Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Kutak za ljubitelje Formule 1

ovo bi mogla bit najbolja sezona f1,šteta kaj je kimi otišal,još da se hakki vratio...

17 godina
neaktivan

e, a koja je strana staze prljavija, odnosno tko ce imati prednost na startu? lijevi ili desni?

17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
skywlk kaže...

e, a koja je strana staze prljavija, odnosno tko ce imati prednost na startu? lijevi ili desni?

Vozači koji startaju s neparnim startnim brojevima imaju prednost zbog toga što su s čišće strane staze. U Bahreinu je to lijeva strana staze gledajući smjer u kojem se vozi utrka.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
neaktivan

Q. (Carlos Miquel – Diario AS) Fernando, are you thinking about the possibility to attack Felipe Massa in the first corner, because normally the strategy of the team could be the same in the race?

FM: No, it's better not to.

FA: It's the first race, maybe not. We don't know, we need to see how we start. Maybe I do a very bad start and maybe I need to defend my position from the fourth and the fifth guy. You never know what's going to happen at the start.

SV: I think you should attack him.

FA: We both overtake Sebastian and we have a relaxed race after that, I hope. (To Sebastian) Third is OK.

Cool

17 godina
odjavljen
Zoidberg kaže...

Q. (Carlos Miquel – Diario AS) Fernando, are you thinking about the possibility to attack Felipe Massa in the first corner, because normally the strategy of the team could be the same in the race?

FM: No, it's better not to.

FA: It's the first race, maybe not. We don't know, we need to see how we start. Maybe I do a very bad start and maybe I need to defend my position from the fourth and the fifth guy. You never know what's going to happen at the start.

SV: I think you should attack him.

FA: We both overtake Sebastian and we have a relaxed race after that, I hope. (To Sebastian) Third is OK.

Cool

Schumi će ih sve preskočit sa 7. mjestaCool

17 godina
neaktivan
Miro kaže...
Daj neka netko napise rezultate kako treba - ovi se ne vide na mobu grrrr :(

Imas ovdje za skinut Formula 1 aplikaciju..barem za moj mob ima...fantasticna aplikacija :)

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan

Da li je itko naišel na podatke o gumama? Tko je tvrdim a tko na mekim od prvih 10???

Nema bombe do napalm bombe
17 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Da li je itko naišel na podatke o gumama? Tko je tvrdim a tko na mekim od prvih 10???

E da, to i mene zanima.Na kojim gumama je bio Alonso?

17 godina
odjavljen
denix kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

znam samo da su on i massa bili na istom setu,moglo bi bit svašta na startu;massa i alonso nisu baš u dobrim odnosima

15 godina
neaktivan
benko kaže...
Miro kaže...

Imas ovdje za skinut Formula 1 aplikaciju..barem za moj mob ima...fantasticna aplikacija :)

znaš li koliko to diže prometa?

17 godina
neaktivan
VAPOR-X kaže...
benko kaže...
Miro kaže...

znaš li koliko to diže prometa?

nemam pojma ali ne puno s obzirom da vuce samo live timing podatke i info o vremenu(te ako zelis moze ti izbacit ukupan poredak...itd itd)

15 godina
protjeran
denix kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

U odlucujucem Q3 su svi u prvih deset (osim desetog Sutila) postavili najbolja vremena na meksim gumama tako da nema opravdanja za zaostatke.

Sad kad je vidljivo da su dvije momcadi dosta naprijed vec su pocela izmotavanje u odredjenim timovima a prvenstveno tu mislim na Mclaren, kao fol proslo godine su startali s vecim zaostatkom u razvoju bolida pa ce im ove bit lakse stizat vodeceCool

Doduse ima jos puno faktora(potrosnja goriva, guma, konzistentnost, brzina mehanicara u boxu...)  koji ce utjecat na konacni poredak ali za onaj najvazniji - cistu brzina je sve jasno

p.s. po meni ako uspjesno reduciraju glavni problem svih Newy-evih bolida - pouzdanost, Red bull tj. Vettel je favorit No1.

Btw ocekivano svi vodeci timovi najvili su da vec rade na kopiranju Mclarenovog rjesenja s "dihalicom" i straznjim krilom  uz pomoc kojih se na ravnicama iz bolida izvlaci dodatnih cca 4mph Btw ocekivano svi vodeci timovi najvili su da vec rade na kopiranju Mclarenovog rjesenja s "dihalicom" i straznjim krilom uz pomoc kojih se na ravnicama iz bolida izvlaci dodatnih cca 4mph
navodno samom "dihalicom" upravlja sam vozac uz pomoc koljena takom da na bolidu nema pokretnih dijelova koji su pravilnikom zabranjeni navodno samom "dihalicom" upravlja sam vozac uz pomoc koljena takom da na bolidu nema pokretnih dijelova koji su pravilnikom zabranjeni
shema shema
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 8:18 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
denix kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

U odlucujucem Q3 su svi u prvih deset (osim desetog Sutila) postavili najbolja vremena na meksim gumama tako da nema opravdanja za zaostatke.

Sad kad je vidljivo da su dvije momcadi dosta naprijed vec su pocela izmotavanje u odredjenim timovima a prvenstveno tu mislim na Mclaren, kao fol proslo godine su startali s vecim zaostatkom u razvoju bolida pa ce im ove bit lakse stizat vodeceCool

Doduse ima jos puno faktora(potrosnja goriva, guma, konzistentnost, brzina mehanicara u boxu...)  koji ce utjecat na konacni poredak ali za onaj najvazniji - cistu brzina je sve jasno

p.s. po meni ako uspjesno reduciraju glavni problem svih Newy-evih bolida - pouzdanost, Red bull tj. Vettel je favorit No1.

Komentiram samo sliku. Ne izvlaci vise downforce-a nego smanjuje drag i tako se postizu vece krajnje brzine, sto

pokazuje i speed trap od danas. Ali, kao im to ne pali u Bahrainu koji je high speed circuit (osim drugog sektora sada) onda djaba za

staze tipa Hungaroring, Barcelona, Valencia, Suzuka i slicne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 22:17 (Mike Litoris).
15 godina
protjeran
Mike Litoris kaže...
dado8 kaže...
denix kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Komentiram samo sliku. Ne izvlaci vise downforce-a nego smanjuje drag i tako se postizu vece krajnje brzine, sto

pokazuje i speed trap od danas. Ali, kao im to ne pali u Bahrainu koji je high speed circuit (osim drugog sektora sada) onda djaba za

staze tipa Hungaroring, Barcelona, Valencia, Suzuka i slicne...

da krivo sam izrazio iako jos nije tocno razjasnjeno kako tocno tehnologija funkcionira, sve sta danas znamo su spekulacije - neki nagadjaju da utjece na downforce, drugi na drag... po meni je najlogicnije da sami sustav najvise "prlja" zrak iza sebe i time uvelike onemogucava preticanje.

kako god, prema ferrariju taj sustav na ravnim djelovima nosi dodatnih 4mph

http://en.espnf1.com/bahrain/motorsport/story/11074.html?CMP=OTC-RSS

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 22:48 (dado8).
16 godina
neaktivan

Nema veze, znam sto si mislio, samo sam ispravio.

Nekako mi ne ulijeva povjerenja ta njihova caka...

15 godina
protjeran
Mike Litoris kaže...

Nema veze, znam sto si mislio, samo sam ispravio.

Nekako mi ne ulijeva povjerenja ta njihova caka...

Ni meni se sve to ni najmanje ne svidja, Formula1 je i treba ostat sinonim za svemirsku tehnologiju koja bi se jednog dana mogla naci u cestovnim automobilima a ne za rjesenja(ovo s koljenima) koja svojim izvedbom podsjecaju na 19st.- jos malo ce im ugradit i pedale da izvucu jos koji tisucinkuSmijeh

Po meni glavni problem Formule1 danas je sto previse resursa otpada na aerodinamiku i sve ostalo sta je direktno vezana s njom dok su tehnicka rjesenja i neki novi koncpeti nazalost baceni u treci plan.

Velika greska je sta su maknuli KERS ali o tome bi se jos dalo raspravljat.

Brawn - covjek koji se u formulu kuzi vise od bilo koga tamo je izjavio da je toliko trosenje resursa na aerodinamiku koja se vec doslovno za godinu dvije baca i nema nikakvu primjenu paradoks

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 13:46 (dado8).
17 godina
dado8 kaže...
denix kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

I ja komentiram sliku. Onda je vjerovatno taj sustav gledao neki vozač radbulla(ako se  ne varam) na nekoj od postavljenih slika na forumu)

http://www.e-castig.com/index.php?r=Fikv
15 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

I ja komentiram sliku. Onda je vjerovatno taj sustav gledao neki vozač radbulla(ako se   ne varam) na nekoj od postavljenih slika na forumu)

naravno, uostalom svi skicaju, mogao si vidit danas na kraju kvala kakao je Schumachera "bacio oko" na Hamiltonov bolidNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 7:34 (dado8).
17 godina
moderator
dado8 kaže...
rooswelt1991 kaže...

I ja komentiram sliku. Onda je vjerovatno taj sustav gledao neki vozač radbulla(ako se   ne varam) na nekoj od postavljenih slika na forumu)

naravno, uostalom svi skicaju, mogao si vidit danas na kraju kvala kakao je Schumachera "bacio oko" na Hamiltonov bolidNamigiva

I ne samo to! Bacio je pogled i na monitor nakon vaganja, valjda da vidi ispis težine ostalih. Ništa njega ne smeta što svi bulje u svaki njegov korak, on malo mora pronjuškati okolo Osmijeh

Moram priznati da mi se jako teško naviknuti na to da Schumi nije u crvenom kombinezonu i crevnom bolidu! Kada god njega spomenu i pokažu "neki" sivi bolid, zbune me Cool

17 godina
moderator
benko kaže...
Miro kaže...

Vidim da se mora registrirati, jel traži još neku aktivaciju kroz mail ili je dovoljno ispuniti onaj formular za registraciju (mora se kroz mobitel, ne može se na webu)?

15 godina
protjeran
Miro kaže...
dado8 kaže...
rooswelt1991 kaže...

I ne samo to! Bacio je pogled i na monitor nakon vaganja, valjda da vidi ispis težine ostalih. Ništa njega ne smeta što svi bulje u svaki njegov korak, on malo mora pronjuškati okolo  Osmijeh

Moram priznati da mi se jako teško naviknuti na to da Schumi nije u crvenom kombinezonu i crevnom bolidu! Kada god njega spomenu i pokažu "neki" sivi bolid, zbune me Cool

Stari lisac, zakuhat ce jos on i Ross Brawn, ako ne vec ove onda sigurno sljedece sezone, samo da bude zdravlja

Da ta siva i Schumacher idu skupa ko Slovenke na Jadranu i cednost,

Btw siguran sam da Massa nije bio tesko ozljedjen da bi ga napenalili bez pardona samo da Schumiju naprave mjesta bez obzira sto se znalo da dolazi Alonso, s drugo strane cisto sumnjam da te iste ozljede nije bilo da bi se Schumi uopce odlucio na povratak-SUDBINA.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 7:29 (dado8).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
benko kaže...
Miro kaže...

Vidim da se mora registrirati, jel traži još neku aktivaciju kroz mail ili je dovoljno ispuniti onaj formular za registraciju (mora se kroz mobitel, ne može se na webu)?

Koritsis isti onaj account kao i za LiveTiming preko borwsera ako si ga imao, ako ne regaj se prvo normalno kao da ces koristit Live Timing na browseru (da treba potvrda aktivacije) te onda na mobu udi na mobile Formula 1 skini aplikaciju loginaj se preko tog acc-a i uzivaj :)

Milina program sad se fino zavalim u fotelju, gledam trku i tu i tamo bacim oko na vremena i uvjete :)

16 godina
neaktivan

Zavalite se u kauč, napravite kokice, donesite svoje omiljeno piće i show može početi!

Go Michael, go!

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran

koja uspavanka za sada :(

16 godina
neaktivan

Ovo je uzas. Seronje i njihova promjena pravila, sve su unistili...

Pa Pola ure kulture je je-benica za ovo :))

Mada meni ide so far so good...

15 godina
neaktivan

utrka kako tako, ne bas zanimljiva, ali prezadovoljam rezultatom i naravno dvostrukom pobjedom!!!

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
16 godina
neaktivan

OK utrka, još da im je KERS pa bi bilo bolje. Šteta što se Vettelu i onom Rusu pokvario bolid, za ostale me nije briga.

1. F. Alonso
  2. F. Massa
  3. L. Hamilton
  4. S. Vettel
  5. N. Rosberg
  6. M. Schumacher
  7. J. Button

Dalje neznam...  Belji se

Evo rezultata.

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 14:57 (Šef).
17 godina
neaktivan

Rezultati:

Moram potpis uredit:)

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 14:58 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Vrlo sam sretan što je Alonso pobijedio, e sad, zadovoljan nešto pretjerano utrkom nisam, uglavnom dosadna, doduše, ne bih pretjerao kad bih rekao da je jedna od najdosadnijih utrka koje sam gledao. Kako navijam za Alonsa otkako pratim F1 jako mi je drago što je pobijedio. Čovjek napokon dobije konkurentan bolid, i odmah do prvog mjesta. Svaka čast. Odličan početak sezone.

Premda opet, da Vettel nije imao problema a ni da Massa nije imao problema mozda ne bi proteklo tako glatko. Ali što je tu je. A i veliku su uzbunu digli oko toga (voznja s punim bolidima), to je velika nepoznanica, nitko ne zna sto ce biti, ovo ono, kad na kraju, uglavnom kao i svaka druga utrka, nista posebno.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 15:01 (Prison Breaker).
15 godina
protjeran
dmanz kaže...

utrka kako tako, ne bas zanimljiva, ali prezadovoljam rezultatom i naravno dvostrukom pobjedom!!!

sta kako tako?!?   KATASTROFA

Cijela ovogodisnja filozofija je totalno pogresna, napravili su od formule1 endurance natjecanje

U cijeloj utrci ni jedno pretjecanje(osim na samom startu) - pretjecanje po 3 sec brzog bolida nije pretjecanje vec zaobilazenje dok je sam dojam donekle spasio mehanicki kvar na vettelovom bolidu

Najbolje je cijelu situaciju opisao iskren komentar voditeljskog dvojca - odradili smo zaustavljanja, nazalost nadoljevanja goriva vise nema, majko mila jos 21 krug do kraja  Smijeh

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice