Nisu mediji i vlasti bili jasni, napisali su "Bad Blue Boysi su napravili (umetni neko sra*e)".
Naravno da ima veze kaj je neko bio na 2.5 tekme, jer takvi najvise pljuju BBB-e i igru Dinama...
A kaj je bilo s 1.5.2010? Svi novinari i vlasti su okrivili BBB-e za te nerede, a niko od njih nije spomeno da su specijalci upali na pazi ISTOK i tukli sve pred sobom i da su poslje tukli sve kaj su stigli na sjeveru... Kad se to dalo u novine odjednom vise niko nema veze s neredima, BBB-ima i murijom koja je zlouptrebljavala svoja prava...
Po tvojem 60% Hrvatske nema mozga jer su njima huligani BBB-i i Amen, s tim se slazem, ali ko je za to kriv? Novinari. Zasto? Zato jer napadaju Dinamo i BBB-e gdje god stignu, vidjet ces da cim se vrate odma ce pocet paljba na njih...
Al jos bolji su mi ovi internet huligani koji se nisu ni rodili kad su BBB-i rusili upravu Croatije i borli se za svetinju...
Nisu SVI mediji bili jasni. Istina. No reć da su svi mediji pljuviali po boysima je isto kao i reć da su svi boysi huligani. To je jako loša generealizacija koja ne vodi rješavanju nasilja huligana.
I prije toga famoznog svibnja, navest ću za primjer utakmicu pomorac-dinamo u kostreni (ono kad je pomorac bio u ligi) kada su specijalci tukli ne birajući ni sredstva ni ciljeve. O tome nitko nije pisao. A postoji godišnje bar nekoliko slučajeva kada mnogo nevinih dobije po njonji jer su se našli na putu pendreka.
I također sam mišljenja, kao i nekolicina socio-psiho stručnjaka, da je policija krivo postupila na toj utakmici te da su krivo izvagnuli rizike akcije i reakcije. Mogli su npr. poslati vatrogasca s kantom vode po tu baklju i nitko nebi ni A rekao. Al eto loša reakcija policije koju su mnogi zaista i osudili. Ali objektivno ako je baklja zabranjena, taj netko je nema šta paliti na utakmici.
Ono što je problem u svim tim primjerima nije policija niti baklja, već sâmo stanje u društvu, jer zašto je uopće potrebno potrošiti stotine tisuća kuna proračunskog novca na osigaravnje takvih visokorizičnih utakmica. Gledajući, na primjer, sa aspekta roditelja kojem je dijete zbog manjka novca na listi čekanja za umjetni organ u nekoj bolnici, apsolutno sam za to da se svim navijačima zabrani dolazak na utakmicu. Jer nemam vremena razmišljat jel se novac mora trošit zbog huligana ili navijača. Nerijetko se huligani kite raznim navijačkim rekvizitima što dinama što rijeke što hajduka... i kada netko neupućen sastrane promatra.. pa veoma je teško vidjeti razliku.
Otkad boysi bojkotiraju utakmice, nema nikakvog nasilja na maksimiru ili igdje, i sada kad gledam kao prosječni polu(ne)pismeni građanin RH, dolazim do računice: nema boysa=nema nereda. Tako da nije ni daleko od pameti zaključiti, makar krivo, da su oni krivi za te sve nerede.
I istina, osobno bih puno lakše otišao na utakmicu sada kada znam da nema "boysa" (namjerno pod navodnicima jer ne mislim na boyse) - i inih maloumnih, često jedva punoljetnih delikvenata koji su svoje osobne probleme prenijeli na skupinu koja nasiljem utvrđuje status u društu i među sobom.
Iako sam za prvi rođendan dobio na poklon članstvo u BBB i sve potrebne rekvizite koje klinjo mora imati, upravo iz straha za osobnu sigurnost nikada se nisam usudio otići na tekmu, ti kažeš da su novinari krivi? no kad prolaziš pored stadiona gdje nekoliko tisuća ljudi skandira "ubi ubi ubi srbinaaaaaaaaaaa!!" i ori se sve do trešnjevke... pa nisam glup da platim 70 kuna i da dobijem po njoji..