Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.990
|
čitano: 8.120.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

najjaca su mi pitanja,, danas neki noob pitao, koliko ce misica dobiti od 2,3 kg wheya hahahah umirem

12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Rucipe kaže...

LJudi nešto me boli desno rame , pomago sam mami u vrtu ,a dan prije radio prsa . Znači boli ne mjestu koji sam označio na slici , malo prije ramena .Šta bi moglo biti ? Kada ode rotator cuff onda boli jako ili ? Bol nije jaka ali osjetim je povremeno . Jel moguće da sam samo istegnuo ?

Kako benčaš, laktovi vani ili unutra?

Ako je ovo prvo, we have a winner, pogledaj ovaj video što se tiče forme i lift long and prosper.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 0:38 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sad jedem doslovno 2 kg hrane... 250g piletine, unutra pomjesao povrca, graha, 3 jaja. 200 g tijesta... naravno, posto je sve to povuklo vodu itd.. ima preko 1kg hrane

16 godina
BloOm3R! kaže...
doky01akablava kaže...
BloOm3R! kaže...

Jaa {#}

Hahahah ti si na Balkanfitu dobio cak 1 kg MyProteina ? 

Nepotreban ti komentar...

Lol sta sam ti povrijedio dostojanstvo i cast sto sam te to pitao ? Svasta...

13 godina
Rast mišića i visina

Laktovi su unutra bili , kao na ovom videu radim  samo se drukčijem smještam na klupu ali probat cu na ovaj način . 

14 godina
doky01akablava kaže...
BloOm3R! kaže...
doky01akablava kaže...
BloOm3R! kaže...

Jaa {#}

Gledam na ovo kao ismijavanje zbog riječi "cak"

Da dobio sam :)

http://adf.ly/YW58m
16 godina
BloOm3R! kaže...
doky01akablava kaže...
BloOm3R! kaže...
doky01akablava kaže...
BloOm3R! kaže...

Jaa {#}

Gledam na ovo kao ismijavanje zbog riječi "cak"

Da dobio sam :)

Da,mozda je tako bilo,nije tebi nista bilo namijenjeno vec mi je taj tip smijesan sa svojim bro s*anjima i doktrinama koje su izumrle u nutricionizmu prije 30 godina,konkretko taj Balkanfit..

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

LJudi nešto me boli desno rame , pomago sam mami u vrtu ,a dan prije radio prsa . Znači boli ne mjestu koji sam označio na slici , malo prije ramena .Šta bi moglo biti ? Kada ode rotator cuff onda boli jako ili ? Bol nije jaka ali osjetim je povremeno . Jel moguće da sam samo istegnuo ?

to nije rotatorna manseta nego si vjerovatno klavikulu (kljucnu kost) pomjerio.odmaraj i zagrijavaj se prije nego pocnes nesto raditi.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
Kramerdida kaže...
Rucipe kaže...

Kako benčaš, laktovi vani ili unutra?

Ako je ovo prvo, we have a winner, pogledaj ovaj video što se tiče forme i lift long and prosper.

Mark Bell, to je buraz od autora "bigger stronger, faster"
http://www.imdb.com/title/tt1151309/
Ima ga i u dokumentarcu, kolko se sjećam i srednjoškolski je trener, simpa lik :)
prilika d apitam ima li tko kakav link na yt ili slično za
http://www.imdb.com/title/tt1288607/?ref_=tt_rec_tt
i
http://www.imdb.com/title/tt1189899/?ref_=tt_rec_tt ?

A rame, mislim da nije ozljeda od vježbanja jer bi štrecnulo odmah tamo.
Vjerojatno kratkotrajna osjetljivost, hoće to kad se rade "poljodjelski poslovi" nakon teretane.
Ozbiljno. Mišići su kasnije kruti i osjetljivi i nagli trzajni pokreti i udarci uobičajeni za vrtne radove mogu to malo upaliti.
Predlažem poneku kremu za bolove (voltaren mast neofen mast i sl) i odmor.
Ja sam tako brao jedno popodne na ljestvama grožđe na brajdi i kasnije išao na squatove.
loša ideja, iako sam imao hlađenje i istezanje, dobih nakon toga grč na obje noge samo silazeći niz stube.
Nenaviklo na dugotrajno stojanje pretpostavljam.
No hajd malo da se prisjetim kako je par dana s muskulfiberom nogu:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Mark Bell, to je buraz od autora "bigger stronger, faster"
http://www.imdb.com/title/tt1151309/
Ima ga i u dokumentarcu, kolko se sjećam i srednjoškolski je trener, simpa lik :)
prilika d apitam ima li tko kakav link na yt ili slično za
http://www.imdb.com/title/tt1288607/?ref_=tt_rec_tt
i
http://www.imdb.com/title/tt1189899/?ref_=tt_rec_tt ?

A e, smršao je od tih dana, gura low carb u posljednje vrijeme i boji se ugljikohidrata, osim toga uredu je lik što se tiče treninga.

I overhaul zašto ne rabiš izraz mišićna upala umjesto muskulfiber, bliže je onome što hoćeš opisati.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ugl kao sto rekoh, creatin mi dao dosta snage, mogu reci.. I danas sam potvrdio ;) .. Sve kilaze sam dosta povecao, ili vise ponavljanja.. I puniji sam dosta..84 kg trenutno .. Znam da je voda,ali svaki napredak je dobrodosao

16 godina
Rast mišića i visina

The New Generation in Fitness

16 godina
exer1234 kaže...

Ugl kao sto rekoh, creatin mi dao dosta snage, mogu reci.. I danas sam potvrdio ;) .. Sve kilaze sam dosta povecao, ili vise ponavljanja.. I puniji sam dosta..84 kg trenutno .. Znam da je voda,ali svaki napredak je dobrodosao

kolko uzimas na dan, kad i kolko pijes vode?

17 godina
exer1234 kaže...

Nisam znao da dosad nisi nikad jeo kreatin? 
Ma ja neznam, te priče o napuhanošću vodom, te kako neko nekog odmah u teretani primjeti "da je na kreatinu jer je nabrekao od vode"
su mi pretjerivanje. No znaš da ćeš morati pokoji tjedan pauzirati ako si na loadingu, čisto da potrošiš i daš malo organizmu da ga i sam proizvodi:)  
Usput, kad ga već koristiš, zgodna pomoć(već sam linkao davno, ali ne škodi ponoviti):
-uz kreatin, uzmi i žličicu sode bikarbone! 
Istraživanja pokazuju gotovo DUPLO JAČI učinak (creatine:4%, creatine + sodium bicarbonate: 7%)-

http://www.stack.com/2013/07/26/sodium-bicarbonate-creatine/
http://easacademy.org/research-news/article/effects-of-creatine-on-sprinters

doky01akablava kaže...

Ovo nije fitness, ovo je čisti BB. Čovjek ide na pro natjecanja za "natural BB"
Naravno, ovo natural znači uglavnom da su bili na čišćenju prije natjecanja.
AFAIK, po forumima barem kažu, Robbie Sardinia iz videa je na kurama, tako da može komotno 
suplementaciju temeljiti i na pivu i perecima, samo nek puca program u teretani, i stavr bude hodala. 
Pogledaj ovaj njegov BF i defku mišića, to se baš nemože održavati sa sladoledom.
Općeprihvaćeni limit naturalca na prirodnoj defki je legendarni Sandow, pa usporedite.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:45 (overhaul).
13 godina
Rast mišića i visina

Šta vi kažete , jel od sklekova rastu bicepsi ? HAHAHAHA 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa nisam nikad creatin probao.. ovo mi prvi put.. Radio sam loading, zato sto je jako jeftin, pa mi nije zao. cisto da probam, i meni radi odlicno ;) ..20g dnevno 5 dana, i sad sam nastavio 5 g dnevno.. Radit cu pauze, naravno

17 godina
exer1234 kaže...

Pa nisam nikad creatin probao.. ovo mi prvi put.. Radio sam loading, zato sto je jako jeftin, pa mi nije zao. cisto da probam, i meni radi odlicno ;) ..20g dnevno 5 dana, i sad sam nastavio 5 g dnevno.. Radit cu pauze, naravno

Kažem ti, probaj i sa bikarbonom, bolje se apsorbira.
Čisto da usporediš jel djeluje:) 

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

kad vidim da se kurce da su natural dodje mi da povratim.

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
doky01akablava kaže...

kad vidim da se kurce da su natural dodje mi da povratim.

Nisu svi 100% natural ko ja :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ti se bockas

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ti se bockas

on pije ON whey to je jace od trenbolona

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
exer1234 kaže...

ti se bockas

on pije ON whey to je jace od trenbolona

Samo ti prcaj...ja gledam rezultate ;)

12 godina
Rast mišića i visina

@Haul to so sodom prvo put čujem, raspitao se malo, nitko nije čuo za tu kombinaciju il koristio.

Ovdje netko?

Pročitao članke i poveznice, sve 5, samo me zanima dugotrajni učinak sode na naše tijelo.

da znam koja je količina dovoljna(vjerujem isto ili manje od unosa kreatina<5gr), odem u apoteku kupit i isprobat...

&amp;Black_Sheep
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prva sesija danas u staroj teretani u zadnja 4 mjeseca, čučnio laganih 90 kg 3x5 u powerlift 2.0 tenama, benčao laganih 70 kg 3x5 sa pauzom i deadlifta 150x4 (na petome je forma počela ići svagdje pa sam odustao) iako sam bio veoma umoran od čučnja.

Next time +5 kg na skwat i bendžo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 19:51 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanimaju me vaša mišljenja o programu za teretanu(za masu) koji sam napravio prije nekih mjesec dana pa me zanima da li bi možda nešto trebao mijenjati.

1.trening-ponedjeljak-potisci:

a)ravni bench press,3x6-7, 2 min odmora između serija

b)kontrakosi bench press,3x6-7, 2 min odmora

c)kosi potisak bučicama,3x6-8, 1.5 min odmora

d)arnoldov potisak,3x6-8, 1.5 min odmora

e)koso razvlačenje bučicama,3x8-10, 1 min odmora

f)vučenje do brade šipkom,3x8-10, 1 min odmora

g)uski bench press,3x6-8, 1.5 min odmora

h)dipsevi na klupi s opterećenjem,3x8-10, 1 min odmora

i)kick back,3x8-10, 1 min odmora

j)vježbe za trbuh-kratko traje i radim s opterećenjem

k)vježbe za podlakticu-2 vježbe,kratko traje

2.trening-utorak-povlačenja

a)mrtvo dizanje,3x6-7, 2 min odmora

b)slijeganje ramenima šipkom,3x8-10, 1 min odmora

c)povlačenje na latu sprijeda pothvatom,3x6-8, 1.5 min odmora

d)jednoručno veslanje bučicom,3x8-10, 1.5 min odmora

e)veslanje na donjem kolutu,3xmax, 1.5 min odmora

f)biceps pregib šipkom,3x8-10, 1 min odmora

g)cross-over hammer pregib,3x8-10, 1 min odmora

h)koncentracijski pregib,3x8-10,1 min odmora

i)vježbe za trbuh-isto kao i 1.trening

j)vježbe za podlakticu-isto...

3.trening-četvrtak-potisci

a)vojnički potisak,3x6-7, 2 min odmora

b)ravni potisak bučicama za prsa,3x6-8, 1.5 min odmora

c)ravno razvlačenje bučicama za prsa,3x8-10, 1 min odmora

d)potisak bučicama za ramena,3x6-8, 1.5 min odmora

e)cable crossover,3x8-10, 1 min odmora

f)vučenje do brade šipkom,3x8-10, 1 min odmora

g)uski bench potisak,3x6-8, 1.5 min odmora

h)dipsevi na klupi s opterećenjem,3x8-10, 1 minuta odmora

i)opružanje na latu,3x8-10,1 min odmora

j)vježbe za trbuh-isto...

k)vježbe za podlakticu-isto...

4.trening-petak-čučnjevi+povlačenja

a)čučnjevi,3x6-7, 2 min odmora

b)veslanje sa šipkom za leđa,3x6-7,2 min odmora

c)slijeganje ramenima šipkom,3x8-10, 1 min odmora

d)povlačenje na latu sprijeda nathvatom,3x6-8, 1.5 min odmora

e)povlačanje na latu straga,3x6-8, 1.5 min odmora

f)biceps pregib šipkom,3x8-10, 1 min odmora

g)pregib bučicama(obični),3x8-10, 1 min odmora

h)hammer pregib(obični),3x8-10, 1 min odmora

i)vježbe za trbuh-isto...

j)vježbe za podlakticu-isto...

Kao što možete vidjeti;

-niti jedna mišićna skupina koja se radi na 1.treningu ne smeta niti jednoj na 2.treningu itd.,isto tako je i za 3. i 4.trening

-čučnjevi i mrtva dizanja se rade svaki tjedan i dovoljan je razmak dana između te 2 vježbe,odlućio sam da za noge radim samo te 2 vježbe jer ostalo su izolacijske vježbe uglavnom a i u teretani ne rade neke sprave,a noge su mi poprilično razvijene

-program obiluje složenim vježbama a zna se da su to najbolje vježbe za masu i prema tome primarne u programu

-najveći naglasak je na progresivnom povećavanju opterećenja a to radim na način da ako sam si npr.zadao da ću u jednoj vježbi odradti 3 serije od 6-8 ponavljanja(ista kilaža u sve 3 serije),onda u 1.seriji moram napravit 8 ponavljanja, u 2. 7 i u 3. 6 ponavljanja i dokle god to ne uspijem,ne povećavam kilažu naredni trenig,tek kad uspijem ,onda tek dižem kilažu za minimalni iznos,kilu ili dvije

Zanima me što mislite o programu uzevši u obzir sve ovo što sam napisao.

11 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Prva sesija danas u staroj teretani u zadnja 4 mjeseca, čučnio laganih 90 kg 3x5 u powerlift 2.0 tenama, benčao laganih 70 kg 3x5 sa pauzom i deadlifta 150x4 (na petome je forma počela ići svagdje pa sam odustao) iako sam bio veoma umoran od čučnja.

Koliko dugo treniraš? To su poprilično male kilaže osim deadlifta, ako vježbaš dugo naravno.

17 godina
u2Noobish4Me kaže...

@Haul to so sodom prvo put čujem, raspitao se malo, nitko nije čuo za tu kombinaciju il koristio.

Ovdje netko?

Pročitao članke i poveznice, sve 5, samo me zanima dugotrajni učinak sode na naše tijelo.

da znam koja je količina dovoljna(vjerujem isto ili manje od unosa kreatina<5gr), odem u apoteku kupit i isprobat...

Ma nemaš problema, ljudi to uzimaju za žgaravicu, tako da najgore što ti se može dogoditi
(naravno ako uzmeš žličicu od 5 grama, a ne pola kile), je da se podrigneš par puta novonastali CO2.
Hvale ju kojekakvi da je ljekovita, jer smiruje kiselost organizma no mislim da su to baloni.
Uglavnom, ono malo što razblaži kiselinu u želucu na trenutak sa kreatinom, njemu pomaže u
apsorpciji jer kreatin baš ne voli kiselinu. U teoriji.
Uglavnom, soda u tim dozama nije štatna, nije skupa pa nije neka velika avantura za probati.
Evo i zgodan video gdje čovjek hvali kako pomaže u iždrljivosti. 

12 godina
neaktivan
ChildrenOfDisappearances kaže...
Kramerdida kaže...

Koliko dugo treniraš? To su poprilično male kilaže osim deadlifta, ako vježbaš dugo naravno.

Pa već sam oko 7. mjeseci u teretani, no trenirao sam i prije kod kuće. Nisam čučao 4 mjeseca (dao sve ispite na faksu) pa sam izgubio snage dobro. Mogao sam vući mrtvo u maloj teretanu u koju sam išao preko druge polovice rujna (većinu ljeta sam proveo kod kuće trenirajući upper samo s nekom ozbiljnošću), a što se tiče benča, počeo sam relativno lagano da bolje uvještim formu (powerlifterski stil). Mogao sam komotno s 80 kg 3x5 pauzirani benč uraditi.

Već sljedeću sesiju idem na 100 kg 3x5 čučanj, a benč ću 75 kg 3x5 i gurati ću +5 kg progresiju na svakoj sesiji na njima. Mrtvo ću gurati 2.5 kg svaki put.

Danas me svaki dio noge ubija, jedva sam se natrao odslušati predavanja.

EDIT: Cilj je uraditi 125 3x5 pa ću maxati čučanj i mijenjam program na Texas Metodu, pa idemo po 180 kg čučanj (možda ga uradim i beltless{#}).

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 14:20 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajmo ljudi, recite neke svoje liftove? Zanima me Cucanj, bench, deadlift i OHP *

Ja danas cucnio 130 kg 3x5

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 15:08 (exer1234).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

do sada sam išao 6 puta tjedno u teretanu i radio split, ali sada zbog faksa mi je na knap i mislio sam raditi 3x full body.

ima smisla to? i ako ima dajte mi neki program dobar ili recite šta radite, koliko se moram fokusirati na koji dio jer nikad nisam radio tako

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice