Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.754.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina

@Unimatrix 007

Čuj, majstore dilera svugdje ima...Samo razglasi da te tako nešto zanima, da vidiš kako bu se sjetaili oko tebe...

Pa, za pare lako..žicaju roditelje za nekaj drugo, pa kupe kemiju, odnosno drogu il' pak se počnu baviti delikvencijom.

Nije teško danas posrnuti.

Zato, ekipa, pamet u glavu!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
Rast mišića i visina

mislim da je najbolje zaputit se preko granice ,srbija ,bosna 

12 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ma bezveze, bolje izgledat kolko tolko normalno i nabijat snagu i kondiciju, a prirodno se moze bit jaci i od pola tih kemičara, samo treba jesti puno

Izjava ti je potpuno istinita do drugog zareza i apsolutno netočna od njega nadalje:)

Za one koji se pitaju gdje to klinci (i krizeri srednjih godina) kupuju... kod onog lika u ćošku teretane dvije glave nižeg od tebe, lakše ga je preskočit neg zaobić, duva ko baba u klimakteriju dok diže 250 kila kroz 30 ponavljanja na nožnoj presi, ima noge ko dva taburea i cijeli dan ne skida kapuljaču s glave i vide mu se trbušne ploče preko te majce i još dvije koje ima ispod.

Ako ne vidiš takvog lika u svojoj teretani, onda ti je teretana više za cure koje su malo došle radit na guzi. Ništa protiv cura i guza, naravno.

14 godina
Rast mišića i visina

Prije nego se rasprava otvori i pristraše tamne strane krenu braniti steroide, uzmimo u obzir da ljudi natural i on gear nemaju apsolutno nikakve veze jedni s drugima i ovi natural ne mogu konkurirati apsolutno nikako. 
Provedeno je istraživanje (ne da mi se tražiti link, ali vjerujem da su svi čuli za to?) i ,u zadanom vremenu, čovjek koji je bio na kemiji i nije trenirao je dobio više mišićne mase nego čovjek koji nije bio na kemiji, a trenirao je i imao optimiziranu prehranu.
Tako da, kad se ovi na kurama krenu opravdavati "nije to tako lako, i dalje treba jako trenirati i paziti na prehranu bla bla", lagani ignore. To je prečac i izbor lakšeg puta do nekog cilja, kraj priče. 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kolega Cordas upravo ubjasnio.

Jos kad vidim na fejsu onog Tomislava Gustina i njegove mudre izreke i savjete o vjezbama odma mi mrak na oci padne. A lik je hodajuca kemija.

12 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Prije nego se rasprava otvori i pristraše tamne strane krenu braniti steroide, uzmimo u obzir da ljudi natural i on gear nemaju apsolutno nikakve veze jedni s drugima i ovi natural ne mogu konkurirati apsolutno nikako. 
Provedeno je istraživanje (ne da mi se tražiti link, ali vjerujem da su svi čuli za to?) i ,u zadanom vremenu, čovjek koji je bio na kemiji i nije trenirao je dobio više mišićne mase nego čovjek koji nije bio na kemiji, a trenirao je i imao optimiziranu prehranu.
Tako da, kad se ovi na kurama krenu opravdavati "nije to tako lako, i dalje treba jako trenirati i paziti na prehranu bla bla", lagani ignore. To je prečac i izbor lakšeg puta do nekog cilja, kraj priče. 

Upravo tako. Malo pažnje obratiti na "višu razinu umjetnosti", simetriju i vidi li mi se dovoljno ovo vlakance na trećem međurebranom mišiću kad se napnem pod ovim ili onim kutem. To je sve.

16 godina
Rast mišića i visina

A jeste gledali onaj video Bostina Loyda di prikazuje kako se cijeli dan puca, da ga ne stavljam ovde. Ali ja opet ne vjerujem da se toliko ifbb pro baš rokaju kao on, nego da je on više malo bolestan. Ali zarađuje love, djeli savjete, sponzori - napravio je brend 

Edit: nije mu genetika naklonjena ali čovjek bi pomislia da će na tolikim drogama bar malo više ličit. Dok je u prvom njegovom videu pojava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 15:15 (KIKI3ooo).
14 godina
PzKpfw kaže...

@Unimatrix 007

Čuj, majstore dilera svugdje ima...Samo razglasi da te tako nešto zanima, da vidiš kako bu se sjetaili oko tebe...

Pa, za pare lako..žicaju roditelje za nekaj drugo, pa kupe kemiju, odnosno drogu il' pak se počnu baviti delikvencijom.

Nije teško danas posrnuti.

Zato, ekipa, pamet u glavu!

Molim te navedi naziv barem jednog steroida za koji si čuo da se koristi. Živo me zanima.

12 godina
protjeran

@Ranko Kukumar

Ma ne znam, frende, nisam se raspitivao.

Ne zanimam me droga, kemija, alkohol, cigarete...al' u svakoj teretani je navodno, pola ekipe na kemiji.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma samo neka rokaju po kemiji, ako zeli riskirat svoje zdravlje zato da bi izgledalo vece,punije, jace... onda nek se bolje pita kaje s glavom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 21:10 (Jabulani).
14 godina
PzKpfw kaže...

@Ranko Kukumar

Ne zanimam me droga, kemija, alkohol, cigarete...al' u svakoj teretani je navodno, pola ekipe na kemiji.

Pa čekaj je li kemija ili steroidi na kraju? Je li kuhano jaje ili testosteron putem injekcije? 

10 godina
Rast mišića i visina

Prica mi buraz da je u teretanu dosao neki novi lik, cca 185cm, 95kg ali sve misici. Lik je pricao kak on vec godinama vjezba u teretani itd. a pola vjezbi ne zna pravilno odradit. Nakon jedno tjedan dva je cuo kak moj buraz sa nekim prica o prehrani i dobivanju mase. Majstor je mrtvo hladno dosao i reko da sve te price o hrani zajebu, da on ima pravu stvar, da zasto izmisljat jela i mjesecima pazit na hranu kad se sve to da sredit sa drugim preparatima i da nije problem nabavit sta god treba po povoljnoj cijeni. Posto je to mala teretana (7-8 stalnih ljudi) ekipa ga je odjebala i vise se nije pojavio i vjerojatno vreba nove zrtve u nekim drugim teretanama...

Svatko je vlasnik svoga tijela i neka sa njim radi sta god hoce, ali po meni uzimanje kemije za dobivanje rezultata je isto kao kad igram igricu i koristim sifre za prelazak...

I am over 9000!!!
16 godina
Ranko Kukumar kaže...
PzKpfw kaže...

@Ranko Kukumar

Pa čekaj je li kemija ili steroidi na kraju? Je li kuhano jaje ili testosteron putem injekcije? 

ovaj je već pisao kojekakve nebuloze u temi, tipa da je whey neprirodan i protivi se korištenju istog, tako da ne znam kolko se njegovih postova može shvatiti iole ozbiljno...

One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
PzKpfw kaže...

@Ranko Kukumar

Pod kuhano jaje misliš na ovu kemiju?

Trava raste tamo gdje je posadiš.
14 godina
Medikus kaže...

Pod kuhano jaje misliš na ovu kemiju?

Da, živa kemija i steroidi. Ja to ne koristim, samo prirodno.

18 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Kolega PzKpfw više manje piše oke stvari, promiče zdrav život i prehranu ali ovo da izjednačava whey sa steroidima i ostalim umjetnim smećem sam mu već par puta i sam prigovorio. To je žešći nonsens.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
protjeran

@Medikus

@Ranko Kukumar

@Prince-Artas

Eh, ovisno čime je kokoš hranjena.

Al' po priloženom jajetu vidim da u sastojcima ime nekoliko oznaka sa E, to su aditivi.

To ne valja.

Nažalost, nekad nam nije pri ruci pravo domaće jaje od zdrave kokoši, pa moramo posegnuti za ono sam farmi, gdje ne znamo kak' su kokice bile tretirane.

Whey i steroidi nisu jednako štetni, al' opet vam govorim gledamo ono kaj je zdravije. Ne kažem da vi nešto morate, ne pada mi napamet da nekog na nešto prisiljavam, al' nemoremo se lagati i reći da je ista piletina od 13 kn/kg iz Brazila isto tako svježa kao ona koje zakolje naš seljaka na selu, te koja je hranjena domaćom hranom. To nemre biti isto.

Nažalost, nisam framaceut, al' gledam kao laik, te pristupam tome zdravim razumom. Jasno mi je da vam to izgleda radikalno, al' tome treba težiti ako želimo biti zdravi.

Ne kažem da vi niste zdravi ili već kaj, al' zašto svoje tijelo recimo trovati karconegnim stvarima kao što su aditivi.

Zakaj, papati procesurianu, industrijsku hranu, kada možemo prirodnu zdraviju, jesti.

Pogotovo, vi koji živite malo izvan urbanih sredina, te imate uvjete na primjer za mini-farmu zečeva, te umjesto kupovnog mesa, rokate po svojem domaćem.

Dakako, ničega previše, ničega premalo, nego...al' radi sebe samog inzistriam na što zdravijoj prehrani.

Zakaj, brza hrana, ako mogu jesti za gablece i užine, povrće, voće...zakaj, slatkiši, kolači...ak' mogu uzeti par žlićica meda, domaćeg...

Govorim o kvaliteti hrane koju jedete, te cijeni kojoj plaćate za nju, naspram vašem zdravlju.

Onda idete braniti stav, da to nije tako.

Ne morate izgledati ne znam kako mišićavo, najbolje je prirodno.

Al' velim ako vas sve to veseli, samo dajte, dečki....

Al' sam osim forumskih kritika, takve dobio i od ekipe u teratni, neki shvaćaju o čemu pričam, a neki baš i ne, te se ne slažu, al' ljudi nismo isti, te na iste stvari, gledamo različito.

Uživajmo u tome kaj smo različiti.

Živjeli, ljudi!

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije ni svaki E opasan, ovi E u jaju dolaze iz prirodnih tvari, drugo je onaj E u slatkišima, sokovima... to je cista kemija. A i imamo srece pa zivimo u Hrvatskoj(hahaaa), pa ni nemamo toliko "otrovne" hrane. Ali da slažem se, jesti cim više svježe hrane, jer ona nema nikakvih aditiva.

Prema važećem Pravilniku o prehrambenim aditivima (NN,62/2010.), zabranjeno je dodavanje aditiva:
– neprerađenoj hrani
– medu
– neemulgiranim uljima i mastima biljnog i životinjskog podrijetla
– maslacu
–pasteriziranom i steriliziranom mlijeku (uključujući i UHT)
– pasteriziranom vrhnju
– nearomatiziranoj mlaćenici (osim sterilizirane)
– fermentiranim nearomatiziranih mliječnim proizvodima i svježem siru
– prirodnim mineralnim vodama i izvorskoj vodi
– kavi i ekstraktu kave (osim aromatiziranih instant-proizvoda)
– nearomatiziranom čaju
–šećeru
– suhoj tjestenini, isključujući tjesteninu bez glutena i tjesteninu namijenjenu hipoproteinskoj prehrani (regulirano posebnim propisima).

Neskodljivi dodaci

E - 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325,

326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414,

420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480.

14 godina
neaktivan

Od svega ovoga što si napisao najviše me zanima gdje si našao tu piletinu od 13 kn/kg, jer bi to bilo duplo jeftinije od najjeftinijeg wheya na akciji. 

A što se tiče ovih legalnih propisa, ma i oni su svi potplaćeni od strane tih brazilskih uzgajivača kokoši, nije to ništa prirodno. 

Trava raste tamo gdje je posadiš.
12 godina
protjeran

@Medikus

Ma, čitao sam ovaj člank pa mi ostalo u glavi.

A, Brazil sam spomenuo u ironičnom kontekstu, a onako usputno...kao zemlja otkud dolazi svježe pile koje putuje bar mjesec dana do Europe...

...znam, da takvo pile ne more biti nikako svježe.

Da, propisi su ionako samo forma na papiru, ako nemamo čovjeka koji će pošteno obavljati svoj posao, al' to je već neka druga tema.

14 godina
Rast mišića i visina

Zato sto je procesuirana hrana finija, baerm vecini ljudi. i nije uopce stetna, u malim kolicinama.. Drugo je ti je vecina obroka takva.

PzKpfw

zakaj? pa zato sto je burek ili cevap ukusniji od povrca.... 

sve ima svoje mjesto u prehrani.... 

ja sam jedino protiv nekih splacotina, ali protiv bureka koji se sastoji od tijesta i sira, nisam.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 21:24 (exer1234).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A burek i cevapi koliko god su kaloricni su sigurno bolji "junk food" nego hrana iz megića npr

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Bas pratim malo tog Davida na Ytu zadnjih dana i nekako sve vise sumnjam da je on natural. Lik stalno, ali bas u stalno u svakom videu jede neki junk i govori kako nije jeo nista cijeli dan i onda pojede 10 muffina.

16 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Bas pratim malo tog Davida na Ytu zadnjih dana i nekako sve vise sumnjam da je on natural. Lik stalno, ali bas u stalno u svakom videu jede neki junk i govori kako nije jeo nista cijeli dan i onda pojede 10 muffina.

I to nemoj da te zavara - hrpa tih likova (i fitness djevojaka) jede junk pred kamerom, ali nikome neće ništa bit od jednom tjedno hamburgera dok ti ne znaš čime se on hrani kad ugasi taj REC. A to je vjerojatno ipak nešto zdravije.

Ne znam za konkretnog lika na čemu je, ali ovu foru koristi hrpa fitness instagram "zvijezda" koji žele odati sliku idiličnog života gdje imaju sve, rade što žele i imaju super tijelo. Istina je ipak nešto drukčija

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
12 godina
odjavljen
crazy_luđak kaže...

I to nemoj da te zavara - hrpa tih likova (i fitness djevojaka) jede junk pred kamerom, ali nikome neće ništa bit od jednom tjedno hamburgera dok ti ne znaš čime se on hrani kad ugasi taj REC. A to je vjerojatno ipak nešto zdravije.

Ne znam za konkretnog lika na čemu je, ali ovu foru koristi hrpa fitness instagram "zvijezda" koji žele odati sliku idiličnog života gdje imaju sve, rade što žele i imaju super tijelo. Istina je ipak nešto drukčija

Vjerujem da si upravo. Nemam nista protiv lika, dijeluje mi sasvim okay. Ako je na necemu jbg, sto je tu je. Ali moze se slobodno reci da ima zavidno tijelo za nekog ko ima samo 18 godina (ako je prirodan)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A gle uz jak trening moze jest svaki dan obrok sa junk foodom i slatkim, pogotovo jer ima mali bodyfat, ali ne vidim tu nista da nije natural, kolko vidim decko trenira vec par godina.

12 godina
odjavljen

Ponekad zavidim tim klincima koji pocnu vec sa 14/15 godina. Ja sam tek sa 17, a jos sam se morao zajebavat sa mrsavljenjem i drugim sranjima.

14 godina
PzKpfw kaže...

Kada se o nečem raspravlja, prvo se krene sa činjenicama. 

Ajmo krenuti od definicije:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid

Nakon što pročitaš tekst, na osnovu jednostavne logike se da zaključiti što obuhvaća pojam "steroida", a što ne. 

Ako i nakon ovoga i dalje tvrdiš da je uzimanje whey proteina, BCAA aminokiselina, kreatina, pre-workouta, vitamina i minerala itd. spada u skupinu steroida, više nemamo o čemu raspravljati jer si očito (loši) trol. 

Dakle, kada pokušavaš o nečem raspravljati probaj baratati činjenicama, a ne na pitanje o korištenom steroidima odvlačiti temu i pisati post o špricanoj piletini, da bi na kraju tog istog posta napisao "živjeli, uživajmo" kako bi pridobio empatiju i time dokazao samom sebi da si u pravu za nešto što želiš dokazati. 

Cordas kaže...

Molim pod hitno DOKAZo tome da se mišićna masa dobiva mirovanjem u fotelji i ispijanjem koje-kakvih preparata. 

Meni nije jasno da li vi čitate svoje postove? Ima li zdrave logike da nikakvim podražajima povećate mišić? Onako, čisto malo razmisliti? 

Ovo što vi pričate ruši apsolutno sve zakone fizike i svih drugih grana, jer ispada da se za par mjeseci sjedenja u fotelji i gledanja meksičkih serija dolazi do izgleda Brock Lesnara. 

16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Cordas kaže...

Molim pod hitno DOKAZo tome da se mišićna masa dobiva mirovanjem u fotelji i ispijanjem koje-kakvih preparata. 

Meni nije jasno da li vi čitate svoje postove? Ima li zdrave logike da nikakvim podražajima povećate mišić? Onako, čisto malo razmisliti? 

Ovo što vi pričate ruši apsolutno sve zakone fizike i svih drugih grana, jer ispada da se za par mjeseci sjedenja u fotelji i gledanja meksičkih serija dolazi do izgleda Brock Lesnara. 

Nisam OP, ali znam o čemu priča i nije to izmislio

The men given testosterone without exercise had a significant mean increase in total body weight, and those in the testosterone-plus-exercise group had an average increase of 6.1 kg in body weight — a greater increase than in the other three groups.

I evo pojednostavljena verzija. Sve u svemu, ekipa na AAS koja nijevježbala dobila je više mišićne mase nego čista skupina koja jevježbala.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
12 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
PzKpfw kaže...

Kada se o nečem raspravlja, prvo se krene sa činjenicama. 

Ajmo krenuti od definicije:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid

Nakon što pročitaš tekst, na osnovu jednostavne logike se da zaključiti što obuhvaća pojam "steroida", a što ne. 

Ako i nakon ovoga i dalje tvrdiš da je uzimanje whey proteina, BCAA aminokiselina, kreatina, pre-workouta, vitamina i minerala itd. spada u skupinu steroida, više nemamo o čemu raspravljati jer si očito (loši) trol. 

Dakle, kada pokušavaš o nečem raspravljati probaj baratati činjenicama, a ne na pitanje o korištenom steroidima odvlačiti temu i pisati post o špricanoj piletini, da bi na kraju tog istog posta napisao "živjeli, uživajmo" kako bi pridobio empatiju i time dokazao samom sebi da si u pravu za nešto što želiš dokazati. 

Cordas kaže...

A od čega dijete raste i dobiva na težini? Ide u teretanu i pazi na kvalitetan trening i prehranu? Očito ima određene "poticaje" iznutra. Ništa, ali ama baš ništa u organizmu ne događa se bez hormona i ostalih katalizatora sinteze proteina. Da nemaš hormona u sebi, mogao bi raditi propuh s utezima dok krave ne dođu doma. I jesti ko krava koja je došla doma, ništa ti se nigdje ne bi primilo osim možda otišlo pod kožu (čak ni to bez nekih drugih hormona).

Da se razumijemo, ne govorimo ovdje o šampionskom izgledu. Istraživanje je pokazalo samo to da je čovjek pun sintetičkih hormona (inžinjerski osmišljenih tako da imaju jači anabolički nego androgeni učinak) u nekom kraćem roku dobio više misitja dok je navlačio kožicu nego netko "clean" tko je pazio na prehranu i trudio se u teretani ko svojski momak, što je potpuno normalno i lako razumiljivo.

Nakon duljeg vremenskog razdoblja krivulja dobivanja na masi ovog pravednog trudbenika vjerojatno bi presjekla onu kaučkog krumpira na hormonima koji niiš ne radi, ali mislim da bi se svi šokirali koliko bi vremena bilo potrebno za to.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice