Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.327
|
čitano: 5.091.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Formula 1, ona prava, ne igra:)
i_rambo_plache kaže...

Ovo je nečuveno. Kolko god bilo teže voziti sa dry gumama po kiši, nema šanse da čovjek izgubi skoro 20 sekundi 3 zavoja prije kraja.

Uz to se na snimci vidi da je Glock propustio Vettela i Hamiltona bez borbe.

Glock se stvorio kao grom iz vedra neba, niko ga nije ni vidio. Samo mi nije jasno kako je 2 kruga vozio "normalno" po kiši, a onda tako usporio. Shvatio bi da je timski kolega, ali pomoć iz druge momčadi... Baš me zanima kako izgleda Glockova telemetrija u tom zadnjem krugu. I još nešto, Glock se nijednom nije izvrtio ili proklizao, znači mogao je jače stisnuti gas...

Za sve koji misle da je Glock nenamjerno propustio dvojac pogledajte

... Glock se borio kao lav da zadrži mjesto, jel da?

Do prije Brazila su po meni i Hamilton i Massa zaslužili naslov prvaka, ali nakon Brazila mislim da je Massa trebao dobiti jer je Hamilton kalkulirao i skoro ga je kalkuliranje koštalo naslova. Na svu sreću po njega tu je bio Glock. O Glocku sam imao dobro mišljenje, ali nakon ovoga više ne, prljavi Njemac.

Ti si očito još jako mlad pa nisi ni auto vozio. - Ja sam igrom slučaja vozio i vrlo snažno auto i po kiši i po suhom i da, moguće je da izgubi i više ako mora usporiti. Probaj odvozit koji F1 simulator pa usporedi suho i kišu i vidi koliko auto kliže na mokrome s gumama za suho.
Nije poanta koliko je vozio prije jer je kiša počela tek nešto ranije, a s vremenom koje nije veliko po krugu, kiša natopi stazu i pojačala je poprilično što se vidi i na toj tvojoj snimci.
Glock je ostao na gumama za suho nadajući se da će kišta ostati slaba i da će preskakanjem boksa dobiti poziciju i zadržati je, ali u onom zavoju radi se o kočenju sa preko 250 na 100km/h i kiši na suhim gumama. Glock iza sebe vidi dvojicu koji ne kližu kao on i pušta ih jer su puno brži i stabilniji. Da, mogao je biti luđak bezobrazni pa se gurati s njima, ali to bi jako loše završilo u onom zavoju. Pustio ih je obojicu kao što se vidi na tom tvom ulomku.

Da bi oni organizirali nešto ovakvo, osim cirka desetak momčadi, morali bi i Boga dobro podmazat eurićima... tako da te vaše glupe ideje o zavjeri protiv Masse ispadaju smiješne. 
17 godina
Formula 1, ona prava, ne igra:)

da je bar Glock otisao u box promijeniti gume kao i svi ostali ne bi se nakupilo ovdje ovoliko stranica gluposti a Hamilton bi opet bio prvak....

To sto je Massa bio 12 sekundi svjetski prvak je samo zato sto se Glock napravio pametan i nije otisao promijeniti gume...

u svakom slucaju Massa ne bi postao svjetski prvak i .

hmmm...
17 godina
neaktivan

Mozemo mi trubit o svemu al o namjestaljci nema ni rijeci.Mozda da je Timo imao TC onda bi i mogao nekako zadrzat poziciju al bez TC-a i guma za kisu to je mission impossible.Telemetrija je pokazala da su i on i Jarno imalo slicna vremena u zadnjem krugu.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...
naxeem kaže...

Jel vama jasno da je tako nešto nemoguće namjestiti?!

Moguce je, to je Bog namjestio XD :))))

Kako naxeem ne shvatas, u NFS-u se vozi isto po kisi i suhom. Zasto bi na stazi bolid F1 imao slabije vrijeme onda? :)))
  Zato što nemaju kontrole proklizavanja, traction kontrola, kočenja motoron...Nije isto vozit u NFS-u i u stvarnosti vozit bolid od 500-600KG I SA 700KS...
Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DS5, Chieftec 700W
18 godina
moderator
Tola kaže...
DrNasty kaže...
naxeem kaže...

Moguce je, to je Bog namjestio XD :))))

Kako naxeem ne shvatas, u NFS-u se vozi isto po kisi i suhom. Zasto bi na stazi bolid F1 imao slabije vrijeme onda? :)))
  Zato što nemaju kontrole proklizavanja, traction kontrola, kočenja motoron...Nije isto vozit u NFS-u i u stvarnosti vozit bolid od 500-600KG I SA 700KS...
 Omg dude, STFU
Sve je dobro KAD se dobro svrši!
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ima Bago pravo. Premalo je tu vremena za bilo kakve kalkulacije unutra tima u vidu dojave Glocku da propusti ovu dvojicu.
Tu je jedino Glock mogao svojom glavom odlučiti što napraviti.

Pogledao sam onaj video u kojem se jasno vidi svjetlija trkaća putanja i ona, uz činjenicu za nije bilo kišnog zastora iza bolida, pokazuje da je staza bila skoro suha.

No stvar je gotova.Hamiton je prvak i ništa se neće promjeniti stoga mislim da bi se i svi mi trebali malo ohladiti oko ove teme. Doći će iduća sezona pa ćemo opet imati što komentirati. :)
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
18 godina
moderator

Jel ovi sto zagovaraju teoriju zavjere uopce znaju da se najvise gripa gubi kod prvog pljuska na asfalt? Tad se gubi do 50% gripa. Imao sam taj dijagram negdje u auto magazinima.

Sve je dobro KAD se dobro svrši!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 13:19 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Ja ne govorim o nikakvoj teoriji zavjere, ja samo kažem da se sve još jednom sagleda s neutralne pozicije.

1. Staza nije bila toliko mokra, to što je Blažičko svršio na kišu (misleći kako strahovito pada) ne znači da je ona i padala tako jako. Kao što sam već rekao, na snimci se vidi polusuha putanja.

2. Glock je u 3. sektoru bio znatno lošiji od Trullija, a u prva dva sektora je bio znatno bolji od njega. Ne govorim o stotinkama razlike, već o par sekundi.

3. 3. sektor se sastoji od jednog jedinog zavoja koji i nije tako težak, ostalo je ravnina na kojoj se drži puni gas.

4. Jasno se vidjelo da se Glock nije ni trudio zadržati Vettla i Hamiltona, već ih je samo propustio.

Sad sam ponovio sve svoje argumente koji su utemeljeni prema snimci.

Motiv tog postupka možda nije novac, ni ja ne vjerujem da bi se u tako kratkom roku uspjelo potplatiti Glocka, a čulo bi se to i preko team radija. Možda je motiv Glockov bolji odnos s Hamiltonom nego s Massom, možda je Glocku Bog rekao da propusti Hamiltona, a možda su i u šumi.

Briga me...

Ja samo govorim ono što vidim. A vidim da Glock nije dao sve od sebe te da je mogao (i morao) biti bolji.

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
18 godina

aj definiraj "polusuha".

i aj se vozi autom po suhoj i "polusuhoj" istom brzinom i promjenama smjera kao i na suhoj pa će te skupljat sa špahtlom s obližnje bandere..

zašto ih je propustio? bolje završit 2 mjesta iza i pokupit bodove nego se borit s ovima koji imaju "mokre" gume i s njima rade kaj oće po stazi nego završit van staze..

jeste vi ikad vozili makar auto po mokroj cesti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 15:08 (nixass).
17 godina
neaktivan

Ova zadnja utrka je bila kao utakmica sa turcima

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

aj definiraj "polusuha".

i aj se vozi autom po suhoj i "polusuhoj" istom brzinom i promjenama smjera kao i na suhoj pa će te skupljat sa špahtlom s obližnje bandere..

zašto ih je propustio? bolje završit 2 mjesta iza i pokupit bodove nego se borit s ovima koji imaju "mokre" gume i s njima rade kaj oće po stazi nego završit van staze..

Ne, vozio sam samo auto po suhom zato što imam 16 i ne smijem vozit auto.

Ali, dovraga, već dugo pratim formulu i znam da nije baš tako teško kao što ti pričaš voziti po mokrome sa slick gumama, je, lakše je puno s wet gumama, ali staza nije bila toliko mokra da bude tako teško voziti sa dry gumama.
And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
neaktivan

Nemojte o namještaljci pričati, uvjeren sam da Glock ne voli onaj poluproizvod od vozača sa ocem ulizicom i lopovom Ronom Denisom koliko i ja.

Nema šanse da bi im pustio.

Primječujete li sarkazam?

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina

Ali temperatura guma je opala. Gume više nisu držale. Drzis gas,ono proklizava, u zavoju isto tako. Pitajte Masse kako je voziti na kiši, on je otplesao dosta pirueta ove godine po njoj.

Znao sam da to nisam trebao reci!
18 godina
i_rambo_plache kaže...
nixass kaže...

aj definiraj "polusuha".

Ne, vozio sam samo auto po suhom zato što imam 16 i ne smijem vozit auto.

Ali, dovraga, već dugo pratim formulu i znam da nije baš tako teško kao što ti pričaš voziti po mokrome sa slick gumama, je, lakše je puno s wet gumama, ali staza nije bila toliko mokra da bude tako teško voziti sa dry gumama.
 ne bi vjerovao koliko se fizikalna svojstva gume promjene u sekundi. pada temperatura, guma ne baca vodu u stranu nego "pliva" na njoj, kočenje, nagli manevri, brzi zavoji, ostaci gume, prašine i kojekakvog smeća na cesti, sindrom "prve kiše".. uostalom, vidi se kak hamilton u zadnja 2 kruga sa intermedijama lovi guzicu na par mjesta.. sad zamisli da je vozio na suhim gumama.. zajebano je to ;) da se razumijemo, fan sam kimija, ali mislim da bi trebalo prestat govorti o namještaljci..
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 17:18 (nixass).
18 godina
protjeran

Za sve vas takozvane formula 1 "gurue" tekst od pravog stručnjaka, pročitajte do kraja

http://www.f1-hr.com/clanci.php?id=264&cat=&cat1=lista_pogled

AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 - 1.9 GHz ATI Mobility Radeon HD 2600 2GB RAM 160GB HDD + 320GB My Book
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Za sve vas takozvane formula 1 "gurue" tekst od pravog stručnjaka, pročitajte do kraja

sve što sam sad procitao na navedenom linku je istina :D

pozz
asus p5k/epu,core2duo e 8400,8800gt,2gb ddr2 kingston,360gb hd
17 godina
neaktivan

Niste valjda mislili da će Mladen Jergović napisati negdje da je riječ o prijevari?

Znate njega, on nikad nije za prijevaru i po njemu je Hamilton bio pregrubo kažnjen ove sezone.

Istina je da je čovjek vrhunski poznavatelj Formule 1, i nemam ništa protiv njega, dapače volim čuti njegove stručne komentare i sve to stoji, samo sam eto htio naglasiti da se on ipak zalaže za Formulu 1 bez kazni i prevara. Po njemu je dosta kazni nepotrebno i pregrubo.

18 godina
protjeran

nema on šta napisat je li riječ o prevari ili ne. Jednostavno je dao dosta razloga zašto nije. nadam se da će ovih par ferrari fanboysa sada prestat srat....

AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 - 1.9 GHz ATI Mobility Radeon HD 2600 2GB RAM 160GB HDD + 320GB My Book
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2008 8:03 (Prince-Artas).
17 godina
BORN kaže...

Ova zadnja utrka je bila kao utakmica sa turcima

Naj post cijele temeCool

Niko se previše ne žali (od vozača i momčadi) pa znači da je OK!
Bilo bi preočito da je namještanje, ako i je, pogledajte prošlu trku i još neuvjerljivije Massino prelaženje Kimia!!!

Ferrari fanboysi nemojte sr... jer Prince Arthas je vrlo jak ukoliko to ne znateCool

A tu je i BMW Power!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan

Ajde dosta vise o tom namjestanju!!!Montezemolo se ne buni sto znaci da nema ni primisli o tome.Sezonu je dobio onaj koji je imao manje gresaka.Lewis je zasluzeno uzeo titulu mada ni da je Felipe osvojio nebi bilo neposteno.Obojica su grijesili ove sezone.Timo tih zadnjih parsto metara vjerojatno nije imao pojma ko je gdje na stazi nego kako odrzati bolid na stazi.Gospodo bacite oko na Vettela...decko me odusevljava i izvlaci iz svog talijanskog crvenog bika nemoguce.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano
18 godina
Prince-Artas kaže...

SmijehSmijeh
jel to jeHgović? on je u najmanju ruku neobjektivan napuhanko..
al da bi čovjek riječ reko, napokon ej napisao neku smislenu kolumnu.

što ne umanjuje činjenicu da frajer doma ima hamiltonove postere i na njih "šeće joška"..
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2008 12:15 (nixass).
17 godina
neaktivan
je, izvalci po kisi dok po suhom i nije nes.

a bas bi volio vidjet iduce seone direktni dvoboj hamiltonvs vettel
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
17 godina
neaktivan
benko kaže...
je, izvalci po kisi dok po suhom i nije nes.

Nije neš?! Čovjek je prvi od "ostalih"! Izvlači po kiši, kad više vredi vozač nego bolid. Jer je u bolidu B klase, ma koliko mi šutjeli o tome...

Dečko ima sada dva puta: postati novi Schumi i lomiti rekorde (jer ima i talenta i "mota") ili nedajbože, postati nova neispunjena nada (čitaj: Alesi).
"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina

"I want to meet Hamilton and his father to tell them they deserved the title," Massa told Italian newspaper Gazetta dello Sport.

"I re-watched the race on TV: for Lewis that last lap was a drama, he was locking the wheels everywhere as he was trying to recover," added Massa, who also dismissed out of hand wild conspiracies that the Toyota driver may have moved over to help Hamilton.

"Glock didn't let himself be overtaken on purpose," said Massa.

Svaka mu čast (Massi).

Znao sam da to nisam trebao reci!
17 godina
neaktivan

Toyota je imala krivu takticku procjenu. Glock nije kriv.

Jednako tako kako je usporio da samo da bi se odrzao na stazi, mogao se i izvrtiti, ili mu je guma mogla puknuti ili je jednostavno mogao otkazati motor.

Kisa je u posljednjim krugovima jacala na pojedinim sektorima i sto se dogodilo bilo je neizbjezno.

I ja sam u samo jednom krugu prosao fazu neopisivog ushicenja zbog toga jer je Massa imao prvenstvo u ruci do potpunog razocaranja i nevjerice kada je utvrdjeno da je ipak prvak svijeta Hamilton.

Ali to sport. I obadva vozaca su jednako zasluzili ovu titulu. Na kraju je, kako to obicno biva, presudila mrvica srece.

Sveukupno - odlicna sezona. Hvale vrijedan napredak pojedinih timova, poglavito Renaulta koji je u posljednjim utrkama sezone ocito rezlutirao Alonsovim 100%-tnim angazmanom, nakon sto se ovaj i sam uvjerio da ce tesko naci mjesto u nekom drugom (citaj crvenom) bolidu.

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
17 godina
Scuderia kaže...

Toyota je imala krivu takticku procjenu. Glock nije kriv.

Jednako tako kako je usporio da samo da bi se odrzao na stazi, mogao se i izvrtiti, ili mu je guma mogla puknuti ili je jednostavno mogao otkazati motor.

Kisa je u posljednjim krugovima jacala na pojedinim sektorima i sto se dogodilo bilo je neizbjezno.

I ja sam u samo jednom krugu prosao fazu neopisivog ushicenja zbog toga jer je Massa imao prvenstvo u ruci do potpunog razocaranja i nevjerice kada je utvrdjeno da je ipak prvak svijeta Hamilton.

Ali to sport. I obadva vozaca su jednako zasluzili ovu titulu. Na kraju je, kako to obicno biva, presudila mrvica srece.

Sveukupno - odlicna sezona. Hvale vrijedan napredak pojedinih timova, poglavito Renaulta koji je u posljednjim utrkama sezone ocito rezlutirao Alonsovim 100%-tnim angazmanom, nakon sto se ovaj i sam uvjerio da ce tesko naci mjesto u nekom drugom (citaj crvenom) bolidu.

Vrlo vjerojatnim mjestom s "propetim konjem", tada bude teško ovoj trojici jer Alonso je zbilja bolji šofer od njih (Hamilton, Massa, Kimi)!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Vrlo vjerojatnim mjestom s "propetim konjem", tada bude teško ovoj trojici jer Alonso je zbilja bolji šofer od njih (Hamilton, Massa, Kimi)!
 Pa nije bio svjetski prvak 2 puta samo tako.
Ne mogu reci da sam ga uvijek podrzavao i dzao mu stranu, pogotovo posljednje 2 sezone kada se poceo vise baviti "politikom" umjesto voznjom.
Ali posljednjim utrkama je pokazao da je zaista vrhunski vozac. Sto znaci da se treba izolirati od svega i posvetiti se samo voznji i razvoju bolida. Onda niti Renaultovo sjedalo nije problem i mogu se postici rezultati.
E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
17 godina
neaktivan

Danas su Alonso i Piquet potpisali ugovor za Renault.

Piquet za jednu sezonu, Alonso za dvije.

Ja kao navijač F.Alonsa sam razočaran takvom njegovom odlukom, ajd dobro što je na jednu sezonu iako mi je i to čudno, jer Alonso zaslužuje bolji bolid, ali čak na dvije sezone, stvarno čudno.

Jer on je odličan vozač i on da vozi bolji bolid imao bi puno veće šanse za osvajanjem naslova prvaka, a ovako u Renaultu mu i šanse nisu nekakve...

Čovjek rastura u Renaultu, a što tek da dobije bolji bolid...

17 godina
Prison Breaker kaže...

Danas su Alonso i Piquet potpisali ugovor za Renault.

Piquet za jednu sezonu, Alonso za dvije.

Ja kao navijač F.Alonsa sam razočaran takvom njegovom odlukom, ajd dobro što je na jednu sezonu iako mi je i to čudno, jer Alonso zaslužuje bolji bolid, ali čak na dvije sezone, stvarno čudno.

Jer on je odličan vozač i on da vozi bolji bolid imao bi puno veće šanse za osvajanjem naslova prvaka, a ovako u Renaultu mu i šanse nisu nekakve...

Čovjek rastura u Renaultu, a što tek da dobije bolji bolid...

Renault je puno napredovao.
Još će više uoći iduće sezone.
Alonso nema dobra iskustva iz sezone u Mclaren-Mercedesu pa si vjerojatno zato neće priuštiti status zapostavljenog vozača u Ferrariju.
Ja vjerujem da ima šanse, ak se sva poboljšanja na Renaultu dobro izvedu.

17 godina
neaktivan

Evo ako neko želi pratiti stanje u razvitku F1 za novu sezonu, a nezna gdje, evo:

http://premium.f1-live.com/f1/photos-hires/2008/

Tamo uvijek ima OGROMAN broj novih fotografija, i svako malo ih dodaju.

"Probne" verzije bolida za iduću godinu možete vidjeti u folderima od:

tests117/
pa do
tests128/

Slika ima mnogo, pa uživajte!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice