Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.706
|
čitano: 5.571.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1
14 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
RuskeGTT kaže...

:( nista od suzi...steta

Lol, nemojmo se zavaravati, Susie Wolff nije bila ništa posebno. Iskreno bih se začudio da je ikad započela utrku. Lynn bi sigurno vozio prije Susie da Massa ili Bottas iz nekog razloga ne mogu voziti neku utrku.

Lagani offtopic, ako bi netko htio pomoći internetskom kolegi i vozaču Des Foleyu da se utrkuje protiv Vettela i Hulkenberga u Race Of Champions, može ovdje glasati za njega.

18 godina

je li ovo novinarsko napuhavanje cijele priče, njihova patka jer su pojeli kompot bunike ili oni to misle ozbiljno? Mislim, nemam ništa protiv njih, ali malo me začudilo.

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/draskovic-dovodi-formulu-1-u-trebinje-304491

17 godina
denix kaže...

je li ovo novinarsko napuhavanje cijele priče, njihova patka jer su pojeli kompot bunike ili oni to misle ozbiljno? Mislim, nemam ništa protiv njih, ali malo me začudilo.

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/draskovic-dovodi-formulu-1-u-trebinje-304491

A otkad se Slavica razvela od Bernija više se ne priča o Formuli 1 na Grobniku pa sad treba nać neko novo mjesto o kojem će se tupiti...

18 godina
da, tako se i meni čini
17 godina
neaktivan
E, bila je utrka.
Max je nekoga prestigao.

Onda je utrka završila...
iddqd
13 godina

to me jedino i držalo budnim, da sam prespavao prvih pol utrke, ne bi ništ propusti, a onda Max šou u drugoj polovici trke. mali ima muda

16 godina

gledao kod frenda tocno 18minuta, crko stream, rekao nema veze...da je tako crko pred 5-6 i vise god bi si pocupao kosu...otisao doma, upalio stream pogledao 5 krugova, isao kuhat USRED TRKE, vratio se zadnjih 3-4 krugova, pogledao intervju i tocka...

ovo nisam mislio da cu ikad napisati kao veliki pratioc F1...cak sam imao slobodan dan i kao gledat cu formulu...ali ne...

procesija

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 21:47 (RuskeGTT).
18 godina
neaktivan

"Samo" šest glumpavih reklama za vrijeme trke. Blažičko je ovime nadmašio samog sebe na preskupoj Areni 5. Vidi se gdje je izučio zanat.

Zora puca, biće dana ...
14 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

"Samo" šest glumpavih reklama za vrijeme trke. Blažičko je ovime nadmašio samog sebe na preskupoj Areni 5. Vidi se gdje je izučio zanat.

BBC/Sky master race checking in.

16 godina
Unix kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...

BBC/Sky master race checking in.

Komentatori i popratne emisije su im puno bolji, ali Arena u HDu ipak izgeda bolje nego bilo koji stream koji sam našao, a i malo je pouzdanija. Ali da, preskupa je, da ne ulazi u stari HD paket(svi HD programi za 45kn, tako je ostalo od kad su tek počeli s HDom u beti, danas se više ne može uzeti) ne vjerujem da bi plaćao 35kn po utrci.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
power_user kaže...

Komentatori i popratne emisije su im puno bolji, ali Arena u HDu ipak izgeda bolje nego bilo koji stream koji sam našao, a i malo je pouzdanija. Ali da, preskupa je, da ne ulazi u stari HD paket(svi HD programi za 45kn, tako je ostalo od kad su tek počeli s HDom u beti, danas se više ne može uzeti) ne vjerujem da bi plaćao 35kn po utrci.

Ja gledam neki privatan stream Skyja na 3000kbps, 720p, 50fps kada nema BBC-a, a kada ga ima onda BBCev stream na iPlayeru preko proxyja koji je također u HD-u. Ako se potrudiš 2 minute, da se naći dobar stream. Hint: Reddit. :)

Draže mi je slušati DC-a/Edwardsa odnosno Brundlea/Croftyja nego ovu našu ekipu, ipak su DC/Brundle (BBC 2011. dream team) bivši vozači i "unutarnji ljudi". Plus imaju pitlane reportere, detaljne analize tijekom vikenda itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 21:59 (Unix).
16 godina

Dakle definiran je novi set pravila po pitanju aerodinamike...zaključak je da će bolidi biti brži nekoliko sekundi po krugu zbog svega toga, ali isto tako je zaključak da će praćenje bolida ispred biti popraćeno još većim padom performansi nego do sada...da ponovimo dakle...zaključak je - sranje.

Jednako tako su im onda mogli iskopati kanal posred staze, ugraditi kobilicu u pod bolida da nema izlijetanja i ubrzati 20ak sekundi po krugu ali što to vrijedi kad su još više onemogućili prava pretjecanja.

Time samo dobivamo dosadne utrke, ispresjecane sa pokušajima pretjecanja koji će vjerojatno završiti glupim kaznama jer što god vozač napravio ne može protiv zakona fizike.

Ovo me baš jako razočaralo...

16 godina
Unix kaže...
power_user kaže...

Ja gledam neki privatan stream Skyja na 3000kbps, 720p, 50fps kada nema BBC-a, a kada ga ima onda BBCev stream na iPlayeru preko proxyja koji je također u HD-u. Ako se potrudiš 2 minute, da se naći dobar stream. Hint: Reddit. :)

Draže mi je slušati DC-a/Edwardsa odnosno Brundlea/Croftyja nego ovu našu ekipu, ipak su DC/Brundle (BBC 2011. dream team) bivši vozači i "unutarnji ljudi". Plus imaju pitlane reportere, detaljne analize tijekom vikenda itd.

Imam dobre streamove, samo Arena izgleda bolje od svih(mislim da je MaxTV 8Mbps bitrate, 1080i 50fps). I kad već imam Arenu, neda mi se zafrkavati sa streamovima, a kasnije u svakom slučaju na redditu pročitam ako su komentatori rekli nešto pametno. Naravno, najbolje bi blo imati pravi Sky/BBC, ali kod nas je to malo teže.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina

Meni HD ace stream s vjeverice ne radi, pa evo ovdje imate nekoliko alternativa sky prijenosa 

18 godina
neaktivan
power_user kaže...

... samo Arena izgleda bolje od svih(mislim da je MaxTV 8Mbps bitrate, 1080i 50fps).

Ovo su točni podaci za Arenu 5 na MaxTV:

Video: 5500 Kbps, 1080i, 25 fps

Audio: MPEG2, Bitrate Constant, Bit rate 128 Kbps, 2 channels, Sampling rate 48.0 KHz

Zora puca, biće dana ...
12 godina
neaktivan

evo gledam F1, zadnja je utrka sezone i gubim interes kad bi trebalo bit najnapetije .

No matter what comes your way in life, never give up, keep pushing. Cuz' nothing can stop you but you.
17 godina

Dakle da rezmiramo sezonu:

Mercedes konstantno 1+sec ispred ostalih, Ferrari iza njih, Williams i RB iza.

Užasan McLaren, raspad Lotusa.

Iznenađujeće dobar TR.

Hamilton na silu osvoji naslov, gurao tamo gdje trebao, poslije se opustio.

Button odličan, s obzirom šta je vozio, a i pozitivan stav tjekom cjele sezone 

Max Verstapen .

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaključak, nadajmo se boljoj sljedećoj sezoni 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Ne znam da li je tko primjerio malu zanimljivost...s obzirom na danas na utrci veličani broj 44, koji je ujedno i Lewisov broj, i koji je imao priliku ostvariti danas i 44. pobjedu, što nije uspio, ali je zato najbrži krug postavio u 44. krugu

Dakle vozač broj 44, u 44. krugu, a ako malo cjepidlačimo onda je i vrijeme bilo 1m i 44s i malo preko pol

16 godina

toliko mi zanimljiva f1 da sam radije isao u gorski kotar na snijeg malo istestirati nokiane...

15 godina
RuskeGTT kaže...

toliko mi zanimljiva f1 da sam radije isao u gorski kotar na snijeg malo istestirati nokiane...

Da si makar imao Pirelli ili Dunlop gume, hajde de, ali Nokian-e  ?!?! 

ATJ Lučko
16 godina
Uopće nije zanimljivo više. Treba neka pravila uvest gdje bi svi bili podjednaki. Da samo odlučuje talent vozača. Jer ovo je cirkus. Da je bilo koji drugi vozač umjesto Hamiltona u ovom bolidu borio bi se sa Nikom za naslov.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
RuskeGTT kaže...

Ak je RWD onda nije ni bitno koje su gume...samo gas i kontra  pa kad imaš više snjega na krovu nego na haubi...znači da si dobrano bokario po zavojima 

Nazad na temu:

Sezona je bila iskreno dosadna...čak i meni koji sam sve utrke pratio (ako sam mogo, i svaku pogledo od početka do kraja). Premalo je bilo nepoznanica...ko što su neki već napisali, ovo su bile glavne "napetosti" tijekom sezone:

- hoće Ham ili Ros plakat da je šikaniran i da je ovaj drugi bio grub i nepošten 

- kolko će trebat McLarenima da ispuste ulje i karike po stazi 

- koja je slijedeća Alonsova uvreda za vlastitu momčad 

- Buttonovi genijalni trololo komentari prek radija 

- hoće li Lotus momčad imati gdje pojesti snegulu i popit kavu 

- koliko će puta Max biti Max 

I apropo dosadnih utrka, ovaj vikend sam nakon jednih od slobodnih treninga zaboravio ugasit sky f1 stream i puštali su utrku Porsche supercup-a - KAKVO UTRKIVANJE  Borba od prvog do zadnjeg zavoja...stalni fajtovi i preticanja, guranja, prolasci na pas mater, izletanja, greške, pa opet povratak u utrku, pa fajt pa ovo ono...osto sam jako ugodno iznenađen i oduševljen utrkivanjem kak nisam bio u F1 već godinama. A recept - nema điđi miđi sa ERS-ima, DRS-ima i inim RS-ima...čisto utrkivanje u bolidima koji ne eksplodiraju ak ih ne zaboraviš "smanjit" nakon jednog pokušaja preticanja u pol sata utrke 

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 12:43 (jabooka).
16 godina

Da dosadna sezona, sa 3-4 utrke iznimke. Svake godine na kraju sezone si govorim: 'Valjda ce sljedece godine biti bolje'. Naravno nikad nije...

Ja sam poceo jos prosle godine pratit endurance natjecanja, 24H series, WEC i Blancpain GT series.

BTCC je također jako zanimljiv. 

16 godina

pratite malo btcc

18 godina

Vidim da nitko nije spomenuo jednu Mclaren Honda zanimljivost. Naime, Alonso je na zadnjem Supersoft sprintu "odvrnuo" Hondin motor koliko ide i imao 3. najbrži krug utrke, samo 279 tisućinki iza Hamiltona!

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
13 godina
neaktivan

Poprilicno sam siguran da je honda zapravo puno bolje nego se cini i mozda cak da je jaca i od renaulta (jedan od argumenata su i speed trapovi, iako u zadnje vrijeme ni to ne pratim kako gubim zainteresiranost + setup igra veliku ulogu), jedino sto nije jos pouzdana, ali koliko puta smo vidjeli znalce i koliko je puta mclaren tvrdio da ima revolucionarnu sasiju ili aero paket, a na nekim utrkama je bas pokazao suprotno, imamo 2 odlicna primjera.

1. Singapur, najteza staza po pitanju kocnica, znaci baterije su uvijek pune sto znaci elektromotri stalno rade i ne gubi se vrijeme na ravnicama, takoder staza u kojoj je jako bitna sasija jer mehanicki grip igra ogromnu ulogu, rezultat RB i ferrari se bore za prvo mjesto merc usamljen iza, a onda tek onda ostatak ekinpe williams findia i tr. mc je bar usao u Q2

1. USA, kisa je donijela haos sto znaci odlicna aerodinamika uvjetovala je stabilnom autu kroz silne zavoje, ali bilo i ravnica pa momcadi s mercedesovim motorima nisu bili pod tolikim penalima. Naravno u kvalama mercedes dominantan iza njih red bull i onda ferrari, takoder od forceindie do lotusa i mclarena su svi bili unutar sekunde. Na dnu zacelja imali smo manorovce, sauber koji je pokazao koliko im ferrarije motor zapravo izvlaci iz bolida

Kada smo usli u utrku sve je ostalo vise manje standardno +- sreca i skill vozaca u kisi, jedino je RB pokazao koliko su dominantniji u aerodinamici od svih i koliko je bolid stabilan kroz one S-ove i onda dode ravnica i pobjegne mercedes jednostavno. To je trajalo sve dok mercedes nije unistio intermedije, tada su ih oba redbulla prosla i derala po 2 sekunde brza vremena.

Zakljucak, ne vjerujem da Honda nipocemu ne koci mclaren osim po pouzdanosti, ali je svim proizvodacima to bio problem prosle godine i imali smo puno vise retire-a. Ali renault definitivno koci RB koji je to dokazao i u jos nekim utrkama i naravno da se i mercedesi i ferrariji boja da ce biti brzi od njih ako im daju motor, a ron dennis neda hondu da ne pokazu koliko je los bolid od mclarena.

+ jedna moja troll ideja, zamjenit headquaterse torro rossu i red bullu iduce godine i naljepnice takoder tako da red bull vozi s ferrarijevim motorom a torro rosso na renaultu 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
12 godina
neaktivan

3 najbolje utrke sezone IMHO
Malezija
Hungaroring
Austin

No matter what comes your way in life, never give up, keep pushing. Cuz' nothing can stop you but you.
13 godina
neaktivan
isuckatthisgame kaže...

3 najbolje utrke sezone IMHO
Malezija
Hungaroring
Austin

Hungaroring nikad nije zakazao jedna od rijetkih koja se isplati otici pogledati uzivo jer uvijek bude dobro 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

Da, ako pričamo samo o čistoj snazi ICU-a, ali Honda ne može dovoljno topline skupiti od motora kako bi napunila baterije od ERS-a, dakle i dalje je problem u Hondi i njezinom dizajnu PU-a. Bilo bi zanimljivo da postave speed trapove i negdje na početku odnosno sredini ravnice čisto da možemo prokomentirati ovakve aspekte motora.

Što se tiče RBR-a, Christian je rekao jučer u intervjuu sa BBCem slijedeće:

"I know I've got an agreement for the supply of an engine for next year. And wait and see what's it called. It will be something quite good. I don't think Ron Dennis will be too happy, but he has not been very happy recently."

Što daje naslutiti da je ili Honda odlučila dati RBR-u motore (malo vjerojatno) ili da je riječ o Renault motoru rebrandiranom kao Nissan (privući će japanske sponzore što je vjerojatno htio Ron Dennis preko Honde) ili TAG-Heuer (koji je do nedavno sponzorirao McLaren). U svakom slučaju, ostaje nam vidjeti što će i kako RBR napraviti sl sezone. Ako ipak budu išli sa Renault (ili kako će im se već zvati) motorom, bit će zanimljiva utrka sa STR-om, pošto će oni imati Ferrarijeve 2015. motore. Nije nemoguće da se ponovi povijest i da STR Ferrari bude brži od RBR Renaulta-a. Ahem..2008.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice