Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.803
|
čitano: 4.152.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
cro_blue kaže...
miki1981 kaže...

Mislim da iskreno mogu reć da je to bio najgori vikend u mom mladom životu. uvjerljivo najgori.

Ah... Jedan od najgorih je sigurno... Tog je vikenda nastradao i Rubens, potom pokojni Roland i Ayrton! {#}

Definitivno najtužniji vikend u povijesti Formule 1.

Rubens je imao ludu sreću da nije završio kao Roland, pretpostavljam zato jer je udarac ipak bio dosta bočno. Rolandu je glava poletjela potpuno ravno.

BTW na nekim "stranicama" se pojavio dokumentarac o Ayrtonu. Još nisam našao titlove s engleskim, a portugalski mi baš ne leži...

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
15 godina
miki1981 kaže...

A jel se itko još sjeća Dalare, Onyxa, Oselle, leytona, Tyrella, Marcha, Riala, Footworka...ima ih još puno, saom se treba imena sjetit. Ili motora: megatrona, harta, Porschea, Yamahe, judda, Ilmora, lamborghinia, Zixspeeda itd itd...

Ali ipak je meni osobno baš nekako bilo toplo oko srca kada je Arrows imao broj 1 na bolidu, 1997 jel, dobro to je ipak novija povijest u odnosu na ove gore momčadi.

Ali mislim da je Walkinshaw ostvario svoj san te godine, sa brojem 1.

Lijepo se sjettit svega toga, to su vjerojatno moja najživlja sjećanja, skoro pa i jedina, iz djetinjstva.

sjecam se vecine, jedino leyton mi malo ne zvuci poznato...

i btw. nije zixspeed, nego zaxspeed ako se ne varam...

a arrows 1997 je skoro dosao do pobjede da nije hillu posustao bolid u zadnjim trenucima utrke u madarskoj...doduse ako se sjecam stigo je 2. ali velika steta...

stewart je bila dosta dobra momcad sa dobrim vozacima, herbert i barrichello i bili su mi jako dragi

15 godina
cro_blue kaže...
softwaremaniac kaže...

Isti problem,pokušao sam sve od reinstalacije,gašenje CIS-a,torrenta i sličnog no međutim i dalje se ne želi spojiti.Molim pomoć.

mislav_01 kaže...

Tako je i kod mene :-(

Deinstalirajte aplikaciju... CCleanerom očistite sve njene tragove... Ponovno pokrenite računalo... Nakon podizanja Windowsa privremeno isključite AV zaštitu... Ponovno raspakirajte arhivu u kojoj dođe instalacija aplikacije... Instalirajte ju i pokrenite... i sve bi trebalo raditi kako spada!

Tako je barem kod mene bilo (nakon dugotrajne borbe s "errorom"). {#}

Naravno, nemojte zaboraviti ponovno uključiti AV! {#}

EDIT:

Mala digresija na komentar kolege Korny1603987: Tko je bio "kriv" za to. Ralf ili Villeneuve??? znam da je bio bijeli bolid u igri. 

Ralf Schumacher i Jacques Villeneuve bili su akteri jedne druge nesreće u kojoj je također nastradao sudac. Bila je to VN Australije 2001. godine.

Proradilo samo od sebe nakon restarta.

Piracy lives forever!!!
15 godina
RuskeGTT kaže...

a arrows 1997 je skoro dosao do pobjede da nije hillu posustao bolid u zadnjim trenucima utrke u madarskoj...doduse ako se sjecam stigo je 2. ali velika steta...

stewart je bila dosta dobra momcad sa dobrim vozacima, herbert i barrichello i bili su mi jako dragi

Da, hill u mađarskoj drugi završio u Arrowsu te godine. Prava senzacija. Ali meni je bilo zakon vidjet te 1997 kako je Arrows imao broj 1 na bolidu.

A i imali su lijepe bolide.

Je, Zakspeed, imaš pravo, krivo sam se sjetio.

A da ne znaš za Leyton, tj puno ime je bilo Leyton realestates ili Leyton House, nisam siguran, uglavnom firma se je bavila prodajom nekretnina.

Nebitno zapriču, ono po čemu sam ih ja zapamtio je da je to prva momčad gdje je Adrian Newey imao službeno ulogu tehničkog direktora.

Inače momčad je naslijednik March-a, kojem su bili glavni sponzor pa su ga samo otkupili u potpunosti. A Newey je radio i u Marchu ali nije imao službeno titulu tehničkog direktora.

16 godina
neaktivan

Ja mislim da je zakspeed. 

17 godina
miki1981 kaže...

Da, hill u mađarskoj drugi završio u Arrowsu te godine. Prava senzacija. Ali meni je bilo zakon vidjet te 1997 kako je Arrows imao broj 1 na bolidu.

Da... To je bila posljednja sezona u kojoj je Yamaha sudjelovala kao dobavljač motora.

Već sljedeće sezone, u bolidu Arrows A19, pod poklopcem motora kucao je motor kojeg je izradio sam Arrows i to na temeljima nekadašnjeg Harta.

Arrows Yamaha A18 iz 1997. Arrows Yamaha A18 iz 1997.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
cro_blue kaže...
miki1981 kaže...

Da... To je bila posljednja sezona u kojoj je Yamaha sudjelovala kao dobavljač motora.

Već sljedeće sezone, u bolidu Arrows A19, pod poklopcem motora kucao je motor kojeg je izradio sam Arrows i to na temeljima nekadašnjeg Harta.

Yamaha - Judd da budemo do kraja točni onda. jer je taj motor izrađen u partnerstvu sa njima ako se ne varam. iako je Judd kao motor i prije bio u f1, a te godine je bio označen samo kao Yamaha, ali izrađen je zajedničkim naporima.

I da Hill nije imao nekih problema sa, ili kočnicom, ili gasom, nisam stvarno više siguran, imali bi 1 pobjedu, ovako imaju 1 postolje.

16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Da stvarno, kaj se desilo tom autu onda u Mađarskoj..  Odjednom na polu i nakon toga isto više ništa.

Nikad nisam skužil zakaj je Hill nakon šampionskog Williamsa otišel u Arrows? Da li nije imal boljih opcija, prijateljstvo s nekim, želja za dokazivanjem?

Nema bombe do napalm bombe
17 godina
miki1981 kaže...

I da Hill nije imao nekih problema sa, ili kočnicom, ili gasom, nisam stvarno više siguran, imali bi 1 pobjedu, ovako imaju 1 postolje.

Ako me sjećanje služi, Hillu je otkazala hidraulika koja mu je onemogućila mijenjanje brzina.

Nesretni je Damon posljednje kilometre utrke odvezao u jednoj brzini  (mislim da je bila treća) i tako omogućio Villeneuveu da se domogne pobjede.

Zanimljivo, ova je utrka kasnije dosta odlučivala u borbi za naslov svjetskog prvaka. Da Hill kojim slučajem nije imao probleme, Villeneuve bi iz Mađarske u Jerez donio četiri boda manje.

Tko zna kako bi se Michael Schumacher ponašao da je tada imao ta dodatna četiri boda prednosti!?  {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Da stvarno, kaj se desilo tom autu onda u Mađarskoj..  Odjednom na polu i nakon toga isto više ništa.

Nikad nisam skužil zakaj je Hill nakon šampionskog Williamsa otišel u Arrows? Da li nije imal boljih opcija, prijateljstvo s nekim, želja za dokazivanjem?

Bio je treći na kvalama i drugi na kraju trke, malo sam googlao, i našao da je problem zbog kojeg je izgubio čistu pobjedu bio problem sa gasom.

Inače bio je on te sezone na utkama i 6, i 7 i 8, i tako, uglavnom nikad bolja sezona za Arrows, uključujući i njegove derivate.

inače otišao je u Arrows zbog velikog prijateljstva sa šefom momčadi, Tom Walkinshaw je bio šef, i Hill je nakon osvajanja naslova prvaka godinu ranije rekao da se povlači, i da će prije nego ode ostvariti najveću želju svoga dobrog prijatelja Toma, a to je da jednom ima broj 1 i 2 na svojim bolidima.

16 godina
neaktivan

Tnx..  nisam znal taj detalj..

Nema bombe do napalm bombe
15 godina

ljudi ima tko možda titlove za dokumentarac o senni iz 2010

ja ga sad skidam al ne mogu na titlove nigdje pa ako netko ima da mi pošalje, ovaj skidam pa ako netko ima za to bio bi jako zahvalan

oprostite na offtopicu

:)

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina
matija656 kaže...

ljudi ima tko možda titlove za dokumentarac o senni iz 2010

ja ga sad skidam al ne mogu na titlove nigdje pa ako netko ima da mi pošalje, ovaj skidam pa ako netko ima za to bio bi jako zahvalan

oprostite na offtopicu

Evo ga: http://dl.dropbox.com/u/14747029/Ayrton.Senna.Beyond.The.Speed.Of.Sound.2010.BDRip.XviD.AC3-SANTi.srt

Samo, nisam baš siguran kakav je...

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
16 godina
neaktivan

jel to s AHD? ja ga vec ubacio u plan za gledat danas ^^

BTW obavezno štivo za ljubitelje F1 http://www.imdb.com/title/tt0814017/

za ljubitelje Rally-a i CMcRaea http://www.imdb.com/title/tt1297336/

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 14:16 (Mitsuoka).
17 godina

Jučer sam ga malo prevrtio, dok još nije bilo titlova. Očekivao sam razjašnjenje kaj se dogodilo, ali nažalost nema...

16 godina
neaktivan

Imas 3 dokumentarca o Senni, tako da.. isplati se pogledat

17 godina

{#}

Čekam ga od kad je objavljen na sundance film festivalu...

15 godina
miki1981 kaže...
RuskeGTT kaže...

Je, Zakspeed, imaš pravo, krivo sam se sjetio.

A da ne znaš za Leyton, tj puno ime je bilo Leyton realestates ili Leyton House, nisam siguran, uglavnom firma se je bavila prodajom nekretnina.

Nebitno zapriču, ono po čemu sam ih ja zapamtio je da je to prva momčad gdje je Adrian Newey imao službeno ulogu tehničkog direktora.

Inače momčad je naslijednik March-a, kojem su bili glavni sponzor pa su ga samo otkupili u potpunosti. A Newey je radio i u Marchu ali nije imao službeno titulu tehničkog direktora.

evo uopce se ne sjecam leytona, koje je to godine bilo?

march-a se sjecam...

btw. ovo sa hillom je stvarno steta, a i svaka mu cast sta je frendu TW-u omogucio imati br. 1 i 2...kakva je to sezona bila :)

15 godina

našao sam i ja engleske titlove, al sam mislio možda ima hrvatskih, al dobro nema veze

hvala svejedno

Mitsuoka kaže...

BTW obavezno štivo za ljubitelje F1 http://www.imdb.com/title/tt0814017/

za ljubitelje Rally-a i CMcRaea http://www.imdb.com/title/tt1297336/

puno hvala za ovo, nisam znao da to ima

pogledat ću kad uhvatim vremena

14 godina
neaktivan
Re: Formula 1, ona prava, ne igra:)

Jarane kod mene ovo ne radi,ne dozvoljava mi pregled videa zbog geografskog podrucija sa kog mi je komp registrovan

15 godina
RuskeGTT kaže...

evo uopce se ne sjecam leytona, koje je to godine bilo?

march-a se sjecam...

btw. ovo sa hillom je stvarno steta, a i svaka mu cast sta je frendu TW-u omogucio imati br. 1 i 2...kakva je to sezona bila :)

1990 i 91. 1991 su imali ilmor motore...a neki od nas "starijih" se možda i sjeća da je Ilmor racimo to preteča Mercedesovih motora, tj bilo je tu raznih ugovora, partnerstva, kupovina itd...ali u biti ako pričamo oo onim motorima i onom Ilmoru, iz 1990 ih onda su to današnji Mercedes motori.

15 godina

illmor, kako ne...

mario illien, a drugi ne sjecam se... mercedesi da da...

nego, sad malo vrtim po YT-u sezonu 1996 i villeneuveov debi, i skoro pobjeda...fantasticno, dodu mi suze na oci kad skuzim kako je nekad f1 bila zanimljivija...

SMRC :(

15 godina

Evo malo sam googlao da nađem Leyton House momčad, jer nisam bio siguran u ime, a i činilo mi se da su imali neki čudan rezultat pa sam malo išao provjerit, i stvarno, 1990, Francuska, skoro pa pobjeda, planirali su utrku bez ijednog boxa, Patrese i Berger su otišli prekasno na promjenu guma i upropastili si gume i uništili utrku, i tada j dvojac Leyton housea držao prvo i drugo mjesto i tada su ih počeli dostizati Prost, Senna, Mansel, Nannini i kompanija. krugova nije bilo dovoljno, Mansell je ima problema sa motorom, Nanini sa strujom, i jedan od Leytona je također ispao iz utrke, prost je uspio proći na prvo mjesto 3 kruga prije kraja, i tako je Leyton House osvojio drugo mjesto i to je bilo jedino mjesto na podiju za njih.

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

illmor, kako ne...

i Paul Morgan

Ilmor . Illien i Morgan:)

World Championships: 7, GP started: 270, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina
Ste igrali ikad Batracer?Fora igra na internetu.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
F1-IVO kaže...
RuskeGTT kaže...

illmor, kako ne...

i Paul Morgan

e morgan da...nisam se mogao sjetiti, a znao sam da je kratica ILL+MOR

15 godina
RuskeGTT kaže...
F1-IVO kaže...
RuskeGTT kaže...

illmor, kako ne...

i Paul Morgan

e morgan da...nisam se mogao sjetiti, a znao sam da je kratica ILL+MOR

Jep, ni ja se nisam mogao sjetit kako se zvao drugi.

Samo se piše IL+MOR, nije ILL+MOR.

Iako je to sad ustavri Mercedes...a vidiš, pa zato F1-IVO i zna imena oba osnivača, sad kad je MSC u pogonjen Mercedesom...pa je proučavao povijest. To se zovi pravi fan hehe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 16:54 (miki1981).
17 godina

AJ da se napokon vertimo u sadašnjost.

Izgleda je Perez napravi jedan veliki poduhvat, koji , mora se priznati, do sad nisam primjetio

15 godina
rooswelt1991 kaže...

AJ da se napokon vertimo u sadašnjost.

Izgleda je Perez napravi jedan veliki poduhvat, koji , mora se priznati, do sad nisam primjetio

Nisi do sad primjetio da je Perez bio samo jednom u boxu? Pa pisali smo i o tome već, u nekoliko postova, govorilo se na telkama, i na sažecima utrka, i izvještajima po webu.

15 godina

evo odgledao dokumentarac o Senni i šta reć...

prerano je otišo, a snimka u dokumentarcu zadnji njegovi zavoji do sudara sa njegovog bolida, kao i na youtubu, uvijek kad gledam mi prisjedne zbog kakvog je sudara morao poginut, neki su imali gore sudare pa su se izvukli, ali eto kao što je i on sam reko "Radije bi da poginem u nesreći ako ću ju ikad imati, nego da ostatak života moram trpiti posljedice te nesreće"...

nažalost to mu se i dogodilo...

veliki sam fan formule i žao mi je što ga nisam vidio na djelu, već samo sa snimaka...

i još sam zaboravio na njegov rođendan, sram me priznati, ali nažalost jesam...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice