Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

Aj molim te reci što tu nije zdravo? Dekstroza mozda koja je običan šećer, kreatin, proteini? Pls zanima me.

Nista, ako ti mislis da je zdravo pij. Sigurno te ja necu razuvjerit. 

Moje misljenje je da nista od tih suplementata nije zdravo, pocevski od wheya, kreatina bcaa itd. Eventualno riblje ulje i kvalitetan multivitamin+magnezij.

Pio sam ih sam jedno vrijeme, od wheya kreatina itd, i krvna slika mi nije bila bajna. Uostalom suplementi su relativno novi a to je multi milijunska industrija,  tako da nema sanse da ces nac neku tocnu studiju koja dokazuje povezanost izmedu bolesti i suplemenata. Isto kao i sa cigaretama u pocetku, nije se naravno znalo da su stetne, nego upravo suprotno. Sve se zataskavalo jer se velika para obrce.

Naravno da ti neces promjenit misljenje sad zbog par debila na forumu, ok, ja samo govorim sto ja mislim. Ne znaci da je moje misljenje ispravnije od tvog

Sve pet :)

I always tell the truth.Even when I lie.
14 godina
foobar333 kaže...
Bruno_K!ng kaže...
Aj molim te reci što tu nije zdravo? Dekstroza mozda koja je običan šećer, kreatin, proteini? Pls zanima me.

Nista, ako ti mislis da je zdravo pij. Sigurno te ja necu razuvjerit. 

Moje misljenje je da nista od tih suplementata nije zdravo, pocevski od wheya, kreatina bcaa itd. Eventualno riblje ulje i kvalitetan multivitamin+magnezij.

Pio sam ih sam jedno vrijeme, od wheya kreatina itd, i krvna slika mi nije bila bajna. Uostalom suplementi su relativno novi a to je multi milijunska industrija,  tako da nema sanse da ces nac neku tocnu studiju koja dokazuje povezanost izmedu bolesti i suplemenata. Isto kao i sa cigaretama u pocetku, nije se naravno znalo da su stetne, nego upravo suprotno. Sve se zataskavalo jer se velika para obrce.

Naravno da ti neces promjenit misljenje sad zbog par debila na forumu, ok, ja samo govorim sto ja mislim. Ne znaci da je moje misljenje ispravnije od tvog

Ima smisla ovo što si rekao, baš ću se malo raspitati, imaš ti neke dokaze ili je ovo samo neko tvoje mišljenje?

Neki dan mi je lik iz teretane rekao da mi je bolje da ne uzimam jeftini whey sa okusom, bolje bezokusni jer kad je jeftin onda stavljaju smeće u njega da dobije jak okus. U većini slučajeva nebi povjerovao liku, ali ovo što je rekao stvarno ima smisla, što vi kažete?

13 godina
Rast mišića i visina

Šta mislite o ovom treningu ? Do sad sam radio klasicni split trening prsa bic , leda tric, noge ramena . Jel ovo dobro ili ? 

17 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Šta mislite o ovom treningu ? Do sad sam radio klasicni split trening prsa bic , leda tric, noge ramena . Jel ovo dobro ili ? 

Meni se ovo čini užasno, iskreno.

Brate šta će ti 2x 24 seta za ramena tjedno kad rade dosta kod push vježbi.

Općenito koliko vidim ovaj split ti ima 45-55 setova po treningu cca. To ti je min 3h u teretani, pa ako misliš da je to normalno, a samo daj, pa koliko izdržiš.

12-15 setova za veće mišićne grupe, 9-12 za manje je sasvim dovoljno (zapravo na granici s previše). 

Quality over quantity.

A i ovo što si dosad radio mi nije jasno, prsa+bic i leđa+tric.

Poanta grupiranja prsa sa tricepsom i leđa s bicepsom je da imaš dovoljno vremena za oporavak do idućeg puta kada radiš tu grupu.

Jer ti praktički radiš danas prsa i onda još biceps, pasutra ideš raditi leđa, gdje ti također radi taj biceps kojeg si jučer uništio, i normalno da automatski ta leđa nećeš odraditi kako treba i kako bi mogao.

Ako hoćeš mijenjati radi PPL 2x tjedno, ili PPLPP ako ti je puno noge 2x.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Tuga bol cemer i jad

Znas kako ide,frequency>volume ,bolje da rasporedis sve to u 3-4 full body treninga sa manjim svakodnevnim volumenom ali da ti dode na kraju tjedna na isto,ima studija di su izracunali koliko setova treba da se dode do 100% ucinka,neznam dali je ovdje netko poslao ili sam negdje drugdje vidio,ugl. prvi set ti je najvazniji,s njim dobis daleko vise ucinka nego sa ostalim setovima,recimo bench,prvi set ti da 30-40%,i sa svakim setom se smanjuje i treba ja mislim 6 setova da se dode do tog 100%,i sad ti gledaj dali bi ti bolje bilo krcat u jednom danu besmislenog volumena ili tokom vise dana manje volumena.

l<l<l<l<l<l
15 godina
Rast mišića i visina

Dobar dan, imam pitanje, znaci imam 18 godina, visok sam 185 cm, tjelesna masa 84,5 kg, zbog lijenosti sam dobio "stomak" i sad imam izrazitu zelju za rijesit ga se, mozete li mi preporuciti kakav program prehrane / vjezbe, bilo sta. Volja mi je ovaj put jaca od lijenosti. Slika stomaka u prilogu. 

13 godina
Rast mišića i visina

Ma malo cu izmjeniti svoj split trening , ovo me prijatelj davi da radim s njime i meni nije imalo nekog smisla pa sam zato pitao , hvala na pomoci . 

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Evo da se i ja vratim u temu :)

Treniram već 2 mjeseca i vidi se razlika u leđima i obimu bicepsa. Pijem Weider MegaMass 4000 i jedem mnogo koliko mogu,ali zanima me hoće li mi ruka (podlaktica) narasti više jer su mi ruke kao ogranak :'( Imam 51 kg zasad a imao sam 45 kada sam krenuo . Nemojte me osuđivati jer nije lako biti zlostavljan u školi (psihički) i to je dosta uticalo na mene,a posebice imati djevojku zbog mog izgleda ;) Evo vam slike dole kako izgledam pa me zanima kako da povećam podlakticu . Koga zanima koliko dižem na kojoj spravi slobodno recite napisaću.Lijevi biceps 24 (bio) sada 27,5 desni biceps (bio 26,sada 29) i struk 64 na 69.

Svačije mišljenje se poštuje :)

16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Treniram već 2 mjeseca i vidi se razlika u leđima i obimu bicepsa. Pijem Weider MegaMass 4000 i jedem mnogo koliko mogu,ali zanima me hoće li mi ruka (podlaktica) narasti više jer su mi ruke kao ogranak :'( Imam 51 kg zasad a imao sam 45 kada sam krenuo . Nemojte me osuđivati jer nije lako biti zlostavljan u školi (psihički) i to je dosta uticalo na mene,a posebice imati djevojku zbog mog izgleda ;) Evo vam slike dole kako izgledam pa me zanima kako da povećam podlakticu . Koga zanima koliko dižem na kojoj spravi slobodno recite napisaću.Lijevi biceps 24 (bio) sada 27,5 desni biceps (bio 26,sada 29) i struk 64 na 69.

Samo tako nastavi .

Štp se tiče podlaktica, kod mene su isto bile slabe, ali rad na njivi sa škarama i kada sam počeo da radim teške mrtve dizanja, situacija se popravila. Ne možeš povečati sam zglob između šake i podlaktice ali možaš ga popuniti mesom

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Hvala na podršci :) Ako vas zanima koliko dižem na bench press,t-bar itd pitajte :

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 21:04 (Silwncer).
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Hvala na podršci :) Ako vas zanima koliko dižem na bench press,t-bar itd pitajte :

Ma vidim da nam želiš reći pa evo: Koliko dižeš na benču i ti baru?

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ok :) Kosi bench press 7 kg ili ti 24 kg sve a na ravnom 7.5 pa i 10 uz pomoć trenera :)

T-bar 40-45 kg.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ima tu još mnogo sprava mislio sam napisati ali ima toga puno za nabrojati .

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Ok :) Kosi bench press 7 kg ili ti 24 kg sve a na ravnom 7.5 pa i 10 uz pomoć trenera :)

T-bar 40-45 kg.

Nesto ne radis kako spada ako benchas 24kg a tbar sa 45

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

U našoj teretani je drugačiji t bar nije onaj što vučeš prema stomaku već onaj što vučeš prema sebi u sjedećem položaju.

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

U našoj teretani je drugačiji t bar nije onaj što vučeš prema stomaku već onaj što vučeš prema sebi u sjedećem položaju.

to je seated row a ne tbar

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

To radim s 40. Evo ti na slici taj t bar :

To moj frend vježba pa uslikao screenshot.

10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Imam ja 16 cm obujam podkaltice(na tom dijelu iznad sake) a 43 cm obujam bicepsa, tako da ne brini oko toga.. Sad se to vise ne primjeti, tj kad sam imao 60 kg doslovno bi mi svakih par dana neko rekao kako malo zapesce imam, ono pola zenskih je imalo vecu podlakticu.. Al s vremenom se misici podkalice zadebljaju i razvijes ruku pa ljudi ne gledaju vise tamo :P

Taj dio koji si slikao nece narast jer je to prakticki kost , nije ni meni narastao al ne brini oko toga nista(mozda eventualno dobijes oko 1 cm na tom djelu, neprimjetno). Meni je na pocetku bio problem ta mala podkaltica tj mali zglob/zapesce, npr nakon benca bi me bolilo i osjecao bi bas kako mi je slab taj dio i krivila bi mi se ruka na bencu, al s vremenom ti misici ojacaju i nema problema.. Ako ti bas stvara velike probleme radi neke vjezbe za podlakticu malo,al i netrebas jer podlaktica radi kod vecina vjezbi. 
Samo nastavi, i ocekujemo slike i za godinu dana :)

Btw moj cut pri kraju, poceo 17.3 ako se ne varam sa oko 84 kg, trenutno 78 kg, vrlo zadovoljan sam.. Ruka ostala potpuno ista, cak i narasla oko pola cm..Snaga je pala, al ne toliko.

Sad sam na oko 10-9% bf, ici cu dolje jos 2 kg do 75 kg na nekih sigurnih 9%.

10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

To radim s 40. Evo ti na slici taj t bar :

To moj frend vježba pa uslikao screenshot.

To nije t bar, to je seated row(masina)

t bar je polozena sipka na pod i uglavljena sa jedne strane, dok sa druge je vuces na prsa

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

I mene zna boljeti kada bencham 30 kg uz pomoć :) Danas sam čučnjeve sa 15 kg s obje strane na smitu bez pomoći :) Šipka je 20kg btw , i hvala za podršku :)

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Shvatam. Deadlift nisam još počeo raditi jer nisam spreman pa se držim još leđne ekstenzije.

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

I mene zna boljeti kada bencham 30 kg uz pomoć :) Danas sam čučnjeve sa 15 kg s obje strane na smitu bez pomoći :) Šipka je 20kg btw , i hvala za podršku :)

A kakve zglobove imas imas,ali mogu ojacat,ja nisam mogao benchat sa bucicama od 12,5 kila nakon par mjeseci treninga zbog zglobova,ali s vremenom bol nestane,sad mogu 40+ ko nista drzat,jedino na benchu sa sipkom na 90+ stavim wrapse oko zglobova jer radim dosta siroki grip i ful mi pate zglobovi tako i zna me bolit za popizdit,i na low bar squat.

Mani se smitha,ta sprava sluzi samo za listove,nauci radit sve sa slobodnom sipkom,isplatit ce ti se

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Probavao sam mnogo puta i nije išlo. Momci rade na smitu i listove,cucnjeve pa čak i prsa i ramena .

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 21:58 (Silwncer).
10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Probavao sam mnogo puta i nije išlo. Momci rade na smitu i listove,cucnjeve pa čak i prsa i ramena .

Smith za cucnjeve izbjegavaj.

Za listove je brutalan.

Za prsa je dobar za npr zadnju seriju napumpat po 20 ponavljanja, zna vrlo dobro pogodit..

Za ramena se moze iskoristiti isto..

Polako kreni ucit cucanj i mrtvo, al POLAKO.. za te komplekse vjezbe treba po par mjeseci da se svlada forma.. Nemoj kile nikakve stavljat prvih par tjedana, samo treniraj formu

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ok ;) Što se tiče bicepsa najviše volim raditi sa francuzom (stavim 5kg + šipka 6.5 ).

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne opterecuj se kilazama toliko, samo ces krcat bez veze kile i forma ce ti se raspadat.. Ja radim biceps curlse sa ravnom sipkom sa 5 kg sa svake strane a treniram skoro 2 god.. A sipka je neka lagana bice ima 8 kg.. Tako da nije u kilama sve, jedino na compound teskim pokretima se kilaza vise gleda i trebas dizat..

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Ok ;) Što se tiče bicepsa najviše volim raditi sa francuzom (stavim 5kg + šipka 6.5 ).

Koliko si visok uopce?

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ne radim često s 5 kg,nekad si stavim i 2.5 kg kad radim također triceps. Pushdowns na crossu su mi dobri za triceps (35).

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

@intexuz 166-170 nisam siguran.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Foobar koliki ti je total otprilike?

l<l<l<l<l<l
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice