Ovo sve smrdi na fijasko.
F1 je uvijek bila vezana uz energiju, ali ovakav ekstrem je pregrozan. Teško je ljudima shvatiti razliku između hladnih, zagrijanih i pregrijanih guma u utrci. Sad dodajemo još 10x više.
Slažem se sa Maxom i Alonsom i onda još samo čekam utrku da se svi pitamo kako jedan auto može biti toliko brz u jednom sektoru, a traktorirati u drugom... Sve smrdi na velike DRS trainove. Race engineer live upute ko da voze rally. Lift and coast 300m, turn left, full deployment 200m, no brake, into DRS zone :D
Šaltanje u prvu, combo procedura vrijedna Mortal Kombata za start, pa kome je to u interesu?!
Jučer tema o koje informacije bi mogli vidjeti u prijenosima (još nemaju pojma). Znači utrke su skoro tu, ovo se sve radi za posjetitelje i gledatelje, i onda tek sada razmišljaš koji će biti njihov doživljaj utrke?!
Mislim preskočiti kupnju barem za prvu utrku. Ili barem do FP3. Ako brzine ne krenu gore, nemam ni volju gledati.
malo pogledao ove startove i ovaj clipping na kraju duzih ravnica - UZAS nemam sta dodati
a sto se tice epilepsije, primjetio sam da NIJEDNO od 3 svjetla iza na autu ne radi u skladu...znaci cak ni bocna u spoilerima ne rade isto (lijevo, desno) i sve skupa je neuskladeno sa sredisnjim...
Meni je smijesno kaj su u ovom uzletu popularnosti tako usrali s novim "motorima".
Ja cu gledat i dalje,kak god bilo.Ako smo mogli proci kroz Hamilton eru budemo i kroz ovo.
(iskreno malo se i nadam shitfestu kojeg se neki pribojavaju,da ce biti ogromnih razlika,moguce da ce neki korz utrku zaostajat 3 i vise kruga i sl.
)
Samo da niko ne nastrada na startovima jer bi tu mogao biti teški shitshow.
Ostalo će biti čak i zabavno gledati ako bude problema. 
Kao da FIA ima bilokakve interese slušati bilo koga osim onih koji im nose lovu. Ili uzimaju, kako god. Vozači su za njih potrošna roba, čak i oni koji im donose lovu. A kad aktualni svjetski prvak (kakav god on bio) izjavi da mu je fora voziti novi bolid, to je sve što FIA i mediji žele čuti. Već u Australiji će se smiriti strasti i bit će zabavno. Svaka promjena koja donosi konkurenciju je dobra. Meni je čak u jednu ruku dobro da vozači imaju toliko posla jer će se izdvojiti oni sposobniji od onih koji su vukli uspjehe na temelju boljih bolida...
Kao da FIA ima bilokakve interese slušati bilo koga osim onih koji im nose lovu. Ili uzimaju, kako god. Vozači su za njih potrošna roba, čak i oni koji im donose lovu. A kad aktualni svjetski prvak (kakav god on bio) izjavi da mu je fora voziti novi bolid, to je sve što FIA i mediji žele čuti. Već u Australiji će se smiriti strasti i bit će zabavno. Svaka promjena koja donosi konkurenciju je dobra. Meni je čak u jednu ruku dobro da vozači imaju toliko posla jer će se izdvojiti oni sposobniji od onih koji su vukli uspjehe na temelju boljih bolida...
Ovo boldano, bojim se da je problem što će biti totalno suprotno; par "old school" racera je već reklo koliko se sporije od mogućnosti ide kroz zavoje samo radi pravaca/baterije i da to svatko može, ne treba neki poseban skill. Sad će TEK pomesti dominantan bolid (broj 1 motor i broj 2 u manjoj mjeri, implementacija aktivne aerodinamike). Nadam se da sam u krivu, vidjet će se nakon recimo 2 utrke, ali mogla bi biti sezona koju ću večinski preskočiti.
Ovo boldano, bojim se da je problem što će biti totalno suprotno; par "old school" racera je već reklo koliko se sporije od mogućnosti ide kroz zavoje samo radi pravaca/baterije i da to svatko može, ne treba neki poseban skill. Sad će TEK pomesti dominantan bolid (broj 1 motor i broj 2 u manjoj mjeri, implementacija aktivne aerodinamike). Nadam se da sam u krivu, vidjet će se nakon recimo 2 utrke, ali mogla bi biti sezona koju ću večinski preskočiti.
Možda sam u krivu. Moj komentar je temeljen na izjavama vozača da je puno radnji potrebno za vožnju bolida. Simulacija starta na posljednjem testu prošli tjedan je najbolji prikaz onog na što se referiram... Ne znam, mislim da će biti zabavno. Sve će se vidjeti već ovaj tjedan, a pogotovo u Australiji. :)
Ajd, daj da si u pravu. Bit će interesantno u svakom slučaju. Samo da netko (bilo tko) ne odvrne motor i bude ko sezona 1 hibridne ere.
Ajd, daj da si u pravu. Bit će interesantno u svakom slučaju. Samo da netko (bilo tko) ne odvrne motor i bude ko sezona 1 hibridne ere.
A da... Najbolji komentar i osvrt koji sam vidio je da bi Merc ipak mogao izvuči deblji kraj jer bi RedBull mogao stati na stranu Ferraria & co. jer su otkrili da im je regeneracija baterije puno jača od svih ostalih i zato im odgovara da vrate kompresiju na 16:1 pa bi prihvatili izmjenu regulative na štetu Mercedesa. Kamo sreće...
Svašta se priča...
1. očito je da Ferrari ima manji turbo, jer je Fred prije par mjeseci rekao da će biti sranja sa startom radi turbo laga - i dobio ignore od svih ostalih. Ferrari je napravio kompromise i prilagodio bolid trenutnoj startnoj proceduri, a sad ostatak kuka da im treba dulja startna procedura - i Ferrari im nabije veto (po meni opravdano)... told you so
2. Navodno Mercedes (Petronas) ima problema sa homologacijom goriva pa bi mogli dobiti generičko dok se ne "srede"
3. Navodno je Ferrari uspio napraviti funkcionalan ovjes sa anizotropnim karbonskim vlaknima gdje imaju čvrstoću na pravcu ali i elastičnost ovjesa po zavojima pa imaju brutalan mehanički grip
4. Adrian će vjerojatno pokazati svoj skill... nadamo se
ma joooj ima toga, ne znam kako vi al mene pere crveni hopium na najjače... znam, sve znam... al jbg
Crveni uvijek idu u krajnost. Ideja dobrog bolida je da ga u svemu držiš na balansiranim postavkama.
Joj i mene zanima sto ce biti a siguran sam da ce biti puno toga.
Ok, dominacija jednog tima je jako jako moguca i da bude, opet ce tu biti svega i svacega i da, za sada nitko nista ne zna...
Merc i red bull se najvise spominju kao team to beat ali i ferr cini se da se tu i ferraria ima sto za pitati.
Imam osjecaj kao da ce top timovi svaki biti u nekom podrucu bolji... netko pouzdanost, netko grip i gume, netko u punjenju baterije itd...
Navijač Ferrarija već dugo, puno razočarenja i sada ne očekujem apsolutno ništa od njih. Ali neka su začinili sa ovim izmjenama, bude zanimljivo.
Joj i mene zanima sto ce biti a siguran sam da ce biti puno toga.
Ok, dominacija jednog tima je jako jako moguca i da bude, opet ce tu biti svega i svacega i da, za sada nitko nista ne zna...
Merc i red bull se najvise spominju kao team to beat ali i ferr cini se da se tu i ferraria ima sto za pitati.
Imam osjecaj kao da ce top timovi svaki biti u nekom podrucu bolji... netko pouzdanost, netko grip i gume, netko u punjenju baterije itd...
ako se tko moze sjetit testiranja 2022g. kada je dolazila nova generacija bolida.
ferrari je isto tako bio "top", a svi znamo sta se dogodilo iducih 5g.
Cak su prvu utrku bili jako dobri, jedna od meni drazih borbi je bila ona igra izmedu verstapena i leclera.
Kasnije samo flop
ne ocekujem nista od ferrarija