ovo bi mogla bit najbolja sezona f1,šteta kaj je kimi otišal,još da se hakki vratio...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e, a koja je strana staze prljavija, odnosno tko ce imati prednost na startu? lijevi ili desni?
e, a koja je strana staze prljavija, odnosno tko ce imati prednost na startu? lijevi ili desni?
Vozači koji startaju s neparnim startnim brojevima imaju prednost zbog toga što su s čišće strane staze. U Bahreinu je to lijeva strana staze gledajući smjer u kojem se vozi utrka.
Q. (Carlos Miquel – Diario AS) Fernando, are you thinking about the possibility to attack Felipe Massa in the first corner, because normally the strategy of the team could be the same in the race?
FM: No, it's better not to.
FA: It's the first race, maybe not. We don't know, we need to see how we start. Maybe I do a very bad start and maybe I need to defend my position from the fourth and the fifth guy. You never know what's going to happen at the start.
SV: I think you should attack him.
FA: We both overtake Sebastian and we have a relaxed race after that, I hope. (To Sebastian) Third is OK.
Q. (Carlos Miquel – Diario AS) Fernando, are you thinking about the possibility to attack Felipe Massa in the first corner, because normally the strategy of the team could be the same in the race?
FM: No, it's better not to.
FA: It's the first race, maybe not. We don't know, we need to see how we start. Maybe I do a very bad start and maybe I need to defend my position from the fourth and the fifth guy. You never know what's going to happen at the start.
SV: I think you should attack him.
FA: We both overtake Sebastian and we have a relaxed race after that, I hope. (To Sebastian) Third is OK.
Schumi će ih sve preskočit sa 7. mjesta
Da li je itko naišel na podatke o gumama? Tko je tvrdim a tko na mekim od prvih 10???
Da li je itko naišel na podatke o gumama? Tko je tvrdim a tko na mekim od prvih 10???
E da, to i mene zanima.Na kojim gumama je bio Alonso?
znam samo da su on i massa bili na istom setu,moglo bi bit svašta na startu;massa i alonso nisu baš u dobrim odnosima
Imas ovdje za skinut Formula 1 aplikaciju..barem za moj mob ima...fantasticna aplikacija :)
znaš li koliko to diže prometa?
nemam pojma ali ne puno s obzirom da vuce samo live timing podatke i info o vremenu(te ako zelis moze ti izbacit ukupan poredak...itd itd)
U odlucujucem Q3 su svi u prvih deset (osim desetog Sutila) postavili najbolja vremena na meksim gumama tako da nema opravdanja za zaostatke.
Sad kad je vidljivo da su dvije momcadi dosta naprijed vec su pocela izmotavanje u odredjenim timovima a prvenstveno tu mislim na Mclaren, kao fol proslo godine su startali s vecim zaostatkom u razvoju bolida pa ce im ove bit lakse stizat vodece
Doduse ima jos puno faktora(potrosnja goriva, guma, konzistentnost, brzina mehanicara u boxu...) koji ce utjecat na konacni poredak ali za onaj najvazniji - cistu brzina je sve jasno
p.s. po meni ako uspjesno reduciraju glavni problem svih Newy-evih bolida - pouzdanost, Red bull tj. Vettel je favorit No1.
U odlucujucem Q3 su svi u prvih deset (osim desetog Sutila) postavili najbolja vremena na meksim gumama tako da nema opravdanja za zaostatke.
Sad kad je vidljivo da su dvije momcadi dosta naprijed vec su pocela izmotavanje u odredjenim timovima a prvenstveno tu mislim na Mclaren, kao fol proslo godine su startali s vecim zaostatkom u razvoju bolida pa ce im ove bit lakse stizat vodece
Doduse ima jos puno faktora(potrosnja goriva, guma, konzistentnost, brzina mehanicara u boxu...) koji ce utjecat na konacni poredak ali za onaj najvazniji - cistu brzina je sve jasno
p.s. po meni ako uspjesno reduciraju glavni problem svih Newy-evih bolida - pouzdanost, Red bull tj. Vettel je favorit No1.
Komentiram samo sliku. Ne izvlaci vise downforce-a nego smanjuje drag i tako se postizu vece krajnje brzine, sto
pokazuje i speed trap od danas. Ali, kao im to ne pali u Bahrainu koji je high speed circuit (osim drugog sektora sada) onda djaba za
staze tipa Hungaroring, Barcelona, Valencia, Suzuka i slicne...
Komentiram samo sliku. Ne izvlaci vise downforce-a nego smanjuje drag i tako se postizu vece krajnje brzine, sto
pokazuje i speed trap od danas. Ali, kao im to ne pali u Bahrainu koji je high speed circuit (osim drugog sektora sada) onda djaba za
staze tipa Hungaroring, Barcelona, Valencia, Suzuka i slicne...
da krivo sam izrazio iako jos nije tocno razjasnjeno kako tocno tehnologija funkcionira, sve sta danas znamo su spekulacije - neki nagadjaju da utjece na downforce, drugi na drag... po meni je najlogicnije da sami sustav najvise "prlja" zrak iza sebe i time uvelike onemogucava preticanje.
kako god, prema ferrariju taj sustav na ravnim djelovima nosi dodatnih 4mph
http://en.espnf1.com/bahrain/motorsport/story/11074.html?CMP=OTC-RSS
Nema veze, znam sto si mislio, samo sam ispravio.
Nekako mi ne ulijeva povjerenja ta njihova caka...
Nema veze, znam sto si mislio, samo sam ispravio.
Nekako mi ne ulijeva povjerenja ta njihova caka...
Ni meni se sve to ni najmanje ne svidja, Formula1 je i treba ostat sinonim za svemirsku tehnologiju koja bi se jednog dana mogla naci u cestovnim automobilima a ne za rjesenja(ovo s koljenima) koja svojim izvedbom podsjecaju na 19st.- jos malo ce im ugradit i pedale da izvucu jos koji tisucinku
Po meni glavni problem Formule1 danas je sto previse resursa otpada na aerodinamiku i sve ostalo sta je direktno vezana s njom dok su tehnicka rjesenja i neki novi koncpeti nazalost baceni u treci plan.
Velika greska je sta su maknuli KERS ali o tome bi se jos dalo raspravljat.
Brawn - covjek koji se u formulu kuzi vise od bilo koga tamo je izjavio da je toliko trosenje resursa na aerodinamiku koja se vec doslovno za godinu dvije baca i nema nikakvu primjenu paradoks
I ja komentiram sliku. Onda je vjerovatno taj sustav gledao neki vozač radbulla(ako se ne varam) na nekoj od postavljenih slika na forumu)
I ja komentiram sliku. Onda je vjerovatno taj sustav gledao neki vozač radbulla(ako se ne varam) na nekoj od postavljenih slika na forumu)
naravno, uostalom svi skicaju, mogao si vidit danas na kraju kvala kakao je Schumachera "bacio oko" na Hamiltonov bolid
naravno, uostalom svi skicaju, mogao si vidit danas na kraju kvala kakao je Schumachera "bacio oko" na Hamiltonov bolid
I ne samo to! Bacio je pogled i na monitor nakon vaganja, valjda da vidi ispis težine ostalih. Ništa njega ne smeta što svi bulje u svaki njegov korak, on malo mora pronjuškati okolo
Moram priznati da mi se jako teško naviknuti na to da Schumi nije u crvenom kombinezonu i crevnom bolidu! Kada god njega spomenu i pokažu "neki" sivi bolid, zbune me
Imas ovdje za skinut Formula 1 aplikaciju..barem za moj mob ima...fantasticna aplikacija :)
Vidim da se mora registrirati, jel traži još neku aktivaciju kroz mail ili je dovoljno ispuniti onaj formular za registraciju (mora se kroz mobitel, ne može se na webu)?
I ne samo to! Bacio je pogled i na monitor nakon vaganja, valjda da vidi ispis težine ostalih. Ništa njega ne smeta što svi bulje u svaki njegov korak, on malo mora pronjuškati okolo
Moram priznati da mi se jako teško naviknuti na to da Schumi nije u crvenom kombinezonu i crevnom bolidu! Kada god njega spomenu i pokažu "neki" sivi bolid, zbune me
Stari lisac, zakuhat ce jos on i Ross Brawn, ako ne vec ove onda sigurno sljedece sezone, samo da bude zdravlja
Da ta siva i Schumacher idu skupa ko Slovenke na Jadranu i cednost,
Btw siguran sam da Massa nije bio tesko ozljedjen da bi ga napenalili bez pardona samo da Schumiju naprave mjesta bez obzira sto se znalo da dolazi Alonso, s drugo strane cisto sumnjam da te iste ozljede nije bilo da bi se Schumi uopce odlucio na povratak-SUDBINA.
Vidim da se mora registrirati, jel traži još neku aktivaciju kroz mail ili je dovoljno ispuniti onaj formular za registraciju (mora se kroz mobitel, ne može se na webu)?
Koritsis isti onaj account kao i za LiveTiming preko borwsera ako si ga imao, ako ne regaj se prvo normalno kao da ces koristit Live Timing na browseru (da treba potvrda aktivacije) te onda na mobu udi na mobile Formula 1 skini aplikaciju loginaj se preko tog acc-a i uzivaj :)
Milina program sad se fino zavalim u fotelju, gledam trku i tu i tamo bacim oko na vremena i uvjete :)
koja uspavanka za sada :(
Ovo je uzas. Seronje i njihova promjena pravila, sve su unistili...
Pa Pola ure kulture je je-benica za ovo :))
Mada meni ide so far so good...
utrka kako tako, ne bas zanimljiva, ali prezadovoljam rezultatom i naravno dvostrukom pobjedom!!!
OK utrka, još da im je KERS pa bi bilo bolje. Šteta što se Vettelu i onom Rusu pokvario bolid, za ostale me nije briga.
- F. Alonso
- F. Massa
- L. Hamilton
- S. Vettel
- N. Rosberg
- M. Schumacher
- J. Button
Dalje neznam...
Evo rezultata.
Vrlo sam sretan što je Alonso pobijedio, e sad, zadovoljan nešto pretjerano utrkom nisam, uglavnom dosadna, doduše, ne bih pretjerao kad bih rekao da je jedna od najdosadnijih utrka koje sam gledao. Kako navijam za Alonsa otkako pratim F1 jako mi je drago što je pobijedio. Čovjek napokon dobije konkurentan bolid, i odmah do prvog mjesta. Svaka čast. Odličan početak sezone.
Premda opet, da Vettel nije imao problema a ni da Massa nije imao problema mozda ne bi proteklo tako glatko. Ali što je tu je. A i veliku su uzbunu digli oko toga (voznja s punim bolidima), to je velika nepoznanica, nitko ne zna sto ce biti, ovo ono, kad na kraju, uglavnom kao i svaka druga utrka, nista posebno.
utrka kako tako, ne bas zanimljiva, ali prezadovoljam rezultatom i naravno dvostrukom pobjedom!!!
sta kako tako?!? KATASTROFA
Cijela ovogodisnja filozofija je totalno pogresna, napravili su od formule1 endurance natjecanje
U cijeloj utrci ni jedno pretjecanje(osim na samom startu) - pretjecanje po 3 sec brzog bolida nije pretjecanje vec zaobilazenje dok je sam dojam donekle spasio mehanicki kvar na vettelovom bolidu
Najbolje je cijelu situaciju opisao iskren komentar voditeljskog dvojca - odradili smo zaustavljanja, nazalost nadoljevanja goriva vise nema, majko mila jos 21 krug do kraja