pa normalno da neces dobit na kilazi kad trcis svaki dan 6-10 km?
ako se zelis udebljat jedi kolace iz lidla
Zasto se nebi mogao udebljat? Mogu trcat maraton svaki dan i udebljat se
pa on je reko da se nemoze udebljat.... jedi vise pa ces se udebljat
Možeš, naravno uz odgovarajući suficit.
al kreni razmišljat logično i biti će ti jasno zašto će trčanje usporiti njegove rezultate u odnosu na nekoga tko ne trči toliko (pa čak i da su oboje u istom kcal suficitu).
Jednostavno, tijelo ide linijom najmanjeg otpora. Da bi što efikasnije odradilo zadatke stavljenje pred njega (u ovom slučaju trčanje dnevno 1-1.5h) mijenjat će svoju kompoziciju.
Prirodno da će kod nekoga tko trči na duže staze i čijem tijelu prije svega treba izdržljivosti, a ne snage (eksplozivnosti) reducirati ukupnu tjelesnu masu, pritom i mišićnu, odnosno logično da će tijelo nekog sprintera htjeti postići što veći omjer snage i kilaže (weight to power ratio) radi boljeg učinka.
Dakle, ako se misliš udebljat, trčanje 6-10km dnevno ti definitivno ne pomaže.
Pa ja sam rekao da unosi 150 g ako bi vježbao s utezima i to. Inače nije potrebno naravno.
Trenirao sam prošli tjedan ko manijak, i jeo ko manijak očito. Znači ujutro natašte lagano pola sata u šumi trčanje, popodne teretana i poslije teretane trčanje jačim tempom nekih 20 min. I tako cijeli tjedan, ali džaba sve kad je mater spremila kolače, nisam ni grama smršavio.
Trenirao sam prošli tjedan ko manijak, i jeo ko manijak očito. Znači ujutro natašte lagano pola sata u šumi trčanje, popodne teretana i poslije teretane trčanje jačim tempom nekih 20 min. I tako cijeli tjedan, ali džaba sve kad je mater spremila kolače, nisam ni grama smršavio.
a ne mozes izdrzati da ne pojedes ? ...jel netko pio tribulus terrestris ,zma ,kakvi su dojmovi ?
Možeš, naravno uz odgovarajući suficit.
al kreni razmišljat logično i biti će ti jasno zašto će trčanje usporiti njegove rezultate u odnosu na nekoga tko ne trči toliko (pa čak i da su oboje u istom kcal suficitu).
Jednostavno, tijelo ide linijom najmanjeg otpora. Da bi što efikasnije odradilo zadatke stavljenje pred njega (u ovom slučaju trčanje dnevno 1-1.5h) mijenjat će svoju kompoziciju.
Prirodno da će kod nekoga tko trči na duže staze i čijem tijelu prije svega treba izdržljivosti, a ne snage (eksplozivnosti) reducirati ukupnu tjelesnu masu, pritom i mišićnu, odnosno logično da će tijelo nekog sprintera htjeti postići što veći omjer snage i kilaže (weight to power ratio) radi boljeg učinka.
Dakle, ako se misliš udebljat, trčanje 6-10km dnevno ti definitivno ne pomaže.
Sve je meni jasno,ja samo kazem da se itekako mozes udebljat i trcat 6-10 km dnevno,suficit je suficit,jednostavno neka uracuna taj cardio i jos toliko kcal nadoda na dnevne kalorije i to je to
Pa sta ti mislis da ces vidjet rezultate u tjedan dana ? Radi tako par mjeseci pa ces vidjet
a ne mozes izdrzati da ne pojedes ? ...jel netko pio tribulus terrestris ,zma ,kakvi su dojmovi ?
Ja osobno koliko god se drzim dijete kroz prva 2-3 dana u tjednu uvijek isto netko nest doma donese kolaca itd. i pukne te u mozak i ne mozes prestat razmisljat o hrani toj i moras pojest jednostavno.Tak mi je bilo u pocetku, s vremenom se sve manje i manje smanjivala zelja.J*ebiga tak se uci disciplina, na greskama. 
Ja osobno koliko god se drzim dijete kroz prva 2-3 dana u tjednu uvijek isto netko nest doma donese kolaca itd. i pukne te u mozak i ne mozes prestat razmisljat o hrani toj i moras pojest jednostavno.Tak mi je bilo u pocetku, s vremenom se sve manje i manje smanjivala zelja.J*ebiga tak se uci disciplina, na greskama. 
Pa nema ništa loše u tome, ako ništa moralno ti olakša da ostatak kalorija uneseš "clean" prehranom.
A ako pratiš filozofiju flexibilne prehrane (IIFYM) to se sve da uz više ili manje odricanja utrpati, ako ne u dnevne, onda u tjedne macroe.
Osobno više pazim da na kraju tjedna pogodim macroe nego iz dana u dan (iako i to uspijevam ali dobro na bulku sam pa nije problem).
To se i meni zna desit haha. Tipa sad neki dan cijeli dan na stolu jedan muffin, dođem ja, gledam ga, gleda on i mene. I ono ko da ti govori pojedi me molim te
I nisam ga pojeo! Ali zato me je navečer uhvatio kad sam najosjetljiviji i kad tek ne bi smio jesti, ugurao sam ga u usta i jednim grizom smazao :D
Proteka ima dobru akciju http://www.proteka.hr/product/superior-whey-core-1500g-3922
To se i meni zna desit haha. Tipa sad neki dan cijeli dan na stolu jedan muffin, dođem ja, gledam ga, gleda on i mene. I ono ko da ti govori pojedi me molim te
I nisam ga pojeo! Ali zato me je navečer uhvatio kad sam najosjetljiviji i kad tek ne bi smio jesti, ugurao sam ga u usta i jednim grizom smazao :D
Ma lako za to. Još može čovjek reći e baš neću, držim se plana i programa.
Ali koliko se ja sjećam, ajde ti reci mami ili baki kad te dovuče na ručak, da nemožeš krkati redove masne juhe sa tijestom i ostatak krkačine i da nećeš opet isto i večerati. Pa uvrijedićeš ih do neba, ili dobit za uho. Još ako otac čuje da si na "dijeti", da si umjesto te juhe i tuste kokoši sa paradajz umakom i krumpirom ili punjene paprike jedeš nekakvu "dječju hranu i praške", odreći će te se preko oglasnika. Odma misli da ideš na pride paradu. Ako pak pokušaš smanjiti porciju, zaključit će da si bolestan, i onda slijedi nova runda objašnjavanja pa opet ovo gore.
Šta mislite o online fitness treneru? Npr. tomislav gustin Planiram to probat pa me zanima dali je možda neko od vas to isprobao i dali se isplati?
★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Šta mislite o online fitness treneru? Npr. tomislav gustin Planiram to probat pa me zanima dali je možda neko od vas to isprobao i dali se isplati?
po meni ne isplati se ništa plaćati nikome za to, ima stvarno dovoljno i previše toga na internetu besplatno
U Ktcu ima akcija svjezeg pileceg filea 39,99kn 1kg inace je 49,99 pa eto info. 
Isto tako, u Lidlu Milbona posni više nije Milbona, već Pilos.
Sve ostalo je isto; kalorije, proizvođač, ambalaža, cijena, okus i tekstura, jedino drugačije oslikan poklopac.
I oni se moraju negdje obrazovati...dok je manjina završila nekakve škole, puno njih su samoprozvani fitness treneri i nutricionisti koji se, kao što se možeš i ti, educiraju putem interneta.
Masa njih ima neke ugovore, sponzore ovo ono..da bi njegovi savjeti imali smisla ti MORAŠ uzeti taj i taj suplement preko njega koji će te ispasti "jeftinije" i da bi on djelovao moraš uzeti i ovaj i onaj i tek nakon što si slupao 400kn na njegove suplemente + 200 na plan prehrane + 200 na plan treninga krečeš trenirati...
Nisam fitness trener i ne pljujem ničiji rad, ali ne volim prevarante i prodavače magle (naravno ima i dečkiju koji se stvarno trude i kojima skidam kapu).
Zato kolega sjedni, uzmi vremena, papir olovku i radi, čitaj, uči. Nikad dosta!
Da se i ja nadovežem na raspravu oko fitness trenera.
Iskreno, ako si početnik, i imaš viška love, svakako preporučujem. Ali naravno nekoga tko će te trenirati uživo, na licu mjesta.
Po meni je najveća prednost osobnog trenera što može vidjeti nedostatke u tvojoj formi, koje tebi nisu vidljive ili očigledne, koje možda nisu one najčešće pa da budu u nekom online tutorialu, i onda napraviti potrebne korekcije. Sver u svemu, puno lakše i preciznije će ti prenijeti osjećaj za ispravno izvođenje vježbe.
Iskreno, ako si početnik, i imaš viška love, svakako preporučujem. Ali naravno nekoga tko će te trenirati uživo, na licu mjesta.
Slažem se
Da bi imao koristi od fitness trenera, on mora trenirati s tobom, ukazivati na greške pri izvođenju i savjetovati te uživo i nikako drugačije...
Isto tako, u Lidlu Milbona posni više nije Milbona, već Pilos.
Sve ostalo je isto; kalorije, proizvođač, ambalaža, cijena, okus i tekstura, jedino drugačije oslikan poklopac.
jesi ziher? ja jucer kupio u lidlu milbonu, cijelo pakiranje od 12 komada. nigdje nije bilo pilos posnog...
Dali u ovoj tuni zaista ima 25g proteina na 52g iscijeđene mase, šta mislite ?
Mislim da ima 24, ali nebi riskirao na tvom mjestu.
Netko je jedno spominjao ovog klauna pa evo kako se klaun sramoti...
Uh naporan mi je za gledat. Nakon 2 minute sam odustao jer nikakvu temu ni poantu nisam naslutio.
Nego eo stavio netko dos poticajan video na bug video
http://www.bug.hr/bugvideo/bodybuilderi-dizu-utege-nije-im-lako/4573.aspx
Naravno, koliko tko od ovih dečkiju diže ima više veze sa individualnom snagom, nego
dali netko trenira za strongmena poweliftera ili je bodybuilder, tako da zaklljučak je ono, više anegdotalan. Ali moram primjetiti da po meni ovaj tamnoputi kevin, i Dennis - powerlifteri prilično cheataju. Rašire maksimalno noge i cukaju, pa imaju maltene upola manju putanju i vrijeme holda tereta. Jest podigao je 260 kila, ali kad je pokušao školski seriju sa 200 kila, 7 puta i gecrkt. Na kraju mi je "pobjednik" Dorian Berger u biti imao i najveće putanje i najdulje držanje kilaže, sve odradio bez pojasa, a monijaka, i mimo samog rezultata. Ok on nije visok, i to donekle pomaže, momaže vjerojatno i to da nisu imali hm, testiranje na substance u dvorištu, ali što je je, obrisao je pod sa konkurencijom.
Inače BodyBuildingRev je fenomenalan youtube kanal, imaju dosta videa gdje rade treninge gdje se uspoređuju powerlifteri, bodybuilderi, strongmani...
Evo npr. jedan odličan video gdje jedan ekspert odrađuje 1:20h treninga sa raznim lifterima.