Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.852
|
čitano: 4.198.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

toliko mi zanimljiva f1 da sam radije isao u gorski kotar na snijeg malo istestirati nokiane...

14 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
RuskeGTT kaže...

toliko mi zanimljiva f1 da sam radije isao u gorski kotar na snijeg malo istestirati nokiane...

Da si makar imao Pirelli ili Dunlop gume, hajde de, ali Nokian-e  ?!?! 

ATJ Lučko
15 godina
Uopće nije zanimljivo više. Treba neka pravila uvest gdje bi svi bili podjednaki. Da samo odlučuje talent vozača. Jer ovo je cirkus. Da je bilo koji drugi vozač umjesto Hamiltona u ovom bolidu borio bi se sa Nikom za naslov.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
RuskeGTT kaže...

Ak je RWD onda nije ni bitno koje su gume...samo gas i kontra  pa kad imaš više snjega na krovu nego na haubi...znači da si dobrano bokario po zavojima 

Nazad na temu:

Sezona je bila iskreno dosadna...čak i meni koji sam sve utrke pratio (ako sam mogo, i svaku pogledo od početka do kraja). Premalo je bilo nepoznanica...ko što su neki već napisali, ovo su bile glavne "napetosti" tijekom sezone:

- hoće Ham ili Ros plakat da je šikaniran i da je ovaj drugi bio grub i nepošten 

- kolko će trebat McLarenima da ispuste ulje i karike po stazi 

- koja je slijedeća Alonsova uvreda za vlastitu momčad 

- Buttonovi genijalni trololo komentari prek radija 

- hoće li Lotus momčad imati gdje pojesti snegulu i popit kavu 

- koliko će puta Max biti Max 

I apropo dosadnih utrka, ovaj vikend sam nakon jednih od slobodnih treninga zaboravio ugasit sky f1 stream i puštali su utrku Porsche supercup-a - KAKVO UTRKIVANJE  Borba od prvog do zadnjeg zavoja...stalni fajtovi i preticanja, guranja, prolasci na pas mater, izletanja, greške, pa opet povratak u utrku, pa fajt pa ovo ono...osto sam jako ugodno iznenađen i oduševljen utrkivanjem kak nisam bio u F1 već godinama. A recept - nema điđi miđi sa ERS-ima, DRS-ima i inim RS-ima...čisto utrkivanje u bolidima koji ne eksplodiraju ak ih ne zaboraviš "smanjit" nakon jednog pokušaja preticanja u pol sata utrke 

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 12:43 (jabooka).
15 godina

Da dosadna sezona, sa 3-4 utrke iznimke. Svake godine na kraju sezone si govorim: 'Valjda ce sljedece godine biti bolje'. Naravno nikad nije...

Ja sam poceo jos prosle godine pratit endurance natjecanja, 24H series, WEC i Blancpain GT series.

BTCC je također jako zanimljiv. 

15 godina

pratite malo btcc

17 godina

Vidim da nitko nije spomenuo jednu Mclaren Honda zanimljivost. Naime, Alonso je na zadnjem Supersoft sprintu "odvrnuo" Hondin motor koliko ide i imao 3. najbrži krug utrke, samo 279 tisućinki iza Hamiltona!

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
13 godina
neaktivan

Poprilicno sam siguran da je honda zapravo puno bolje nego se cini i mozda cak da je jaca i od renaulta (jedan od argumenata su i speed trapovi, iako u zadnje vrijeme ni to ne pratim kako gubim zainteresiranost + setup igra veliku ulogu), jedino sto nije jos pouzdana, ali koliko puta smo vidjeli znalce i koliko je puta mclaren tvrdio da ima revolucionarnu sasiju ili aero paket, a na nekim utrkama je bas pokazao suprotno, imamo 2 odlicna primjera.

1. Singapur, najteza staza po pitanju kocnica, znaci baterije su uvijek pune sto znaci elektromotri stalno rade i ne gubi se vrijeme na ravnicama, takoder staza u kojoj je jako bitna sasija jer mehanicki grip igra ogromnu ulogu, rezultat RB i ferrari se bore za prvo mjesto merc usamljen iza, a onda tek onda ostatak ekinpe williams findia i tr. mc je bar usao u Q2

1. USA, kisa je donijela haos sto znaci odlicna aerodinamika uvjetovala je stabilnom autu kroz silne zavoje, ali bilo i ravnica pa momcadi s mercedesovim motorima nisu bili pod tolikim penalima. Naravno u kvalama mercedes dominantan iza njih red bull i onda ferrari, takoder od forceindie do lotusa i mclarena su svi bili unutar sekunde. Na dnu zacelja imali smo manorovce, sauber koji je pokazao koliko im ferrarije motor zapravo izvlaci iz bolida

Kada smo usli u utrku sve je ostalo vise manje standardno +- sreca i skill vozaca u kisi, jedino je RB pokazao koliko su dominantniji u aerodinamici od svih i koliko je bolid stabilan kroz one S-ove i onda dode ravnica i pobjegne mercedes jednostavno. To je trajalo sve dok mercedes nije unistio intermedije, tada su ih oba redbulla prosla i derala po 2 sekunde brza vremena.

Zakljucak, ne vjerujem da Honda nipocemu ne koci mclaren osim po pouzdanosti, ali je svim proizvodacima to bio problem prosle godine i imali smo puno vise retire-a. Ali renault definitivno koci RB koji je to dokazao i u jos nekim utrkama i naravno da se i mercedesi i ferrariji boja da ce biti brzi od njih ako im daju motor, a ron dennis neda hondu da ne pokazu koliko je los bolid od mclarena.

+ jedna moja troll ideja, zamjenit headquaterse torro rossu i red bullu iduce godine i naljepnice takoder tako da red bull vozi s ferrarijevim motorom a torro rosso na renaultu 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
12 godina
neaktivan

3 najbolje utrke sezone IMHO
Malezija
Hungaroring
Austin

No matter what comes your way in life, never give up, keep pushing. Cuz' nothing can stop you but you.
13 godina
isuckatthisgame kaže...

3 najbolje utrke sezone IMHO
Malezija
Hungaroring
Austin

Hungaroring nikad nije zakazao jedna od rijetkih koja se isplati otici pogledati uzivo jer uvijek bude dobro 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

Da, ako pričamo samo o čistoj snazi ICU-a, ali Honda ne može dovoljno topline skupiti od motora kako bi napunila baterije od ERS-a, dakle i dalje je problem u Hondi i njezinom dizajnu PU-a. Bilo bi zanimljivo da postave speed trapove i negdje na početku odnosno sredini ravnice čisto da možemo prokomentirati ovakve aspekte motora.

Što se tiče RBR-a, Christian je rekao jučer u intervjuu sa BBCem slijedeće:

"I know I've got an agreement for the supply of an engine for next year. And wait and see what's it called. It will be something quite good. I don't think Ron Dennis will be too happy, but he has not been very happy recently."

Što daje naslutiti da je ili Honda odlučila dati RBR-u motore (malo vjerojatno) ili da je riječ o Renault motoru rebrandiranom kao Nissan (privući će japanske sponzore što je vjerojatno htio Ron Dennis preko Honde) ili TAG-Heuer (koji je do nedavno sponzorirao McLaren). U svakom slučaju, ostaje nam vidjeti što će i kako RBR napraviti sl sezone. Ako ipak budu išli sa Renault (ili kako će im se već zvati) motorom, bit će zanimljiva utrka sa STR-om, pošto će oni imati Ferrarijeve 2015. motore. Nije nemoguće da se ponovi povijest i da STR Ferrari bude brži od RBR Renaulta-a. Ahem..2008.

15 godina
neaktivan

Znači, Renault, Ferrari, Red Bull, Mercedes i McLaren će sljedeće godine potrošiti preko dvije milijarde eura

http://www.f1puls.com/7238/auto-motor-und-sport-renault-ce-imati-budzet-u-rangu-mercedesa/

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 20:56 (explorer 4).
17 godina

Evo jedan video da se malo probudi tema(viden na jednom portalu pa proslijedujem jer je prikladno)

14 godina

Evo isto malo buđenja teme - viđeno na fejs RBR-a.

8 ragbijaša protiv bolida RBR-a 

link

(šerao bi link videa, ali nema na youtubeu)

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
17 godina
sudy_freak kaže...

Evo isto malo buđenja teme - viđeno na fejs RBR-a.

8 ragbijaša protiv bolida RBR-a 

link

eh da su Maldonada stavili bio bi dan zalosti :)

14 godina

The man. The myth. The legend.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
14 godina

Renault se zahvalio Maldonadu

Farewell "legend", you'll be forgotten!

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina

Malo da kratimo vrijeme.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina

Počelo je, počelo...napokon

EDIT: McH je odradila cijeli prvi instalacijski krug bez ikakvih problema... :D

EDIT2: Mercedes i RBR tuku dobru količinu krugova, sad i ferrari izašao, odmah skočio na vrh po vremenu, ali ovo su im tek prvi mjereni krugovi, prije su radili nešo instalacijskih, nešto aero mjerenja...

FI, Sauber, McH, Manor i Haas još nisu imali mjerenih krugova do 11:00 sati.

EDIT3: 11:14, Button postavio prvo mjereno vrijeme za McH...solidno 4. mjesto u ovom trenutku, iako to naravno baš niš ne znači, ali pozitivno je da su napravili i nstalacijski i mjereni krug u solidnoj brzini a bolid i dalje vozi

EDIT4: btw, Force India mi je i dalje naljepi bolid, tj i ove godine, i to i dalje zbog istog razloga...taj njihov nos mi je ekstra, sa ove dvije rupe, kao ručke. Svi ostali mi nekako odmah izgledaju miljama lošije, samo zbog tog detalja. Ne uzimam u obzir boje. A Renault će navodno imati puno više žute na startu u Australiji

EDIT5: za one koji ne mogu pratit na linku koji sam gore pustio...

ovo je broj krugova koji je odvožen do pauze (13:00):

Hamilton, 65
Bottas, 42
Vettel, 36
Ericsson, 36
Sainz, 35
Button, 34
Celis, 21
Ricciardo, 20
Palmer, 15
Grosjean, 13
Wehrlein, 7
a ovo su vremena (sve na Medium gumama, inače neki svako malo voze na neoznačenim gumama, ali to su isto medium, samo iz Pirellieve "backup" tvornice u Rumunjskoj, doszupne su svim momčadima jer ih Pirelli želi testirati da li su na istoj razini kvalitete kao i one iz primarne tvornicu u Turskoj)

1 Vettel Ferrari 1m24.939s
2 Hamilton Mercedes 1m25.409s
3 Bottas Williams 1m26.091s
4 Ricciardo Red Bull 1m26.704s
5 Sainz Toro Rosso 1m27.180s
6 Button McLaren 1m27.691s
7 Ericsson Sauber 1m28.165s
8 Grosjean Haas 1m28.399s
9 Celis Force India 1m29.406s
10 Palmer Renault 1m31.351s
11 Wehrlein Manor 1m33.455s

Svi su odvozili barem poneki mjerei krug, problema generalno nije bilo osim jedne jako kratke crvene zastave koju je prouzročio Grosjean u svom Haasu, ostao čovjek bez prednjeg krila, ali čini se da je samo otpalo, jer drugih oštećenja nije bilo...ostalo samo sitnice tipične za predsezonske testove, ali na stazi nije nitko stao, nit se zapalio, zadimio ni išta slično.
EDIT6: testiranje se nastvalja, Merc i dalje niže krug za krugom...a meni su sva ova prednja krila baš onako ogavna, ali stvarno, baš su gnjusna, i još onda kad znam da su i ružna i da velikim djelom onemogućavaju izravne borbe na stazi pitam se tko je tu lud, tj slijep...a sumnjam i da se imaju ikakvu svrhu drugu osim samih sebe, tj ne čini mi se da se ravojem krila u tom smjeru može nešto pridonijeti nekoj drugoj vezanoj industriji...moguće da sam u krivu, ali svejedno zdušno navijam da se vrate prednja krila u vidu čim jednostavnije ravne ploče.
EDIT7: evo finalnih vremena, nije se puno niš promijenilo. Bijele točkice uz brojke znače medium gume, žute znače soft gume.
A evo i broja odvoženih krugova po vozaču...
Hamilton, 156
Ericsson, 88
Ricciardo, 87
Button, 84
Bottas, 80
Vettel, 69
Celis, 58
Sainz, 55
Wehrlein, 54
Palmer, 37
Grosjean, 31
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 18:32 (miki1981).
17 godina
neaktivan

Obrnuti grid na snazi već u Melbourneu?

Jel su ovi konzumirali buniku? Kantastrofa!

Šta roda donese, to vrana odnese.
15 godina
To bi bilo malo glupo. Radije neka daju svima iste motore i da se vidi tko je najbolji vozač. A ne ovo dva bolida se utrkuju, ostali izgledaju glupo pored njih. Kao da voze biciklo a ne bolid F1.
17 godina
neaktivan

Lol, FIA kao da vodi 3,2,1 kuhaj a ne F1.

Možda ne trebaju imati svi iste motore, ali da se jasno definiraju pravila kako motor treba izgledati i njegove karakteristike. Sjećam se da je, mislim pretprošle godine Mercedes bio u prednosti jer je jedini imao turbo na strani motora oko koje je zrak hladniji i turbo je bio bliže usisu goriva pa je Merc imao bolji motor od svih drugih (možda nisam sve pogodio, ali bila je neka takva caka s turbom). Uz već 2 godine iskustva s turbo hibridima, mislim da se sasvim dobro može ograničiti da svi imaju vrlo slične motore.

Također malo postrožiti pravila za aerodinamiku, smanjiti downforce i povećati snagu motora, može i težinu bolida pa nek se malo vozikaju kao na ledu kako je to bilo u stare dane. Srećom, danas je formula sigurnija nego ikada, barijere su obložene materijalom koji apsorbira silu udara, velike površine za izljetanje itd. pa koje izvrtanje ili eventualno susret sa zidom nije opasan.

Do you understand life?! Do you?!
15 godina
Da su bolidi podjednaki imali bi svake godine drugog prvaka. Ovako se već prije početka sezone zna tko je prvak. Bezveze je F1 postala. A sa onim krampom od šefa neće zakoračit u 21 stoljeće.
15 godina

Eto...nema me na par dana i ovi iz FIA-e izvale hrpu gluparija... opet...

Ja stavrno ne znam odakle im ideje za takva pravila, tko im je inspiracija, i tko je ta budala tko s takvim prijedlozima uopće ide u javnost.

Ove predložene promjene u kvalifikacijama...da, ok ideja za povećanje zanimljivosti donekle, ali u kup natjecanjima, ne u natjecanju kao što je F1.

Ali ona ideja o tome da se čovjeka sa polea na npr 4 mjesto... ili da im se dodaju sekunde i slično...grozno. šta će ljudi radit u kvalifikacijama, pokušat ne bit prvi?

Pa bi oni njima dodali bodove za pole jer bi se tako onda borili ipak za prvo mjesto bez obzira što im to donosi pad od par pozicija, ok, ali koliko bodova, po dosad viđenom i tu bi falili skroz na skroz.

Uf...

15 godina

Ja već 10 godina govorim da Bernie uništava F1 i trebao se maknut prije 15god. Ili u najgorem slučaju zajedno s onim likom kaj je volio S&M. 

13 godina
neaktivan

Formula dolazi na max tv u osnovni paket od 1.3 

17 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

Ja već 10 godina govorim da Bernie uništava F1 i trebao se maknut prije 15god. Ili u najgorem slučaju zajedno s onim likom kaj je volio S&M. 

Max Mosley? ;)

Think.
17 godina
mrkac666 kaže...

na koji kanal ide? Imaš li možda link od priopćenja? Ako je ovo pouzdana informacija, napušta se iskon

13 godina
neaktivan
denix kaže...
mrkac666 kaže...

na koji kanal ide? Imaš li možda link od priopćenja? Ako je ovo pouzdana informacija, napušta se iskon

Tata procito javili na max tv kao obavjest nije bio siguran pa sam nazvo i provjerio kod sluzbe za korisnike neznam na kojem ce kanalu bit.

15 godina
F1 je već dugo na max tv-u. Arenasport 5. Zamisli, plaćaš pretplatu da bi mogao gledati te plaćene sportske kanale i oni uvale 4-5 reklama u tijeku utrke.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice