Sta se natezete koji k...oko gluposti...slusaj tijelo,radi sta ti odgovara i amen.Meni pase jedno tebi drugo i cao.
to i sam tvrdim, ako ti pase, radi, i meni je pasalo prije, uvijek sam se zagrijavao i gubio 10tak min na to, isto sam mislio da nema sanse bez toga...
dok isto nisam poslusao jednog lika koji je 5 puta jaci od mene, i uopce se ne zagrijava, nego odmah krene s vjezbom, bolje se duze zagrijati s tom specificnom vjezbom nego da vrtis rukama pol sata
evo i sam matt ogus isto kaze, isto se vise ne zagrijava i ne vidi nikakve negativne posljedice toga, a znate kakva je on zagrijavanja imao prije svakog treninga, cijelo tijelo je zagrijavao, po 15-20 min
matt ogus se zagrijavao cijelu dizacku karijeru dok je napredovao, da se nije tako zagrijavao istezao i brinuo o tome nebi toliko trajao. baratao je sa respektabilnim kilazama (cucanj 180-220, mrtvo 220-260 itd kad sam ga davno pratio)... chris jones phisiques of greatness isto... sada odrzava... lako je ne ozljediti se a biti cijelo vrijeme isti... napredovati je druga prica, sto to konkretno znaci, to znaci ici u teretanu konstatno i kroz godine intenzivno trenirati te NAPREDOVATI npr deadlift 120-140-160-180-220 I OSTATI NEOZLJEĐEN, to je pravo znanje i iskustvo
tko god ne posvecuje paznju mobilnosti i fleksibilnosti, ne radi tih nekoliko krucijalnih istezanja (psoas, loza, kvad, deadhang), samo je pitanje vremena kad ce se ozljediti ako napreduje na radnim kilazama...
nitko od njih ne odrzava, nego su naturalci, i dostigli su maximum jos odavno....