Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.728.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Rast mišića i visina

Jucer sam bio na sveticama na bazu i bilo mi je super. Nije bilo guzve (iza 19h sam dosao), sve je jako lijepo uredeno, ipak je novo, ali opet pohvale :D

Otplivao sam preko desetak puta sirinu bazena, cisto dosta s obzirom da sam van forme...

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ljudi, odlazim na more na 3 tj. ovih dana. Kako sada bez gyma? Sta radite vi? A masa jos ni 2 mj :(

13 godina
Re: Rast mišića i visina

ima gymova i na moru

nema izlike za ne vježbanje.

&Black_Sheep
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A di ćeš bolje vježbe od plivanja,može se svašta iskoristit za vježbu na moru.Vadi vrše,diži sidra,trči po plaži sa čehinjama na vratu,radi žabice...

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 18:25 (CROcodile11).
12 godina
odjavljen
u2Noobish4Me kaže...

ima gymova i na moru

nema izlike za ne vježbanje.

Cisto sumnjam da cu u onim malim mjestima naci gym -_-

12 godina
odjavljen
CROcodile11 kaže...

A di ćeš bolje vježbe od plivanja,može se svašta iskoristit za vježbu na moru.Vadi vrše,diži sidra,trči po plaži sa čehinjama na vratu,radi žabice...

Koristan, a smijesan komentar 

13 godina
IvanDado kaže...

Ljudi, odlazim na more na 3 tj. ovih dana. Kako sada bez gyma? Sta radite vi? A masa jos ni 2 mj :(

Samo budi kreativan i ništa više.

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
18 godina
Rast mišića i visina

Odmori duh i tijelo, nece masa pobjec :)

Xbox: Muskarcina
16 godina
Rast mišića i visina

Toliko je aktivnosti koje se mogu raditi na moru da, po meni, nema nikakvog smisla furati teretanu. Ako je netko marljivo vježbao cijelu godinu uz tjedan pauze za božić i tjedan za uskrs, što će mu bit od 15-30 dana pauze od utega. Aktivnosti ima koliko god želite. Ne treba bit ni kao oni sadisti koji po najvećem zvizdanu u podne igraju tenis ili joggiraju, već se može igrati navečer košarka, mali balun... napravit neku promjenu od rituala vježbanja koji se forsira cijelu godinu - ako već more samo po sebi i aktivnosti u moru nisu dovoljni.

I ja sam sad na prvom dijelu godišnjeg i ne pada mi napamet teretana koliko se iscrpim. I pazim na prehranu. Odmah ujutro napravim jaja sa mladom kapulicom na maslinovom ulju + raženi kruh sa sjemenkama, nakon toga odmah napravim veliku konzervu graha sa komadima tunjevine i kapulom (m.ulje, sol, papar) i stavim u frižider da bude spremno za jest kad se vratim sa mora (to je dovoljno za 2 dana ako je samo za 1 osobu). Ručak piletina na bilo koji način sa nekim povrćem, na plaži sezonsko voće a navećer posni sir, zaliješ sve to za vinom, posli sex - raj ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 22:56 (KIKI3ooo).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Iskoristite ljeto za uzivanciju,osobno trenkam 2x tjedno sad i to mi sasvim dovoljno za nekakvo odrzavanje(ali su mi treninzi duzi).Samo si nemojte dozvolit da mukotrpan rad unistite losom prehranom i opijanjem.Lose stvari svedite na minimum i to je to :)

16 godina
Rast mišića i visina

Evo jedna "ispovijest" gada kojem je "fitness" bila strana riječ do jedno 10. mjeseca prošle godine.

Onda sam krenuo u gym (neću pisat ondašnji program jer to ni bog otac ne dešifrira). Prvih mjesec dana je bila muka Isusova, več drugih su se pojavili "Noobie gains" i samim time želja za daljnjim treniranjem u džimu. 

Uglavnom, pri početku sam imao 88kg, sad imam jedno 10kg manje (što se smanjio sami BF%, što sam dobio na mišićima, jošuvijek sam na jedno 17% što nije baš dobro, da ne požderem svaki vikend 4-5-7 pivai dost brzo došao na priželjkivanih 13%, al to ćemo ostavit za jesen....). 

One ring to bring them all and in the darkness bind them
11 godina
neaktivan
Radi definiciju po keto dijeti ;)) i jos brže ćeš smanjiti bf s tim da ćeš vrlo malo misica izgubiti
14 godina
Rast mišića i visina

Keto dijetu ne bih savjetovao ni neprijatelju. Po meni nema gluplje, besmislenije i nezdravije dijete od keto dijete, no, sto ljudi, sto čudi.

15 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Radi definiciju po keto dijeti ;)) i jos brže ćeš smanjiti bf s tim da ćeš vrlo malo misica izgubiti

Pa tak svejedno dal je netko u deficitu od npr. 500 na keto ili običnoj. A kolko mišićne mase želi zadržati ovisi o njemu. Netko će ić u deficit od 1000 jer hoće malo brže do six packa, dok će neko sporijim putem od 500, al će zadržati sigurno više mase od drugog lika. Tak da ovaj zadnji dio da će ketom izgubiti vrlo malo mišića ti ne stoji. Calories in vs calories out. Vrlo jednostavno.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidim tu radikalne stavove, al meni je ketoza pomogla jer nisi gladan, a salo se sagorijeva sto na sat. To nije jedini način skidanja bf, al je jedan od lakših.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
18 godina
protjeran
crazy_luđak kaže...

Vidim tu radikalne stavove, al meni je ketoza pomogla jer nisi gladan, a salo se sagorijeva sto na sat. To nije jedini način skidanja bf, al je jedan od lakših.

Što je s onim iskustvima da keto djeta toliko negativno utječe na fokusiranost i koncentraciju da jednostavno nije za nekoga tko radi umne poslove? Ima li istine u tome?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
18 godina
crazy_luđak kaže...

Neke studije su pokazale da se salo skida nešto učinkovitije (kada se gleda lean mass retention) nego klasičnim kcal deficitom, a neke pak da nema nikakve razlike.

Tako da je to sve stvar preference....

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
10 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
crazy_luđak kaže...

Što je s onim iskustvima da keto djeta toliko negativno utječe na fokusiranost i koncentraciju da jednostavno nije za nekoga tko radi umne poslove? Ima li istine u tome?

Eksperimentiral sam s ketozom(ali nikad nisam bil u njoj duže od 2 tjedna,nemam tu snagu volje),prva 2-3 dana su ubitačna.Doslovno sam pizdil na sve žive i došlo mi je da prebijem nekoga.Nakon toga ti se tijelo prilagodi i onda ti se sve vraća u normalu.I prvih par dana bude malo "veselije" na wcu jer ti tijelo nije navuknuto na tolku količinu masti.Al da prži salo,to je istina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 17:16 (Hexovale).
14 godina
Rast mišića i visina

To da brže topi salo je placebo, budući da izostankom UH voda izlazi iz organizma pa se čini nešto bržom metodom skidanja masti.
Više puta su pokazani negativni utjecaji te dijete na organizam, što je i sasvim logično. 

10 godina
neaktivan
Cordas kaže...

To da brže topi salo je placebo, budući da izostankom UH voda izlazi iz organizma pa se čini nešto bržom metodom skidanja masti.
Više puta su pokazani negativni utjecaji te dijete na organizam, što je i sasvim logično. 

Ha čuj to ti je sve subjektivno.Ja sam se narokal svinjetine s roštilja i jaja,maslaca,kokosovog ulja,tu i tam brokula ili špinat da razbijem monotoniju i bilo mi je ok.Ali ponavljam,to varira od čovjeka do čovjeka.Svatko nek radi onak kak njemu i njegovom organizmu paše.

16 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
crazy_luđak kaže...

Student sam, a bio sam na tome u 3 navrata po 6 tjedana. Dok ne uđeš u ketozu je malo teže (prva 3-4 dana), ali kasnije nisam primijetio ništa.

Cordas kaže...

Voda izađe odmah tako da prve 2 kg skineš u tipa tjedan dana, da. Ali ne izlazi cijelo vrijeme voda jer je dalje gubitak po 0,5-0,75kg tjedno. Baš zbog vode treba stati kada si nekih 1-2kg ispod željene težine jer se to vrati kada se napuniš UH-ima koji navlače vodu u stanice, ali osim te prividne 2kg ništa drugo nije privid.

Neki pričaju da ima negativan efekt dugoročno na probavni sustav zbog probavne mikroflore, bla bla. Al to te treba brinuti ako živiš na toj dijeti, par tjedana ti neće naškoditi (bar meni nisu)

I možda logična napomena, al vrijedi spomenuti - ako ne radiš treninge snage, gubiš salo i mišiće, ne samo salo.

Hexovale kaže...
Cordas kaže...

Ha čuj to ti je sve subjektivno.Ja sam se narokal svinjetine s roštilja i jaja,maslaca,kokosovog ulja,tu i tam brokula ili špinat da razbijem monotoniju i bilo mi je ok.Ali ponavljam,to varira od čovjeka do čovjeka.Svatko nek radi onak kak njemu i njegovom organizmu paše.

My man! Nije za svakoga, ali tko se nađe u tome bit će oduševljen !

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
11 godina
protjeran
crazy_luđak kaže...
Prince-Artas kaže...
crazy_luđak kaže...

Student sam, a bio sam na tome u 3 navrata po 6 tjedana. Dok ne uđeš u ketozu je malo teže (prva 3-4 dana), ali kasnije nisam primijetio ništa.

Cordas kaže...

Voda izađe odmah tako da prve 2 kg skineš u tipa tjedan dana, da. Ali ne izlazi cijelo vrijeme voda jer je dalje gubitak po 0,5-0,75kg tjedno. Baš zbog vode treba stati kada si nekih 1-2kg ispod željene težine jer se to vrati kada se napuniš UH-ima koji navlače vodu u stanice, ali osim te prividne 2kg ništa drugo nije privid.

Neki pričaju da ima negativan efekt dugoročno na probavni sustav zbog probavne mikroflore, bla bla. Al to te treba brinuti ako živiš na toj dijeti, par tjedana ti neće naškoditi (bar meni nisu)

I možda logična napomena, al vrijedi spomenuti - ako ne radiš treninge snage, gubiš salo i mišiće, ne samo salo.

Hexovale kaže...
Cordas kaže...

My man! Nije za svakoga, ali tko se nađe u tome bit će oduševljen !

Ketoza je zakon ja sam sa 140 Kg dosao na 93Kg unutar 6-7 mjeseci. Nakon toga sam prekinio i nastavio sa normalnom prehranom i sada imam 150 Kg tako da preporucjuem svima.

18 godina
Magnolia_fan kaže...

Ketoza je zakon ja sam sa 140 Kg dosao na 93Kg unutar 6-7 mjeseci. Nakon toga sam prekinio i nastavio sa normalnom prehranom i sada imam 150 Kg tako da preporucjuem svima.

Truth in engineering.
16 godina
Magnolia_fan kaže...

stvarno dobra preporuka;)

Potpis!
16 godina
Prince-Artas kaže...
crazy_luđak kaže...

Ja ako ne napravim carb up svako 7-10 dana kad sam u deficitu nemam volje za ništa a mogu zamislit kako je kad si u ketozi. Jednostavno tijelo funkcionira tako da radi na UH kojeg pretvara u glikogen. Ima nešto pozitivno u ketozi sigurno ali koja je cijena toga na duže staze jer prisiljavaš tijelo da radi na mastima. Hej, prestanite disat jer vam kisik izaziva oksidaciju stanica tj. starenje. I da ne zaboravimo da je su nutricionisti koji su izmislili taj način prehrane mislili da su nekako zaobišli prvi zakon termodinamike, da se sve ne svodi na calories in vs kcal out... da bi na kraju znanstvenici otkrili da su sa velikom količinom proteina smanjili apetit i bili u najnormalnijem kalorijskom deficitu... a pričali su priče da pišaju kalorije lol. Hej, jedite samo 3 puta dnevno tj. što manje obroka, najbolje unesite sve u 1 obroku jer svaji put kad nešto pojedete zaustavljate prirodnu proizvodnju HGH-a :)

18 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Dakle opet oprečni stavovi  Iskreno da ne radim pokušao bih keto ali kako mi posao primarno zahtjeva koncentraciju ne usudim se. Inače reducirao sam UH i zadnja 3 mjeseca 4 kila dolje, još toliko i na željenih 85 sam.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ako se dobro sjećam, ide 2g proteina po kili. To bi značilo da ja moram unositi 126g proteina dnevno. Samim time moje pakovanje proteina od 700g bi trajalo jedna tjedan dana.

Jel ima neki način da ne unosim toliko proteina? Mislim, jel to pravilo stvarno šljaka, ili je to neka izmišljotina?

16 godina
Dex.pwn kaže...

Ako se dobro sjećam, ide 2g proteina po kili. To bi značilo da ja moram unositi 126g proteina dnevno. Samim time moje pakovanje proteina od 700g bi trajalo jedna tjedan dana.

Jel ima neki način da ne unosim toliko proteina? Mislim, jel to pravilo stvarno šljaka, ili je to neka izmišljotina?

pa neces uzimati samo whey , brojis sve proteine koje uneses iz mesa,jaja bla bla ,whey je samo dodatak prehrani i pomaze ti da dođeš do te željene brojke ako npr uneses 80g kroz prehranu onda nadoknadis tih 40g kroz whey

18 godina
Rast mišića i visina

Nebih se sljepo držao tih 2g/kg.

Meni je dovoljno i 1.5g/kg, valja eksperimentirat te naći zlatnu sredinu.

Xbox: Muskarcina
14 godina
odjavljen

Onda ću 20g dnevno unositi, valjda će to biti dovoljno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice