FC Barcelona izdvojena tema

poruka: 50.820
|
čitano: 6.856.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
FC Barcelona

Messi uvijek trči jednako. Zapravo mi je nevjerojatno da to ljudi ne kuže nakon toliko godina. Istu stvar sam pisao i prije točno 2 godine kad smo bili u krizi pa su me ljudi ovdje popljuvali nakon čega mi se zgadilo uopće i otvarati ovu temu.

Messi nije sprinter, on doslovno nikad ne trči puno, niti kad Barca pobjeđuje niti kad Barca gubi. To ga ne čini lošijim ili manje vrijednim od nekoga tko trči više. Ali doslovno svaki put kad Barca upadne u krizu rezulata, počnu priče o Messijevom trčanju.
On je igrač koji zna kad treba trčati i kad treba stati, gdje treba trčati i u kojem trenutku. On se u određenim fazama utakmice mora,štediti da može raditi razliku prema naprijed. Meni je nepojmljivo da ljudi ne razumiju Messija čak i nakon toliko godina.

Saki put kad dođe mala kriza rezultata, dovodi se u pitanju Messijevo zalaganje, Barcin sistem i sve ostalo. Zapravo, svaki put kad je manja kriza dovodi se u pitanje upravo ono što nam je donijelo sve ove uspjehe ovih zadnjih godina. Toliko iritantno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 18:43 (antimadridista).
14 godina
FC Barcelona

Sad mi je sve jasno kao dan dok ide Messi-a ide i barcu , vukao je ovo MSN dok nije dosao umor i psihički pressing.Barcelonina klupa je očajna , nema pravih zamjena a više ni motivacije to je razlog zbog kojeg Enrique nije dobar trener po meni.A psihički ih je načeo real madird a dovršio atletiko izbacivanjem iz UCL.To se posebno vidjelo na Iniesti.teško ce se izvuc iz ovoga.Kako bi rekli mi u ateltiku "nunca dejes de creer"(nikad ne prestaj vjerovati) i to poručujem onim pravim navijačima barcelone neka vjeruju jer bit ce napeto do samog kraja. Arda Turan je bog samo ne znam koji se kurac s njim trenutno dešava.Navijam , vjerujem i nadam se da ce ateltiko osvojit sve sta moze ove sezone ali dao bi la ligu bilo kome ako treba i Eibaru ali samo da vidim Turana u svom stilu kao sto je bio u atletiku.

Lp Bit ce ovo napet tjedan.

10 godina
neaktivan
FC Barcelona

U utakmicama u kojima Messi dominira, a ispostavi se da trci manje to nitko ne primjeti, ali u ovakvim utakmicama u kojima se ocekuje da ce in ic preko 10km odmah izlazi na vidjelo. Pa trebali ste dosada vec skuziti da Lucho nije nikakav poseban trener, on je dosao vise kao motivator jer je igrao u Barci. 

artuditu
12 godina
protjeran
FC Barcelona

Pogledajte video od talkFCB na yt-u.

Sad se vidi koliko su Pedro i Xavi značili.Njih 2 su rasteretili močad kad je bilo najpotrebnije a i bili su odlični igraču u svojoj ulogi.Xavi jer majestorski odigrao svaku a Pedro ako ništa trčao bi , borio se a i dao je 15-ak golova.

Ove godine nemamo kvalitetne zamjene na tim pozicijima i to nas je uništilo.Imamo još kakvu takvu prednost , imamo najlakši raspored i ne igramo u LP-a pa mislim da je to olakšavajući faktor.

Mislim da je otkucalo Adrianu,Vermaelenu,Montoya,Song,Munir,Sandro,Bartra,Tello,Douglas i svim ostalim igračima koji su to samo da primaju plaću.

Vrijeme je da ih se proda i da se kupe kvalitetniji igrači koji mogu biti koliko-toliko konkuretni.

Mustafi definintvno dolazi u obzir za stopera radi se o odličnom mladom stoperu.Lik ima 22-23 godine a izgleda ako da ima 30.

Gameiro je praktički doveden,Suarez također još lijevog beka i to je to.

This time next year we'll be millionaires
15 godina
FC Barcelona

"Complimenting players for running most kilometres is the stupidest thing to do. A player is on pitch to play football, not to run." - Johan Cruyff

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 20:09 (antimadridista).
10 godina
Re: FC Barcelona
antimadridista kaže...

"Complimenting players for running most kilometres is the stupidest thing to do. A player is on pitch to play football, not to run." - Johan Cruyff

Haha, zato je Atletico tu gdje je jer je momčad s najvećom kilometražom. Cilj je goniti momčad da se bori, kao što radi Simeone, a ne glumiti modnog mačka na terenu, popravljat frizure i  plakat za svaki pretrpljeni foul.

Igrače treba tretirati kao u vojsci, to se onda zove tim. A to radi Atletico.

Onaj klip što je netko postavio ovdje gdje Ćiro psuje na treningu, mislim da je goli k za ono što radi Simeone na treningu, za dobrobit kluba i zaista djeluje.

Da Simeone preuzme Real, sumnjam da bi Ronaldo hodao kao pičkica i plakao za svaki kontakt s drugim igračem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 22:16 (matrix777).
10 godina
neaktivan
FC Barcelona

Pedro je bio igrac koji je ako nije igrao u prvih 11, ulazio s klupe i zabio onda kada nam je bas trebao pogodak. Bio je odlican backup, a i bio je odlican kada je bio i u prvih 11. Luchi zapravo nemate kaj zamjerit jer kako da zamjeni Neymara, Suareza i uvede Munir? To nije rjesenje, a i rjesenje s klupe nemamo i to je problem. Postoje te neke utakmice u kojima mislis da si ju dobio onda prosipas bodove i to su isto neke stvari koje se ne bi smjele događati, ali eto događaju se. Treba jedan trener koji ce imat karaktera, prvo ce taj trener dobro odabrati nove igrace koje treba dovesti i koji ce rec jednom Neymaru, gle ides van zato kaj si los i tocka. Po meni najsiru/najdominantiju klupu ima Bayern i iako svi misle kako ce i njih izbaciti Atletico to je jedina momcad koja zapravo dominira vec par godina, ali opet tu ulogu igra Pep koji se dokazao kao trenutno najbolji trener u ovom trenutku i koji ako pređe u City sigurno ce ga dovest do mjesta gdje su i Barca i Bayern

artuditu
15 godina
matrix777 kaže...
antimadridista kaže...

Haha, zato je Atletico tu gdje je jer je momčad s najvećom kilometražom. Cilj je goniti momčad da se bori, kao što radi Simeone, a ne glumiti modnog mačka na terenu, popravljat frizure i  plakat za svaki pretrpljeni foul.

Onaj klip što je netko postavio ovdje gdje Ćiro psuje na treningu, mislim da je goli k za ono što radi Simeone na treningu, za dobrobit kluba i zaista djeluje.

Da Simeone preuzme Real, sumnjam da bi Ronaldo hodao kao pičkica i plakao za svaki kontakt s drugim igračem.

Ne razumiješ. Ako neki igrač pretrči 8 kilometara, a drugi pretrči 12, ne mora automatski značiti da je ovaj koji je pretrčao 12 kilometara napravio više i bio korisniji.

Barcelona je najbolji primjer. Xavi, Iniesta, Busquets su igrači koji ne trče previše, zapravo njihov broj pretrčanih kilometara bio je smiješan kad bi usporedio sa nekim drugim igračima, a činili su jedan od naboljih veznih redova svih vremena.

Atletico mora trčati jer nedostatak individualnog talenta nadoknađuju trkom. Svejedno je jedna Barcelona puno uspješnija ekipa unazad nekoliko godina, a puno manje trče. Neki igrači manjak fizičke moći nadoknađuju mozgom.

To naravno ne mora značiti da svaki igrač treba hodati terenom, ali Cruyff ima pravo kad kaže da su statistike broja pretrčanih kilometara precijenjene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 22:49 (antimadridista).
10 godina
antimadridista kaže...
matrix777 kaže...
antimadridista kaže...

Ne razumiješ. Ako neki igrač pretrči 8 kilometara, a drugi pretrči 12, ne mora automatski značiti da je ovaj koji je pretrčao 12 kilometara napravio više i bio korisniji.

Barcelona je najbolji primjer. Xavi, Iniesta, Busquets su igrači koji ne trče previše, zapravo njihov broj pretrčanih kilometara bio je smiješan kad bi usporedio sa nekim drugim igračima, a činili su jedan od naboljih veznih redova svih vremena.

Atletico mora trčati jer nedostatak individualnog talenta nadoknađuju trkom. Svejedno je jedna Barcelona puno uspješnija ekipa unazad nekoliko godina, a puno manje trče. Neki igrači manjak fizičke moći nadoknađuju mozgom.

To naravno ne mora značiti da svaki igrač treba hodati terenom, ali Cruyff ima pravo kad kaže da su statistike broja pretrčanih kilometara precijenjene.

Kako se u nogometu možeš više zalagati nego trčanjem i požrtvovnošću. Ako si rudar, možeš više/jače kopati, u nogometu možeš samo trčati. Izračunaj koliko igrač promjeni formacija sa 7km i onaj sa 12 ili više km. Upravo je i mandžo završio u atleticu jer ga je bilo svagdje po terenu, to Simeone voli. Kad gledam taj Atletico, imam dojam da su svih 11 Ivica Olić u najboljoj formi, što se tiče trke. 

Ako ti nije dovoljan podatak da je ta momčad primila samo 16 pogodataka, onda ne znam. Moje mišljenje je radi kilometraže, a tvoje može biti da je izvrstan vratar, jer trećeg nema...

Zeleno: onaj koji je napravio 12km se više zalagao. Pa 90% fanova bilo koje momčadi neće pljuvati po svom klubu ako izgubi od slabije neke momčadi ako je primjetno zalaganje. Barem ja to cijenim. 

Da je svaki igrač barce dao 90 - 95% učinka, te da se to i vidjelo na terenu,  i da su na kraju izgubili, svatko bi normalan rekao : "svaka čast Valenciji" i mirno prihvatio poraz. Ponavljam, svatko normalan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 23:23 (matrix777).
15 godina
FC Barcelona

Ne govorim ja što navijači cijene, a što ne cijene. Samo kažem da netko tko pretrči više nije automatski bolji od onoga tko pretrči manje. Inače bi Brozović i Rakitić bili najbolji svjetski veznjaci po toj logici.

Onaj tko nema fizičku moć, to nadoknađuje inteligencijom, pametnim postavljanjem itd. A onaj tko nema inteligenciju, to nadoknađuje trkom.
Postoji više načina na koji igrač može pridonijeti ekipi, postoje različiti profili igrača. Nije sve u trci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 23:24 (antimadridista).
10 godina
neaktivan
flpmyslf kaže...

ali opet tu ulogu igra Pep koji se dokazao kao trenutno najbolji trener

Haha. Dokazao. Zato ga i tjeraju jer je najbolji. 

10 godina
FC Barcelona

Ja ni nisam uspoređivao s navijačima već činjenicama. Neki igrač se može kretati na svojoj poziciji u krugu 50m2 i recimo zabiti 1 gol, dok drugi može pretrčati 12km, napraviti 8 probijanja, 7 dobrih paseva, 5 točnih ubačaja itd. I ti više cjeniš onog tko je dao gol, neki zicer? Ok, tvoje mišljenje. 

15 godina
matrix777 kaže...

Ja ni nisam uspoređivao s navijačima već činjenicama. Neki igrač se može kretati na svojoj poziciji u krugu 50m2 i recimo zabiti 1 gol, dok drugi može pretrčati 12km, napraviti 8 probijanja, 7 dobrih paseva, 5 točnih ubačaja itd. I ti više cjeniš onog tko je dao gol, neki zicer? Ok, tvoje mišljenje. 

Otkud sad golovi i asistencije u raspravi? Moj argument je upravo taj da je gotovo sva statistika dosta često precijenjena (uključujući i golove). Danas se sve gleda kroz statistiku što je potpuno krivo jer se nogomet ne igra na papiru.

Nisam niti pričao o golovima, samo kažem da netko tko pretrči manje nije automatski lošiji od nekoga tko pretrči više. Pa pobogu, Xavi je jedan od najboljih veznjaka ikad, a trčao je debelo ispod prosjeka veznih igrača, a ni ostala statistika mu nije bila bajna. Ali zna se zbog čega ima takav status.

10 godina
FC Barcelona

Ma ok, ja govorim o "doprinosu". Gol koji sam spomenuo je zlato na papiru. No taj igrač možda uopće nije bio zamijećen na terenu. Govorim o nečemu kad kažeš za nekoga tipa "svaka čast majstore, skidam kapu" a to nije igrač koji je dao gol za pobjedu. Ako si možda gledao Liverpool - Dortmund, znao bi da Lovren nije nikakav junak, iako je zabio gol za prolaz, u obrani je imao popriličnih grešaka. A to što je zabio za pobjedu i prolaz, smatra ga se nekih herojem, ja tako ne gledam. 

17 godina
Tko tjera Pepa? Ističe mu 4-ero godišnji ugovor, ništa drugo.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
12 godina
protjeran
Anti madridista Xavi je svaku trčao po 10 km ako ti je to ispod prosjeka onda...Messi je taj koji je uvijek debelo ispod prosjrka
This time next year we'll be millionaires
17 godina

Vidi se da svi igrate nogomet ako ništa 

Tu se totalno slažem sa antimadridista, kilometri ne govore koliko je tko dobar igrač. Na kraju bi bilo tužno da onaj koji pretrči 5km više od nekog drugog igrača ne napravi niti jedno presjecanje i oduzimanje lopte više...

Mi kada igramo mali nogomet oni koji ga ne znaju baš najbolje uglavnom trče kao muhe bez glave jer se uglavnom loše postave ili tako nadoknađuju nedostatak kvalitete. Oni koji ga bolje igraju jednostavno se manje troše jer se bolje postave i tako štede energiju. Tako je i kod velikog nogometa, uglavnom.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
Pero Dinamit kaže...

Tu se totalno slažem sa antimadridista, kilometri ne govore koliko je tko dobar igrač. Na kraju bi bilo tužno da onaj koji pretrči 5km više od nekog drugog igrača ne napravi niti jedno presjecanje i oduzimanje lopte više...

Mi kada igramo mali nogomet oni koji ga ne znaju baš najbolje uglavnom trče kao muhe bez glave jer se uglavnom loše postave ili tako nadoknađuju nedostatak kvalitete. Oni koji ga bolje igraju jednostavno se manje troše jer se bolje postave i tako štede energiju. Tako je i kod velikog nogometa, uglavnom.

Teoretski ti mozes manje trcat samo ako imas ekipu koja je spremna to pokrit. Jer istrcat 7km u jednoj utakmici gdje moras ic na pobjedu je smijesno. 

Atletiko je kompaktna ekipa, trkacki sposobna i takticki postavljena vrhunski. Dode ti vezni red Barce koji skupa ima pretrcanih kilometara ko Oblak i dobijes ispadanje. Simple.

Razumijem da razlicite pozicije imaju razlicitu kilometrazu na terenu, al opet. Bit neki kreator i imat 7km ( da se razumijemo, Iniesta je bog nogometa ali godine su tu ) to znaci da ti je radius kretanja bio ko invalidu.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
FC Barcelona
Metres covered by player

Atlético 114.6 km

Oblak 4,471
Juanfran 9,911
Godín 9,167
Lucas 8,936
Filipe 9,738
Gabi 11,824
Saul 12,160
Koke 12,226
Augusto 11,431         do 93"min
Carrasco 9,855          do 74"min
Griezmann 11,417     do 90"min
Savic 0,275               od 93"min
Correa 0,672            od 90"min
Thomas 2,486          od 74"min

Barcelona 102.6 km

Ter Stegen 4,603
Alves 7,218            do 64"min
Piqué 9,802
Mascherano 8,612
Alba 10,995
Busquets 11,013
Rakitic 7,885          do 64"min
Iniesta 10,252
Neymar 9,134
Messi 7,049
Luis Suárez 9,130
Sergi Roberto 3,674  od 64"min
Arda 3,204                od 64"min

Atletikov svaki igrac je pretrcao oko 1km više od barcinog igraca kad se svi ti kilometri zbroje to je oko 12 kilometara ovo govori samo jedno atletiko kao da je imao igraca vise na terenu , toliko o trcanju.Tko je?Što je? krivac ne znam.

Ove brojke Koke-a i Saula su impresivne.Velika buducnost im slijedi a pogotovo  reprezentaciji Španjolske.

11 godina
neaktivan
FC Barcelona

Ja i dalje kažem da su psihološki i taktički podbacili jer netko tu u Barci nekoga ne sluša. Umor može biti jedan od faktora, ali ne može se kriviti umor za lošu igru, i drugi su igrali na više frontova, putovali i isto su umorni. Da bi ekipa funkcionirala, igrači moraju biti agilni i mora biti brži protok lopte, čim jedan ili dvojica ne funkcioniraju, netko drugi mora duplo za njih trčati, inače pucaju po šavu. Ne možete kriviti golmana da nije ništa obranio ili obranu, ako ne funkcioniraju dobro sa veznim redom ili ostatkom ekipe. Jer možda je uzrok gola ako zaplivaju golman ili stoper, ali to je posljedica nefunkcioniranje ekipe u cjelini.

Evo da se opet vratim na Atletico, u jednom trenutku se moglo vidjeti 4 igrača Atletica u poredani liniji u veznom redu kao se sva četvorica sinkronizirano pomiču, naprijed-natrag, lijevo-desno i još ja kažem; gle kako npr. jedan ne stoji a trojica se kreću, nego svi isto, praktički točno u korak. Zato se i činilo tijekom cijele utakmice da imaju 2 igrača viška u veznom redu.

Ja bi im striktno zabranio ta kratka proigravanja kroz sredinu, jer to je niškoristi, to je još moglo funkcionirati kod Pepca, dok ih još nisu prokužili. Treba igrati po krilima i nabacivati loptu, nema veze ako ne nađe igrača, jer protivnički igrač ju mora nekud odbiti, ne može mu ostati zaljepljena na glavi i od takvih nepredviđenih situacija se stvaraju šanse za gol. Tako su igrali u prvoj utakmici protiv Atletica i odmah je urodilo plodom. Mislio sam da su nešto naučili iz te situacije, unatoč igraču više.

Iako su se igrači Barcelone protiv Valencije trgnuli i čak je i Messi trčao natrag po loptu, što nije ranijih utakmica bio slučaj, po meni je Iniesta taj koji usporava igru Barcelone, mislim legenda je i sve, ali majstore, ulazio bi ti meni zadnjih 15 minuta. Iniesta kad dobije loptu, konstantno, obavezno je kod njega min 5-6 sekundi a nerijetko i duže i tako se, gospodo, ne može prevariti protivnička obrana ni stvarati kontra, čak i kad bi uspjeli doći u situaciju za neku kontru, fino dođe lopta do majstora, dok se on smisli, svi igrači do jednoga se vrate natrag i postave, i onda Iniesta pokušava svoje kratko dodavanje kroz sredinu, gdje mu obavezno uzmu loptu (jer su se već sve ekipe prilagodile takvoj igri), više nitko u obrani nije na krivoj nozi i protivnici rade kontru jednostavno i školski, po krilima i svaku utakmicu gledamo kako Barca dobije gol na istu foru.

Prvi gol Valencije je upravo takav, Iniesta pokušava dupli pas kratko kroz sredinu, gdje mu ladno presijeku loptu ko djetetu i kreće kontra Valencije. I onda Sergi Roberto koji mora igrati desnog beka (vjerojatno jer se mora disciplinirati Danija Alvesa, jel') i onda Roberto čija uopće nije pozicija radi osnovnoškolsku pogrešku, umjesto da pokriva svojeg igrača, izlazi na igrača sa loptom, iako je njegov suigrač bio na tom igraču i normalno igrač Valencije fino proturi loptu između njih, za ovog Robertovog igrača koji je sam ko duh i dalje znate. Onda je Rakitić kriv zbog svoje požrtvovnosti.

Ko da gledam seosku ligu. I onda kažete da je umor kriv.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 13:45 (Dante05).
17 godina
Brozovic je na prosjeku od 13.6

13.6!!!!! Brozovic!!!!!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
13 godina
Mitch kaže...
Brozovic je na prosjeku od 13.6

13.6!!!!! Brozovic!!!!!

Brozovic je radilica... sta je tu cudno ? Zato sto se preziva Brozovic, da ne valja nebi igro u Interu nego u Maksimiru 5. ZNL.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
SimeKZ kaže...
Pero Dinamit kaže...

Teoretski ti mozes manje trcat samo ako imas ekipu koja je spremna to pokrit. Jer istrcat 7km u jednoj utakmici gdje moras ic na pobjedu je smijesno. 

Atletiko je kompaktna ekipa, trkacki sposobna i takticki postavljena vrhunski. Dode ti vezni red Barce koji skupa ima pretrcanih kilometara ko Oblak i dobijes ispadanje. Simple.

Razumijem da razlicite pozicije imaju razlicitu kilometrazu na terenu, al opet. Bit neki kreator i imat 7km ( da se razumijemo, Iniesta je bog nogometa ali godine su tu ) to znaci da ti je radius kretanja bio ko invalidu.

MGloc kaže...
Metres covered by player

Atlético 114.6 km

Oblak 4,471
Juanfran 9,911
Godín 9,167
Lucas 8,936
Filipe 9,738
Gabi 11,824
Saul 12,160
Koke 12,226
Augusto 11,431         do 93"min
Carrasco 9,855          do 74"min
Griezmann 11,417     do 90"min
Savic 0,275               od 93"min
Correa 0,672            od 90"min
Thomas 2,486          od 74"min

Barcelona 102.6 km

Ter Stegen 4,603
Alves 7,218            do 64"min
Piqué 9,802
Mascherano 8,612
Alba 10,995
Busquets 11,013
Rakitic 7,885          do 64"min
Iniesta 10,252
Neymar 9,134
Messi 7,049
Luis Suárez 9,130
Sergi Roberto 3,674  od 64"min
Arda 3,204                od 64"min

Atletikov svaki igrac je pretrcao oko 1km više od barcinog igraca kad se svi ti kilometri zbroje to je oko 12 kilometara ovo govori samo jedno atletiko kao da je imao igraca vise na terenu , toliko o trcanju.Tko je?Što je? krivac ne znam.

Ove brojke Koke-a i Saula su impresivne.Velika buducnost im slijedi a pogotovo  reprezentaciji Španjolske.

Ajde sad obojica uzmite broj pretrčanih kilometara čak i kad je Barca osvajala sve živo i baš me zanima hoće li biti velika razlika. Ustvari znam da neće. Igrači Barce nisu sprinteri, to tako ne funkcionira u njihovu sistemu. Možda jedini igrač koji baš trči više od prosjeka je Rakitić. To ne znači da su ostali igrači loši, samo su drugačiji. 

Nogomet se prije svega igra glavom.

17 godina

Tako je.

Barcini igrači se dodavaju na mjestu, ovi trče po loptu ne bi li je uzeli i eto ti te razlike.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
FC Barcelona

Razumio bi da manje trče kad imaju neki povoljni rezultat pa umaraju protivnika,ali Barca i sa pozitivnim i sa negativnim rezultatom isto trči i to je problem,pa ne možeš ganjati rezultat telenjem po terenu,ajde protiv Valencije je to još i izgledalo na nešto,grizli su ali nije išlo,ali protiv Atletica je to sramotno izgledalo,i zato nam trebaju igrači,pogotovo u sredini koji će biti korisni u oba smjera,kad pukne kontra da se spriječi na sredini,a nama redovito svaka kontra bude 90% gol jer Iniesta nema snage da se vrati,Busquets je prespor i onda ti ostane Rakitić koji mora sve sam...a problem Messijevog hodanja po terenu je najočitiji kad isto pukne kontra on stane,a desni bek recimo Alves koji ima naviku više boraviti naprijed nego iza,stalno mora trčati i gore i dolje,praktično igra dvije pozicije,još kad Messi zaluta u sredinu,moš ga hebat...to su nekakvi očiti problemi koje Barca,odnosno Enrique nisu uspjeli riješiti,a protivnici to itekako dobro koriste...

No da se vratimo danas Deportivo,nelaka utakmica,Barcina forma ne ulijeva povjerenje,ali više nema opravdanja ni za kakav remi,kamoli poraz,jednostavno moraju igrati svaku utakmicu kao da je finale,krajnje je vrijeme da se Neymar uozbilji,fali nam njegova prodornost po lijevoj strani,isto i za Sukija vrijedi,ovako sav teret pada na Messija i krivi ga se za svaki poraz...očekujem napokon jednu pravu utakmicu

17 godina
FC Barcelona

Očekivao sam da će nakon poraza u LP, Valencia tesko nastradat, jer negdje mora biti kraj. S obzirom da se to nije dogodilo moguće da će Deportivo danas biti pune mreže.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
11 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Tako je.

Barcini igrači se dodavaju na mjestu, ovi trče po loptu ne bi li je uzeli i eto ti te razlike.

Nekada  je to mozda i bilo tako, danas ne. Nekada su pasevi Barce bili brzi
i tocni, a kada izgube, onda visokim presingom odma pokusavaju vratiti.

Danas, pasevi Barcde su spori i dosta neprecizni, a kada izgube loptu, nema
tog nekog tismkog presinga, vec veza brzo ispadne i onda nam obrana visi sama.
Malo pogledajte utakmice pa cete viditi da se upravo toi dogada.
Cak je i komentator u par utakmica spomenuo da nije navikao da iniesta
toliko krivih lopti doda i izgubi, nakon cega nas kontriraju. Te njegova izjava
ako iniesta toliko grijesi, onda nije cudno da je Braca losa. 

Dakle nemoj usporedivat onda i sada, kada je vidljivo da igra Barce je drasticno
opala, a kad padne igra koju je Barca igrala, onda je trka i te kako vazna.

11 godina
neaktivan
barcafan12 kaže...

Razumio bi da manje trče kad imaju neki povoljni rezultat pa umaraju protivnika,ali Barca i sa pozitivnim i sa negativnim rezultatom isto trči i to je problem,pa ne možeš ganjati rezultat telenjem po terenu,ajde protiv Valencije je to još i izgledalo na nešto,grizli su ali nije išlo,ali protiv Atletica je to sramotno izgledalo,i zato nam trebaju igrači,pogotovo u sredini koji će biti korisni u oba smjera,kad pukne kontra da se spriječi na sredini,a nama redovito svaka kontra bude 90% gol jer Iniesta nema snage da se vrati,Busquets je prespor i onda ti ostane Rakitić koji mora sve sam...a problem Messijevog hodanja po terenu je najočitiji kad isto pukne kontra on stane,a desni bek recimo Alves koji ima naviku više boraviti naprijed nego iza,stalno mora trčati i gore i dolje,praktično igra dvije pozicije,još kad Messi zaluta u sredinu,moš ga hebat...to su nekakvi očiti problemi koje Barca,odnosno Enrique nisu uspjeli riješiti,a protivnici to itekako dobro koriste...

No da se vratimo danas Deportivo,nelaka utakmica,Barcina forma ne ulijeva povjerenje,ali više nema opravdanja ni za kakav remi,kamoli poraz,jednostavno moraju igrati svaku utakmicu kao da je finale,krajnje je vrijeme da se Neymar uozbilji,fali nam njegova prodornost po lijevoj strani,isto i za Sukija vrijedi,ovako sav teret pada na Messija i krivi ga se za svaki poraz...očekujem napokon jednu pravu utakmicu

Bravo, upravo si napisao ono sto je. 
Najveca istina. Nase pasevi su sve sporiji i sve vise gresaka imamo u predaji lopte. 
Cak i iniesta sam dosta gubi lopti. Zatim nema visokog timskog presinga, vec samo pojedinacnog,
a to je neuspjesno pa se dogadaju kontre. A onda se iniesta cesto ne moze vratiti, busquests je sporiji 
i ako nije odma pokrio rupu, on kasni sa vracanjem. I protivnik na kontru ide i samo nasa obrana
ostaje, pa onda se cudimo sto i oni grijese.

Messievo hodanje mogu opravdati u nekim utakmicama gdje toliko ne treba njegova trka,
ali u utakmicama koje su teske, bome nam treba. Plus njegovo setkanje u sredini terena,
a desna strana padne samo na Alvesa, dok u sredini stvaramo guzvu. 

Cudi me da se ti problemi dogadaju, a da lucho nista uspjesno nije poduzeo.
Ne mozemo se vaditi na umor, jer i atletico igra na dva fronta, plus ni oni nemaju
neku odlicnu bas klupu. Ali njihova prva ekipa trci i radi nenormalno, a njihov trener
takticki to postavi odlicno, a igraci se drze toga. U Barceloni ne funkcionira dosta toga,
ne samo sad od kad su se zaredali porazi. Vec i prijew toga je bilo naznake da nesto nije kako treba,
ali onda se ipak pobjedivalo na individualnu kvalitetu, pa se pravdalo sve sa onim,,a oni igraju
koliko im treba. Sada je problem eskalirao, a lucho nema rijesenja.

10 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Vecu glupost nisam dugo procitao. Mozda vi igrate neki poljski mali nogomet. Ali kad se igra ozbiljan mali nogomet ili trcis koliko mozes ili gubis. Osim ako usporedujes natjecateljske utakmice i kvartovsko setkaranje. To je onda druga vrsta gluposti.

Veliki nogomet vec pruza priliku da se igrac prosece. Ali setkaras se koliko ti protivnik omogucava. Las Palmas mozes pobijediti uz setkaranje. Ali Real Sociedad i pogotovo Atletico Madrid su opasniji protivnici. Kad kazemo da njihovi igraci nemaju individualnu kvalitetu to ne znaci da ne znaju igrati nogomet. Svi oni igraju odlicno, neki vise odlicno, neki manje odlicno, ali trka je ono sto cini razliku na toj razini. 

antimadridista 0:1 ostali

10 godina
FC Barcelona

Bravo, Alves, Bartra, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitic, Neymar, Suarez, Messi. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice