Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.657
|
čitano: 5.451.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Bilo bi suludo mijenjati pravila tijekom sezone.

In other news:

http://f1racing.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4567:mercedes-u-panjolskoj-s-novim-ispunim-sustavom-i-fleksibilnim-krilima&catid=58:formula-1-vijesti&Itemid=86

"S druge strane, talijanski magazin Autosprint piše da će McLaren u Barceloni testirati nove mape motora, što je ključni element koji im nedostaje za učinkovito funkcioniranje blown difuzora." Totalni LOL, ako uzmemo u obzir prvu vijest {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Mr. Fugitive kaže...

In other news:

http://f1racing.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4567:mercedes-u-panjolskoj-s-novim-ispunim-sustavom-i-fleksibilnim-krilima&catid=58:formula-1-vijesti&Itemid=86

"S druge strane, talijanski magazin Autosprint piše da će McLaren u Barceloni testirati nove mape motora, što je ključni element koji im nedostaje za učinkovito funkcioniranje blown difuzora." Totalni LOL, ako uzmemo u obzir prvu vijest {#}

Pa nije LOL kada se pravilo neće mijenjati, barem još neko vrijeme. A najvjerojatnije će to biti tek od slijedeće sezone.

Međutim da McLaren ili bilo koja druga momčad uspije osposobit svoje mape da rade kako bi htjeli (kao RBR-ove) makar i na samo 1 utrku prije nego promijene pravila njima ni to sigurno nije LOL nego uspjeh.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Mr. Fugitive kaže...

In other news:

Pa nije LOL kada se pravilo neće mijenjati, barem još neko vrijeme. A najvjerojatnije će to biti tek od slijedeće sezone.

Međutim da McLaren ili bilo koja druga momčad uspije osposobit svoje mape da rade kako bi htjeli (kao RBR-ove) makar i na samo 1 utrku prije nego promijene pravila njima ni to sigurno nije LOL nego uspjeh.

kolko sam ja cito po F1 portalima i forumima, pravilo vrjedi vec u Barceloni...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
mtopol kaže...

kolko sam ja cito po F1 portalima i forumima, pravilo vrjedi vec u Barceloni...

E jbg sad...ne znam, p oonome što sam ja pratio pravilo je prvo bilo najavljeno ali vrlo brzo nakon toga se i odustalo od pravilo sa objašnjenjem da se odgađa za neko drugo vrijeme kada neće direktno utjecati na kompetitivnost jedne momčadi u odnosu na drugu. Što bi u prevodu značilo ili za kasnije u sezoni kada i ostale momčadi uspiju doseći RBR-ov potencijal oko tog sustava ili, meni puno logičnije, za drugu sezonu, da budu svi od nule.

16 godina
neaktivan
Nema bombe do napalm bombe
16 godina

Lotus donosi blown difusor u Španjolsku. Kažu da im donosi cca 1 sekundu po krugu, ako je to blizu istine onda će stvarno biti zanimljivo za vidjeti kako će sve to izgledati na kvalama, i u utrci naravno. Inače i Sauber donosi dosta veliki paket poboljšanja i kažu da očekuju nekoliko desetinki, a znamo da tradicionalno u Španjosku mnogi donose poboljšanja pa ćemo na kraju vidjeti koliko će Lotusu donijeti pomaka u relativnom poretku ta sekunda. Ovako zvuči pre dobro, ali vidjet ćemo što nose ostali.

Ok, kaže i da će im vjerojatno trebati nekoliko utrka da do kraja iskoriste potencijal koji im novo poboljšanje donosi, ali svejedno se nadam barem vidljivom skoku u vremenima Lotusa na slijedećoj utrci.

15 godina

ajmo lotus!!!!!!!

16 godina

Ljudi, šta vam se čini jel bi Lotus stvarno mogao sa ovim novim upgradeom doći do realne šanse za prolazak u Q2?

Znam da su i do sad bili odmah prvi iza crte, ali razmak je bio priličan, uvijek negdje baš oko te 1 sekunde koje spominju...tako da realna šansa u stvari nije postojala da se umiješaju u borbu za Q2, ali ako je istina ovo što sad pričaju...moglo bi se stvarno dogoditi da i ulete u koji Q2 ne zbog problema koji bi drugi imali, nego baš zbog svog bolida. Bilo bi lijepo, iako mi se čini nekako jak opuno nadoknaditi sekundu, ali nikad se ne zna, imaju dobru ekipu, sve su to iskusni ljudi kod njih.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ljudi, šta vam se čini jel bi Lotus stvarno mogao sa ovim novim upgradeom doći do realne šanse za prolazak u Q2?

Znam da su i do sad bili odmah prvi iza crte, ali razmak je bio priličan, uvijek negdje baš oko te 1 sekunde koje spominju...tako da realna šansa u stvari nije postojala da se umiješaju u borbu za Q2, ali ako je istina ovo što sad pričaju...moglo bi se stvarno dogoditi da i ulete u koji Q2 ne zbog problema koji bi drugi imali, nego baš zbog svog bolida. Bilo bi lijepo, iako mi se čini nekako jak opuno nadoknaditi sekundu, ali nikad se ne zna, imaju dobru ekipu, sve su to iskusni ljudi kod njih.

U ovoj sezoni bar 3 puta moraju upast u Q2,po meni barem

Trude se vozaci,i ne rade lose krugove,vjerujem da mogu (iako sam vise za Virgine,iako se oni bore za poziviju sa HRT-om ,facepalm)

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina

Evo rezultata FP1. Ništa se spektakularn onije dogodilo, čak ni ništa baš vrijedno spomena...

EDIT: osobno sam očekivao ovaj put više krugova u FP1 zbog toga je većina momčadi ima priličan broj promjena na bolidu, ali i dalje je sve ostalo na uobičajeno malo krugova za FP1.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 11:49 (miki1981).
15 godina

Konačno i VTV prenosi...{#}

“Courage is being scared to death but saddling up anyway.” -John Wayne
15 godina
neaktivan

Kao sto sam se i nadao

Webber prvi,iako FP 1,2 i 3 ne znace nista,drago mi je,ima sansu,jer je bio dobar prosle godine...bar ja mislim tako{#}

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
insomniac kaže...

Kao sto sam se i nadao

Webber prvi,iako FP 1,2 i 3 ne znace nista,drago mi je,ima sansu,jer je bio dobar prosle godine...bar ja mislim tako{#}

Kad sam rekao prije ništa spektakularno da se nije dogodilo to podrazumijeva i da RBR i dalje ne koristi KERS baš kad god želi i kako god želi, i dalje imaju nekih problema sa njim, dakle sve po starom, koriste ali ne baš stalno

EDIT:Evo i rezultata FP2

FP2 FP2
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 16:11 (miki1981).
15 godina
neaktivan

evo jedan odličan i zanimljiv kanal na jubitou

ako je već bilo oprostite

ugl., lik na gitari imitiria zvuk formule tokom vožnje

ja mu skidam kapu za ideju, a i odlično radi "doživljaj" formule na gitari

https://www.youtube.com/user/mustruendor

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
18 godina
moderator

prema današnjim rezultatima bojim se dosadnog vikenda... za sada je jedina izvjesna borba između samih RBR, svi ostali su - u drugom planu, kao i do sada...

...
16 godina

uf ova spanjolska mi nikad nije bila zanimljiva,al nadam se da ce bit neke akcije barem

red bullu mozda moze zaprijetit mclaren jedino

i sad postoji program na maxtv 405 od kreator medie,i HD program na 35.mjestu mislim

Australija-6,5/10,Malezija-7/10,Kina-8/10
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 18:23 (DaNiTo).
17 godina
neaktivan

OT: ak se neko zanima , nagradna igra , moze se osvojiti ulaznice za f1 : http://www.uzmilovu.net/item.asp?id=3375   uglavno treba igrat ovo http://renault-challenge.com/   nema na čemu {#}

karamba!
16 godina
neaktivan
Miro kaže...

prema današnjim rezultatima bojim se dosadnog vikenda... za sada je jedina izvjesna borba između samih RBR, svi ostali su - u drugom planu, kao i do sada...

hamilton 4 stotinke od klokana?

LOL: Dmanz
18 godina
moderator
dmanz kaže...
Miro kaže...

hamilton 4 stotinke od klokana?

pa i to je dosadašnja konstanta - da Hamilton jedini pokazuje mogućnost uvođenja "nereda" u RBR dominaciju, ako mu se sve dobro posloži...

...
17 godina
neaktivan

FIA razmatra legalnost novog stražnjeg krila kod Ferrarija.

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/260129/fia-to-decide-on-legality-of-ferrari-rear-wing/

http://f1-dictionary.110mb.com/gurney_flap.html

Bonus:)

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 0:33 (F1-IVO).
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/260129/fia-to-decide-on-legality-of-ferrari-rear-wing/

I mei se ucinilo malo cudno danas kad sam gleda
Cudan dizajn,jer po mojoj jednostavnoj teoriji,ovo stvara "vrtlog" iza...iako se ja ne razumijem u aerodinamiku,jako me fascinira pa malo nagađam

EDIT:I ovaj gurney isto cini vrtlog,ali ja sam mislio na ovo u obliku slova V na sredini,da nebi bilo zabune :)
EDIT EDIT:Nakon promatranja slike haha vidim u cemo vide moguci problem,zbog gurneyja je previsoko,znaci mogli bi ih kaznit ko Sauber u Australiji ako ne srede :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 2:08 (insomniac).
14 godina
neaktivan
insomniac kaže...
F1-IVO kaže...

I mei se ucinilo malo cudno danas kad sam gleda
Cudan dizajn,jer po mojoj jednostavnoj teoriji,ovo stvara "vrtlog" iza...iako se ja ne razumijem u aerodinamiku,jako me fascinira pa malo nagađam

EDIT:I ovaj gurney isto cini vrtlog,ali ja sam mislio na ovo u obliku slova V na sredini,da nebi bilo zabune :)
EDIT EDIT:Nakon promatranja slike haha vidim u cemo vide moguci problem,zbog gurneyja je previsoko,znaci mogli bi ih kaznit ko Sauber u Australiji ako ne srede :)

a krenuli dečki u radikalno {#}.. sve se bojim 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 2:09 (Đapa club).
18 godina
moderator
Schumi iznenadio danas na P3, ali dominacija RBR je bolesna... Cekamo kvale...
...
18 godina
neaktivan

RBR vara! Ovo što rade je nevjerojatno. Razlika je ogromna, a prednost koju hvataju iz kruga u krug je fascinantna. Pa nisu valjda svi ostali inženjeri tako nesposobni? :D

18 godina
moderator
Mozda umjesto benze toce rebull? :))
...
16 godina
naxeem kaže...

RBR vara! Ovo što rade je nevjerojatno. Razlika je ogromna, a prednost koju hvataju iz kruga u krug je fascinantna. Pa nisu valjda svi ostali inženjeri tako nesposobni? :D

Ne radi se o nesposobnosti...radi se o onom prvom inicijalnom dizajnu. Onaj koji prvi inicijalni dizajn, na kojem se radi godinu dana unaprijed, pogodi najbolje taj ima priličnu prednost, baš zato jer je cijelokupni bolid dizajniran od nule baš tako, svi ostali koji kasnije kopiraju ili prilagođavaju to neko inovativno riješenje ga moraju prilagoditi na već izgrađenu šasiju. A to automatski nosi i nešto manju efikasnost određenog sustava. Kao npr F-Duct, McLaren je imao najbolji, jer su cijeli bolid od početka gradili sa njim, svaka naknadna ugradnja je donekle improvizacija.

17 godina
neaktivan

Neznam, bude li ovako sutra do pola utrke, spremim stvari i odo roštiljati uz rijeku.

Ovo stvarno nema smisla, ni da bude 200 preticanja.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
18 godina
neaktivan

RBR je jednostavno prejak. Bojim se i pomisliti što bi se dogodilo da MSch. uđe u RBR bolid. Jao.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

RBR je jednostavno prejak. Bojim se i pomisliti što bi se dogodilo da MSch. uđe u RBR bolid. Jao.

Istina

Ajme ne svidjaju mi se rezultati sa FP3...
Webber bi opet moga izgubit pole od Vettela
A Vettel ne zna vozit FP1 i 2,nego samo FP3 Qualy i trku,lol

15 godina

ja se bojim da unatoc dobroj formi mercedesa u FP-ima da ce zaebat sve ili u Q ili u R

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice