Ferrari bi trebao izaći iz F1 i malo razmisliti šta i kako. Problemi su veći nego ikad. Traljavo, šlampavo do bola.
Netko se gadno zamjerio Leclercu. Očigledno su nešto napravili mimo njegovih zahtjeva.
A prvi dio trke ga bez problema drzao na 2 sekunde…nista mi nije jasno!
Btw bas mi drago da se strategija od Norrisa isplatila!
Ham ne treba ni komentirat,ima bit da je psihicki otisa.

Ferrari želi stručnost iz drugih država, ali NEĆE DOĆI. Što misliš da bi ona cura za strategiju iz RedBulla došla u Italiju?
A meni je drago i jedan od razloga što ih favoriziram je što su u Italiji i drže se tog otkud su. Svi ostali, osim Saubera ajd, su se stisnuli u britaniji, koju većina tolko hejta. Vjerujem da bi i Ferrariju bilo lakše da tam odu, i eto zbog tog da lakše privuku druge ljude, al neka, treba netko i na tradiciju mislit.
A meni je drago i jedan od razloga što ih favoriziram je što su u Italiji i drže se tog otkud su. Svi ostali, osim Saubera ajd, su se stisnuli u britaniji, koju većina tolko hejta. Vjerujem da bi i Ferrariju bilo lakše da tam odu, i eto zbog tog da lakše privuku druge ljude, al neka, treba netko i na tradiciju mislit.
Problem je što ta tradicija neće godinama ništa osvojit. Jednostavno ne znaju 2+2 da ga je....eš.

Više ne znam da li je za smijati ili plakati što se tiče Ferrarija a Charles jučer da je mogao vjerojatno bi zapalio bolid pred kamerama.
Što mislite, tko bude prvak? Iako je Oscar u predzadnjem krugu jučer skoro napravio totalno sranje mišljenja sam da je skuliraniji od Landa i da će na kraju uzeti naslov. Moglo bi biti napeto do zadnje utrke, nadam se tome.
21 | Oscar Piastri |
---|---|
6 | Lando Norris |
I opet se nadam da jebeni Ferrari poslozi sve jer ocito im malo fali da dostojno konkuriraju Mclarenu!

Sad ispada da su kod druge izmjene guma ovi iz Ferrarija povečali tlak u gumama kako bi smanjili trošenje podnice i tako izbjegli diskvalifikaciju. Leclerc je očigledno htio riskirati pa mu to nije bilo po volji. Sve u svemu... komunikacija nula.
To je jedna od opcija... možda i najvjerojatnija... vjerojatno nikad nećemo saznati
Je, ali je Leclerc tvrdio da je imao drugi način da to drži pod kontrolom. Jbg, nećemo znati, no do sada je bilo više situacija gde je tražio i očekivao jedno, a tim je uradio drugo, i uglavnom to nije dobro ispadalo. Bio bi red da ga nekad poslušaju.
Inače, ovo je problem koji je Ferrari imao i na početku sezone - mogu biti brzi, ali je neophodno maksimalno spustiti bolid, a tako se podnica troši.

RUS je možda (zacijelo) najneomiljeniji britanac vozač (čak i englezima ide na jetra) ali ovdje mislim da je u pravu. Ali to je moje neuko mišljenje - tko zna šta je zapravo u pitanju sa ferkanima... mislim, vjerojatno je trošenje podnice u pitanju ali jesu li dizali bolid ili smanjivali max RPM, štelali krila ili nešto četvrto, peto... tko zna
Ma daleko od toga da branim u ovom slučaju Ferrari. Bilo je šteta i čudno najviše da toliko izgube pace nakon prvog stinta. Sigurno nije nešto s Božje strane.
A Russela ne mogu organski smisliti pa mi dođe sve ko kec na desetku što on kenjka.
Ali, dio koji ne razumijem je (povezano s Ferrarijevim padom performanse u drugom dijelu utrke), ako se troši gorivo i formula postaje lakša, zašto bi trošenje podnice bio problem? Ne bi li s lakšim bolidom visina između staze i bolida bila veća?
Ako je bolid lakši i visina se promijeni, onda razumijem da downforce podnice više ne radi kao prije i padne brzina, ali me zbunjuje to trošenje podnice (a čuo sam više komentara o trošenju podnice).
Posebno mi je drago što sam dobio dislike na neke objave o Maxu koji IPAK ostaje u RB i nije bilo uopće upitno da ostaje, ali se pričalo da je Mercedes odobrio budget i slične neprovjerene gluposti.
Mozda, s obzirom da bolid postaje laksi samim time razvije i vecu brzinu pa i DF i tako dolazi do struganja.
Nesto sam citao i da su gume pumpali malo jace ne bi li bio malo visi ali Leclerc je imao i problema sa sasijom koja je navodno puknula.
Sto se mclarena tice, navijam za Piastrija jer nikako si ne mogu zamisliti Landa kao F1 prvaka. Nekako mi je sav djetinjast i ne znam, radije bih Piastrija.
Iako, ne bih ja ni Maxa otpisao, ima jos jako puno utrka do kraja i ako mu poprave bolid na sporim stazama, mogao bi on tu mclarenima itekako zaprijetiti. Na brzim stazama su relativno dobri. Na njima uzima i PP ali vidjeli smo sada sa madjarskom i monacom da spore staze im nikako ne leze.

Osim ako ako mclaren ne krene raditi t-bone kao što su umalo u mađarskoj napravili
Dobri su Lando i Oscar za sada. Jeste Lando napravio onaj jedan incident, ali i to je bila više greška nego preterana agresija i generalno se čisto trkaju.

Mala je vjerojatnost da mclarenovci odvoze medjusobno cisto do kraja sezone.
Bodovno su unutar p1-p2 razlike, pocinje drugi dio sezone i sad je svaki bod kao kuca.
Sjetimo se samo kako su 2021 Max i Ham hvatali FL jer je bilo krucijalno.
Tako ce i ovi i Max se samo mora pobrinuti da je barem na p3 ako vec nije p2 ili p1 i cekati da se ovi pobodu rogovima a mladi su, rogovi im ostri i samo cekaju :)
Moram napomenuti da mi Bortoleto za sada ima odlicnu rookie sezonu, cak bolju i od kimi-a koji je prvih par utrka zablistao ali zadnjih par je ipak malo pao u tempu ali zato Bortoleto lijepo odradjuje posao, stovise, vrhunski!! Lik ima vise bodova od Tsunode jbt koji i irpije red bulla nije vozio los bolid.
Vidjet cemo kako ce se mali dalje razvijati ali ovakva rookie sezona je san svakog klinca koji udje u f1!! Onu hamiltonovu necemo racunati jer ono je bilo ipak nesto posebno i pitanje je hoce li se ikada vise dogoditi.
Jučer sam slušao da je Ferrari morao spustiti bolid do kraja, i kad je vrag uzeo šalu sa plank wearom da su morali usporiti bolid. S obzirom da nisu planirali biti prvi, zbog čistog zraka DF je bio i veći nego planirano = veći plank wear. Usporili su ga clippingom, pumpanjem zadnjih guma i podešavanjem prednjeg spojlera. Charles je poludio jer je mislio da može imati dobar bolid a raditi lift-and-coast (i smanjiti brzinu). E sad, izgleda da Ferrariju nije bilo u interesu da FIA pogleda plank uopće (jer ako se posumnja mogu ih pregledati) i da su htjeli biti sigurni na ovaj način.

Dok je matematička šansa tu, ima ...
Ma šalu na stranu, realnost je da će bit čudo ako ostane 3. da.