Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.170
|
čitano: 9.249.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

https://ogistra.hr/proizvod/100-pro-whey-2270-grama-basic-supplements/

Ogistra ima super cijene. 60e za 2.27kg je super. Sve je to isti kurac od proteina 22-24g na 30g mjericu i ne treba preplaćivati nešto što je prije koštalo 200% manje. Kad nije na akciji možete koristit kod URSA pa dobijete 15% popusta pa opet bude oko 64e. Okusi su im dobri, topljivost odlična. Ja radim zobenu kašu sa njime pa ako mi je na taj način dobar bit će i vama koji ga pijete samo. 

22 mjeseca
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
BeLLicus kaže...

Ogistra ima super cijene. 60e za 2.27kg je super. Sve je to isti kurac od proteina 22-24g na 30g mjericu i ne treba preplaćivati nešto što je prije koštalo 200% manje. Kad nije na akciji možete koristit kod URSA pa dobijete 15% popusta pa opet bude oko 64e. Okusi su im dobri, topljivost odlična. Ja radim zobenu kašu sa njime pa ako mi je na taj način dobar bit će i vama koji ga pijete samo. 

To je whey protein koncetrat, zato je ta cijena

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:08 (Novice).
12 godina
Novice kaže...
BeLLicus kaže...

Kakve veze što je koncentrat? Dobiješ 22g proteina na mjericu od 30g, svi kupujemo kocentrat jer isolat radi tih 3 do 5g proteina više se ne isplati jer cijenovno je daleko skuplji. A gym beam svoj koncentrat od 2.5kg prodaje za 83e. Poleo sport svoj koncentrat prodaje za 90 eura, 22g proteina na mjericu 90 eura 2.27kg... Tako da mi tvoj komentar nema smisla kakve veze što je koncentrat. Nađi mi kvalitetan topljiv i ukusan protein za 60e 2.27kg... Ako ćeš baš piti neki šrot nađe se da. 

18 godina
Ma ja odustao od kupovanja proteina. Svakih par mjeseci cijena sve viša i viša.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
22 mjeseca
Pero Dinamit kaže...
Ma ja odustao od kupovanja proteina. Svakih par mjeseci cijena sve viša i viša.

Ma ja sam odavno odustao od kupovanja proteina. Gledam da zadovoljim dnevne potrebe samo kroz dobro isplaniranu prehranu i što izvorniju hranu. E sad da li ću neki dan unijeti 10-15 g proteina više, a neki manje apsolutno mi je svejedno, samo dok je redovnog treninga snage 3-4 puta tjedno i blagog kalorijskog suficita. 

22 mjeseca
BeLLicus kaže...
Novice kaže...
BeLLicus kaže...

Kakve veze što je koncentrat? Dobiješ 22g proteina na mjericu od 30g, svi kupujemo kocentrat jer isolat radi tih 3 do 5g proteina više se ne isplati jer cijenovno je daleko skuplji. A gym beam svoj koncentrat od 2.5kg prodaje za 83e. Poleo sport svoj koncentrat prodaje za 90 eura, 22g proteina na mjericu 90 eura 2.27kg... Tako da mi tvoj komentar nema smisla kakve veze što je koncentrat. Nađi mi kvalitetan topljiv i ukusan protein za 60e 2.27kg... Ako ćeš baš piti neki šrot nađe se da. 

Whey koncetrat je budget verzija izolata, općenito, neovisno o brendu. 

13 godina

Do sad sam bio na MYP ali sa svojim cijenama su pretjerali potpuno. Cak i kad imaju ove vece popuste su skupi. Izolat gledam iskljucivo jer mi je laksi na zeludac i crijeva, kao sto izbjegavam i laktozu.

12 godina

Dobro ako vam paše izolat radi tih problema, hrpa ljudi jednostavno ne može probavit obični koncentrat, ali meni je totalno svejedno, nemam nikakvih problema, samo da je okus i topljivost ok. Zato kazem na ogistri za 60e, imaju razni okusi još donekle oke cijena. Ja bez wheya ne mogu. Ozbiljno treniram i 2 obroka u danu mi se sastoje od whey proteina, gdje unesem 100g proteina samo u ta 2 obroka. Jednostavno bez wheya ne ide. Smarati se i jesti onda dodatno više mesa. Ma nema šanse. 

22 mjeseca
BeLLicus kaže...

Ja bez wheya ne mogu. Ozbiljno treniram i 2 obroka u danu mi se sastoje od whey proteina, gdje unesem 100g proteina samo u ta 2 obroka. Jednostavno bez wheya ne ide. Smarati se i jesti onda dodatno više mesa. Ma nema šanse. 

Ovaj dio te razumijem, ako ozbiljno treniraš onda je i ozbiljan unos proteina, ali za većinu nas rekreativnih vježbača sasvim je dovoljan unos proteina kroz svakodnevnu uravnoteženu prehranu.

Evo recimo moj primjer jednog dana i unos proteina po obrocima:

Doručak 50g proteina - omlet od 5 jaja + 50g ribanog tvrdog sira + šnita domaćeg integralnog kruha (inače odličan mi je Vindija ribani sir koji ima 40g proteina na 100g)

Ručak 50g proteina - 250g piletina ili junetina + bulgur + nekakva sezonska salata ili po zimi turšija/kiselo povrće

Večera 35-40g proteina - 150-200g zobenih + 400g kefira + malo meda i neko sezonsko svježe voće, banana ili sušeno voće

Ubaciš u to neki međuobrok sa šakom ili dvije orašastih plodova ili kikirikija i to je 150g proteina dnevno.

Iskreno bezbroj je primjera obroka i namirnica da se zadovolji dnevni unos proteina (svježi sir, riba, plodovi mora, grahorice, razne žitarice, tofu, soja ...)

I da ne zaboravim na kraju da je kod većine ljudi dosta podcijenjen unos vlakana (preporuka za odraslog muškarca je 40g dnevno), pa to nikako ne treba zanemariti kod planiranja obroka.

p.s. pošto se bliži jesen i zima sjetih se odličnog starog zdravoseljačkog obroka sa hrpom proteina, a to je kuhani suhi bijeli grah (23g proteina i 6g vlakana na 100g) sa kiselim zeljem ili repom (može se staviti i komad suhog mesa) 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:24 (herc_vtc).
13 godina

Znaci preporucili bi ogistru? Trebam naruciti nove, pa sad gledam koje bi uzeo, a cijenovno mi se cine u redu u odnosu na ostale. Takoder, za dorucak zobena kasa s wheyom i rijesio sam si dosta unosa proteina + vlakna jer uvijek idu i chia sjemenke i neko voce. Onda ostatak dana lagano popunim mesom/jajima/skyrom i slicno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice