Pa, čovjek trenira i vježba, te radi sa ljudima. Bolje da pita njega, nego nekoga kome je želja samo biti "veliki dečko".
Inače, ne treba biti ograničen i tvrdoglav, nego o istoj stvari čuti različita mišljenja.

Pa, čovjek trenira i vježba, te radi sa ljudima. Bolje da pita njega, nego nekoga kome je želja samo biti "veliki dečko".
Inače, ne treba biti ograničen i tvrdoglav, nego o istoj stvari čuti različita mišljenja.

Nikakve veze ni jedno ni drugo. Samim time što je prof. tjelesnog po zanimanju ne znači da ima ikakav autoritet. Samim time ako je netko fizički aktivan ne znači da je u pravu. U pravu je onaj koji svoju tvrdnju dokaže istinitom. U ovom slučaju to može biti FlyBoy ili netko deseti, nebitno koje zanimanje. Cilj je svoju tvrdnju potkrijepiti, a Flyboy upravo upozorava na to da profesor tjelesnog je dao besmislene tvrdnje koje ne podupire niti jedna činjenica.
Sve je to meni jasno, trebam više hrane unosit u organizam i to je to. Ali napisao sam gore, jednostavno nemam baš apetita i znam da se ne hranim dovoljno, a sumljam da ću se moč na silu "šopat". Iz tog sam razloga pitao za neke dodatke koji bi ubrzali debljanje. :)
Popiti ih ako možeš? Ako ništa kalorije je lako popiti, samo ti treba blender.

Nikakve veze ni jedno ni drugo. Samim time što je prof. tjelesnog po zanimanju ne znači da ima ikakav autoritet. Samim time ako je netko fizički aktivan ne znači da je u pravu. U pravu je onaj koji svoju tvrdnju dokaže istinitom. U ovom slučaju to može biti FlyBoy ili netko deseti, nebitno koje zanimanje. Cilj je svoju tvrdnju potkrijepiti, a Flyboy upravo upozorava na to da profesor tjelesnog je dao besmislene tvrdnje koje ne podupire niti jedna činjenica.
Napokon netko s mozgom u ovoj temi.
Sve je to meni jasno, trebam više hrane unosit u organizam i to je to. Ali napisao sam gore, jednostavno nemam baš apetita i znam da se ne hranim dovoljno, a sumljam da ću se moč na silu "šopat". Iz tog sam razloga pitao za neke dodatke koji bi ubrzali debljanje. :)
Popiti ih ako možeš? Ako ništa kalorije je lako popiti, samo ti treba blender.
Ma popit, pojest nije bitno. Samo da se počnem malo debljat :)

Dobro receno
Da samo cujete mog bivsegf profesora tjelesnog, jos davnooo, kakve je nebuloze pricao.. Ajd tada sam mu sve to pusio, posto nisam imao pojma, ali danas kad gledam.. eh..
Tad sam kao malo nest trenirao, pa mi je on davao savjete.. ugl funny shit

Profa je prije dvije godine završio faks, mlad je. Ne znam, njega sam pitao jer mi je bio u blizini.
Budem pokušao ovo što je FlyBoy rekao. Ili da možda kreatin pijem ujutro, a ne navečer. Nekako mi sve smrdi da je on. Ne znojim se puno, a to znojenje je krenulo nekako kako sam počeo pit kreatin. Samo što su tad bile vručine pa sam mislio da su vručine krive za to.
Planiram si naručit CoC hand grippere, ako ima dobrovoljaca dođe još jeftinije. Inače komad košta >200kn, ali 2 komada dođu 330 s poštarinom (za više od jednog je 20% popust)
meni se sami proteini pjene (myprotein) tak da trebalo bi biti normalno
Uopće mi nije jasno zašto netko pije gainer umjesto da uživa u pravoj hrani. Mislim toliko je načina za nabit kalorije u konkretnom obroku a ne pit vodu sa šećerom. Evo kikirikija dereš svaki dan pa ćeš vidit - nema teorije da ne budeš u suficitu. Ili malo manje dirty, posni sir sa suhim voćem - nabije se kalorija u jednom obroku da je to za nevirovat.
Il najbolje kikiriki maslac + posni
Il najbolje kikiriki maslac + posni
Ovo nikako da probam, evo jučer sam u Lidla uzeo kikiriki maslac za djecu pa ću probat.
Ali Pilos posni sir i prelit sa voćnim jogurtom... ovo mi je trenutno vrh. Ima i voćni od jagode Pilos, 1litra je 9kn i dovoljna za prelit 3-4 obroska (u svakom obroku pola kila posnog). Ajme kako dobro. Bolji je okus nego banana i med sa posnim.
Uopće mi nije jasno zašto netko pije gainer umjesto da uživa u pravoj hrani. Mislim toliko je načina za nabit kalorije u konkretnom obroku a ne pit vodu sa šećerom. Evo kikirikija dereš svaki dan pa ćeš vidit - nema teorije da ne budeš u suficitu. Ili malo manje dirty, posni sir sa suhim voćem - nabije se kalorija u jednom obroku da je to za nevirovat.
Slažem se sa svime osim ovoga o "dirty" siru. Šta to uopće znači? Nije valjda da još uvijek pilimo o tome kako su masti nezdrave, pa to je davno prevaziđena tema i teorija. Problem su ugljikohidrati konkretno saharoza (vrlo vjerojatno obilno prisutna u ovom tvom voćnom jogurtu koji tako voliš), a ne maščobe (osim rafiniranih ulja ala suncokretovog i sojinog te plastike koja se maže na kruh zvane margarin).
Nemoj djeci hranu jesti
Slažem se sa svime osim ovoga o "dirty" siru. Šta to uopće znači? Nije valjda da još uvijek pilimo o tome kako su masti nezdrave, pa to je davno prevaziđena tema i teorija. Problem su ugljikohidrati konkretno saharoza (vrlo vjerojatno obilno prisutna u ovom tvom voćnom jogurtu koji tako voliš), a ne maščobe (osim rafiniranih ulja ala suncokretovog i sojinog te plastike koja se maže na kruh zvane margarin).
Ma koji dirty sir? Piše da je posni + suho voće malo manje dirty obrok od kikirikija koji je brutalno kaloričan i masan (naravno da su masti potrebne), ali je i pun svega što treba, savršen za bulk. 100 g kikirikija je 550 kcal a to se pojede u 10-15 min. Znači na DM dok gledaš seriju ili film možeš dodati 500 ili brutalnih 1000 kcal. Usput svi ti orašasti plodovi su nutritivne bombe a kikiriki je najjeftiniji...
A i ja ne stavim litru voćnog jogurta od jagode, nego trećinu, a za tih +100 kcal me stvarno briga. Ne osjećam posni uopće i to je najvažnije.
Nemoj djeci hranu jesti
Nema ništa slađe nego dici uzest puding/voćni iz frižidera, i one male čokoladice i kekse koje dobije na poklon.
Za siću kalorija se isplati nejestiv obrok pretvorit u nešto ukusno, pa pojednostavi si zdrav život i zavoljet ćeš ga. Nije poanta trpat suvi bijeli sir niz grlo jer je "zdrav" i pritom mrzit život.
Inače ako imaš neki iole jači blender možeš smiksat svoj kikiriki maslac bez aditiva, samo kikiriki i žličica meda na 500g
Sto uglavnom jedete za dorucak i veceru?
Pa za doručak zobene, jaja, sardine... evo danas sam maznuo troje jaja i 100g sardina(malo ih se zapece na tavi)... A večera posni sir+tuna+salata ili posni sir, dimcek,salata neka i malo kruha da bude ljepše za žvakat
Uglavnom nešto proteinsko, kruha cim manje(ja pojedem šnitu-dvije dnevno), umjesto kruha za ugljikohidrate grah,riža,kukuruz,grašak... od toga budete siti, a i sve ima i proteina, od svega se mogu napraviti prilozi uz meso koji su čudo, npr. grah+ meksički mix povrce(LEDO), bacite na tavu, gore žličicu ulja, malo mjesate da bude lijepo i to je to, imate brutalan obrok sa proteinima iz životinjskog i biljnog svijeta i još uz to neka šopska salata i evo ručak bomba
I to je to, nekih 150g+ proteina dnevno, a i dosta kvalitetnih masti i ugljikohidrata. Uglavnom kruh,slatko i loše masne mesine izbjegavati(normalno ne morate bez toga, ali umjereno) i evo vam zdravog života
I da, izbjegavati ove suplemente, jer ne vidim smisao toga, pogotovo za vitamine, minerale... to samo ispišate, bolje se naviknuti jest povrće uz skoro svaki obrok
Sto uglavnom jedete za dorucak i veceru?
Gore navedena komba posni+kikiriki maslac ili ostaci ručka ako je bilo nešto mesnato. Minimalno UH, jaja sa špekom su isto dobra
Jel ja ovdje imam jedini pet pločica koji nisu u ravnini već je jedna više, jednja manje :D ?
Jel ja ovdje imam jedini pet pločica koji nisu u ravnini već je jedna više, jednja manje :D ?
Barem ih imas xD.
kako 5?
moje su ploče spigane dok su opuštene, znači lijevi stupac je malo viši od desnoga, kad napnem trbuh onda se sve fino poravna. Šteta kaj nemrem tak hodat po plaži, treba nekad i udahnut jebiga :)
Mislim da je uglavnom tako, jako je velika rijetkost da je to sve super simetrično.
Barem ih imas xD.
Evo pogotovo ako zelis na defku, izbaci kruh i slatko,sokove i loše mesine, ubaci graha,riže,krumpira,graška,punoo zelenjave, meni je osobno grah bomba, zasitan,a ima oko 70-80kcal na 100g ... Nemojte gledati na ovo samo da dodete na defku i onda deri po starom opet, treba postati način života, jesti pravu hranu, po mogucnosti što više kuhano , a ova smeca ogranicit tu i tamo za gušt. u
Zapravo, ima i šesta, ali ju je teško napipati.
Ja imam jedno pitanje koje mi se vrti u glavi vec dugo i ne mogu ga se rijesit.Kako i zasto nije ljude sramota prodavat i predstavljat herbalife proizvode zdravima? Ne mogu docekat dok ne sretnem jednog takvog predstavnika u gym da mi prenese svoje znanje.