali ne...

Dompa
17 godina
neaktivan
A ja mislio sezona ce biti turbo dobra...za sada uzas samo gledaju kak da stede gume...ajd da je bar Schumi pobijedio nebi se onda zalio....
addicted to HD :)
15 godina
protjeran

Možemo ćestitat FIA-i, ove su godine uništili zanimljivost formule 1. Al bar je Alonso pobijedio

17 godina
neaktivan

Čestitke Nandu i Babyju na double victory.

Žao mi je Seba. Imao je dobar ritam ali eto, kvarovi se dešavaju. Možda Renaultu odobre ˝otvaranje˝ motora u cilju povećavanja pouzdanosti (čitaj: zaostaju po procjenama 25-30 ks za Mercedesovim motorom pa bi malo digli snagu).

Također čestitke Nicu, mislim da mu puno znači što je završio ispred Schumyja.

Nek vrate hitno nadolijevanje goriva! Zamalo sam zaspao od uzbuđenja.Cool

EDIT:

Teško da će se vratit vremena kad su vozači isli na nož tj. na sve ili ništa. Timovi im jasno daju do znanja da je bolje sačuvat bolid, gume i bodove nego sve riskirat. Danas je bod u F1 cirkusu preskup.

World championships: 7, GP started: 250+1, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369+8 :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 15:29 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan

Pa naravno da svi čuvaju bolide zbog glupih pravila o motorima, gumama i svemu ostalome...

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
Čestitke trojici vodećih ... : )
Šteta za Vettela na kraju i za Kubicu na početku utrke ...
17 godina
dado8 kaže...

Najbolje je cijelu situaciju opisao iskren komentar voditeljskog dvojca - odradili smo zaustavljanja, nazalost nadoljevanja goriva vise nema, majko mila jos 21 krug do kraja Smijeh

Na ovo sam se i ja nasmijao, mislim da ce sve trke takve biti. Štedi gume, gorivo, motor, što je onda ostalo?

16 godina
Kristyans kaže...
dado8 kaže...

Najbolje je cijelu situaciju opisao iskren komentar voditeljskog dvojca - odradili smo zaustavljanja, nazalost nadoljevanja goriva vise nema, majko mila jos 21 krug do kraja Smijeh

Na ovo sam se i ja nasmijao, mislim da ce sve trke takve biti. Štedi gume, gorivo, motor, što je onda ostalo?

Kriza je pa se štedi.Belji se

Inače, ne baš zanimljiva utrka, čudno sam se osjećao navijajući za Ferrari, a i za Schumachera (a ne i za MercedesBelji se).

kanta kaže...

Možemo ćestitat FIA-i, ove su godine uništili zanimljivost formule 1. Al bar je Alonso pobijedio

Trebao si napisati: " ...i ove su godine uništili zanimljivost formule 1."

Sje*ali su sve još pred skoro 10 godina kad su htjeli sje*ati Ferrari koji je tada bio nedodirljiv.

Ali kako je i rekao F1-IVO, onakvu formulu teško da ćemo opet gledati (kad se išlo "na nož")...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 16:25 (brogus).
16 godina
neaktivan

formula zaista postaje sve gluplja,skoro da vise nema ni prestizanja ni uzbudjenja...jedino kroz boksove i ta sranja :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan

Kakva steta. Kad imamo 4 nova tima i 4 svjetska prvaka na pocetku sezona onda

nemamo ni 4 pretjecanja na stazi.. :((((

Thumbs down 

17 godina
Kristyans kaže...
dado8 kaže...

u sljedećoj utrci će preko TR biti : ''Molim te racionalnije troši tečnost koju piješ - nek ti stoji za prije presice''...

The blue screen of death is the best game I've ever played.
15 godina

Utrka koma, ja samo placem za onim vremenima kad su imali motora ko pljeve i guma ko blata i kad se islo na noz, inace da se mene pita ja bi isto ukinuo tankanje goriva, ali bi isto tako ukino ovu bedastocu o obaveznom koristenju 2 mjesavine guma. Ako neko misli da je brzi sa istim gumama i bez ulaska u box uopce cijelu trku neka ide tako, ako netko izracuna da je najbrzi sa 6 promjena guma neka ide tako. A i fale mi one bitke s kraja 80-ih dok sam jos bio dijete.

Uglavnom jedina pozitivna stvar svega mi je pobjeda Alonsa, pa ajde mogu rec ipak nisam nezadovoljan utrkom, ali osim toga bilo je stvarno majko mila.

Ali najvise me zivcira to njihovo pravilo da se nesmiju dirat motori, ma odakle ti ideja da se motor ne smije otvarat, nesmije pojacat, promijene radit na motoru u F1 koja bi trebala bit, ono, višnja na šlagu torte u tom svijetu, znaci naj naj, tko je najsposobniji, najbolja ideja, inovacija, mehanizam, sve...ali ne, zao nam je, stvarno vam je revolucionarna ideja ali ipak je ne smijete sad implementirat u vas motor, a vjerojatno ni sljedeće godine, a možda ni za 5 godina. - Aha, ma ok, nema veze, potrosit cemo mi jos vremena i mozgova na smisljanje novih ideja bez obzira sta to vrijeme bacamo u vjetar zbog vaših moronskih pravila, samo da bi tehnika isla napred...ne.

Ma odakle im ta sranja...pa sta onda ne uvedu nova pravila, npr nek koriste svi istu sasiju, evo moze od Chevroleta Spark, ona je dosta jeftina i nek se koriste i isti motori, npr zasto ne 1.2 3 cilindra iz npr Škode Roomster, i smiju potrosit max 2 takva motora po sezoni. A i šasije samo 3. naravno ogranicen je i broj guma, max se kroz sezonu smije koristit 7 guma, sto znaci 4 s kojima ste na prvoj utrci i jos maximalno 3 gume korz cijelu sezonu, i to od sljedece sezone bi mogle bit Tigar 135/80 R13, one su ionako uvijek iste bile nove bilo nakon 100 000 km. Jedino pravilo koje će biti otvorenog tipa je potrošnja goriva, iako ni ona ne smije biti visa od 5,2 litre/100km, ali preporucuje se da bude niža jer će se za svaki dec potrosnje manje biti nagradjen sa dodatnih 2 desetinke sekunde manje po krugu pa cemo tako na kraju utrke pobjednika dobiti tek nakon korekcije vremena. I nakraju suprotno razumu necemo to natjecanje nazvati Spark Eco Cup nego ajmo ga nazvati F1 Champonship.

Evo i ja se prijavljum za sljedecu sezonu, samo cekam da mi Bernie odobri licencu, neki dan smo pricali i kaze mi da nema problema samo ga moram uvjerit da cu imat osigurana sredstva, tih 60 000 kn koliko ce mi trebati za sezonu.

I da, zaboravio sam da osim sto vise nema uopce testiranja nema vise ni upotreba simulatora a ni zracnih tunela, nego je sad najjaca dopustena oprema racunalo core i7 sa max 6 gb rama da simulira zracni tunel, a umjesto simulatora se smije koristiti neka igrica, ali zbog kresanja troskova jedino ako je freeware.

A za 2 sezone se uvodi i previlo o ukidanju 2 kotaca, tako da je pred konstruktorima ipak zahtjevan posao pronalaska vozila na 2 kotaca koje bi udovoljilo svim gore navedenim pravilima.

I sad ja tu nesto baljezgam o svemu tome, izgubi osam se sam u svom textu i mislima, i sve ensto miidu na zivce sva ta pravila i najcesce dosadnne utrke, ali i dalje jedva cekam sljedecu trku i nema sanse da je propustim kao sto nisam proustio ni jednu u zadnjih neznam ni ja vec koliko godina...20ak mozda.

17 godina
neaktivan

zjeeeev...

cuvaj gume, cuvaj motor, ne prdi... skoro nijedno bitno preticanje se ne bi dogodilo da nije auspuh krepo...

17 godina
odjavljen

utrka je bila koma i dosadna ali i prošlih sezona je bilo dosadnih utrka

a opet ako se dopusti ferariju,meklarenu i još možda 2 tima koji su najbogatiji,i oni naprave super bolid i motor jači od ostalih izgubi se draž, i više pobjeda ne ovisi o talentu,izdržljivosti,sposobnosti vozača već o bolidu i onome koji ima više novaca; ako bi FIA išla na pravilo "sve je dopušteno" onda bi se u formuli natjecalo 4-5 momčadi šta možda i ne bi bilo loše jer sada ove luzerske momčadi zaostaju po par krugova

inače sa "svemirskim" bolidom i mali Pero bi bio prvi,slično je bilo prošle godine kad je jenson na početku sezone iskoristio genijalnost rosa browna

15 godina

Kad bi svima bilo sve dopusteno imali bi, istina samo 3-5 momcadi + one onih vječnih 2-4 koje se pokušavaju priključit vrjuu, ali mi onda vjerojatno zazivjela i ideja o 3 bolida po momcadi pa bi opet bilo 15 - 20 bolida na stazi. Ali bi isto tako onda i svi oni isli na noz i natjeravalai jedan drugog po stazi k oda im zivot o tome ovisi, a nebi se razmisljalo o tamo nekom broju guma ili motora po sezoni

17 godina

Ajde još nedolijevanje može proći zbog sigurnosti i ne znam čega, ali ne razumijem zabranu promjene motora i guma.

S čime je vozač motiviran za utrkivanje ako mora čuvati motor i gume jer ih dobiva na kapaljku, barem gume nisu skupe...

Također ne razumijem zabrane testiranja, spomenuli su na početku trke neku momčad koja nije imala ni odvoženi kilometar, znači da su talentirani vozači u prednosti, slabiji vozači ne mogu napredovati kroz vježbu jer im je ista ograničena.

17 godina
odjavljen

pa nije zabranjeno mijenjanje motora,ferari je prije utrke promijenio motore i masi i alonsu,a komentatori su spomenuli kako je kroz cijelu sezonu dopušteno 8 motora

17 godina
neaktivan

Formula se pretvara u nesto za sto nije bila zamisljenja.

Puka pravila, propisi, zabrane, ograničenja.. Na kraju svi imaju slicne/iste bolide, slicnu aerodinamiku, slicne motore.. Za 10 godina ce svi vozit identične bolide. Treba sva ta pravila ukinut, pa neka momčadi rade bolide kakve žele.

Ovo je danas bilo aposlutna koma, nema vise ni goriva, nemozes gledat kako bolidi/ljudi gore u boksu, jos jedna zanimljivost manje.

Ferrari ocekivano na tronu, Vettel mi nikad nije bio drag, Kubice mi je zao - nema dobar bolid, ali čovjek leti s ovime sto ima.
Schumi u Mercedesu - osjecaj kao da jedem pokvareni kolač Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 18:00 (Sonny).
17 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Ajde još nedolijevanje može proći zbog sigurnosti i ne znam čega, ali ne razumijem zabranu promjene motora i guma.

S čime je vozač motiviran za utrkivanje ako mora čuvati motor i gume jer ih dobiva na kapaljku, barem gume nisu skupe...

Također ne razumijem zabrane testiranja, spomenuli su na početku trke neku momčad koja nije imala ni odvoženi kilometar, znači da su talentirani vozači u prednosti, slabiji vozači ne mogu napredovati kroz vježbu jer im je ista ograničena.

Guma mogu mijenat kolko hoce ali im se ne isplati vise ici u boks tako cesto jer nema nadoljevanja goriva vise...

Ja se slazem za ograniecenje broja motora i ogranicenje okretaja na motorima ali da se motori nesmiju "dirat" bezveze..isto kao i doljevanje goriva zato i imaju svi ogromnu placu jer su izlozeni riziku(ok vise nisu, ali bili su)...

Rade neka ukinu grijace guma i one bedastoce za hladenje kocnica vec me zivcira to da se sekundu prije starta skidaju grijaci guma a cim zavrsi trka/kvalifikacije odmah na hladenje kocnica....

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan
Da, bas su usrali s tim pravilima, najuzbudljivije na utrci danas je bilo kad su Vettelu rekli da ce Alonso 'spalit' gume pa iscekivanje tog istog. Nakraju kad se pokvario 'auspuh' Vettelu svi ga prestigli, samo mi nije jasno zasto Nico i Michael nisu onda 'napali'.
Ajmo napisat neki apel da se promijene (vrate stara) pravila. Tko je za?
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

F1 treba ustaljena pravila a ne filozofiju svake godine oko istih. Aerodinamiku treba srezat drastično: jednostavno prednje i stražnje krilo.

Motore na bench i izjednačit koliko je to moguće. Nadolijevanje vratit (radi malo uzbuđenja u boxu), ukinut sterilne staze i vratit npr. Hockenheim u inačicu sa dugim pravcima a maknut Valenciju i slične (bolje dvaput Spa u sezoniCool).

Možda vratit pravilo o 107% da se pojedinci ne sramote na utrciCool. Ukinut komunikaciju na relaciji vozač-pit wall. Nek misli da je brz a kad u retrovizoru ugleda suparnika nek se malo ukaka i stisne gas do daske, ovaj karbonskih vlakana.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,371 :-)
17 godina
neaktivan

Ma treba napravit "Formula Ultimate" natjecanje za egzibicije i nova otkrića u tehnologiji, znači bez ikakvih limita, nek svatko ima karoseriju/auto kakav želi i nek svatko troši para kolko oće. Wacky Races anyone?? Smijeh

Uvjeren sam da bi to bio CIRKUS u pravom smislu riječi, a ljudi vole gledat cirkuse. Osmijeh

No dosta sanjarenja..  ovo je stvarno bilo ubitačno dosadno danas. STERILNO.  FIA pretjeruje s tim novim pravilima svake sezone..

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
16 godina
neaktivan

Po meni bi trebalo samo broj motora po sezoni s 8 povečat na 19. Mislim da bi odma svi išli na nož, a ne da vozač tijekom trke mora razmišljat oće li stisnut motor i riskirat da se potroši u toj mjeri da ga ubuduće može koristit samo za slobodne treninge, ili će ga čuvat za neke dvije ili čak tri trke.

Sve ostalo (nadoljevanje goriva, broj guma itd) je od manje važnosti i nebi toliko utjecalo oće li na nož ili ko bakica.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
15 godina
protjeran

Jel ima negdje za skinuti utrka?

Nisam bio u mogućnosti gledati, posao znate... :(

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
Don Kihoty kaže...

Jel ima negdje za skinuti utrka?

Nisam bio u mogućnosti gledati, posao znate... :(

Ima za skinut. Nisam siguran da li se smije postati torrent link (ako može poslat ću ga), ali na demonoidu možeš naći utrku, sa BBC-a, navodno komentatori bolji od Blaža i Nevena :).

Iako vjerujem da ste svi u pravu kaj se tiče uspavanke, ovo je ipak bila prva utrka sezone i tu je ono, kak se veli, opipavanje snaga.

Nadam se da će slijedeće utrke ipak biti zanimljivije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 23:25 (redrum781).
15 godina
protjeran

kako nema, ima od davno

samo treba znat trazit na pravim mjestima  Smijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
neaktivan

trebaju svi dobit iste bolide motora kolko oce, ali svi iste

guma kolko oce (svi iste)

da je svima sve isto to bi bila utrka,

a ovo nemoze lik i lotusa dobit npr. massu u ferrariu

15 godina
protjeran
princ 12 kaže...

trebaju svi dobit iste bolide motora kolko oce, ali svi iste

guma kolko oce (svi iste)

da je svima sve isto to bi bila utrka,

a ovo nemoze lik i lotusa dobit npr. massu u ferrariu

jos stavis kruzne staze i dobijes onaj debilizam kojeg p*se tamo preko bare - ne bi hvala

p.s. treba se samo onoj patuljak maknut iz formule1 jer je vec sustavno unistava desetljacima

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice