GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.897
|
čitano: 1.158.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb
love2ml86 kaže...
PzKpfw kaže...

Kao što sam i najavio, bila je to dobra noć. Za nas. Za Dinamovce.
Ko bi rekao? Nije loše za TV servisera.
Ne dobivaju baš često TV serviseri, momčadi kaj vrijede preko milijardu evra.

Ne znam gdje su sada svi oni silni stručnjaci opće prakse. Zakaj sada čkomite??
Nemamo naboljeg igrača HNL, a i bez obzira na to ne ide nam loše. Nije Viljareal, al je Čelsi.

Ova pobjeda, trijumf Dinama iz Zagrebam, psoebno mi je drag zbog naših Dinamovaca za koje znam koliko im to znači.
Za sve one obične navijače zagrebačkog Dinama, koji ostaju vjerni plavoj boji bez obzira na sve.
Ne žive nužno u Zagreb, bave se običnim poslovima, žive svoj mirne skromne živote, nemaju sredstava da idu na tekme, da potegnu par stotina kilometara do ZGB, al bez obzira na sve vole reći za sebe da su Dinamovci.
Znam da postoje takvi ljudi, te mi je ova pobjeda posebno drag zbog njih. Nevažno gdje žive i čim se bave.
Svi smo mi Dinamo.

Opet, ova pobjeda mi je draga zbog svih naših Dinamova koji nisu sa nama.
Štef Lamza, Mirko Braun, Ismet Hadžić, Milan Sakoman, Tomislav Židak, Kuže, Cico, Rora,Zambi, ....
Jako sam tužan i sjetan kada se njih sjetim. Znam koliko bi im te pobjede značile.
Al, opet nema veze oni stoje na nebskom Dinamu, na plavom oltaru svetaca...

Poseban sportski pozdrav, navijačima Čelsija Kroacije.
London - mjesto pored Zagreba!!!

Dinamo, prvak svijeta!! Nadam se da sada vjerujete u šampionski mentalitet Dinama.
Ako ne, nema veze. Uvijek možete navijati za neke druge klubove. Meni ne smeta.
Ja samo za Dinamo iz Zagreba!!

Uf, šta je lijepo ovih dana biti Dinamovac. Plava boja, boja neba, boja sreće, radosti, ponosa...boja Dinama iz Zagreba.

Momčad im vrijedi preko milijardu?? Koja to bokte? Klub vrijedi ali momčad?

Pa i nije za puno fulao, 800 milja...

https://www.transfermarkt.com/fc-chelsea/startseite/verein/631

7 godina
protjeran
jopis kaže...
love2ml86 kaže...
PzKpfw kaže...

Kao što sam i najavio, bila je to dobra noć. Za nas. Za Dinamovce.
Ko bi rekao? Nije loše za TV servisera.
Ne dobivaju baš često TV serviseri, momčadi kaj vrijede preko milijardu evra.

Ne znam gdje su sada svi oni silni stručnjaci opće prakse. Zakaj sada čkomite??
Nemamo naboljeg igrača HNL, a i bez obzira na to ne ide nam loše. Nije Viljareal, al je Čelsi.

Ova pobjeda, trijumf Dinama iz Zagrebam, psoebno mi je drag zbog naših Dinamovaca za koje znam koliko im to znači.
Za sve one obične navijače zagrebačkog Dinama, koji ostaju vjerni plavoj boji bez obzira na sve.
Ne žive nužno u Zagreb, bave se običnim poslovima, žive svoj mirne skromne živote, nemaju sredstava da idu na tekme, da potegnu par stotina kilometara do ZGB, al bez obzira na sve vole reći za sebe da su Dinamovci.
Znam da postoje takvi ljudi, te mi je ova pobjeda posebno drag zbog njih. Nevažno gdje žive i čim se bave.
Svi smo mi Dinamo.

Opet, ova pobjeda mi je draga zbog svih naših Dinamova koji nisu sa nama.
Štef Lamza, Mirko Braun, Ismet Hadžić, Milan Sakoman, Tomislav Židak, Kuže, Cico, Rora,Zambi, ....
Jako sam tužan i sjetan kada se njih sjetim. Znam koliko bi im te pobjede značile.
Al, opet nema veze oni stoje na nebskom Dinamu, na plavom oltaru svetaca...

Poseban sportski pozdrav, navijačima Čelsija Kroacije.
London - mjesto pored Zagreba!!!

Dinamo, prvak svijeta!! Nadam se da sada vjerujete u šampionski mentalitet Dinama.
Ako ne, nema veze. Uvijek možete navijati za neke druge klubove. Meni ne smeta.
Ja samo za Dinamo iz Zagreba!!

Uf, šta je lijepo ovih dana biti Dinamovac. Plava boja, boja neba, boja sreće, radosti, ponosa...boja Dinama iz Zagreba.

Momčad im vrijedi preko milijardu?? Koja to bokte? Klub vrijedi ali momčad?

Pa i nije za puno fulao, 800 milja...

https://www.transfermarkt.com/fc-chelsea/startseite/verein/631

200 milja nije puno? Kako kome :D

14 godina
love2ml86 kaže...

Ništa nije fulao jer je stvarna vrijednost u pravilu uvijek veća od tržišne. Koulibaly 35m €, kako da ne.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
ibme74 kaže...

Gledao sinoć preko nekog HD streama tekmu na engleskom sportskom kanalu, baš slušam u studiu pod poluvremenom i na kraju "stručnjake" koji su komentirali utakmicu.

Fascinantno mi je iako su njihova reprezentacija i klubovi već dobili po tamburi toliko puta od naše reprezentacije i Dinama opet niti u jednom trenutku nisu pohvalili Dinamo nego pričali kako je Chelsea gubio i izgubio jer su u lošoj formi.

Okej, dobro Chelsea stvarno jeste u lošoj formi, ali koliko su u lošoj formi još toliko im Dinamo sinoć nije dao da igra, pa oni su prvi puta opasno zaprijetili na kraju utakmice kada su pogodili stativu i onda kada je Livakovic maestralno skinio onaj šut.

Baš zato što su takvi mi je 2x draže kad ih neki klub iz manje i slabije lige nakanta.

Tebi je to čudno? Pa ne postoji bahatiji narod od Engleza, a pogotovo kad je u pitanju nogomet. Oni podcjenjuju igrače kao što je Haaland prije nego li dođu u Englesku, podcjenjuju trenere poput Guardiole i Kloppa prije nego su došli u Englesku i pričaju kako u Engleskoj neće moći dominirati i slično. A gdje neće podcjenjivati neku hrvatsku ekipu ili hrvatskog igrača. Oni misle da im svi moraju lizati cipele pošto je eto nogomet igrom slučaja izmišljen kod njih pa im se svi i dalje moraju klanjati u 2022. godini i nitko ne igra nogomet osim engleza.

Kad god ih netko pobijedi, bili to Španjolci, Talijani, Hrvati ili netko četvrti, uvijek je to zato što su oni taj dan bili loši, a ne zato što je protivnik bio dobar.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2022 13:31 (antimadridista).
7 godina
protjeran
Hexfire kaže...
love2ml86 kaže...

Ništa nije fulao jer je stvarna vrijednost u pravilu uvijek veća od tržišne. Koulibaly 35m €, kako da ne.

Vodim se samo po onome što imam od strane firmi koje to procjenjuju. 

11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Evo jedan lijepi text, vezano za našega Čačketa. Taj je novinar priznao da je bio u krivu, vezano za A.Čačića našeg trenera.

Samo polako u HNL sakupljati bodove, te u LP pružiti još koju dobru partiju, te evo nas Evropu na proljeće. Bilo kroz EL ili LP.

A, ko zna možda i osvojimo Kup Šampiona!!

Baš je lijepo biti Dinamovac ovih dana. 

Samo Dinamo!!

dzg
11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Kako reče jedan nogometni velikan u jednom drugom kontextu, mi ćemo napisati u ovome večeras.....

Nogomet je igra koja se igra 90 minuta plus nadoknada, te sudjeluju 11-ca sa svake strane, te u kojoj uvijek pobjeđuju Dinamovci.

Hvala, Orša!!

dzg
11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Al Dinamo ovo po šabloni odrađuje, svaki put nakon neke jebene europske tekme, doma se iduću tekmu dvije ili namuče ili popljugaju. Bedaci.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Nije lako između Chelsea i Milana odraditi posao, ali odrađen je 

+11 ispred drugoplasiranog

11 godina
antimadridista kaže...

Kad god ih netko pobijedi, bili to Španjolci, Talijani, Hrvati ili netko četvrti, uvijek je to zato što su oni taj dan bili loši, a ne zato što je protivnik bio dobar.

Mam se druga slika kaže. Nazvat neki narod bahatim je bahato. 

https://www.vecernji.hr/sport/pogledajte-sto-engleski-mediji-pisu-nakon-senzacije-dinama-u-potpunom-su-soku-1615240

https://www.24sata.hr/sport/englezi-se-naklonili-dinamu-potpuno-zasluzeno-igraci-chelseaja-izgledali-su-komicno-858626

BTW, nakon valjda 20 godina, Pipsi su odsvirali, odpjevali himnu pred rasprodanom Šalatom. Riper se odljutio. Hvala mu na tome 

مرګ ژوبله
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2022 0:55 (Super64).
4 godine
antimadridista kaže...

Tebi je to čudno? Pa ne postoji bahatiji narod od Engleza, a pogotovo kad je u pitanju nogomet. Oni podcjenjuju igrače kao što je Haaland prije nego li dođu u Englesku, podcjenjuju trenere poput Guardiole i Kloppa prije nego su došli u Englesku i pričaju kako u Engleskoj neće moći dominirati i slično. A gdje neće podcjenjivati neku hrvatsku ekipu ili hrvatskog igrača. 

Zato su i dali treneru odmah drugi dan nakon pogibije u Zagrebu otkaz.. a to je lik s kojim su osvojili ligu prvaka.

Da su izgubili od DYnamo Moskva, ne bi mu dali otkaz, no Dinamo Zagreb smatraju petorazrednim EU klubom, za napucavanje.

I onda naši nadobudnici govore kako je hrvatski nogomet, kako su hrvatski igrači, u svijetu cijenjeni..

Moš si mislit.

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2022 7:50 (Zaporožac).
16 godina
Zaporožac kaže...

I onda naši nadobudnici govore kako je hrvatski nogomet, kako su hrvatski igrači, u svijetu cijenjeni..

Moš si mislit.

Ako je tebi engleska cijeli svijet onda tvoja izjava stoji. 

11 godina
Zaporožac kaže...

Moš si mislit.

Modric je osvojio Ballon d'Or 2018.? To su mu dali naši nadobudnici? To je nagrada koja se dijeli u Špičkovini?

Evo baš Chelsea hoće dovest još jednog Dinamovca, Gvardiola. Uz Kovu to bi bila dva naša. Ali jebat ga Chelsea je ipak samo klub iz Donje Dubrave.

مرګ ژوبله
14 godina
Zaporožac kaže...

Zato su i dali treneru odmah drugi dan nakon pogibije u Zagrebu otkaz.. a to je lik s kojim su osvojili ligu prvaka.

Da su izgubili od DYnamo Moskva, ne bi mu dali otkaz, no Dinamo Zagreb smatraju petorazrednim EU klubom, za napucavanje.

Moš si mislit.

Do poraza od Dinama, Chelsea je bio u nizu od 100 pobjeda za redom uz gol razliku 674:3. Doslovno nije bilo niti jednog drugog razloga za smjenu osim tog poraza.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
GNK Dinamo Zagreb

A igraju očajno od početka sezone, a utucali su prdo para na nove igrače. Navodno novi gazda dogovorio sve sa cr7, ali Tuchel reko da ga ne zeli. I lapapa tuchel.

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Milan je u subotu imao tešku utakmicu  sa Sampdoriom, kada su cijelo poluvrijeme igrali sa igračem manje.

U nedjelju igraju sa izravnim konkurentom za prvo mjesto Napolijem.

Nadam se da će Milan igrati sa kombiniranim sastavom, sa mislima prema Napoliju, a onda tko zna... možda se ponovi Chelesea 

7 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ne znam jel Dinamova lopta spora radi zatvorene formacije ili je zbilja takav Dinamov nogomet 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
7 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

ima itko stream na poslu sam pa nemam tv..

7 godina
GNK Dinamo Zagreb

https://hrti.hrt.hr/home 
https://techclips.net/37223/s1/?sport=soccer

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
3 godine
protjeran
I dok pobjeđuju i dok gube, rulaju nadmoćno
11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Sudac je kriminalac. Milanez gurne našeg Livu divljački i dobije samo upozorenje.

Vrlo, vrlo sumnjivih 11m, te nam nisu dal penal kada je Orša bio srušen.

Eh, ne zna Evropa kaj je poštenje.

Da nije krađe, bio bi remi. Nema veze, svijet je takvo mjesto.

Još je 12 bodova u igri.

Dinamo je svjetski šampion.

Likujte, likujte neprijatelji Dinama. Vaši ne mogu preći ni Breganu, več imaj rezervirane poraze. Samo je pitanje kojom razlikom.

dzg
15 godina
PzKpfw kaže...

Sudac je kriminalac. Milanez gurne našeg Livu divljački i dobije samo upozorenje.

Još je 12 bodova u igri.

Likujte, likujte neprijatelji Dinama. Vaši ne mogu preći ni Breganu, več imaj rezervirane poraze. Samo je pitanje kojom razlikom.

za sudca se slažemo, španjolac i cijela var soba katastrofa. O penalu nema govora, sramota kompletne sudačke postave.

iako, ne znam koju si ti tekmu gledao, o kakvoj krađi laprdaš, kakav mrtvi remi, pa milan je sa pol gasa pospremio tekmu (čak i bez penala).

da, navijam za oba kluba i oba su "moja".

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2022 20:59 (vrx).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Liga prvaka

Nisam dugo komentirao, pa evo nekoliko razmišljanja. Prolaz na iglene uši protiv Bode, no bitno je da smo prošli.

- Utakmica sa Chelseaom - sa dosta ljudi sam komentirao prije utakmice da je dobro što sa njima igramo prvu. Englezi, s obzirom na transfere u tom periodu, još uigravaju momčad. Imao sam nekakav feeling da tu možemo iznenaditi. naravno tako je i bilo. Drugi je to svijet kad gledaš utakmicu uživo, i stvarno sam uživao u utakmici i zalaganju igrača.

- Utakmica sa Milanom - Imao sam neki mali tračak nade (ovisilo je u kakvoj će formaciji Dinamo izaći). I nažalost opet je to bilo sa 5 odozada. Mislim da ne bi tako trebali igrati tako svaku utakmicu. 80 posto utakmice se uvlačimo u krilo Livakoviću, a to je za Milano doslovce poklon. Vidjelo se u određenim dijelovima utakmice, da Dinamo može kontrolirati loptu i sredinu kad se malo ohrabri. Lijepa akcija Petka i Oršića. Ali Petko i dalje po starome, previše izgubljenih lopti na utakmici. Šutalo, nažalost jako loša utakmica, mislim da je u sve 3 situacije kod primljenih golova mogao bolje reagirati. Ovo mu treba biti škola za dalje. Komunikacija koju smo imali protiv Chelsea je dobar primjer kako obrana treba i mora igrati za dobre rezultate.

- Naravno, treba biti realan. Ponovno se počela stvarati neka euforija, pa se počelo pričati o prolazu Dinama dalje. Ajmo malo stati na loptu. Po meni, imamo šansu da se borimo za 3. mjesto. naravno da bih volio da bude i više od toga. Ako bude, super i navijati ću da tako i bude. No imam dojam da se previše podcjenjuje Salzburg (Šahtar nam je pouka od zadnje sezone u grupnoj fazi gdje smo prosuli bodove). Ne bi me čudilo da danas Salzburg uzme bodove.

HNL

- Za sada držimo situaciju pod kontrolom, možemo rotirati dosta igrača, tu imamo kvalitete i previše za HNL. Derbije smo odigrali ozbiljno i napravili dobru zalihu za dalje. Zadnja utakmica sa Goricom je bila izvučena na individialnu kvalitetu. Nakon Chelsea, bilo mi je muka gledati kako igramo neozbiljno tu utakmicu, možda i očekivano. 

Generalno o linijama

- Obrana izgleda solidno, ali fali iskustva za ovakve utakmice. Veseli me dobra forma Perića. I dalje nisam za to da Ljubičić igra beka. Iako su bekovi u zadnje vrijeme dosta poboljšali svoju igru.

- U sredini terena, u zadnjim utakmicama moram izdvojiti Mišića. Kritizirao sam ga dosta na početku sezone, a sada ispada da je glavni igrač vezne linije. Samo neka tako nastavi. Imam dojam da Ademi igra jednu od lošijih sezona i čini mi se da trenutno Mišić pokriva sve naše nedostatke u vezi i lošu formu ostalih igrača u toj liniji.

- U napadu Oršić je naš najbolji igrač, tu se nema šta pričati. A Petko mi je dalje enigma. Jednom loptom može odlučiti utakmice, samo da malo manje kemija sa loptom. Kad napravi primanje i dodavanje (znači maks 2 dodira), napravi toliki višak da mislim da toga nije svjestan pa se onda upusti u nekave dribline, građenja, itd. A sasvim nepotrebno ako imaš igrača sa strane.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2022 21:12 (fighterZu).
14 godina
PzKpfw kaže...

Još je 12 bodova u igri.

Gledao sam na preskokce tekmu na mobu i moram priznati da je penal bio-ali i da ga nije svirao,moglo bi proci.

Kolega,jel tebi jasno da "mi svi mrzitelji Dinama" lupamo tebi TD,a ne Dinamu?

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Rezultat je OK, moglo je bolje ali i gore. Nije tragedija. U zadnjih pola sata Dinamo je fizički pao i to je presudilo.

Penal je bio čist kao suza, nije mi jasno čemu uopće rasprava. Šutalo je pogriješio. No to je greška koja se može oprostiti za razliku od nekih drugih, razumljiva je i takve stvari se događaju.
Na žalost dosta se griješilo večeras, kao da je kod nekih igrača bilo straha u nogama. Mišić je imao 3 riskantna pokušaja dodavanja naprijed u prvih 20-tak minuta, a sva 3 su završila vrlo opasno po naš gol. Ivanušec je kriv za drugi gol; neobjašnjiva pogreška u predaji, a onda polovičan pokušaj prekršaja kao da ne zna ni sam jel bi ili ne bi. Uz to kod drugog gola Ristovski slabo prati prodor po  krilu, stoji 3 metra od igrača kao da ne vidi da je igrač njemu iza leđa pokriven pa ne zna što bi. Kod trećeg gola Ristovski radi sličnu pogrešku. Čini mi se da je tad bio već i fizički onemoćao te nije imao snage ispratiti igrača, zamijenjen je 2 minute kasnije, tu je Čačić malo riskirao pa se nažalost nije poklopilo. Očito je planirao pokrenuti nekakvu ofenzivu kod 2:1 i pokušati doći do izjednačenja ali Milan je tu sasvim preuzeo kontrolu i nije više bilo šanse. A i do tog napada za 3:1 je došlo zbog Petkovićeve nonšalancije jer dok Ademi dva puta starta na loptu Petko razmišlja potrčati ili ne kako bi osigurao posjed te iste lopte. Mislim da je i tu stvar fizička iscrpljenost tj. nespremnost u odnosu na igrače Milana. Sva 3 gola su pala nakon prodora po desnoj strani, a mi mislimo da je lijevi bek Dinamov problem... Imao je Ristovski i dobrih poteza kad nije ispao, a Moharrami je bio odličan u prvom poluvremenu ali se onda odjednom izgubio a mislim da mu fali i malo defanzivne discipline.

Chelsea i Salzburg su nakon dominacije i slabe realizacije Chelsea odigrali 1:1 što je rezultat koji Dinamu ne paše, bilo bi najbolje da je Chelsea uvjerljivo dobio Austrijance. :-( 

Idemo dalje, nije tragedija. Šanse za proljeće 52%.

14 godina
Gledao sinoc uzakmicu i emisiju iza..pa sam sebe pitam jesmo gledali istu utakmicu…Milan zasluzeno dobio 3-1..reklo bi se u pola gasa..Dinamo je pokusavao ali par pojedinaca jednostavno nije bilo na visini zadatka,klasicno uzdizanje nakon jedne dobro odigrane utakmice..a sad klasicno na momente smo bili dobri!
Sigurno Dinamo bude bolji na Maksimiru!
AUDIOFIL
12 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ma dobro, poraz je očekivan, bod(ovi) na San Siru bi bili senzacija. Dinamo sada slijedi dvomeč odluke a to se znalo od početka, ako se sa Salzburgom ne izvuče povoljan rezultat iz ove dvije tekme džaba pobjeda protiv Chelsea.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2022 8:49 (ibme74).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Bunker ovog puta nije izdržao. Šteta za glupo napravljen jedanaesterac. Tko zna šta bi bilo da se to nije desilo.

Pozitivno je da smo zabili gol i stvorili još jednu 100% šansu.

Red Bull je odlična ekipa. Bit će jako teško, ali Dinamo je pokazao da zna i može

11 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Dinamo je čak i dobro stajao na terenu do tog penala, koji je bajdvej opravdan jer je obrambeni igrač nasjeo na fintu Leaoa i napravio kontakt na njegovu stajnu nogu. Čist jedanaesterac.

Problem je što je igra protiv Chelsea prekopirana na Milan , koji je to pročitao i odlično markirao Petkovića (njegovo građenje) i onda dobre lopte u kontru Oršiću (koji je daleko najbolji igrač Dinama) , te su ga često udvajali i tako neutralizirali. Nažalost Dinamo je prvo poluvrijeme imao dosta prostora u sredini gdje je mogao više kombinirati i osvariti nekakvu kombinatoriku i ravnotežu, ali se Čačić ziheraški odlučio na bunker a u napadu šta bude -> bude. Bile se 2-3 poluprilike i taktika je promašena. Pohvalio bih Mišića koji je izrastao u kvalitetnog veznjaka i borbenog Ljubičića koji nije imao tremu protiv Milanovih zvijezda.

Sada se treba okrenuti Salzburgu (koji se dosad pokazao kao tvrd orah) i tu tražiti nekakvu šansu, jer Chelsea neće 2 puta pasti na istu foru protiv Dinama.

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Teško je tu reći šta bi bilo pametno. 

Igrali smo isto kao protiv Chelsea (5-4-1) i da nije bio glupi penal (opravdan), možda bi opet govorili o sjajnoj taktici.

E sada, šta bi se desilo da smo igrali ofenzivniji 4-2-3-1? Možda bi bili  opasniji prema naprijed? A možda bi preveliko otvaranje protiv jaćeg protivnika značilo i više golova u našoj mreži?

Baš me zanima na koju taktiku će se odlučiti Čačić protiv Red Bulla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2022 10:39 (C64).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice