Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.147
|
čitano: 8.771.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

@fila

U svom pocetku, prije otprilike 10ak mj sam radio split, svaki trening svoj misic i nisam ni priblizno napredovao kao sada. Ocito meni pase ovaj nacin treninga, a sad mozda nekome pase drugi nacin.

Mislim da bas radi moje visine i grade je bolje da radim ovako i ubijem se ova 3/4 puta u gymu, ostatak dana u tjednu zderem i rastem

A ovo ostalo se definitivno slazem, idi i ubij se u treningu ili bolje nemoj nikako ici

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 14:54 (MARKOZD15).
14 godina
Rast mišića i visina

Ja osobno radim neki split trening, pon: prsa bic ramena; sri: leđa triceps;  čet: noge;  pet: ramena bic;  sub: leđa triceps

I baš ovih dana razmišljam da pređem na drugu vrstu treninga, nekakav upper lower, ali meni to nekako nije to.

Sa UL bi npr. odradio prsa sa nekih 12 serija kroz 2 treninga, ne mogu shvatiti kako se radi samo jedna vježba za prsa u treningu.

Dok ja sad, evo baš jučer, sam razvalio prsa sa 16 serija i bole me da ne mogu majicu presvući.

Kažu frekvencija je bitna, sinteza proteina traje 48 sati max. Ako se mene pita bitan je volumen. 

Ako ja u jednom treningu odradim 16 serija za npr. prsa, dok netko sa UL odradi 16 serija (8+8) kroz 2 treninga (mada je i manje na UL), volumen i kod jednog i kod drugog je isti. Samo što ja nakon svog treninga ne mogu napraviti sklek koliko prsa otpadaju, a on poslije bencha još radi 9 vježbi.

Poanta je u tome da je samo bitno vježbati. Dečko se pokrenuo i to je odlično. Odlučio je da se hoće srezati i počeo je to rješavati. Možemo mu mi govoriti da radi ovo ili ono, ali jedino što je bitno je da je on sretan i zadovoljan s tim što radi. Rezultati će doći.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
15 godina
Re: Rast mišića i visina
MARKOZD15 kaže...

@fila

U svom pocetku, prije otprilike 10ak mj sam radio split, svaki trening svoj misic i nisam ni priblizno napredovao kao sada. Ocito meni pase ovaj nacin treninga, a sad mozda nekome pase drugi nacin.

Mislim da bas radi moje visine i grade je bolje da radim ovako i ubijem se ova 3/4 puta u gymu, ostatak dana u tjednu zderem i rastem

A ovo ostalo se definitivno slazem, idi i ubij se u treningu ili bolje nemoj nikako ici

oovo što sad radiš je split, i split je svaki dan jedna skupina, a up lwb i push pull su druge tehnike.

Split je stanard i old school i s njim se sigurno napreduje, dok ovaj upper body, lower body push pull sam probao i tjedan dana nisam osjetio ništa, kao da nisam ni išao, a niit bio na treningu.

Hioću kad odradim trening da to na kraju osjetim na toj skupini koju sam ubio, a ne svega pomalo, a na kraju ništa.

ugl. to što i sad radiš je split.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
12 godina
neaktivan
Bok ekipa, svaka čast onom dečku što želi smršavjeti, samo tako nastavi!

E sad malo suprotnog, imate li nekakav savjet, osim da jedem što više, za nekog izrazito mršavog poput mene? 18 godina, otprilike 176 cm i jedva nekako 52 kg.
Pokušavam jesti što više i što češće, čak sam se i udebljao te dvije kile otkad sam krenuo u teretanu.
Ako imate neke prijedloge, pucajte 😀
15 godina
odjavljen
Perooo1 kaže...

E sad malo suprotnog, imate li nekakav savjet, osim da jedem što više, za nekog izrazito mršavog poput mene? 18 godina, otprilike 176 cm i jedva nekako 52 kg.
Pokušavam jesti što više i što češće, čak sam se i udebljao te dvije kile otkad sam krenuo u teretanu.

Moj savjet ti je da unosis vise kalorija nego sto trosis, pogledaj si bmr kalkulator i za pocetak pocni unositi 500kcal vise, kad vidis da si prestao rasti, dodas jos. Racunaj da ces mjesecno oko 2kg dobiti otprilike, u pocetku ocekuj malo vise pomaka u kilazi. Kasnije kad skuzis koja hrana je kaloricnija i koliko sto ima kalorija, neces morati ni brojati nista, sve ces u glavi znati. Ja sam prije par godina imao 60ak kilograma na 198cm, sto zvuci jako zalosno. Danas imam 120kg, sto je ugrubo duplo vise. Kako sam to uspio

Progressice overload + kalorijski suficit + kvalitetan san = GAINS

Istina, bilo je uspona i padova, ali rast se uvijek svodi na jednadzbu iznad

14 godina
neaktivan
Kasnim malo na raspravu.
Ne stignem, ako se zelim nastavit baviti nogometom. Nema teorije za 5 puta, jos treninzi 3 puta tjedno kad izadjemo van na travu i subotom tekma. Tjelesni, ako bi racunali to je 11 puta tjedno fizicke aktivnosti, za mene previse.
3 mi je sasvim okej. Cucanj-60 kg, DL-70kg, BP-40kg
Prsa su slabija, jebiga.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Moj savjet ti je da unosis vise kalorija nego sto trosis, pogledaj si bmr kalkulator i za pocetak pocni unositi 500kcal vise, kad vidis da si prestao rasti, dodas jos. Racunaj da ces mjesecno oko 2kg dobiti otprilike, u pocetku ocekuj malo vise pomaka u kilazi. Kasnije kad skuzis koja hrana je kaloricnija i koliko sto ima kalorija, neces morati ni brojati nista, sve ces u glavi znati. Ja sam prije par godina imao 60ak kilograma na 198cm, sto zvuci jako zalosno. Danas imam 120kg, sto je ugrubo duplo vise. Kako sam to uspio

Progressice overload + kalorijski suficit + kvalitetan san = GAINS

Istina, bilo je uspona i padova, ali rast se uvijek svodi na jednadzbu iznad

Ubijaš čovjeka s puno nepoznatih riječi, zašto mu jendosttavno to ne napišeš.

Perooo1 kaže...

lako se udebljati, samo pazi da te ne košta kasnije.

Ne treniraš dovoljno jako, da treniraš onda bi te i tjeralo da jedeš kao konj nakon treninga. Dakle meso, jaja, mlijeko, riba, karikiram, neda mi se sad jelovnik slagat....sve što je bogato proteinom, zajedno s prilozima koji su uh krumpir, riža, itd itd.

Otvori si piramidu zdravlja i na njoj baziraj prehranu.

Moraš pojačati, i treninge i hranu nakon treninga, i kilaža će ići gore što je bitno kvalitetna kilaža.

Gainere ne diraj, uzmi si protein i dekstrozu, to ti je dovoljno.

A i sama kilaža će ti skočiti odjednom, kad dođe vrijeme za to. Ja sam sa 15 imao 50kg, sad imam 100kg. Znači prije ili kansije ćeš se razviti i počet će se jače hvatati.

u suštini, pojačaj trening, radi na izgradnji mišićne mase što će te natjerati da više jedeš, pa počni više jesti, ali ne smeće, šećer i to, nego kvalitetno, i to te opet vodi jačim i kvalietetnijim treninzima i tako u krug.

dakle, treniraj jače, jedi više, jednostavno je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 15:19 (fila2208).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Neka googla ako nezna, ili pak pita tu. Odakle mi to znamo? Nismo se rodili pametni

15 godina
MARKOZD15 kaže...

Neka googla ako nezna, ili pak pita tu. Odakle mi to znamo? Nismo se rodili pametni

Kompa smiri strasti, samo sam ti rekao da je lakše početniku koristeći lakši riječnik objasniti nego ga zatrpati izrazima koje mnogi koji godinama idu i dalje ne znaju. Puniš svoju prvu godinu staža, i jasno je da želiš pomoći, ali jesam ja tebi bacao takve izraze kad si me u privat pitao? Nisam, lagano, jednsotavno, smjernice koje pomognu čovjeku koji želi znat više.

Ništa loše nisam mislio, samo kažem, čovjeku treba dat osnovne smjernice na lako razumljivom jeziku, a dalje nek on gradi znanje ako ima volje.  

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ma dobro slazem se da kao pocetnik nece znati sve pojmove u startu, zato smo mi tu i neka pita sto nezna. Evo da ukratko objasnim kako sto funkcionira.

Progressive overload - Ukratko, znaci da sa vremenom povecavas opterecenje na vjezbama za rast misica. Ovo je po meni i mnogima najbolji nacin za rast misica, ali samo pod uvjetom da ga radis pravilno. Ovdje mozes procitati malo vise:

https://www.bodybuilding.com/content/progressive-overload-the-concept-you-must-know-to-grow.html

Kalorijski suficit: Prvo trebas znati sto je bmr. Ovdje mozes procitati malo vise o bmr-u: 

https://www.bodybuilding.com/fun/bmr_calculator.htm

Kalorijski suficit znaci da unosis preko svog bmr-a, tocnije neko preko bmr-a nego preko ukupne potrosnje kalorija u danu (dakle bmr+sve fizicke aktivnosti na kraju dana moraju biti manje kalorijske vrijednosti od ukupnog unosa). Samo jedan hint, ovaj kalkulator nije 100% pouzdan, jer uzmi npr 5 ljudi jednake kilaze i visine, kao jednake starosti i nece svi imati jednak bmr. Ali odavde mozes poceti i lagano dodavati ili smanjivati kalorije s vremenom. Moja preporuka ti je unos oko cca 500kcal preko te vrijednosti.

Kvalitetan san, preporucam ti da odspavas bar 7/8h u komadu preko noci, te uz toliko sna dovoljan odmor izmedu treninga da se misici oporave. 

Pazi da unosis dovoljno proteina za izgradnju misica. Koncentriraj se na compound vjezbe (bench press, mrtvo dizanje, cucanj, military press) da izgradis nekakav temelj. Svakako nadi nekoga da te nauci pravilnu formu izvodenja i kad si naucio povecavas opterecenje s vremenom i super. 

Sad ako zapnes negdje pitaj, ovdje smo svi da pomognemo

17 godina
KiX777 kaže...

Ja osobno radim neki split trening, pon: prsa bic ramena; sri: leđa triceps;  čet: noge;  pet: ramena bic;  sub: leđa triceps

I baš ovih dana razmišljam da pređem na drugu vrstu treninga, nekakav upper lower, ali meni to nekako nije to.

Sa UL bi npr. odradio prsa sa nekih 12 serija kroz 2 treninga, ne mogu shvatiti kako se radi samo jedna vježba za prsa u treningu.

Dok ja sad, evo baš jučer, sam razvalio prsa sa 16 serija i bole me da ne mogu majicu presvući.

Kažu frekvencija je bitna, sinteza proteina traje 48 sati max. Ako se mene pita bitan je volumen. 

Ako ja u jednom treningu odradim 16 serija za npr. prsa, dok netko sa UL odradi 16 serija (8+8) kroz 2 treninga (mada je i manje na UL), volumen i kod jednog i kod drugog je isti. Samo što ja nakon svog treninga ne mogu napraviti sklek koliko prsa otpadaju, a on poslije bencha još radi 9 vježbi.

Poanta je u tome da je samo bitno vježbati. Dečko se pokrenuo i to je odlično. Odlučio je da se hoće srezati i počeo je to rješavati. Možemo mu mi govoriti da radi ovo ili ono, ali jedino što je bitno je da je on sretan i zadovoljan s tim što radi. Rezultati će doći.

Da bitna je frekvencija i volumen, a sta mislis kak je lakse ugurat vise volumena u jedan trening il 3 treninga. Pogle moj trening sad i reci mi jel mozes i priblizno isti volumen ugurat u jedan trening, cisto sumnjam da bi i pola uspio. Uz to ako radis to u jednom treningu moras trenirat manjim intenzitetom nego da rastavis, makar to vama vecini tu nije bitno jel kolko vidim svi naginju bodybuldingu, a tamo intezitet ne znaci tolko ko u treningu snage, ali nije na odmet.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
14 godina
neaktivan
Tek sad vidim koliko sam debeo, a bio sam 10 kg debljo, fuj. Nisam ni bio svjestan toga dok sve ovo nisam krenio. Ne mogu reci da mi to daje motivaciju, ali samo sad shvacam da nije sve to bajno kao sto sam mislio.

Uzeo sam si ove fat burnere, kalcij i omega 3.Probat cu, pa javim, no do tada ima li netko iskustva s tim?
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Ma dobro slazem se da kao pocetnik nece znati sve pojmove u startu, zato smo mi tu i neka pita sto nezna. Evo da ukratko objasnim kako sto funkcionira.

Progressive overload - Ukratko, znaci da sa vremenom povecavas opterecenje na vjezbama za rast misica. Ovo je po meni i mnogima najbolji nacin za rast misica, ali samo pod uvjetom da ga radis pravilno. Ovdje mozes procitati malo vise:

https://www.bodybuilding.com/content/progressive-overload-the-concept-you-must-know-to-grow.html

Kalorijski suficit: Prvo trebas znati sto je bmr. Ovdje mozes procitati malo vise o bmr-u: 

https://www.bodybuilding.com/fun/bmr_calculator.htm

Kalorijski suficit znaci da unosis preko svog bmr-a, tocnije neko preko bmr-a nego preko ukupne potrosnje kalorija u danu (dakle bmr+sve fizicke aktivnosti na kraju dana moraju biti manje kalorijske vrijednosti od ukupnog unosa). Samo jedan hint, ovaj kalkulator nije 100% pouzdan, jer uzmi npr 5 ljudi jednake kilaze i visine, kao jednake starosti i nece svi imati jednak bmr. Ali odavde mozes poceti i lagano dodavati ili smanjivati kalorije s vremenom. Moja preporuka ti je unos oko cca 500kcal preko te vrijednosti.

Kvalitetan san, preporucam ti da odspavas bar 7/8h u komadu preko noci, te uz toliko sna dovoljan odmor izmedu treninga da se misici oporave. 

Pazi da unosis dovoljno proteina za izgradnju misica. Koncentriraj se na compound vjezbe (bench press, mrtvo dizanje, cucanj, military press) da izgradis nekakav temelj. Svakako nadi nekoga da te nauci pravilnu formu izvodenja i kad si naucio povecavas opterecenje s vremenom i super. 

Sad ako zapnes negdje pitaj, ovdje smo svi da pomognemo

Eto super napisano, taman za nekog ko ako želi može puno naučiti. TO sam ti htio skrneuti pažnju :)

vidi se kolikosi u toj godini dana naučio i napredovao, okrenuo totalno životni stil i isplatilo se, svalka čast :)

drakula789 kaže...
Tek sad vidim koliko sam debeo, a bio sam 10 kg debljo, fuj. Nisam ni bio svjestan toga dok sve ovo nisam krenio. Ne mogu reci da mi to daje motivaciju, ali samo sad shvacam da nije sve to bajno kao sto sam mislio. 

Uzeo sam si ove fat burnere, kalcij i omega 3.Probat cu, pa javim, no do tada ima li netko iskustva s tim?

fat burneri su bacanje para, uloži u kvalitetnu prehranu i suplemente, tj. protein je dovoljan da ti nekad zamjeni obrok umejsto tih fat burnera.

14 godina
R4zOR229 

Da bitna je frekvencija i volumen, a sta mislis kak je lakse ugurat vise volumena u jedan trening il 3 treninga. Pogle moj trening sad i reci mi jel mozes i priblizno isti volumen ugurat u jedan trening, cisto sumnjam da bi i pola uspio. Uz to ako radis to u jednom treningu moras trenirat manjim intenzitetom nego da rastavis, makar to vama vecini tu nije bitno jel kolko vidim svi naginju bodybuldingu, a tamo intezitet ne znaci tolko ko u treningu snage, ali nije na odmet.

Svaka čast, ti radiš takav trening koji je orijentiran na compound liftove i pretpostavljam da ti je cilj snaga.

Rekao sam i prije, reći ću i sad. Usmjeren sam na izgradnju mišića, snaga me ne zanima iako je ona popratna nuspojava gradnje mišića (i obrnuto). Ciljam ka određenom izgledu i to je to.

Nekad budem fokusiran na manje ponavljanja, veću kilažu, a nekad budem fokusiran na manju kilažu, a više ponavljanja. 

Postoji više načina gradnje mišića: mehanički stress gdje je fokus na povecavanju težine i opterećenju mišića i metabolički stress (pump, više ponavljanja, manji razmak izmedu serija)

Koristim oboje, kako bi rekao Arnold: "You gotta shock the muscles."

15 godina
KiX777 kaže...

Rekao sam i prije, reći ću i sad. Usmjeren sam na izgradnju mišića, snaga me ne zanima iako je ona popratna nuspojava gradnje mišića (i obrnuto). Ciljam ka određenom izgledu i to je to.

Nekad budem fokusiran na manje ponavljanja, veću kilažu, a nekad budem fokusiran na manju kilažu, a više ponavljanja. 

Postoji više načina gradnje mišića: mehanički stress gdje je fokus na povecavanju težine i opterećenju mišića i metabolički stress (pump, više ponavljanja, manji razmak izmedu serija)

Koristim oboje, kako bi rekao Arnold: "You gotta shock the muscles."

Ako forsaš i napreduješ u težinama, dolazi snaga a k tome i veličina mišića.

Jedino ako kaniš nešto izgradit pa rezuckat da dođe do izražaja, ali osobno šta nekom vrijedi defka kad je ručica 35cm, djeluje ona lijepo, ali kad odradiš ručku kako spada, pa je defkneš, izađe žila fino, ima oblik, ali je i dalje moćna, e to je to.

Ja se fanatično bojim izgubiti volumen i veličinu mišića na defki, iako uvijek sam sebi izgledam ''mali'' ali netko drugi ko te gleda kaže gle koliki si 

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Po meni ako nemas dovoljno mase, definicija ne vrijedi ama bas nista. Dzaba six pack i zilava ruka ako ti je biceps 35cm. Svaki dan takve gledam

14 godina
Rast mišića i visina

A postepeno se ide  Krene se sa 30 cm na masu pa se dode na nekih 36 pa se to sreze na 34 i tako stalno.  Ne moze se odmah preko 40, nitko nije, nitko bez kemije.

Inace, trenutno mjerim 42 cm na 79 kg, 179 cm.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 22:06 (KiX777).
15 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

A postepeno se ide  Krene se sa 30 cm na masu pa se dode na nekih 36 pa se to sreze na 34 i tako stalno.  Ne moze se odmah preko 40, nitko nije, nitko bez kemije.

Inace, trenutno mjerim 42 cm na 79 kg, 179 cm.

Ae baci neku sliku te ruke,ako si moje visine i imas 79 kg ,ruka 42 je bolesno shreddana ruka onda. 

l<l<l<l<l<l
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Da, ja bas gledam 42cm ruka a 79kg, to bi trebalo biti shredded to the bone

14 godina
Rast mišića i visina

Evo složio sam par slika od proteklih par tjedana. Osvjetljenje je koma, dosta bolje izgleda uživo. Planiram otic kod profesionalca da me poslika prije i poslije defke.

Trenutno sam na masi, ali ruka nije masna, daleko od toga, žile i separacije su vidljive. Kad bih se srezao trenutno bi to bilo nekih 40.5/41 cm. Prošlu defku sam čak i dobio 1 cm na rukama. 

Ruke nisu stisnute uz tijelo, tako da ne koristim prevarantske metode .

Imajte na umu da imam dugačke ruke pa možda i ne izgleda na slici kao 42, ali metar ne laže, a ni reakcije od drugih, svi kažu kako su narasle brutalno.

Kao što sam rekao, trenutno na 79 kg i cilj mi je otici do 82 i onda lagano rezati da se sacuva sto vise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 23:48 (KiX777).
18 godina
Rast mišića i visina

De ste bildericeeeeeeeee!!!

\o/\o/\o/\o/\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
18 godina
KiX777 kaže...

Evo složio sam par slika od proteklih par tjedana. Osvjetljenje je koma, dosta bolje izgleda uživo. Planiram otic kod profesionalca da me poslika prije i poslije defke.

Trenutno sam na masi, ali ruka nije masna, daleko od toga, žile i separacije su vidljive. Kad bih se srezao trenutno bi to bilo nekih 40.5/41 cm. Prošlu defku sam čak i dobio 1 cm na rukama. 

Imajte na umu da imam dugačke ruke pa možda i ne izgleda na slici kao 42, ali metar ne laže, a ni reakcije od drugih, svi kažu kako su narasle brutalno.

Kao što sam rekao, trenutno na 79 kg i cilj mi je otici do 82 i onda lagano rezati da se sacuva sto vise.

Mnogo si mi jak i zgodan!

\o/\o/\o/\o/\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
14 godina
neaktivan
Ma zelim probat, imam deficit i zanima me hoce li to jos pomoći.
14 godina

S 3x treninga tjedno se cuda naprave, u tom slucaju raditi 3x full body ili neku kombinaciju.

fila2208

kazes radio su upper lower i nisi nista osjetio.. A nisi osjetio sta? upalu? upala je znak cega?

Bro splitovi su dokazano najgori trening za naturalca koji zeli sto bolje rezultate.. Ok, imat ces napredak, ali ni blizu onog sto bi mogao imati  s boljim treningom..

1. upala ne znaci nista, mozes se upaliti i kopajuci bastu, to znaci da su misici dobili poticaj za rast?

2. sinteza proteina traje oko 2 dana, ako ubijes misic danas, i cekas 6 dana da bi ga ponovo trenirao, koja je logika? imas koristi prva 2 dana , i ostala 4 dana 0 bodova. Ovo je znanstvena studija a ne rekla kazala prica

3. vec smo pricali o tome, ubiti misic ne znaci nista, mozes ga ubiti s bilo cime, to znaci da ce rasti? istina da je volumen bitan, ali isto tako kao sto mozes imati premalo volumena za rast, tako mozes imati  i previse volumena, sto opet nije dobro..

Cilj bi trebao biti napredovati s sto manje potrebnog volumena, da ga kasnije mozes povecavati... 

4. Ne mozes ocekivati napredak od treninga kojeg si se drzao kratko vrijeme..  Da si bio na pull push lesg ili upper lowe duze vrijeme, i iz treninga u trening povecavao kilaze, ponavljanja, napredovao bi brze nego s ovim.. Jer sve je to napredak.

Ti prakticki mozes ubiti misic s malim kilazama, istim kilazama i ponavljanima koje uvijek radis, i da nista ne postignes

5. Imas x volumen kojeg uradis u 1 treningu, sad ti to podjelis na 2 treninga tjendo, dobijes isti volume, ali vecu frekvenciju, dakle cesce treniras, sinteza proteina je puno bolja,plus brze napredujes, jacas, jer ako cesce ponavljas nesto, brze ucis, napredujes. Logika

Ajmo ovako, da ti netko otme familiju i kaze ti da moras u roku 4 tjedna povecati cucanj za 20 kg, da li bi ga radio samo jednom tjedno?

Zaradite do 150 dolara dnevno testiranjem aplikacija http://bit.ly/2iPkkYu
15 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Pomoći u čemu? Da budeš mršaviji? Neće, da budeš mršaviji trebaš ili skinuti kile ili dobiti na visini.

Na visini ti fat burneri neće pomoći a i neće ti ni metabolizam ubrzati a niti će ti povećati skalu za za prosječan unos kalorija, pa da je deficit veći.

Jedino što će pomoći da ti novčanik smršavi.

Jedino, jedino ti mogu tablete "pomoći" da izgubiš apetit za hranom, pa lakše je manje jesti. A to ti ne preporučavam, manje magic pill šopanja, ipak želiš ići na zdravije, zar ne?

Btw, malo za perspektivu 7700 kalorija ti je jedan kg manje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 3:53 (shady1024).
13 godina
KiX777 kaže...

Dobro izgledas , koliko dugo treniras ako nije tajna ? 

14 godina
Rast mišića i visina

U mene je oko 41 42

Sto se tica fat burnera, nista ne vrijede

To su samo stimulansi, sto cak moze biti i dosta opasno ako imas problema sa srcem itd... A pomoci ti nece nikako, eventualno malo ubrzati rad srca, podici tjelesnu temperaturu, dati nesto energije, dakle malo veca potrosnja kalorija i to je to..

Oni tako djeluju, a ne u smislu da ce ti sad ici topiti salo po tijelu, kao sto vecina ljudi misli, popijes tabletu i tableta ti topi salo :D . WTF dude

Dakle izbjegavati to, jer moze biti opasno.... 

Popijes jacu kavu i deri

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 15:25 (exer1234).
14 godina
neaktivan
shady1024 kaže...
drakula789 kaže...

Btw, malo za perspektivu 7700 kalorija ti je jedan kg manje.

7000 stari moj,ne 7700.

Vec sam uzeo,nema veze.

14 godina
Rast mišića i visina

Haha to je okvirno, ne znaci da ce 7000 kalroija biti tocno 1 kg manje.. 

Ali zasto si to uzimao? realno imas brdo kila za izgubiti , i to ce ici jako brzo i lako, cemu fat burner? ne kontam ljudski mozak jbt....

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 16:50 (exer1234).
14 godina
Rucipe kaže...

Dobro izgledas , koliko dugo treniras ako nije tajna ? 

Od 2017. ozbiljno. 

Jedno pitanje za ekipu, kakav grip imate kod barbell rowa (ako radite)?

Oduvijek radim overhand grip i uvijek nekako vise osjetim gornji dio leđa da vise radi, trapezius, a latovi slabo.

Probat cu sad sa underhand, a znam da ce i biceps onda povuci tereta, a nadam se da ce se latovi vise aktivirati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice