Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.658
|
čitano: 4.014.303
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ferrari bi trebao izaći iz F1 i malo razmisliti šta i kako. Problemi su veći nego ikad. Traljavo, šlampavo do bola. 

17 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1

Netko se gadno zamjerio Leclercu. Očigledno su nešto napravili mimo njegovih zahtjeva. 

13 godina
Bez obzira na sve kako se Piastri na kraju vrlo brzo priblizio bez problema Leclercu..stigao ga u prvo pokusaju..a tek Russel..u 7 krugova mu srezao 6 sek..wtf?!
A prvi dio trke ga bez problema drzao na 2 sekunde…nista mi nije jasno!
Btw bas mi drago da se strategija od Norrisa isplatila!
Ham ne treba ni komentirat,ima bit da je psihicki otisa.
AUDIOFIL
9 godina
Ferrari ne moze i nece napredovat dok god se ne rijese svojih zabara koji misle da su naj i koji odbijaju strucnost potraziti drugdje. Pa vec deset godina svake sezone na otprilike pola vec objavljuju da se spremaju za sljedecu sezonu, strasno...
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2025 20:44 (deepshitcro).
17 godina
deepshitcro kaže...
Ferrari ne moze i nece napredovat dok god se ne rijese svojih zabara koji misle da su naj i koji odbijaju strucnost potraziti drugdje. Pa vec deset godina svake sezone na otprilike pola vec objavljuju da se spremaju za sljedecu sezonu, strasno...

Ferrari želi stručnost iz drugih država, ali NEĆE DOĆI. Što misliš da bi ona cura za strategiju iz RedBulla došla u Italiju?

14 godina

A meni je drago i jedan od razloga što ih favoriziram je što su u Italiji i drže se tog otkud su. Svi ostali, osim Saubera ajd, su se stisnuli u britaniji, koju većina tolko hejta. Vjerujem da bi i Ferrariju bilo lakše da tam odu, i eto zbog tog da lakše privuku druge ljude, al neka, treba netko i na tradiciju mislit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2025 22:38 (Hazar).
15 godina
Hazar kaže...

A meni je drago i jedan od razloga što ih favoriziram je što su u Italiji i drže se tog otkud su. Svi ostali, osim Saubera ajd, su se stisnuli u britaniji, koju većina tolko hejta. Vjerujem da bi i Ferrariju bilo lakše da tam odu, i eto zbog tog da lakše privuku druge ljude, al neka, treba netko i na tradiciju mislit.

Problem je što ta tradicija neće godinama ništa osvojit. Jednostavno ne znaju 2+2 da ga je....eš.

13 godina
Znaci imali su ozbiljnih problema sa šasijom,sad tocno sto i zasto neznam!
AUDIOFIL
14 godina

Više ne znam da li je za smijati ili plakati što se tiče Ferrarija a Charles jučer da je mogao vjerojatno bi zapalio bolid pred kamerama.

Što mislite, tko bude prvak? Iako je Oscar u predzadnjem krugu jučer skoro napravio totalno sranje mišljenja sam da je skuliraniji od Landa i da će na kraju uzeti naslov. Moglo bi biti napeto do zadnje utrke, nadam se tome.

21 Oscar Piastri
6 Lando Norris
Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2025 11:11 (vrinho).
13 godina
Lando definitivno ima brzinu ali sklon je greskama i standardno losije starta od Piastria…ja se nadam fightu do kraja!
I opet se nadam da jebeni Ferrari poslozi sve jer ocito im malo fali da dostojno konkuriraju Mclarenu!
AUDIOFIL
12 mjeseci

Sad ispada da su kod druge izmjene guma ovi iz Ferrarija povečali tlak u gumama kako bi smanjili trošenje podnice i tako izbjegli diskvalifikaciju. Leclerc je očigledno htio riskirati pa mu to nije bilo po volji. Sve u svemu... komunikacija nula.

10 godina

To je jedna od opcija... možda i najvjerojatnija... vjerojatno nikad nećemo saznati

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2025 16:50 (miki_the_pirat).
17 godina

Je, ali je Leclerc tvrdio da je imao drugi način da to drži pod kontrolom. Jbg, nećemo znati, no do sada je bilo više situacija gde je tražio i očekivao jedno, a tim je uradio drugo, i uglavnom to nije dobro ispadalo. Bio bi red da ga nekad poslušaju.

Inače, ovo je problem koji je Ferrari imao i na početku sezone - mogu biti brzi, ali je neophodno maksimalno spustiti bolid, a tako se podnica troši.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
To za veci pritisak guma i trosenje podnice je izjavio Russel, rekao je da je vidio vozeci se iza njega kako je previse nisko i jako struze. Treba ipak pricekati sluszbenu objavu iz crvenog tabora, iako utjehe nema. Problem je sto Ferrari nema jednu slabu kariku koja se moze zamjeniti i krenuti u dobrom smjeru, vec ima puno slabih karika i samo je pitanje koja ce ih kostati.
14 godina

Russel se buni na podnicu, brate mili varničio je kao da je iza njega flekserica

6:09 i 6:28

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2025 0:07 (sudy_freak).
13 godina
Ma sta ce Russel obicni kmecevac..samo zuga konstantno toliko da mu iz boxa cesto govore da nastavi dalje i koncentrira se na voznju!
AUDIOFIL
10 godina

RUS je možda (zacijelo) najneomiljeniji britanac vozač (čak i englezima ide na jetra) ali ovdje mislim da je u pravu. Ali to je moje neuko mišljenje - tko zna šta je zapravo u pitanju sa ferkanima... mislim, vjerojatno je trošenje podnice u pitanju ali jesu li dizali bolid ili smanjivali max RPM, štelali krila ili nešto četvrto, peto... tko zna

14 godina

Ma daleko od toga da branim u ovom slučaju Ferrari. Bilo je šteta i čudno najviše da toliko izgube pace nakon prvog stinta. Sigurno nije nešto s Božje strane.

A Russela ne mogu organski smisliti pa mi dođe sve ko kec na desetku što on kenjka.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
16 godina

Ali, dio koji ne razumijem je (povezano s Ferrarijevim padom performanse u drugom dijelu utrke), ako se troši gorivo i formula postaje lakša, zašto bi trošenje podnice bio problem? Ne bi li s lakšim bolidom visina između staze i bolida bila veća?

Ako je bolid lakši i visina se promijeni, onda razumijem da downforce podnice više ne radi kao prije i padne brzina, ali me zbunjuje to trošenje podnice (a čuo sam više komentara o trošenju podnice).

Posebno mi je drago što sam dobio dislike na neke objave o Maxu koji IPAK ostaje u RB i nije bilo uopće upitno da ostaje, ali se pričalo da je Mercedes odobrio budget i slične neprovjerene gluposti.

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
7 godina

Mozda, s obzirom da bolid postaje laksi samim time razvije i vecu brzinu pa i DF i tako dolazi do struganja.

Nesto sam citao i da su gume pumpali malo jace ne bi li bio malo visi ali Leclerc je imao i problema sa sasijom koja je navodno puknula.

Sto se mclarena tice, navijam za Piastrija jer nikako si ne mogu zamisliti Landa kao F1 prvaka. Nekako mi je sav djetinjast i ne znam, radije bih Piastrija.

Iako, ne bih ja ni Maxa otpisao, ima jos jako puno utrka do kraja i ako mu poprave bolid na sporim stazama, mogao bi on tu mclarenima itekako zaprijetiti. Na brzim stazama su relativno dobri. Na njima uzima i PP ali vidjeli smo sada sa madjarskom i monacom da spore staze im nikako ne leze.

9 godina
Ne treba ga otpisati, ali realno gledajuci ako on zavrsi prvi drugo i trece mjesto ostaje rezervirano za mclaren na svakoj stazi... XD
15 godina
deepshitcro kaže...
...drugo i trece mjesto ostaje rezervirano za mclaren na svakoj stazi... XD

Osim ako ako mclaren ne krene raditi t-bone kao što su umalo u mađarskoj napravili 

17 godina

Dobri su Lando i Oscar za sada. Jeste Lando napravio onaj jedan incident, ali i to je bila više greška nego preterana agresija i generalno se čisto trkaju.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2025 22:51 (Ivan(4)).
9 godina
Dok ne osiguraju konstruktorski naslov, onda ce biti show... :D
7 godina

Mala je vjerojatnost da mclarenovci odvoze medjusobno cisto do kraja sezone.

Bodovno su unutar p1-p2 razlike, pocinje drugi dio sezone i sad je svaki bod kao kuca.

Sjetimo se samo kako su 2021 Max i Ham hvatali FL jer je bilo krucijalno.

Tako ce i ovi i Max se samo mora pobrinuti da je barem na p3 ako vec nije p2 ili p1 i cekati da se ovi pobodu rogovima a mladi su, rogovi im ostri i samo cekaju :)

Moram napomenuti da mi Bortoleto za sada ima odlicnu rookie sezonu, cak bolju i od kimi-a koji je prvih par utrka zablistao ali zadnjih par je ipak malo pao u tempu ali zato Bortoleto lijepo odradjuje posao, stovise, vrhunski!! Lik ima vise bodova od Tsunode jbt koji i irpije red bulla nije vozio los bolid.

Vidjet cemo kako ce se mali dalje razvijati ali ovakva rookie sezona je san svakog klinca koji udje u f1!! Onu hamiltonovu necemo racunati jer ono je bilo ipak nesto posebno i pitanje je hoce li se ikada vise dogoditi.

16 godina

Jučer sam slušao da je Ferrari morao spustiti bolid do kraja, i kad je vrag uzeo šalu sa plank wearom da su morali usporiti bolid. S obzirom da nisu planirali biti prvi, zbog čistog zraka DF je bio i veći nego planirano = veći plank wear. Usporili su ga clippingom, pumpanjem zadnjih guma i podešavanjem prednjeg spojlera. Charles je poludio jer je mislio da može imati dobar bolid a raditi lift-and-coast (i smanjiti brzinu). E sad, izgleda da Ferrariju nije bilo u interesu da FIA pogleda plank uopće (jer ako se posumnja mogu ih pregledati) i da su htjeli biti sigurni na ovaj način. 

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 9:09 (GranDaddo).
13 godina
Max nema nikakve sanse da bude prvak,tesko ce i 3 mjesto uzet….
AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...
Max nema nikakve sanse da bude prvak,tesko ce i 3 mjesto uzet….

Dok je matematička šansa tu, ima ...

Ma šalu na stranu, realnost je da će bit čudo ako ostane 3. da.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice